צפייה בגרסה מלאה : התקנת ווסת דלק משתנה לסופה
לפני שבועיים שלושה קראתיי מודעת למכירה של סופה המצויידת בווסת לחץ דלק משתנה. לטענת הבעלים הסופה צורכת 1:10 .
כשירדתי לעומק העיניין נראה הדבר אפשרי אם מחברים ווסת בכניסה לחליל הדלק או ביציאה לצינור העודפים.. אך מספר שאלות לי בנושא:
א. האים מישהו שמע, ראה, הרכיב ווסת כזה?
ב. האם "חבל לי על הזמן " וזה לא אפשרי?
ג. מה יכולות להיות תופעות הלוואי של ווסת כזה?
שחף 8)
אני מאמין שהעניין אפשרי, אבל מאוד מאוד מסוכן.
תערובת ענייה מדיי, תתן לך צריכת דלק טובה יותר, אבל עלולה לגרום נזק בלתי הפיך למנוע.
חנן ערב טוב....
חשבתי על הבעיה הזו.. אך טווח העבודה של הסופה הוא בין 20 ל40 PSI בחליל והכוונה שלי היא להגביל אותו ל20 ורק בעת הצורך לתת לו לעבוד נורמלי ...
עדיין יכולה להיות סכנה למנוע?
שחף
תראה, אני מומחה מאוד קטן במערכות הזרקה, אבל לעניות דעתי, אם אתה עובד במערכת בחוג סגור, כלומר עם חיישן חמצן, אז כבר היום המנוע עובד ביחס כזה שהיצרן הגדיר אותו כאידאלי בשילוב שבין צריכת דלק ושמירה על המנוע, ואם אתה עובד בחוג פתוח, ללא חיישן חמצן, אז לטעמי, הכי טוב לך לקנות חיישן חמצן ולהתחיל לעבוד בחוג סגור, כי אז, כמו שנכתב קודם, המנוע יעבוד ביחס האופטימלי,ואז ממילא המשחקים המסוכנים כל-כך האלה, לא רלוונטיים.
היות והמזרקים עובדים על פתיחה וסגירה בMS (אלפיות שניה)
ייתכן ומה שיקרה עם וסת לחץ המחשב יורה למזרקים להפתח ליותר זמן בכדי להגיע לאותה כמות דלק אותה הוא צריך
אותו הנ"ל קורה כאשר צילינדר אחד משש לא מתפקד המחשב מתקן ומעשיר את שאר המזרקים בדלק
נ.ב הלחץ הגבוה במערכת תפקידו ליצור אטומיזציה יותר טובה של הדלק עם האויר
כך שלחץ נמוך לא בהכרח יוריד את כמות הדלק אבל בהחלט יוריד את שלמות השריפה
אסור לשחק בלחץ ההזרקה מבלי לשנות פרמטרים נוספים.
א. ההערה של טדי חשובה.
ב. למיטב הבנתי יש ברז דיאפרגמה על הקו המחזיר של הדלק המופעל ע"י הואקום והוא אמור לשנות לחץ במסילה המשותפת בהתאמה לואקום בסעפת היניקה.
אשמח לשמוע אם ברז ההחזרה אמנם פועל כנ"ל.
זה לא ברז זהו ווסת
תודה על התיקון בניסוח
השאלה נותרה בעינה האם הוסת המתואר מווסת את לחץ ההזנה ולא נדרש כל שיפור כמוצע.
הווסת מחזיר למיכל דלק (ובכך מוריד את הלחץ בחליל) על פי וואקום בסעפת היניקה. תוכל לראות את הצינור מהווסת לסעפת. עם תתקין ווסת בתחילת החליל תוריד לחץ ותיצור :
1. ריסוס פחות עדין ויעיל
2. משקעי פיח על גב שסתום היניקה
3. תערובת ענייה
4. הצטברות פיח באזור המזרק מה שימנע ממנו סגירה מוחלטת.
5. חימום המנוע.
* חלק מהדברים תלויים בכמות הלחץ שתרד
אם אתה רוצה לחסוך בדלק, יש דרכים להתערב בניהול המנוע של הסופה אבל הן יעלו לך בכוח זמין שיירד.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.