צפייה בגרסה מלאה : תחילת פרויקט..שיפוץ שילדה ובודי פייבר
טוב שלום לכולם...אני חוזר אחרי העדרות ארוכה מאוד..
אז השתחחרתי מהצבא וכמו כל אזרח טוב החלטתי לנצל את דמי האבטלה ולהשקיע תזמן בגיפ.
אז ככה אני יודע שיש מספר שירשורים בנושא אבל קראתי את כולם והגעתי למסכנה שהם כנראה יעזרו לי אבל עדין אני יהיה חייב את עזרתכם אז פתחתי שרשור חדש..
טוב מספיק לזבל ולהתחיל לעבוד!!
אני רוצה לטפל בשלדה לנקות אותה מחלודה (למרות שיש ממש מעט) לצבוע בזפת
לעבור על גומיות ,תושבות ,צינורות.
ובבודי(פייבר) לתקן פיצוצים ולצבוע מחדש (כנראה רק בפנים)
לבנתיים כבר נעשה :פירוק של כל מה שבתוך הרכב (כסאות קשת ארגז וכו..פירוק לוח שעונים).
בעיה ראשונה שהתעוררה היא : ישנם שלוש ברגים בכל צד של הגיפ שמחברים את בודי לשלדה
הברגים האמצעים (הבורג השני בכל צד ) אין לי שום גישה לאום אלה רק לראש..
נסתי לפתוח את אחד מהם וראש הבורג נשבר.
איך אני צריך להמשיך את הפירוק..?
מה כדאי לי לעשות בכדי ליעל תעבודה ?
אני צמא לעצות ,טיפים , עוד יד עוזרת :) , ולתמיכה נפשית ): .
תודה אלעד
אל תתקן מה שלא שבור....
אלא עם יש לך 20-50 אלף שקלים חדשים לבזבז.
עירא
ערן המסוקס
28-02-07, 07:43
זה יקרה עוד הרבה זמן אם בכלל, אבל אם אתה מגיע לשלב צביעת השילדה, שלא תחשוב אפילו לצבוע אותה עם זפת.
התכונוץ הטובות של זפת הם בידוד חום ובידוד רעשים. 2 דברים שלא קשורים לשלדה.
התכונות הרעות הם, חוסר הגנה מספקת מפני חלודה, אי יכולת לאמוד את מצב הברזל מאחורי שכבת הזפת העבה ובנוסף הזפת רכה, ולכן היא סופגת חול ולכלוך שנדבק לתמיד. בקיצור, לא משהו שאתה רוצה על השלדה שלך.
שילדה צובעים עם צבע חזק ועמיד כלשהו למתכת.
זפת אפשר לשים על הבודי, אחרי שצובעים אותו עם צבע מגן איכותי למתכת.
ערן תאמת לא חשבתי עדין לעומק עם איזה חומרים לצבוע אבל כמו שזה נראה אכן יש עדין זמן לזה
כרגע אני בשלב חליצת הבודי מהשלדה ולעזאזל כל הברגים נשברו לי..אומנם שתיים שצריך לקדוח ולעבוד כדי להוציא אותם השאר זה לא בעיתי רק להחליפם בחדשים.
עירא אני לא מתכוון להגיע לסכומים שרשמת..ובקושי לעשירית מהם.. ב"ה אין לי יותר מידי צרות למטה
אבל מכוון שיש לי זמן אז החלטתי לרפא נזקים.. שהכוונתי בפרויקט זה הסרת חלודה וצביעה
ותוך כדי שהכל פתוח להחליף את גומית קפיצי העלים ולעגרלם.
אלעד
שהכוונתי בפרויקט זה הסרת חלודה וצביעה
ותוך כדי שהכל פתוח להחליף את גומית קפיצי העלים ולעגרלם.
אלעד
בשביל הסרת חלודה וצביעה חבל להסיר בודי.
אבל זה בסדר, אתה בכיוון הנכון, חכה ותראה לאן תגיע בפועל, מול הכוונה...:twisted:
שמייל "אתה בכיוון הנכון, חכה ותראה לאן תגיע בפועל, מול הכוונה..."
תודה על העידוד ! ):
אתה יכול לפרט קצת יותר למה אתה מתכוון..?
חוץ מזה כדי לבצע עבודה יסודית שתעניק לי " גוף " בריא אני חייב לפתוח את הבודי ולהגיע לכמה שיותר מקומות בעיתים.
אני מאמין שאת הפירוט המעמיק והטוב ביותר תקבל אם תחפש את השרשורים הישנים ביותר (משהו כמו לפני שנה וחצי, שנתיים) של משתמש בשם "ליזרד".
את הפירוט תקבל לא בשיחה איתו, אלא פשוט למקרא השרשורים, השאלות, התשובות שקיבל כאן, הטעויות שעשה כשלא הקשיב, וכו'...
מיכה, אתה יכול לשים לינקים?:twisted:
לשרשור הבודי והנ"נ הממוגן, לשרשור השאלות על שיפוץ, ולעוד כמה נבחרים?
:twisted: :twisted:
איך ידעתי שזה יגיע? :-D
אני לא ממש יודע איך אוכל לעזור כי עיקר השיפוץ אצלי היה בסה"כ החלפה של הבודי הישן.
נכון שהחלפתי את כל צנרת הבלמים והדלק אבל זה באמת לא בעיה.
אם אני לא טועה אז הבודי של אלעד הוא פיבר. אין לי מושג מה צריך לעשות עם בודי פייבר.
בגדול אני חושב שהעיצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לעלות תמונות לפורום ולהתייעץ לפני כל מהלך כספי או תכנוני גדול. אני אישית בזבזתי המון כסף על כל מיני דברים קטנים. בסופו של דבר זה מה שהוציא אותי מהתקציב ולכן אתה צריך לחשוב על זה כמה שניתן מראש.
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=11177&page=1&pp=20http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=11356&highlight=%EE%EE%E5%E2%EF
למשל....
עד כמה שהבנתי יש לו בודי פייבר ולא פח.
באותו נושא, יש לי גם שאלה...
אני גם עובד עכשיו על פחחות וצבע
בתוך הג'יפ הריצפה אכולה (את זה פתרתי עם חתיכות פח שריתכתי.)
עכשיו שאלתי היא כזאת, איך לצפות את הריצפה? במה לצפות אותה? בד לבד לא יהיה רעיון טוב, נכון?
אשמח לעצות
תודה
היי כולם
יש אפשרות לפרק את צינורות המזגן מבלי שהגז "יברח" ?
ומאיפה כדאי לנתק את מערכת הברקס?
בקשר לפח, לדעתי תבצע כמה שכבות של צבע עתיר אבץ, עליו נירלט DTM ועל זה כמה שכבות של זפת קרה.
זה מה שעשיתי אצלי. זה יחסית זול יותר מכל מה שתמצא בשוק. מחזיק לא רע אבל דורש ממך לעבור על הפנים והתחתית מידי פעם ולתקן פגמים.
בקשר לברקסים, תנקז את הנוזל (לא לשימוש חוזר!!!) לאיזה מיכל. תזהר כי זה נוזל שמסיר צבע וגורם לחלודה ביעילות. אני חושב שהשיטה הפשוטה ביותר לניקוז היא ע"י ניתוק הצינור בלם האחורי (יש רק אחד שמתפצל ל2, תנתק בפיצול על הסרן, ושמישהו יפמפם את הברקס עד שהנוזל יגמר. אחרי זה אותו דבר ל2 הצינורות גומי בסרן הקדמי, אחד בכל צד.
שים לב, הנוזל שיצוא מהצנרת עקב פימפום יוצא במהירות ועושה שפריץ לא קטן. תלבש כפפות, בגדים ארוכים ומשקפי מגן, שלא יעוף לך לעיניים.
אם נשפך לך, קורה, נוזל על חלקי מתכת אז תשטוף אותם טוב טוב עם מים. כמו שכתבתי, הנוזל הזה מסיר צבע וגורם לשיתוך רציני.
בקשר לעבודה על הבודי, אתה יכול להעמיד אותו על הצד ולצבוע אותו ככה.
http://www.lizard.co.il/4x4/jeep_assembly/sDSCN0915.JPG
הבודי לא שוקל הרבה, אם אתה צריך להוזיז אותו אז תבנה לו משטח עם גלגלים. אל תשכח לשים ריפוד ממתחת על מנת שהוא לא ינזק ויתקמט.
שחרור מוט הגה
במידה העקרונית קראתי והבנתי איך לפרק
פירקתי את החבק למעלה ואת הטבעת הוצאתי.
ולמטה פירקתי גם תחבק
אבל .. : כאשר אני מנסה למשוך את מוט ההגה מלמעלה הוא לא משתחרר כלומר הוא זז ויורד מעט לכיון מטה אבל לא מספיק כדי לצאת מהמיקום שלו..
מה לעשות?
six 4 life
01-03-07, 14:13
שחרור מוט הגה
במידה העקרונית קראתי והבנתי איך לפרק
פירקתי את החבק למעלה ואת הטבעת הוצאתי.
ולמטה פירקתי גם תחבק
אבל .. : כאשר אני מנסה למשוך את מוט ההגה מלמעלה הוא לא משתחרר כלומר הוא זז ויורד מעט לכיון מטה אבל לא מספיק כדי לצאת מהמיקום שלו..
מה לעשות?
יש למטה, בחיבור המוט עם התיבה, פעמון
בהנחה שפתחת את החבק שלו, תוציא את הבורג שלו לגמרי.
תפוס את הפעמון ביד אחת או 2, ותתחיל לדחוף/למשוך אותו לכיוון חוץ, לכיוון קיר האש
שחק איתו- הוא יזוז
אם לא יוצא עד הסוף- אתה יכול להיעזר במאריך כלשהו ודפוק עליו עם פטיש בעדינות
גם לכיוון חוץ, לכיוון קיר האש, כשאתה למעשה שוכב מתחת לחזית הג'יפ עם הפנים לכיוון קיר האש.
עדין לא הצלחתי
העלתי שתי תמונות....
מקווה שיעזרו לכם להסביר לי
**אני אמור לפרק את גלגל ההגה בישביל זה ?
אתה לא אמור לפרק את גלגל ההגה. לא קשור בכלל.
אם זה עדיין לא מצליח לך, תפרק את כל תיבת ההגה מהשלדה. אני חושב שיהיה לך יותר קל למשוך אותה. את המוט אתה יכול להשאיר במקום. אין טעם לפרק אותו אם אתה לא מחליף.
מוט הגה מורכב מ4 חלקים למיטב זכרוני.
המוט שאליו מתחבר הגלגל הגה. מוט שנכנס לתוך המוט של גלגל ההגה (הגה קורס), מוט שמחובר בצלב למוט שעובר דרך קיר האש ומוט שנכנס לתוך המוט השלישי ושבקצהו יש את הפעמון.
אין טעם לפרק את כל המנגנון הזה. בטח ובטח לא את המוטות שמחוברים להגה.
אני השארתי את כל החלק, מגלגל ההגה עד לפעמון, מחובר.
אני מעדיף שלא לפרק את תיבת ההגה ..
אבל אם אני חושב נכון : במידה והחבק למעלה פתוח והטבעת בחוץ אז כאשר אני ישלוף תבודי החוצה
אז המוט ישתחרר בחלקו העליון ???!
והאם ישנה אפשרות לפרק את מערכת המזגן מבלי ל"יברח " הגז..?
לא כתבת שאתה רוצה לצבוע את השלדה? אני לא יודע למה אתה בדיוק מתכוון אבל אצלי היה מדובר על פירוק טוטאלי של השלדה (כל בורג שמצאתי), שליחה לניקוי חול וצביעה ביסוד עתיר אבץ ובצבע לאחר מכן.
הנה גלריה שתמחיש לך את הכוונה שלי
http://www.lizard.co.il/4x4/MyGallery/main.php?g2_itemId=282
http://www.lizard.co.il/4x4/MyGallery/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=328&g2_serialNumber=1
אני מעדיף שלא לפרק את תיבת ההגה ..ואתה מאד צודק, זו היתה עצת אחיתופל. לא זו בלבד, גם כנראה שחסכת בהחלטה זו שתיים שלוש שיניים.
אבל אם אני חושב נכון : במידה והחבק למעלה פתוח והטבעת בחוץ אז כאשר אני ישלוף תבודי החוצה
אז המוט ישתחרר בחלקו העליון ???! כן, מה שתופס אותו כרגע אלו חלודה ולחץ.
והאם ישנה אפשרות לפרק את מערכת המזגן מבלי ל"יברח " הגז..? כן, אם יש לך משאבת ואקום ומיכל גז ריק, שזה בדיוק המכשור של אנשי מזגנים שאוסף להם את הגז חזרה.
אני רואה שלא קיבלת את עצתי, אז בהצלחה.
הולך שוב להיות משעשע בפורום.:mrgreen:
lizard : "לא כתבת שאתה רוצה לצבוע את השלדה? אני לא יודע למה אתה בדיוק מתכוון אבל אצלי היה מדובר על פירוק טוטאלי של השלדה (כל בורג שמצאתי), שליחה לניקוי חול וצביעה ביסוד עתיר אבץ ובצבע לאחר מכן. "
לא ישקר עברה במוחי המחשבה אבל ברגע שהתחלתי לחשוב על כל מה שכרוך בזה (הוצאות כספיות בעיקר) --- גנזתי את הרעיון
אני חושב (והרבה מקווה) אבל שאני יכול להגיע לתוצאות טובות ויסודיות גם מבלי להשאיר את השלדה ערומה לגמרי
אלעד
אם כך אז באמת שאין סיבה לפרק את התיבת הגה.
הי אלעד ,
תנתק בפיצול על הסרן, ושמישהו יפמפם את הברקס עד שהנוזל יגמר.
למיטב הבנתי וזכרוני כשאתה פותח את מע' הבלמים ולוחץ על דוושת הבלם היא יורדת נמוך למחוזות בהן היא לא רגילה לבקר - מה שיכול לגרום לנזק .
על כן מקובל לשים חתיכת עץ/גובל אחר מתחת לדוושה ע"מ למנוע מהדוושה לרדת יותר מהמהלך הרגיל שלה.
לא יועיל לא יזיק.
שלומי
שלומי תודה...
אבל השלב של הוצאת שמן הברקס מאחורי..
אכן הדושה יורדת מעט אבל עד כמה שאני יודע זה לא משהו שזיק
כאשר מחברים את מערכת הברקס חזרה" מנפחים "ומוצאים אויר עד שהדוושה בהתנגדות הרצויה והגובה הרצוי
אלעד
אלעד, אל תנקז אוויר מהמערכת על ידי "ניפוח". תן לגרביטציה לעבוד. "ניפוח" או "פימפום" הורס את משאבל הבלם. יש על זה דיונים מפורטים בפורום.
אסף.
סוף כל סוף הבודי הוסר.
כעט מתחילה העבודה האמיתית.
(צילמתי תמונות אבל הם גדולות מידי - אני יצלם חדשות והעלה אותם)
בקשר לגז המזגן הצורה הנכונה לפרוק את הגז היא כך : ישנו מכשיר בעל שני צינורות שעון וברז שכחתי את שמו המקצועי (קיים אצל כל איש מזגנים) מחברים את אחד הצינורות לונטיל היציאה ומותחים את הצינורות כלפי מעלה פותחים את הברז אבל לא יותר מידי זהגז לא יצא בלחץ גבוה אלה לאט . מחכים עד שתיגמר הפריקה נותנים לזה עוד כמה דקות וזהו.
הסיבה שנשחרר את הגז דווקא בצורה כזו היא שאנחנו לא רוצים שאף טיפת שמן תצא מהמערכת
שמן זה שיך למדחס אשר מוכרח שיהיה בו שמן לאא שום קשר לשימוש במזגן (הוא מסתובב תמיד )
**** לפי החוק אסור לפרוק גז מזגנים לאויר ***
אלעד
היי כולם.
ממש ברגעים אלה אני מסיר מעל השלדה את החלודה למזלי אין הרבה .
רציתי לשאול אם שפשוף החלודה עם ניר זכוכית\ מברשת ברזל מספיק.
ולאחר מכן בשלב הצביעה באיזה סוג צבע אני מתחיל אם יש משהו ספציפי.
אם עדיף בספריי או שמה במברשת.
תודה אלעד
אלעד לא הבנתי את הכוונה לגבי המדחס למה שהוא יסתובב תמיד ? יש לו קלאץ וכשהוא לא מופעל אז הוא לא מסתובב
היי כולם.
ממש ברגעים אלה אני מסיר מעל השלדה את החלודה למזלי אין הרבה .
רציתי לשאול אם שפשוף החלודה עם ניר זכוכית\ מברשת ברזל מספיק.
ולאחר מכן בשלב הצביעה באיזה סוג צבע אני מתחיל אם יש משהו ספציפי.
אם עדיף בספריי או שמה במברשת.
תודה אלעד
את השלדה אצלי צבעתי בצבע עתיר אבץ כמה שכבות ועל זה DTM של נירלט כמה שכבות. בנתיים מחזיק וזול לתיקון.
אני השתמשתי בקומפרסור ופיסטולט. לא חייב איכותי ויקר כי זה לא חלק שרואים כל כך ואתה עושה המון שכבות (אצלי בסביבות ה5-6 בסה"כ)
אני ממש לא מבין בסוגי צבעים..
איזה צבע יסוד עדיף להשתמש ואיפה אפשר לרכוש אותו.
מה זה DTM .
השמימוש בקומפרסור עם פיסטולט לא גורם לעבודה פחות מדויקת ויצור לי הטזות לעבר חלקים שאנני רוצה לצבוע אותם?
ואם כדי לצבוע בצבע זפת?
תודה..
DTM זה צבע שמקביל להמרייט או צבעים אחרים. הכוונה לצבע שאפשר לצבוע על חלודה וללא יסוד.
צבע עתיר אבץ זה צבע שמכיל הרבה אבץ. אבץ זה החומר שמשתמשים בו לגלוון.
העלויות של הצבעים האלה לא גדולות. בסביבות ה120-200 שקל ל2-4 ליטר של צבע עתיק אבץ ועוד 60-80 שקל לפחית של DTM.
סבבה הבנתי.
ועוד משהו מה על אפשרות לצבוע את השלדה בזפת? (הבנתי שיש גם ספרי זפת)
ואיך רצוי לצבוע פיסטולט או ספרי?
לדעתי לא כדאי לשים זפת על השלדה.
זפת מסתירה סדקים וחלודות.
מה גם ששלדה שחוטפת מכות תוריד את הזפת בסופו של דבר.
ויש אבדל בטיב הצביעה אם אני צובע עם יסוד ועליו עליון לבין לצבוע ישר עם המריט או DTM?
מיכה אני חושב לצבוע את השלדה בשתי שכבות יסוד (עתיר אבץ - אם היה לי שם של צבע זה היה מצוין ) ואחרי שתי שכבות יסוד עוד 2-3 שכבות אמריט .
את שאר המכלולים אני יצבע ישירות באמריט .
מה דעתך ?
אני חושב שזה אחלה. הסיבה שלא נתתי שם לצבע עתיר אבץ היא.....שזה מה שהיה רשום עליו :-D
תבדוק מה רמת האבץ בצבע. ככול שהיא יותר גדולה זה יותר טוב.
מיכה אני מרגיש כבר לא בנוח עם זה שכל הודעה אני מגיעה עם גחמה חדשה פשוט כבר השתגעתי קצת דיברתי עם כמה פחחים באזור שלי ולכל אחד ההיתה דעה אחרת עם הסבר מדוע הדרך שלו היא הטובה ביותר.
ישנה בפני אופציה חדשה והיא לצבוע עם הפוקסי שתי רכיבים ולהטיז אותו עם פיסטולט ישירות לשילדה ולשאר המכלולים שאני רוצה . 2-3 שכבות. גלון 5 ל' 320 ש"ח + משלוח
או לצבוע בצבע יסוד 2 שכבות ועל זה לצבוע עם זפת עדינה . (מה שאני עדין לא בטוח עם צריך גם עליון או לא )
אלה הם כרגע שתי האופוציות שעומדות על הפרק מבחינתי .
אם מישהו יוכל לעזור לי להכריע את הכף זה יהיה נהדר.
תודה אלעד
six 4 life
11-04-07, 20:53
א-פ-ו-ק-ס-י אבאל'ה.
לא אבץ ולא בטיח.
אין שום בעיה מצידי. העיקר שאתה תהיהי שלם עם הבחירה שלך.
גם אני בדקתי אפוקסי. המחירים שאני קבלתי היו גבוהים יותר.
אני חוזר ואומר, הקו שמנחה אותי הוא זה שכל כמה חודשים אני עובר על השלדה וצובע "חורים" שנוצרים בצבע. לכן להשתמש בצבע יקר נראה לי ביזבוז.
תראה, אני גם לא משקיע בצבע יקר בפחחות. מאותה סיבה. מה הטעם להשקיע צבע יקר שיורד כשצבע זול, שגם יורד, עושה את אותה עבודה?
נגיד את זה ככה, אם יש לך תקציב אז לדעתי אתה צריך להשקיע בניקוי חול איכותי יותר מאשר בצבע.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.