צפייה בגרסה מלאה : החלפת קלאץ'
לאחרונה רכשתי סיקס שנת 79 (גיר 3 הילוכים) לאחר שיפוץ קל לקחתי לנסיעת מבחן והתגלתה בעיה בקלאץ'. בבדיקה ראשונית גילית שההואזינג (אם אינני טועה במינוח) שבור בנק' שהוא מחובר למזלג. פירקתי הכל וכעת אני מתלבט האם להחליף רפידה וטבעת לחץ. לפני השבירה הקלאץ' עבד חלק ולא היתה כל בעיה. הסיבה היחידה שאני מתלבט היא שהבנתי שצריך כלי מיוחד ל"מרכז" את הקלאץ' כאשר מתקינים אותו חזרה. שאלותי הן:
1.האם ישנה דרך להעריך את מצב רפידת הקלאץ" כאשר הוא במצב מפורק?
2.האם ניתן לפרק ולתת לבעל מקצוע שימרכז את הקלאץ' ולאחר מכן להתקינו?
מוני אורבך
07-03-07, 13:08
הכלי ה "מיוחד" הוא חתיכת עץ עגולה בקוטר המתאים.
אלא אם כן הדיסק במצב מעולה - אין סיבה לא להחליף
בדוק גם את הפלטה אם מחלפים לדיסק חדש כדאי גם ללטש אותה.
מוני האם אתה יכול לפרט קצת יותר מהי המידה הנכונה או איך אני מוציא את המידה מהרכב ?
תודה מראש
אלעד
1.האם ישנה דרך להעריך את מצב רפידת הקלאץ" כאשר הוא במצב מפורק? כן, אבל זה לציוד מדידה מדוייק יותר. יותר פשוט לך להחליף, כמו שמוני ציין.
2.האם ניתן לפרק ולתת לבעל מקצוע שימרכז את הקלאץ' ולאחר מכן להתקינו? ממש לא, אלא אם בכוונתך להוביל את המנוע כולו אל בעל המקצוע. המרכוז נעשה בעת סגירת פלטת הלחץ עם השמש, אל גלגל התנופה, כאשר זה מורכב אל המנוע..
לא נורא, שניים שלושה נסיונות ותהיה מומחה...:mrgreen:
מוני האם אתה יכול לפרט קצת יותר מהי המידה הנכונה או איך אני מוציא את המידה מהרכב ?
תודה מראש
אלעד
בקוטר ההילוך הישיר, אותו תראה ביציאה הקדמית של הגיר.
אם אינני טועה, מקל מטאטא סטנדרטי יתאים.
מאד ממליץ להשאיל כלי יעודי ממישהו בפורום לפני העבודה. יש כאלו. אחרת, במיוחד בפעם הראשונה, אתה צפוי לנסות כמה פעמים את המרכוז וזה העבודה הכי קלה בעולם לשחק עם הגיר. כלי מרכוז מאולתר - בוקסות והרבה איזולירבנד. קח מוט מאריך מסט הבוקסות, שים עליו בוקסה עם קוטר חיצוני שנכנס בתוך הפיילוט בושינג - אם אני זוכר נכון, בוקסה 10 מ"מ. עכשיו אתה צריך להגדיל את הקוטר של האזור העבה במוט שאמור למרכז את דיסקית הקלאץ, ואפשר לעשות את זה על ידי הרבה שכבות של איזולירבנד.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.