התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שאלה על חגורות אביזרים ועומסים שהן מפעילות

mixael
12-03-07, 23:54
במהלך הוספת מזגן והגה כח התעוררו מספר שאלות:
המשאבה ההידראולית נלקחה במקור ממנוע מדגם מעט אחר, בעל רצועת אביזרים רחבה ומחורצת לאורך (מה השם הנכון לחגורה הזו ?), רוחב 19 מ"מ. משא' המים, ההגה, והאלטרנטור היו מונעים ע"י חגורה אחת, ועל כולם הופעלה אותה מידת מתיחה. בהתקנה הנוכחית אני הולך להשתמש בחגורת V משוננת, ולהניע באמצעותה את אותם האביזרים, כנ"ל חגורה יחידה, מטעמי נוחות ביצוע וחסכון מקום. המזגן יופעל ע"י חגורה שטוחה נפרדת.
מתעורר החשש, שעלול להגרם נזק למיסבי האלטרנטור ממתיחת יתר של הרצועה, ואם שטח המגע של רצועה כזו יספיק ע"מ להפעיל את המשאבה ההידראולית (מידת הגלגלים דומה לזו של הרכב שתרם את המשאבה, לא אמור להיות הבדל משמעותי בעומסים שיופעלו עליה)

mixael
15-03-07, 18:42
:confused: מה, לאף אחד אין דיעה בנושא ?

רימון מצפון
15-03-07, 22:49
לחגרה עם השינים לאורך קוראים חגורת p k בד"כוגם מוסיפים את מספר השינים לפני שאומרים את שמה.לעיקר השאלה השאלה שלך לא כ"כ ברורה בכל אופן לא הבנתי עם מה יש לך בעיה האלטרנטור המזגן המשאבה הידראולית או הרצועה עצמה אולי כדאי שתכתוב באיזה רכב במדובר תסביר את החשש וננסה לעזור.

mixael
16-03-07, 00:58
מדובר בסוברו '84 שקיבלה מסרק הגה הידראלי של לאונה, ומשאבה הידראולית ומזגן של לגאסי. בלגסי המשאבה מונעת ע"י חגורת PK5, בעלת שטח פנים גדול. אני רוצה להניע את המשאבה ע"י חגורת V, שבעלת שטח מגע הרבה יותר קטן. אותה החגורה תניע גם את האלטרנטור.

1.יכול להיות מחסור בעומס על המשאבה בגלל שטח פנים קטן יותר של החגורה ?

2. אם סעיף 1 נכון, אני צריך למתוח את החגורה יותר חזק. ואז, האם יגרם נזק לאלטרנטור בגלל מתיחת יתר של החגורה ?

איפון
16-03-07, 02:15
סביר להניח שתאבד את החגורה או שהיא תקרע הרבה לפני, נסה להחליף לאחד מהאביזרים את הפולי לפולי כמו השאר. כל צורה אחרת תיגמר באיזשהו נזק.

איציק - 4X6ZH
16-03-07, 05:57
עד שלא תנסה לא תדע .
החשש שלך במקום לפעמים זה מחליק ואז אתה גם שומע את הרצועה שורקת .
האלטרנטור הוא נקודת ההחלקה . בדרך כלל ניתן לחיות עם זה .
אני מכיר את הבעיה מכלי רכב אחרים .
איציק

shmil
16-03-07, 09:35
חגורת PK "יושבת" על כל הפולים שלה. חגורת V "יושבת" גם היא עם כל הפולים שלה.

חגורת ה-PK קיימת כדי שניתן יהיה לבצע מסלול מפותל, מה שקשה לבצע בחגורת V.

אם תפעיל פולי PK עם חגורת V, בסבירות גבוהה מאד שהחגורה תרד מתישהוא מהפולי PK, ולפי חוקי מרפי זה יקרה בזמן הכי פחות טוב.
משאבת הגה הדראולי אמרת? :twisted:

mixael
17-03-07, 00:03
אם תפעיל פולי PK עם חגורת V, בסבירות גבוהה מאד שהחגורה תרד מתישהוא מהפולי PK, ולפי חוקי מרפי זה יקרה בזמן הכי פחות טוב.
משאבת הגה הדראולי אמרת? :twisted:

נו באמת... ברור שאני מחליף לה את הפולי לכזה של חגורת V.

-->