PDA

צפייה בגרסה מלאה : עזרה בקניית קומפרסור ופטיש אוויר



חנן-ג'יפולוג
13-03-07, 08:42
אני רוצה לקנות קומפרסור ופטיש אוויר לצורך טיפולים מזדמנים בשלושה פרייבטים ומשאית שברשות העסק שלי. נכון לעכשיו אני מניח שאין לי תקציב לקנות פטיש שיהיה לו מספיק מומנט כדי לטפל בברגי הגלגלים של המשאית (דרייב של אינטש אחד) , אז אני אקנה פטיש קל יותר, עם דרייב חצי, אבל אני רוצה שלפחות הקומפרסור יהיה מתאים לזה, כדי שבעתיד אני לא אצטרך לשדרג אותו.
יש למישהו המלצות כלשהן? לגבי המאפיינים של הכלים? לגבי מחירים? היכן לקנות משומש אם זה הגיוני (אני חייב חשבונית) ? אחריות? יצרנים? התקציב משחק כאן תפקיד, בהחלט.
המרחק בין המדחס לקצה החצר יהיה כ20 מטר. זה יכול להיות צינור קשיח. מקצה החצר אל המדרכה, שם מבוצעים הטיפולים, יהיה צינור גמיש בניתוק מהיר. אלו אביזרים אני צריך? איזה קוטר? צריך לוכד שמן? משמנת?

אברמלה
13-03-07, 09:02
שקלת אוליי ליקנות אימפקט חשמלי? יש פטישים גדולים שעושים את העבודה בצורה מדהימה. . אני עובד עם אחד כזה כבר למעלה מ5שנים ואני מבסוט מאוד..

חנן-ג'יפולוג
13-03-07, 09:19
חשבתי על זה. העניין הוא שאם אני משקיע כרגע בקומפרסור ובפטיש אוויר, אז חלק ניכר מההשקעה, הקומפרסור, גם יהיה לי שמיש לדברים עתידיים אחרים כגון פיסטולט צבע, פטיש אוויר גדול יותר, רצ'ט אוויר, גירוז, ניקוי, ניפוח וכו' .

lizard
13-03-07, 10:20
בל.כ יש פטישים מכל מיני סוגים, דבר ראשון תבדוק שם. יש גם פטיש למשאיות כמדומני במחירים טובים.

אם את המשקיע, תקנה גם לוכד מים ומשמנת קווית. זה לא זול, לי יש אחת קטנה וזה עלה בסביבות ה500. יש גם משמנות פר מכשיר, יש לי גם כאלה, אבל הן גורמות לידית להיות ארוכה יותר, מה שעלול להקשות על גישה וכדומה.

קומפרסור, תקנה רק מחברה ידועה וממקום שמתעסק עם זה. אי יכול לנסות לברר לך אבל קח בחשבון שאתה צריך משהו רציני של 300 ליטר לפחות ו400 ליטר בדקה.

אתה יכול לבנות תשתית המבוססת על צנרת מים, אם תרצה יש לי את המחברי קצה (כשרציתי לבנות תשתית כזו אצלי) לצנרת הזו. הם לא זולים. נדמה לי של 3/4 צול.
למחבר הזה אתה מחבר צינור גמיש, יש לקנות כמעט בכל מקום, לי יש אחד של 10 מטר בערך. עלה בסביבות ה200 שקל, לא זוכר בדיוק.

איציק - 4X6ZH
13-03-07, 10:40
חנן אתה לא צריך פטיש אויר יותר גדול מ דרייב 2\1 .
הפטישים 4\3 ויש גם "1 מיועדים במקרה הטוב לפרוק גלגלי משאיות .
וגם אז אתה חייב צנרת אויר בקוטר 4\3 או יותר .ומיכל האויר חייב להיות גדול . אפשר למלות מיכל גדול עם מדחס קטן וזה אומר שאתה כל פעם תפעיל מדחס לפרק זמן ארוך למלוי המיכל . ?
היום המוסכים עוברים לעבוד עם בוקסות 8\3 ורק גלגלים עדין עם 2\1 .
לפרק גלגל של משאית אתה יכול בקלות עם מפתח צלב גדול .
מפתחות האויר הגדולים הם ממש לעבודה כבדה על משאיות כבדות ( קפיצים גלגלים ).
משאית חלוקה לא צריכה כזה ציוד .
*****
איציק

יוני5
13-03-07, 11:32
חנן,

תבדוק את מה ששופינסקי הציע. יכול להיות שאימפקט חשמלי + קומפרסור קטן יהיו ביחד זולים יותר מקומפרסור גדול.

יוני5

lizard
13-03-07, 11:57
הבעיה בקומפרסורים קטנים היא לדעתי שהם בעיקר מיועדים לסיבה הביתית ולא העסקית.
לי היה קומפרסור של 25 ליטר, 400 ליטר בדקה ומה שקרה זה שהוא פשוט נשבר בגלל השימוש המאסיבי. עכשיו יש לי אחד של 100 ליטר ו400 ליטר בדקה וגם הוא לא בדיוק מחזיק מעמד.

אבו שפם
13-03-07, 12:51
ביום שישי ראיתי בל.כ. במגרש פטיש אויר דרייב 1/2 ב 380 שקל כולל סט בוקסות
והוא קיבל עכשיו גם פטיש אויר דרייב 3/4 ב 600 שקל נדמה לי

יש לו גם קומפרסורים 3 פזות ללא מיכל אויר... לא ראיתי מחירים אבל נראים סבבה

הוא אומר שקיבל גם פטיש אויר חשמלי אבל עוד לא הוציא למכירה

אני עובד עם פטיש דרייב 1/2 גם לטקרטורים והוא עובד סבבה ואין לי שום בעיה

עובד עם קומפרסור של אסולין שקניתי לפני 14 שנה 5 כ"ס מתוצרת מריצה מיכל 90 ליטר

הבעיה בצביעה ועבודה מאסיבית הוא מייצר מיים בכמויות שאני יכול להתחרות ביצרני מיים מינראליים

הוספתי לו מיכל 500 ליטר כולל פרסוסטאט יציאת האויר כלפי מעלה...ברקז ניקוז בתחתית

ונגמרו לי בעיות המים באויר...כמובן שיש גם לוכד מים סטנדרטי

אישית לא כל כך מסכים בדעה לקנות קומפרסור קטן ביתי...לעבודה של צביעה בפיסטולט הוא עובד כל הזמן ומתחמם.... מייצר גם הוא כמויות גדולות של נוזלים...

שווה לפי דעתי קפיצה לל.כ. ותראה ותרגיש בעצמך את הכלים

מיי 2 סנטס

חנן-ג'יפולוג
13-03-07, 21:03
תודה לכם.

הייתי בל.כ. אין להם קומפרסורים גדולים עם מיכל. לאחר סקר שוק קצר, קניתי באסולין קומפרסור משופץ, 3 כוחות סוס תלת פאזי עם מיכל של 120 ליטר. בנוסף, קיבלתי מחבר פטיש דרייב חצי ורצ'ט. אני אבדוק איך הכול עובד, ובמידת הצורך באסולין התחייבו לזכות אותי במחיר המדחס כשאשדרג למשהו גדול יותר.

eliv1
13-03-07, 21:26
חנן, כמה עלה? (אני גם צריך דחוף קומפרסור)

אבו שפם
13-03-07, 21:37
חנן בגדול 3 כ"ס תלת פאזי צריך להיות הרבה יותר ממספיק... יכול להיות שתהיה לך בעיה עם גודל המיכל...במידה ואכן המיכל קטן מידי...חפש במגרשי פירוק מיכלי אויר של משאית ותחבר אותם בתור
או מיכל אויר של קומפרסור ישן שלא עובד... זה אמור לתת לך מענה לכל הצרכים

אפרופו פטיש אויר...יש לי בבית עוד 2 פטישי אויר שלא עובדים כמו שצריך...מישהו כאן יודע איך ניתן לתקן אותם...זה הרי מנגנון מאוד פשוט, פירקתי אותם ניקיתי והרכבתי בחזרה ועדיין לא עובדים...יש רעיונות למישהו???

lizard
13-03-07, 21:51
אם אתה לא עובד על הקומפרסור כל הזמן כמו במוסך אז 120 ליטר יכול להספיק. לי יש 100 ליטר ואני עובד איתו יופי. תמיד אפשר להוסיף עוד מיכל של 300-400 ליטר.

כמה עלה הקומפרסור? אפשר טלפון של מי שמכר לך?

תודה

erezjack
13-03-07, 23:08
כלי עבודה פניאומטיים חייבים יחידת שירות הכוללת מלכודת לחות ומשמנת. לפיסטולט צריך יחידת שירות עם מלכודת לחות, מלכודת שמן שעוצרת את השמן שמגיע עם האויר מהמדחס (חס וחלילה שיגיע שמן לצבע, זה צרות צרורות.) וגם וסת לחץ עם שעון. רצוי להרכיב את צינור ההזנה מהמדחס לנקודת העבודה בשיפוע יורד כלפי המדחס כדי להקטין את כמות המים המגיעים ליחידת השירות. פעם בשבוע לפחות לנקז אויר מהמדחס ולא לשכוח לבדוק שמן.
מכל אויר 120 ליטר יספיק לכלי אויר לפתיחת ברגים וכד' אבל מלטשות ובמיוחד פיסטולט צורכים הרבה אויר ובד"כ העבודה איתם ארוכה יותר. משמעות הדבר שבעבודת צבע המכל יתרוקן מהר יחסית, המדחס יעבוד ברציפות ולחץ העבודה של הפיסטולט ירד עם השפעה על איכות הצבע, אבל לצביעה ביתית זה מספיק.

ארז

אברמלה
14-03-07, 07:24
חנן . עם תיסתובב ביפו שוק הפישפישים ביום שישי בבוקר אתה תימצא פטישיי אויר. ראצטים. ועוד כלים. בגרושים.

איציק - 4X6ZH
14-03-07, 07:41
פטישי האויר האלה הם זבל !
היום לא שווה לתקן ציוד פנאומטי מהסוג הזה .
והמוסכים פשוט זורקים אותם לפח .
הפטישים עובדים .( בעצם הם מסתובבים ועושים רעש ) . אבל אין להם כח !
*****
איציק

-->