צפייה בגרסה מלאה : בעיות חשמל 2
אחרי כמה עליות ועוד קצת משחקים נכבה לי הרכב (סמוראי 93) ולא עובד עגול, הרמנו טורים טורים כי הקרבורטור צריך ניקוי ואני יעשה את זה ביום ראשון
ברך חזרה מהבור שמתי לב שאין לי מד חום מנוע וגם כן מד הדלק לא עובד וגם כן האור של הארם ברקס וכל המונורות הקטנות שנדלקות כאשר הסוויצ מורם לא פועלות אז חשבתי שזה פיוז
בדקתי פיוזים וכולם בסדר! פעם שעברה גם הייתה לי בעיית טורים שכנראה נבעה מאיזה בעיית חשמל ואחרי ביקור אצל חבר שמבין קצת בחשמל (החליץ פיוזים ועוד כמה חוטים) בעיית הטורים נפתרה
האם יכולה להיות בעיה בטורים שקשורה למערכת חשמל?
מה לבדוק הלאה?
תודה אדר
GodsFather
16-03-07, 19:24
חלק מאורות המכוונים שאתה מתאר מתחברים בסיכומו של דבר למחבר (קונקטור) חשמל על האלטרנטור ,אולי הוא התנתק כתוצאה מכמה רעידות/קפיצות בשטח ?
למרות שאמרת שהכל נותק למעשה, יכול להיות שהמגע של הקונקטור של כל הלוח התנתק? פרק את הלוח (2 ברגים למעלה , 2 ברגים למטה) ופתח בעדינות (רק למבט , לא צריך לפרק את גלגל ההגה , אם צריך לטפל אז תצטרך לפרק אותו)
מה עם כבלים רופפים בתא המנוע ? כבל מינוס למשל ?
הצתה לא תקינה יכולה לגרום לרכב לא לעבוד עגול (גם קרב' מלוכלך ואו לא מכוון, אני מציג כרגע עוד אפשרות) , אתה מפצה על זה בהוספת דלק, זה לא טוב לטווח הארוך/הקבוע.
כשתטפל בקרב' , תבדוק גם הצתה.
לא נראה לי שהמגע של כל הלוח התנתק כי יש אור בספידומטר
אני יבדוק מחר בבוקר את נושא הקונקטור
כל עיניין ההצתה אצלי נורא דפוק הרכב נכבה רק איזה 3שניות אחרי שמוציאית את המפתח! ואני יבקש מהמכון קרבורטורים לנסות להבין מה זה
אם למישהו יש עוד תובנות בנושא הוא מוזמן לעזור לי...
תודה אדר
GodsFather
16-03-07, 23:00
לגבי הסוגיה , ראיתי כאן שרשור בנושא , לא רק בסוזוקי , גם בCJ ולמעשה לכל אחד שיש קרב' יכולה להיות בעיה כמו שאתה מתאר, אז רק תריץ חיפוש ותראה מה מתאים לך.
אם בחרת לפנות למכון ולא לעשות זאת בעצמך , גש לצביקה קרבורטורים , הוא חבר כאן בפורום ויש כאן כמה (אני ביניהם) שמאד מרוצים מהעבודה שלו. הוא ידאג גם לטפל לך בקרב' , גם בהצתה וגם לענות לך על כל שאלה בנושא , AND THEN SOME.
בהצלחה!
"חלק מאורות המכוונים שאתה מתאר מתחברים בסיכומו של דבר למחבר (קונקטור) חשמל על האלטרנטור ,אולי הוא התנתק כתוצאה מכמה רעידות/קפיצות בשטח ? "
בדקתי הכל בסדר במחבר שיוצא מהאלטרנטור והרכב עדיין בשלו הכל מחובר גם בדש בורד וגם באלטרנטור
מחר אני יעבור אצל מכון קרבורטורים אולי אצל צביקה ונראה מה קורה
יכול להיות יש נתק בכרטיס מעגלים של הלוח מכוונים שנמצא מאחורי הלוח אצלי הייתה בעיה ששעון חום ודלק לא עבדו ופשוט היה שם קצר ששרף את הכרטיס
תפרק את הלוח מכוונים ע"י ניתוק 4 ברגים מקדימה והוצאת כבל ספידומטר מאחורה ועוד 2 קליפסים של החשמל שמתחברים לכרטיס מעגלים מאחורה.
ותבדוק אם שרוף תיפרד מ200 ש"ח (יש אחד אחרון בחברה נכון ללפני חודשיים)
אם לא אולי יש שם נתק ואפשר לסדר יצאת בזול
אם יש בעיה ולא הצלחת יש חשמלאי נהדר שייפתור לך את הבעיה תשלח הודעה ואתן לך את המספר שלו
ליאור
ולהמשך הסיפור...
היום בבוקרק קמתי מוקדם יותר כדי להגיע למכון קרבורטורים ליד העבודה
כבר מחוץ לבית הגעתי למסקנה שהאוטו מגמגם קשה לא רק בגלל הקרבורטור אלא גם כנראה חסר דלק
אז הלכתי ומלאתי אחרי איזה קילומטר אני מריח ריח של פלסטיק שרוף ואמור שזה לא מהרכב שלי כמובן שיש בעיות חשמל קשות וגם הקרבורטור במצב קריטי יותר מיום שישי אז פתאום המערכת מתחילה להכבות ולהידלק מעצמה
אחרי דקה יוצא עשן מהדשבורד ואני עוצר באמצע הכביש מכבה תרכב ומסתכל לראות מה קרה?
אחרי מבט קצר אני רואה שהתיבת פיוזים מותכת ושרופה!! ואז החלטתי לנסוע לחשמלאי רכב
אני יעדכן מה קרה ברגע שאני ידע בדיוק
יום טוב
אדר
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.