צפייה בגרסה מלאה : טרנספר דיפנדר בדיסקברי - האם כדאי?
שלום לכולם,
כן, אני יודע שטחנו הרבה יחסית את העניין, אבל לא הצלחתי למצוא תשובות מניסיון של אנשים ...
אני נוסע על דיסקברי 97 עם EDC וצמיגי 245/75/16. אני נמצא בהתלבטות לגבי הכדאיות בהתקנת טרנספר דיפנדר במקום הטרנספר הנוכחי.
את היתרון של יחס העברה נמוך יותר בHI אני רואה ... אבל עם זאת, יש גם כמה חסרונות כמו סל"ד גבוה יותר בשיוט, החלפות הילוכים תכופות יותר, צריכת דלק גבוהה וכו'. הייתי שמח לשמוע מניסיון של אנשים שהחליפו טרנספר ברכבים דומים (דגם, מידת צמיגים).
אני לא רואה את עצמי מחליף מידת צמיגים יותר מדי בקרוב, הם פשוט חדשים :-). וגם אם בעתיד אז זה כנראה לא יעבור את ה235/85/16.
האם מלבד יחס ההעברה יש הבדלים בין שני הטרנספרים?
אדי
אני לא רואה את עצמי מחליף מידת צמיגים יותר מדי בקרוב, הם פשוט חדשים :-). וגם אם בעתיד אז זה כנראה לא יעבור את ה235/85/16.
אדי
להיות אתה יודע את התשובה
אם תחליף צמיגים בעתיד אז גם תשקול בעתיד.
בתור בעלים של דיפנדר ודיסקברי ,
כאשר שניהם גם משמשים לרכב ליום יום , (לי ולבת זוג)
אני יכול להגיד לך בפירוש , שהיחסים בדיסקברי יותר מתאימים לכביש.
תאורטית - הייתי משנה גם את היחס בדיפנדר לדיסקברי אם זה לא היה פוגע בדברים אחרים.
בדיסקברי , בנסיעה במהירות מאה קמ"ש הסלד הוא בדיוק 2500
בדיפנדר , בנסיעה במהירות מאה קמ"ש , הסלד הוא קצת מעל 3000...
גם לדיפנדר וגם לדיסקברי , לא חסר כח מבחינת יחסי גלגלי השיניים , ותמיד יש LOW אם צריך.
בקיצור - אין טעם להחליף בדיסקברי - תישאר עם מה שיש , ככה זה הכי טוב.
אמיר.
עניין הסל"ד בשיוט זה נושא מעניין, בסופו של דבר השינוי היחיד שיתבצע הוא בHI ... כלומר בכבישים ושבילים, ועם כל הכבוד לנסיעת שבילים, את רוב הקילומטרים אנחנו מעבירים על הכביש ושם עיקר ההשפעה.
בנסיעת שבילים ההשפעה לטובה ... זה ברור :-), בכביש זה מתחלק ל-2, תאוצות ששם יהיה השיפור ברור ומורגש ושיוט ששם זאת השאלה - על איזה סל"דים אנחנו מדברים?
אמיר . לדעתי התשובה שלך לא מדויקת ולא מספקת ,
אים הבנתי נכון את אדי ואני מצטרף לשאלתו מה הנתונים שמתקבלים במצב
של החלפת טרנספר בדיסקו לשל לטרנספר דיפנדר .
אצלך אמיר הדיפנדר גיר רגיל משמע הילוך "חמישי" 100 קמ"ש 3000 סל"ד ,
דיסקו אוטומט הילוך "רביעי" 100 קמ"ש 2500 סל"ד , משמע הילוכים ארוכים
חוסר כוח לעכיפות , תוסיפו צמיגים גדולים 245.75.16 ומאה קמ"ש רק בירידות .
השאלה שוב מניסיונם של כאלה שהחליפו . האים יחס העברה ירד ?
האים יש שינוי בתושבות ? האים צריך לבצע שינוי במיכלולים ? ועוד ?
חזי
דיסקו אוטומט הילוך "רביעי" 100 קמ"ש 2500 סל"ד , משמע הילוכים ארוכים
חזי
בדיסקו יש את נעילת ממיר מומנט או בעברית lockup שזה בעצם עוד הילוך אחרי הרביעי והוא ביחס 1:1 עם המנוע ללא איבוד כח עקב הגיר האוטומטי.
לענייננו,
גם אני חשבתי בהתחלה שצריך להחליף יחסי העברה בדיסקו במיוחד שעברתי מסופה ידנית עם בלימת מנוע מדהימה בירידות וראשון קצרצר בעליה.
עם הזמן הבנתי שלא יעזור כלום, כל עוד הגיר אוטומטי!
לעומת זאת בכביש, יחסי העברה מתאימים פיקס גם עם 245\75\16
אתה יכול לדבר עם ערן(aladin03 )מג'יפטריפ הוא מסתובב עם השילוב הזה כבר המון זמן,ויש לו צמיג 31' (אם אני זוכר נכון) והוא גם מטייל לא מעט בשטח.
אם שלא הצלחת לאתר אותו שלח לי ה"פ
והוא גם כנראה מי שרוצה למכור את הטרנספר
והוא גם כנראה מי שרוצה למכור את הטרנספר
בזה פספסת ... ;-)
רגע...
אפשר להנות משני העולמות-
גם לנסוע בדיפנדר בשטח וגם בדיסקו בכביש...
אבל
הדיפנדר צריך להיות קצר :lol:
ליאור.
מתיישב על השירשור.
יש לי דיסקברי בנזין 94.
הטרנספר עושה קולות לא נחמדים (רעשים של גג"שים ומכות) - נפתח מספר פעמים ודי - שיפוץ של הקיים לא יהיה כלכלי.
אגב, כרגע אני עוד נוסע איתו (הוא לא מפורק)
רציתי לדעת אם כל טרנספר של דיסקברי נאמר עד שנת 98 יכול להתאים לי?
ושנית - טרנספר של דיפנדר יקרע אותי בדלק?
תאורטית - הייתי משנה גם את היחס בדיפנדר לדיסקברי אם זה לא היה פוגע בדברים אחרים.
אמיר.
אמיר, אצלי ב110 מורכב טרנספר 1.2 (דיסקברי). הוא הורכב כברירת מחדל אחרי שהטרנספר של הדיפנדר החזיר נשמתו לבורא עולם ונשאר לי טרנספר מהדיסקברי.
היום אחרי שנתיים אני יכול להגיד בוודאות שאם אתה נוסע הרבה בבן עירוני זה השילוב הכי נכון לדעתי.
אתה מקבל מהירות שיוט גבוהה בהרבה ממה שהיית מקבל עם 1.4
סתם לצורך הדוגמא, ב140 המנוע לא במאמץ וצריכת הדלק לא גבוהה, תלחץ אותו עד הסוף והוא יעבור גם את ה160 אבל הטורים יהיו אי שם באיזור ה3800 סל"ד
רק לציין שהמנוע אצלי לא בדיוק סטנדרטי:-) והוא קצת מחוזק
סתם לצורך הדוגמא, ב140 המנוע לא במאמץ וצריכת הדלק לא גבוהה, תלחץ אותו עד הסוף והוא יעבור גם את ה160 אבל הטורים יהיו אי שם באיזור ה3800 סל"ד
140-160 קמ"ש בדיפנדר??????
יש מצב שתעדכן אותי בזמן אמת איפה אתה נוסע על מנת שאני לא אהיה בסביבה.....
חשבתי שנרגעת מאז הימים ההם...
פוקסי, לא אמרתי שאני נוסע אבל הרכב מסוגל...
יוני
TD5?
מה שיפרת/הוספת?
ניר
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.