PDA

צפייה בגרסה מלאה : בדיקת ספידומטר לאחר החלפת גודל צמיג ?!

doodoog
03-04-07, 15:08
שלום
רציתי לדעת כיצד או האם ניתן במדוייק לדעת במה מתבטא השינוי במהירות הרכב ובספירת הקילומטראז' לאחר החלפת מידת צמיג מ205 ל31/10.5 ...
האם 100 קמ"ש מקודם עדיין אותו 100קמ"ש ?
ברור לי כי לגלגל החדש יש לעשות פחות סיבובים על מנת להגיע למרחק של 1 ק"מ אך כיצד זה משפיע על מד המרחק ומד המהירות
אודה לתשובה מפורטת (יש קצת בעיות קשב וריכוז במישפחה אז אנא התחשבו ...(: )
בברכת חג שמח לכולכם
דודו

זאביק
03-04-07, 18:34
צמיג 205/70/15, הוא הערך בגובה של 26.2".
כלומר קטן יותר ב-18% מצמיג 31".
היום ובדר"כ המהירות נמדדת ביציאה מהטרנספר, תוך התחשבות ביחסי ההעברה בדיפ' (שלא השתנו) וגודל הצמיג המקורי, המהירות שלך עכשיו משקרת ב-18% כלפי מטה.

אם מד המהירות שלך מראה 100 קמ"ש - אתה נוסע 118 קמ"ש.
אם מד המרחק שלך מראה 100 ק"מ - עברת למעשה 118 ק"מ.

doodoog
03-04-07, 18:56
היום ובדר"כ המהירות נמדדת ביציאה מהטרנספר, תוך התחשבות ביחסי ההעברה בדיפ' (שלא השתנו) וגודל הצמיג המקורי, המהירות שלך עכשיו משקרת ב-18% כלפי מטה.

אם מד המהירות שלך מראה 100 קמ"ש - אתה נוסע 118 קמ"ש.
אם מד המרחק שלך מראה 100 ק"מ - עברת למעשה 118 ק"מ.

הי זאביק !
לא כ"כ ניראה לי שהטויוטה שלי ...מדהימה ככל שתהיה מגיעה נישארת ק"מ רבים על מהירות של 148 קמ"ש ( 130 קמ"ש בלי מאמץ ב3400 סל"ד ,אבל נתקעת שם !) :
אינטרקולר גדול+אגזוז פרפלואו+שנורקל+טורבו ?! קיימים ברכב אבל לא ניראה לי ......אולי אקח רכב ואסע צמוד אליו ..
דודו

ד ו ר ו ן
03-04-07, 20:08
.
רק שהצמיג המקורי של הטויוטה הוא על ג'אנט 16 ולא 75 אלא פשוט 205R16.

tooshey
03-04-07, 21:58
דודו
לפניך מספר אפשרויות
א.לחשב את הבדלי ההיקף בין הגלגל הישן לחדש ואז לחלק ביניהם-התוצאה היא ההפרש בקריאה.
עזוב,מסובך,לא לג'יפאים.
ב.לקחת מטר ולמדוד היקף גלגל ישן וחדש ואז לחלק את התוצאות.
אפשרי,דורש כלי עבודה ועלול ללכלך את הידיים.
ג.להאמין למה שאומרים,בערך 10% שינוי.
בינינו,עוד קמ"ש לפה או לשם,מה זה משנה? אתה עדיין על היילקס,כן...

בברכה,טושי

זאביק
03-04-07, 22:11
אם היית רושם שזה היילקס קודם . . . .
ולכן המידה המלאה היא 215/82/16 )לפי זהhttp://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=18611&highlight=205R16(

ולכן הצמיג שלך הוא בגובה של 29.8", ולעומת 31,
יש הבדל של בערך 4% - זניח.

מה שאתה רואה במד מהירות ובמד מרחק - יהיה די דומה. על 100 קמ"ש תהיה במהירות של 104.
4% הבדל זה פחות מרמת הדיוק המקורית של הספידומטר.

איפון
04-04-07, 00:02
כל GPS יתן לך את המהירות האמיתית שלך לצורך הבדיקה.

doodoog
04-04-07, 17:04
הרכב נוסע מצויין ויש לו סטיה למעלה של כ 4%
תודה רבה
דודו
טושי : בסוף למרות שהייתת באזור לא ניפגשנו..לא נורא אולי נארגן איזה טיולון?!
חג שמח

DooM3
05-04-07, 01:36
זאביק נראה לי שאתה טועה הסל"ד שיוצא מהסרן לא השתנה ולכן גם המהירות לא השתנתה

מה שהשתנה זה אולי המאמץ שהמנוע משקיע דכי לסובב את הגלגל כי יש לו יותר שטח בפחות זמן
אולי אני טועה אבל תבדוק את זה זה לא נשמע לי הגיוני

lior_b.s
05-04-07, 08:51

קוטר הגלגל או יותר נכון היקפו שונים ולכן גם באותו סל"ד המרחק שעובר גלגל בקוטר "31 בעת סיבוב מלא הוא יותר גדול מהמרחק שעובר גלגל בקוטר "29 ולכן המהירות כן משתנה...

ליאור

זאביק
05-04-07, 13:53

אתה צודק וטועה כאחד.

הסל"ד ביציאה מהסרן (ומהטרנספר, שם נמדדת המהירות) אכן לא השתנה, ולכן המהירות בשעון לא השתנתה.

אבל בגלל שהצמיגים גדולים יותר, המרחק שהם עובדים לכל סיבוב גדול יותר, ולכן המהירות האמיתית כן גדלה.

(ומה שליאור כתב למעלה זה נכון, אני רק מחדד את העניין).

DooM3
05-04-07, 15:45
עשיתי חושבים עם עצמי ואתם צודקים

לפעמים הצבא דופק לאנשים את המוח

אוחז ג'בקות
07-04-07, 06:55
החישוב של המהירות צריך להיות ע"פ ההיקף שנובע מהקוטר ההבדל באחוזים בין אחד מהם יתן לך את הסטייה במהירות. כלומר צמיג בעל קוטר של "31 גדול ב 19% מצמיג "26 ולכן גם הבדלי המהירות.

אין אחוז קבוע של שינוי במהירות הכל תלוי בגודל הצמיג לפני השינוי ואחריו ולא משנה הקוטר או ההיקף.

UEWA
10-04-07, 02:48
אוקי אם זה ככה אצלי לדוגמא יש מקרה שונה ב GPS הוא מראה 95 ובספידומטר 103 איך אפשר להסביר את זה?

נמרוד
10-04-07, 08:52
אוקי אם זה ככה אצלי לדוגמא יש מקרה שונה ב GPS הוא מראה 95 ובספידומטר 103 איך אפשר להסביר את זה?

מקלט GPS הוא מכשיר מדויק מאד, לעומת ספידומטר אנלוגי שמעולם לא היה מכשיר מדויק. סטיות עד 10% (וגם יותר לפעמים) הן טבעיות לחלוטין בספידומטרים של מכוניות, בלי קשר לגודל צמיג. ספידומטרים גם נוטים לזייף כלפי מעלה, ככה מתקין אותו הייצרן, הרי תפקידו העיקרי למנוע ממך לעבור את המהירות המותרת, אז הייצרן נותן מרווח בטחון כי המכשיר בהגדרה לא מדויק.

איפון
10-04-07, 18:21
מקלט GPS הוא מכשיר מדויק מאד, לעומת ספידומטר אנלוגי שמעולם לא היה מכשיר מדויק. סטיות עד 10% (וגם יותר לפעמים) הן טבעיות לחלוטין בספידומטרים של מכוניות, בלי קשר לגודל צמיג. ספידומטרים גם נוטים לזייף כלפי מעלה, ככה מתקין אותו הייצרן, הרי תפקידו העיקרי למנוע ממך לעבור את המהירות המותרת, אז הייצרן נותן מרווח בטחון כי המכשיר בהגדרה לא מדויק.
בנוסף לחוסר הדיוק של ספידומטר האנלוגי..
1. אם נסעת בלחץ אויר נמוך ממה שהיצרן דרש , מד המהירות יראה מהירות גבוהה יותר.
2.חבר פעם פיתח תאורייה של קונספירצייה למה יצרני הרכב ידאגו שהספידומטר יזייף כלפי מעלה..
תמיד תהייה מבסוט כי קריאת המהירות היא גבוהה, אם הייתה נמוכה יותר היית חש שהאוטו לא סוחב..
נושא המהירות המותרת- שהזכיר נמרוד.
יותר טיפולים, אם אתה מקפיד לבצע אותם במרווחים שקבע היצרן.. וגם האחריות לפי הקלומטרז', מסתיימת מוקדם יותר ממה שצריכה להיות.

מדובר במספרים קטנים, אך במכפלה של מספר הרכבים בעולם, יצרני הרכב מרויחים. זו תורת הקונספירצייה על רגל אחת.

דני

configurator
15-04-07, 17:48
שאלת תם, זה אפשרי לאפס את הספידומטר או משהו כזה?

זאביק
15-04-07, 17:59
שאלת תם, זה אפשרי לאפס את הספידומטר או משהו כזה?

זה מאוד תלוי בצורת המדידה (מכנית או אלקטרונית) ובסוג הטרנספר שיש לך.
לחלק מהטרנספרים(לדוגמא, NP231 של סופה) יש אפשרות להחליף את הגג"ש הקטן בתוך הטרנספר, בהתאם לשינוי שעשית,
ולמעשה "לאפס" את המדידה חזרה.

נמרוד
16-04-07, 08:27
זה לא נקרא לאפס, אלא "לכייל".

אפשרות מאד מעשית לכייל היא לצייר על הספידומטר סקאלה חדשה. סע עם GPS במהירויות שונות ותרשום לך טבלת כיול שאומרת מה המהירות האמיתית עבור מהירויות שונות בספידומטר - נניח 40 שווה 52 במציאות, 50 = 64 במציאות, 60 = 70 במציאות, וכן הלאה. ואז קח טיפקס, תמחק את המספרים על הסקאלה ותכתוב על הטיפקס את המספרים הנכונים.

עם יותר השקעה, אפשר לעשות אותו דבר אבל להפיק ולהדפיס מדבקה במידה המדויקת במחשב, שתדביק על הספידומטר, ואז זה גם יראה יפה.

-->