צפייה בגרסה מלאה : פרויקט בתהליך: חרגול 8x8 של ברוך טולידאנו
ברוך שלום,
בעוד אנו יושבים ב"סיעור מוחות" (אפשר לחשוב איזה מוחות) במשרדו של גיא רפאל, ותוהים על היתרונות והחסרונות של החרגול, למול רכב בתפיסה ה"קונבנציונלית", עלה הרעיון להפגיש בין הרכבים.
לא למטרת הוכחה למי יש גדול יותר, כי אם להשוות בין שתי התפיסות.
להעמיד את הרכבים בסיטואציות זהות, ולהבין הלכה למעשה איפה היתרונות של כל אחד ואיפה החסרונות.
נשמח לקיים מפגש כזה בתאום.
להשתמע,
טל חפץ
בשם גיא רפאל.
בלי לפגוע בכבודך, ועד כמה שאני זוכר, גיא לא אילם וגם עם טלפון הוא מסתדר לא רע.
אם הוא רוצה למסור לי משהו או לדבר איתי, הוא יודע יופי איך לעשות זאת, ותאמין לי שהוא לא זקוק למתווכים או למישהו שידבר בשמו, לא הוא, לא אילן ולא מאיר, והוא בטח לא צריך ליצור איתי קשר דרך פורום!
חוץ מזה, אם בכל זאת אתה מייצג אותו, אז אני מבקש שתמציא לי יפוי כח חתום.......:mrgreen:
טוב נו, אתה יודע, אחד קורא, אחד מקליד ואחד מנסה להבין, ולך תאסוף את כולם יחד ביום חול...
ויפוח כוח !? חה, אתה רוצה גם אחד שיודע לנסח ??
המסר הועבר, נראה אם זה שמחייג הגיע היום.
טל.
תמונות מהחורשן היום, 07/09/07. במלה אחת, היה כיף. הפעם הראשונה שטפסתי קיר (לא קשה במיוחד, אבל עדיין) עם החרגול. היה פשוט מגניב.
תודה רבה לגיא שלקח אותנו לקירות והכין לנו קפה.
GodsFather
07-09-07, 21:28
נראה כמו טיול בשוויץ עם כל הלבן הזה מסביב :D
העיקר שנהניתם.
חחהה ... תודה לי ?
תודה לכם, לצפרדע שהיה כבוד להכיר סוף סוף ולך שעשית לי סיבוב ברכבת השדים ...
תודה גם על השינוע של הרדיאטור :-)
רכב מדהים, אין ספק. נוח בצורה מפתיעה מאוד ( לעומת ההיילקס הכל נוח אז ... )
תודה.
סרטונים....
http://www.youtube.com/watch?v=1kMF8Gq6X9Q
http://www.youtube.com/watch?v=Zp7Wo-lzEVU
http://www.youtube.com/watch?v=-VBpSzTVByk
http://www.youtube.com/watch?v=5HEZw3nt8GY
http://www.youtube.com/watch?v=BtIIHkmJSq8
לא ראיתי תגובות כלשהן לסרטונים, ולכן אני מניח שלא ראיתם דבר מה מאד מענין וחשוב-.
מי שיבחן היטב את הסרטון הרביעי, בערך באמצעו, יוכל להבחין בבירור כי הגלגל האחורי ימני לא מסתובב, ומה שמזיז את הרכב הוא בעקר 4 הגלגלים הקדמיים.
הסיבה לכך פשוטה - הציריה החיצונית הקצרה של הדנה 60 נגזרה די בהתחלת היום, והרכב נסע רוב הזמן על גלגל אחד מאחור אבל בעקר על 4 הקדמיים.
העליה של אותה מדרגה חלקלקה מפודרה, נעשתה למרות השבירה, והאמת היא שבאותו רגע לא כל כך הבחנו בכך, והיה צריך קצת יותר תנופה כדי לעלות.
אני מאד מרוצה מכך, מכיוון שזה מוכיח לי שהקונספט של שני סרנים קדמיים עובד טוב ומאפשר ביצועים סבירים גם עם גזירה כזאת מאחור, ואני היום יותר משוכנע שסטאפ כזה עדיף על שני סרנים אחוריים ואחד קדמי.
אני מניח ששום רכב 4x4 "נורמלי" לא היה יכול לטפס מדרגה כזאת עם ציריה גזורה מאחור, והיכולת הזאת אמורה לאפשר לרכב להמשיך ולתפקד באופן סביר גם בתוך מכשול לא קל.
הלקח העיקרי, כמובן, הוא לדאוג לכך שהציריה החיצונית של הדנה 60 בעלת 30 השיניים(כמו למעשה ציריה רגילה של דנה 44!!!) תוחלף במהרה לציריית כרומולי עבה יותר עם 35 שיניים.
הקשרים באמריקה כבר התחילו לעבוד בכיוון....;)
אם אתה רוצה התיחסות .. אני אתן לך התיחסות :-)
אוטו כזה, שיש לו 50% יותר גלגלים .. עושה הרבה יותר מ 50% יותר אבק בזמן נסיעה ...
:twisted:
ותדאג להכין איזה חלון קידמי, לפני שתוציא לנהג איזו עין.
נ.ב.
מר ליזרד היקר, כשעלית את העליה עם גיא, עשית את זה עם ציריה גזורה מאחור.
כל הכבוד - אני גאה בך....8)
לא רציתי לצעוק "המלך עירום"
לא הבנתי איך את המדרגה שעליתי ליפני שבוע עם ה CJ שלי בלי שום בעיה (בחלקה הימני לא איפה שניסתם בהתחלה) החרגול התאמץ ופירפר, עכשיו קצת יותר ברור.
אני מאד מרוצה מכך, מכיוון שזה מוכיח לי שהקונספט של שני סרנים קדמיים עובד טוב ומאפשר ביצועים סבירים גם עם גזירה כזאת מאחור, ואני היום יותר משוכנע שסטאפ כזה עדיף על שני סרנים אחוריים ואחד קדמי.
מה גורם לך לחשוב שסט אפ של שני סרנים אחוריים ואחד קידמי לא היה מטפס יותר יפה אם ציריה גזורה באחד משלושת הסרנים?
לא ברור לי מדוע כאשר בעליות מירב המשקל יושב על הסרן האחורי ליצור את מירב שטח המגע עם הקרקע מתחת לשני סרנים קידמיים.
מה גורם לך לחשוב שסט אפ של שני סרנים אחוריים ואחד קידמי לא היה מטפס יותר יפה אם ציריה גזורה באחד משלושת הסרנים?
לא ברור לי מדוע כאשר בעליות מירב המשקל יושב על הסרן האחורי ליצור את מירב שטח המגע עם הקרקע מתחת לשני סרנים קידמיים.
כי ממילא יש משקל מאחור, ומה שחסר הוא יותר אחיזה ומשקל מקדימה, וזה מה שאני מנסה להוסיף.
סרן אחורי חזק לא צריך תמיכה (כשיש עליו הרבה משקל ולכן הרבה אחיזה) כמו סרן קדמי שאין עליו משקל ואין לו אחיזה.
תחשוב על זה כעל ג'יפ סופה(למשל), שמנסה לעלות עליה תלולה ואין לו כמעט אחיזה והיגוי מקדימה - אם תוסיף לו עוד סרן לפני הסרן הקדמי, תקבל יותר משקל ויותר אחיזה בצד הקדמי הזקוק להם.
אנחנו עוסקים כאן בתיאוריות שכנראה לא נוסו הרבה, אם בכלל, ורק הנסיון יראה אם התיזה נכונה או לא.
בינתיים אני משתמש בנסיון שיש לי מנהיגה על כמה וכמה סוגי 4x4 ובעקר מפלצות, והתחושה היא שהכיוון הוא נכון.
אין לי מונופול על החוכמה והידע(למרות שאימי ז"ל היתה אומרת לי תמיד שאני פשוט מושלם...:-P ),
אבל מה שאי אפשר לומר עלי, הוא שאני לא מנסה, נכון? :wink: ?
אנחנו עוסקים כאן בתיאוריות שכנראה לא נוסו הרבה, אם בכלל, ורק הנסיון יראה אם התיזה נכונה או לא.
:wink: ?
נסיון מעניין שאפשר לבצע, זה לנסות לעלות עלייה מסויימת (קשה ודרדרתית שבקושי עולים), פעם בנסיעה קדימה ופעם בנסיעה אחורה. במידה והתאורייה שלך נכונה, אתה אמור להצליח לטפס יותר טוב קדימה מאשר ברוורס.
עוד משהו שאפש לנסות (בשביל לדמות מצב של סרן ללא הנעה כתוצאה מנזק), זה באותו ניסוי, לנתק כל פעם סרן אחר ע"י פירוק הדריישפט (אם זה אפשרי?), ולחזור על הניסוי באותו אופן. קדימה ואחורה. מעניין יהיה לדעת את התוצאות...
עוד משהו שאפש לנסות (בשביל לדמות מצב של סרן ללא הנעה כתוצאה מנזק), זה באותו ניסוי, לנתק כל פעם סרן אחר ע"י פירוק הדריישפט (אם זה אפשרי?), ולחזור על הניסוי באותו אופן. קדימה ואחורה. מעניין יהיה לדעת את התוצאות...
זה בהחלט אפשרי.
אתה מוזמן להיות האחראי על פירוק והרכבת הדרייבשפטים במהלך הניסוי.
זאת אמנם עבודה לתקופת נסיון, אבל אם תהיה טוב, מובטח לך הג'וב הזה כל פעם
ופעם שיהיה צורך לפרק ולהרכיב... :mrgreen:
יונתן תתפלא אבל בהחלט ניסינו לעשות את זה. אפילו יש לי כמה תצלומים או סרטונים, אבל הן לא יצאו משהו.
יונתן תתפלא אבל בהחלט ניסינו לעשות את זה. אפילו יש לי כמה תצלומים או סרטונים, אבל הן לא יצאו משהו.
יפה.
אז מה היו תוצאות הניסוי..?
שצריך לבצע את הניסוי ברצינות עם כל הגלגלים מתפקדים.
קצת תמונות, סרטונים בהמשך הלילה, של החרגול בוואדי באיזור אלישמע.
תודה רבה לברוך המסגר שאירח, הוביל את המסלול ועזר לנו כשהיו בעיות.
סרטים:
קפיצה (http://www.youtube.com/watch?v=OCaxpLu_1BY)
עלייה של קיר כמעט אנכי בוואדי (http://www.youtube.com/watch?v=-939a86qgrI)
עליה יותר מתונה בוואדי (http://www.youtube.com/watch?v=3uQf-2ecV4g)
שימו לב למהלכי מתלה של הסרן המרכזי. השינוי המהותי ברכב הוא שהסרן המרכזי מחובר ב4LINK ולא בזרועות רדיוס ומוט פנהרד כמו שאר הסרנים. מהלך המתלה שלו הרבה הרבה יותר גדול מהעבר.
דבר שני זה שהצמיגים הם 38 ולא 39 וחצי.
אחלה סרטונים ותמונות
סחטיין על החיפויים והצבע - איך צבעת את החרגול בסוף?
עדיין חסר משהו מבחינת מראה בפרונט לדעתי - אהבתי את רעיון הגריל מהפעם שעברה.
כל הכבוד
גלעד
גלעד, הצביעה בספריי המרייט רגיל. הצבע כסוף מתכתי ומשמש כצבע יסוד.
למי שמתענין בפרטים - בסרטון השני רואים את נכונות התיזה של שני סרנים קדמיים. ניתן לראות איך הסרן הראשון עובר את שפת הגדה והסרן השני מתלבש עליה, כאשר הראשון משמש ממש משקולת שנותנת הרבה משקל ואחיזה לפרונט.
למעשה, כשהסרן הראשון עבר את השפה, נוצר בסיס גלגלים חדש בין סרן 2 לסרן 3, כאשר סרן 1 שימש משקולת על סרן 2 וגם משך בזכות עצמו את הרכב.
רכב 4x4 לא היה מסוגל לעלות קיר כזה בזוית 60 מעלות(!!) ובאורך של כ - 7 מטר, מכיוון שהזוית היתה מונעת מהגלגלים הקדמיים כל משקל ואחיזה.
אני מרוצה מאד מהביצועים של הרכב, ואני חושב שגודל הגלגל הזה( 38 אינץ') הזה הוא הנכון ביותר לרכב.
כבוד לי לארח קבוצה של אנשים שאוהבים את כל מה שקשור בגיפאות אני מאוד מקווה שנהנתם למרות שהיה קצר .נתראה במקצה הבא ברוך המסגר.
נהנינו זה לא מילה. כאלה אירוח, עזרה והכנסת אורחים, פשוט חבל"ז.
המון תודה, ואני בטוח, אי"ה, שעוד נתראה רבות בשטח שלך.
שבת שלום וד"ש לאשתך המקסימה ולבן התותח שלך, שכבר בגיל הצעיר הזה, יודע הרבה יותר
מכמה מן הג'יפאים הותיקים שאני מכיר.....
ספריי של המרייט?
איפה קונים?
KD2, זה ספריי יחסית יקר. נדמה לי 80 שקל למיכל. עד כמה שאני יודע, משווק ע"י יעקובי או מי שלא יהיה היבואן של המרייט.
לדעתי האישית עדיף להשתמש בפיסטולט וDTM של נירלט. יותר זול ואם עושים נכון, גימור דומה.
אתה בניתה טנק ! אין לדבר הזה מכשולים הוא מעכל הכול ;)
ביום שישי האחרון פורק החרגול. חלקים מהשלדה נחתכו וכל החלקים הוסרו.
זהו הספד לרכב עבירות מיוחד ומעניין שרבים גילו בו עניין, בארץ ובחו"ל.
הרכב לא זכה לתהילה שהגיעה לו מאחר ולא היו תחרויות רבות שבהן הוא היה יכול להתחרות.
כיום השלדה נחה במקום מנוחתה הסופי(? ;-)).
החרגול 2006-2009
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=12907&stc=1&d=1229271232
חנן גולומבק
14-12-08, 18:23
ביום שישי האחרון פורק החרגול. חלקים מהשלדה נחתכו וכל החלקים הוסרו.
:shock::shock::shock: מה ??????????
אתה עובד עלינו !!!
אחרי כל העבודה , חתכתם אותו ???
תגיד ברוך, ויצמן וחיים לא רצו לרצוח אותך ???
לירן סברוב
14-12-08, 19:04
R.I.P
ELIRAN650650
12-05-10, 11:50
אם אתה כבר מפרק אז תחשוב על צביעה באבקה - יותר עמיד מצבע "רטוב"
אלעד
אין תנור שמסוגל להכיל את הגול הזה בצביעה יבשה .
ELIRAN650650
12-05-10, 11:53
שתי שכבות צבע יסוד שתי שכבות צבע עליון שלצביעה אחת ודי .ואתה מוגן מנזקי הטבע
GodsFather
12-05-10, 12:11
אלירן, השרשור הזה כבר לא רלוונטי תקופה ארוכה, הרכב כבר לא קיים... יש סיבה לדברייך ?
ELIRAN650650
12-05-10, 12:14
כן יש סיבה שאני דיי חדש באזור של הפורום והכוונה שלי היתה רק לעזור כי יש לי קצת נסיון בעניין הצבע זהו,צודק לא יקרה שנית
GodsFather
12-05-10, 13:49
בכיף על התרומה ותרגיש חופשי. בסה"כ זה היה נראה קצת מוזר, זה הכל.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.