PDA

צפייה בגרסה מלאה : כיוונים - היגוי + כיוון פרונט.

grand
10-04-07, 00:31
כדי שלא ילך לאיבוד.

כיוון תיבת ההגה במיקרים של חופש.
http://dodgeram.info/tsb/1997/19-10-97.htm

מה שכן הלך לי לאיבוד... נתוני כיוון פרונט למוגבהים.
כיוון הפרונט צריך להיות קצת שונה מהמקורי שבספרים, אם יש למישהו קישור או מיספרים שמתאימים, אשמח לקבל.

נמרוד
10-04-07, 08:54
מתוך הקישור של רמי:

A significant number of reports have been received concerning track bars on aging Rams. Many 4X4 Rams with several years of hard use are developing steering wander due to worn track bars.
To check a track bar, start the engine and observe the ends of the track bar while someone saws the wheel from side to side. ANY MOVEMENT AT EITHER END OF THE TRACK BAR INDICATES THAT THE TRACK BAR IS BAD. If play is observed, replace the track bar

שווה להדגיש שהפנהרד הוא סיבה עיקרית לחופשים גדולים, הרבה לפני שאתם טורחים לפתוח את תיבת ההגה.

Avishay
11-04-07, 21:02
מה שמומלץ בהוראות ההתקנה של רוביקון לקיט "4.5:

Align vehicle as soon as practical. A good rule of thumb is minimum factory caster and maximum factory toe-in.

דהיינו קסטר של 6.5 מעלות ו- Tow-In של 0.22 מעלות (ניתן לתרגם את ה- Tow-In להפרש במילימטרים בין חלק קדמי של הגלגל לחלקו האחורי בהתאם לקוטר הצמיג). זוית הקמבר אינה ניתנת כידוע לכוון ברכב הזה.

במיקרה של הרכב שלי (קיט רוביקון "4.5): במיקום הקדמי ביותר של האקסצנטר המשמש לכוון זוית הקסטר, התקבלה זוית קסטר מכסימלית של 5.0 מעלות בשני הגלגלים. יחד עם Tow-In באיזור המכסימום זה נותן תוצאה טובה לטעמי מבחינת יציבות הרכב ולא יוצר בעיות של רעידות כלשהן בכל טווח המהירויות.

אבישי

נמרוד
12-04-07, 11:17
אבישי איפה מצאת את הנתונים של המפעל, והאם אתה יכול לכתוב אותם במלואם כאן? תודה.

Avishay
13-04-07, 13:44
הנתונים לקוחים מספר הרכב אותו ניתן להוריד דרך הקישור הבא:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=15135&highlight=%F1%F4%F8+%E8%E9%F4%E5%EC%E9%E D

שים לב שהנתונים מופיעים בפרק ה- SUSPENTION (בעמוד 2-5) ולא בפרק ה- STEERING.

אגב, במחשב המכון לכווני פרונט בו ביצעתי את הכוון הופיעו נתונים זהים.

להלן נתוני היצרן לזוויות ההיגוי של הרכב (גרנד צירוקי):

נתונים לסרן קדמי:
קסטר: רצוי: 7.0 מעלות. טווח מותר: 6.5-7.5 מעלות.
קמבר: 0.13+ עד 1.13- מעלות (לא ניתן לכוון).
TOW IN: רצוי: 0.12 מעלות. טווח מותר: 0 עד 0.22+ מעלות. חשוב: זויות ה- TOW IN הן לכל גלגל בנפרד. דהינו, כל אחד מהגלגלים צריך להיות בטווח הזויות המותר. הפרש ה- TOW המותר בין הגלגלים הוא עד 0.05 מעלות.

אבישי

Avishay
13-04-07, 13:48
צריך כמובן להיות TOE IN ולא TOW IN :?

נמרוד
14-04-07, 14:15
ולמען הדיוק צריך להיות Toe in "בוהן" ולא Tow "גרירה" :)
לא ברור לי איזו משמעות יש לtoe של כל גלגל בנפרד...

Avishay
14-04-07, 18:29
המשמעות של כל גלגל בנפרד היא זוית ה- TOE IN של כל אחד מהגלגלים ביחס לציר האורך של הרכב (אגב, במכוני כוון פרונט המחשב מציג כך את הזויות - של כל גלגל בנפרד).

אתה מוזמן כמובן לעיין במקור (דרך הקישור שצרפתי) ולהתרשם מכלי ראשון (לצערי לא הצלחתי לעשות CUT & PASTE לטבלה המופיעה בספר).

אבישי

נמרוד
14-04-07, 22:09
המשמעות של כל גלגל בנפרד היא זוית ה- TOE IN של כל אחד מהגלגלים ביחס לציר האורך של הרכב (אגב, במכוני כוון פרונט המחשב מציג כך את הזויות - של כל גלגל בנפרד).

כן, זה רלוונטי בכל כלי רכב עם מתלים נפרדים, בהם גם כיוון הToe נעשה על ידי שני מוטות שפור, אחד לכל גלגל. אבל ברכב עם סרן חי, יש מוט שפור אחד שמחבר את שני הגלגלים - אני לא רואה איך אפשר לחלק את הזוית הזאת. אין לזה משמעות.

בכל אופן תודה על הלינק, לא שמתי לב אליו בעבר, אני אקרא שם יותר לעומק.

-->