צפייה בגרסה מלאה : גג פיברגלס לסופה מתכתית
ראיתי את הסקיצה שהכין ארז כהן לגג סופה המצורפת לכתבה בנושא מנשא לגג.
מדובר לדעתי בשיפור משמעותי לכלי המזדקן, ריענון משמעותי להופעה וחשוב מכך פתרון לחלק המחליד ביותר ברוב הסופות.
אני מזמין חברים לעודד את ארז להקדים את הפיתוח ומעונין לשמוע מה יהיה המחיר הצפוי.
יש הרבה מאוד סופות שיש להם סגירת פיבר.
בזמנו, המחירים נעו סביב 7000 ש"ח, אבל זה היה מזמן.
תודה לכל המגיבים אך גם אני מכיר את הפתרונות הקיימים.
לעניות דעתי, התרשים בכתבה מרשים ביותר והוא אינו דומה לאף פתרון זמין.
כמובן שהמחיר והזמינות יהוו בסיס להצלחת הפרויקט שבוודאי ימשוך בעלי סופה רבים לחדש את הרכב באמצעות שיפור אפקטיבי כזה.
תודה לכל המגיבים אך גם אני מכיר את הפתרונות הקיימים.
לעניות דעתי, התרשים בכתבה מרשים ביותר והוא אינו דומה לאף פתרון זמין.
כמובן שהמחיר והזמינות יהוו בסיס להצלחת הפרויקט שבוודאי ימשוך בעלי סופה רבים לחדש את הרכב באמצעות שיפור אפקטיבי כזה.
האמת, הגג הוא חלק מתוכנית שיפורים שלמה שיש לי, הכוללת גם את הגדלת החלון הקדמי כלפי מעלה (ע"י שימוש בקטעים ממסגרת נוספת), כי עם הכסא ההידראולי אני צריך להתכופף כדי לראות רמזורים או כל דבר מעט גבוה והנוסעים מאחור לא רואים כלום קדימה, הוספת קורת חיזוק מעל הדלתות (רואים בשרטוט) שיתחברו לקשת התהפכות. הקשת תשתלב בגג ותשמש לייצוב המבנה באזור הדלתות, בנוסף, אני חושב לשלב בגג הכנות לזרקורים ואולי גם הכנה לסככה נפתחת כלשהי מהצד. כדי שהגג יתאים לכלים אחרים אני שוקל לחלק אותו לשניים כדוגמת הקיים ולהתאים את החלק האחורי לכל כלי בנפרד אבל זה יתברר במהלך התכנון. אני מתכוון לבנות מודל לגג ולמסור ליצרן פיברגלס את עבודת ייצור התבנית והמוצר הסופי. כדי לייצב ולהקשיח את הסגירה כמה שיותר, אני מתכנן לחבר אותה לאמבטיה בצורה קבועה במקום בברגים וגם לרתך את החלון הקדמי לגוף.לאחר השלמת הפרוייקט אבדוק אם אפשר ושווה למסחר אותו.
ארז
לארז, התכנית על-הכיפאק אבל אני מציע לך להיות מעשי.
תתחיל עם גג המתחבר עם ברגים במקום הגג הקיים. גג שיהי קל להתקנה וחלופי לחלוטין לגג הפח הקיים.
לגג כזה יש ביקוש העולה על שאר השיפורים שאתה מתכנן בהנחה שהעלות תהיה הגיונית.
לתשומת לבך, בנית הגג משני חלקים תיקר את עלותו ותיצור בעיות בחיבור גם במידה והוא נתמך ע"י מסגרת התהפכות המתוכננת. לטעמי מוטב ליצר גג בפורמט אחיד לסופה ארוכה.
מבחינה מסחרית (כלכלית), מאחר ולסופות קצרות יש היצע גדול של סגירות פיבר (א.ד. וכד') תבנית לסופה ארוכה תהיה שימושית מאד וכדאי לשקול קיצור גג פיבר לסופות קצרות ע"י חיתוך והוצאת סיגמנט בדיוק כמו שעושים כיום בקיצור סופות ארוכות.
בכל מקרה אם תחליט לטפל גם במסגרת חלון קדמי, עדיף לבצע הארכת מסגרת ע"י חיתוך והגבהת משקוף עליון מפח מכופף מתאים.
בקיצור, אנחנו מחכים לראות כבר מה יצא וכמה עולה.
זאבי
נ.ב.
ראית את הסופה של מאיר רוטנברג עם גג ודפנות פיבר שיוצורו עבור הסופות של מג"ב ?
זאבי,
אני בהחלט מודע לגרנדיוזיות של התוכניות שלי, בכל מקרה אני אתכנן את כל הגשפט ביחד, אתחיל מהגג ואתקדם בהתאם. אני כן רוצה לשלב אותו עם חלון מוגדל כי זה ישפיע על תכנון הגג, יש עם זה בעיה כי החלון אינו מלבני אלא טרפזי וקטן כלפי מעלה אבל ניתן לפתרון. אני חושב להשתמש בחלקי חלון נוסף או לכופף פח בהתאם. גג בחתיכה אחת אכן חזק ופשוט יותר ליצור אבל בטח לא יתאים לשום סופה אחרת.
המחיר אינו מטריד אותי כרגע כי אני לא מתכוון לשווק את המוצר, אבל מניסיון, העלויות העיקריות בפיבר הן ייצור המודל והתבנית והמוצר צריך להיות זול יחסית.
אני מכיר את הסגירה של מאיר אני גם מכיר את היצרן (הוא גם בנה את הסגירה של הסופה 2 אבל לבסוף הייצור עבר ליצרן אחר משיקולים של כספי סיוע). סגירה כזו זו אופרציה אחרת לגמרי, מדובר בתבנית ענק מכמה חלקים וגם הייצור וחליצת המוצר לא פשוטים. הגג שאני מתכנן יהיה בתבנית שטוחה, 20 ס"מ בערך מחלק אחד עם חליצה פשוטה. אני גם חושב שבסך הכל סגירת המתכת עשוייה לא רע ומחזיקה מעמד חוץ מהגג עצמו.
ארז
אהבתי את התרשים המקצועי ואת הרעיון בכללותו, אבל יש בו כמה בעיות.
ראשית - עם גג כל כך גבוה, הסתיים פרק החניונים הסגורים/תת קרקעיים בחיי הג'יפ שלך...
הסופה שלי כבר היום, עם צמיגי 31, קיט מתלים 4 אינץ' וגג רגיל די קרובה לרוב תקרות החניונים. את האנטנה של המקסטראק אני מוכרח לפרק אם אני לא רוצה להרוס אותה, וכבר נתקלתי בחניונים עם תקרות נמוכות במיוחד (למשל - מגדל טויוטה בת"א) שם צריך לפרק אפילו את פסי הגגון כדי להכניס את הסופה "על הקשקש" (יש עוד פיתרון של אין ברירה - להוריד הרבה אוויר מהגלגלים, אבל זה באמת לא לעניין...)
שנית - צריכת דלק. נכון שסופה גם במקורה אינה רכב אווירודינמי, אבל זה כבר לא סתם גגון שאתה מרכיב רק לפני טיול ומפרק כשחוזרים הביתה. הגג המוגבה יגדיל את שטח הפנים של הרכב ואיתו תגדל גם תצרוכת הדלק.
שלישית - אם בכל זאת אתה הולך על הפרויקט הזה - תקפיד לשמור על המתאר המקורי של תעלות המים - צמודות לדלתות כמו בגג הפח המקורי. אחרת תסבול מנזילות מים סביב הדלת. גומיות האטימה שמסביב לדלתות הן בדיחה - הן אוטמות איכשהו רק כמות מים קטנה מאוד. את רוב עבודת סילוק המים עושות התעלות.
אהבתי את התרשים המקצועי ואת הרעיון בכללותו, אבל יש בו כמה בעיות.
ראשית - עם גג כל כך גבוה, הסתיים פרק החניונים הסגורים/תת קרקעיים בחיי הג'יפ שלך...
הסופה שלי כבר היום, עם צמיגי 31, קיט מתלים 4 אינץ' וגג רגיל די קרובה לרוב תקרות החניונים. את האנטנה של המקסטראק אני מוכרח לפרק אם אני לא רוצה להרוס אותה, וכבר נתקלתי בחניונים עם תקרות נמוכות במיוחד (למשל - מגדל טויוטה בת"א) שם צריך לפרק אפילו את פסי הגגון כדי להכניס את הסופה "על הקשקש" (יש עוד פיתרון של אין ברירה - להוריד הרבה אוויר מהגלגלים, אבל זה באמת לא לעניין...)
זו בעיה אמיתית, כבר מרחתי את הגג שלי פעם אחת בחניון דיזנגוף סנטר כי שכחתי שערגלתי את הקפיצים..
שנית - צריכת דלק. נכון שסופה גם במקורה אינה רכב אווירודינמי, אבל זה כבר לא סתם גגון שאתה מרכיב רק לפני טיול ומפרק כשחוזרים הביתה. הגג המוגבה יגדיל את שטח הפנים של הרכב ואיתו תגדל גם תצרוכת הדלק.
אתה בוודאי מתכוון לשטח החתך אבל זה נכון.
שלישית - אם בכל זאת אתה הולך על הפרויקט הזה - תקפיד לשמור על המתאר המקורי של תעלות המים - צמודות לדלתות כמו בגג הפח המקורי. אחרת תסבול מנזילות מים סביב הדלת. גומיות האטימה שמסביב לדלתות הן בדיחה - הן אוטמות איכשהו רק כמות מים קטנה מאוד. את רוב עבודת סילוק המים עושות התעלות.
מסכים, התעלות גם עוזרות להקשיח את הגג, אבל אני חושב שייצוב הסגירה יעזור לאטימת הדלתות
שלום לכולם!
אולי מישהו יכול לעזור
יש לי סופה משופרת
ואני רוצה לסגור אותה בפיבר גלאס-יש לי ברזנט שעשיתי אצל רוקי(בטח הרוב מכירים...)
ולפי דעתי פיבר גלאס ייצור תחושה של רכב נוח יותר ונסיעה נעימה יותר
אם למישהו יש כתובת להפנות המלצות מענות טענות
כל דבר יתקבל בברכה...:)
בתודה
מיכל טולידאנו
מאיר רוטברג
12-10-07, 21:51
סתם לידיעה ,
גיפארט מהוד השרון ביקש ממי לייצר איתו גג דומה לשלי , אני בטוח אם יהיה עניין הוא יעשה זאת ,
אני מצאתי רק יתרונות גדולים בסוג גג שכזה , החסרונות לא קיימים כי לחניונים גם לפני זה לא יכולתי להכנס ,
אני הצעתי לאלון לייצר תאים כמו במטוס בצידי הגג מבפנים וקונסולה לקשר רדיו וכו '
מאיר
נ.ב אין לי כל עניין כלכלי בגיפארט חוץ מכייף לעזור לעסק צעיר ובחור נשמה
שמחתי לראות כי הנושא חוזר לכותרות.
אני מתכוון למצוא זמן פנוי ולהכנס לג'יפארט על מנת לבחון את המשמעות הכלכלית של בנית גג פיבר על גבי הדפנות הקיימות.
הגג של מאיר הוא חלופה מענינת שבוצעה באמצעות התאמת קבינה של הסופות של משטרה ואני מניח שתעלה יותר בעיקר בגלל התאמה של דלת אחורית.
אשמח אם חברים המעונינים בבדיקת הפתרון יוסיפו את פרטיהם על מנת שנוכל להציג כוח קניה שיעזור לביצוע ההשקעה הנדרשת בתבנית וקבלת מחיר הגיוני.
זאבי
שמחתי לראות כי הנושא חוזר לכותרות.
אני מתכוון למצוא זמן פנוי ולהכנס לג'יפארט על מנת לבחון את המשמעות הכלכלית של בנית גג פיבר על גבי הדפנות הקיימות.
הגג של מאיר הוא חלופה מענינת שבוצעה באמצעות התאמת קבינה של הסופות של משטרה ואני מניח שתעלה יותר בעיקר בגלל התאמה של דלת אחורית.
אשמח אם חברים המעונינים בבדיקת הפתרון יוסיפו את פרטיהם על מנת שנוכל להציג כוח קניה שיעזור לביצוע ההשקעה הנדרשת בתבנית וקבלת מחיר הגיוני.
זאבי
אני מצטרף, דבר איתי בה"פ, ניגש לג'יפארט ביחד וננסה להתניע את הנושא. יש לי כמה רעיונות חדשים.
ארז
שתפו אותנו בהקדם במידע שיתקבל.
גם אני מתענין בסגירת פיבר. אשמח להתעדכן.
עודד
אתמול היה לי העונג להתארח אצל אלון שלו בסדנא.
הועלו 3 חלופות לבנית גג מפיבר (ללא דפנות)
1. בנית גג חלופי לגג הקיים בממדים זהים.
2. שינוי גג קיים תוך שימוש בגג הפח ובנית הגבהה היקפית (50-100 מ"מ)
3. בנית גג פיבר חדש עם הגבהה בתבנית חדשה ובעיצוב שיוסכם.
מטעמי עלות ואיכות מציע אלון ביצוע חלופה 3.(חלופה 2 - נפסלה ע"י אלון לחלוטין)
להבנתי אלון מוכן להכנס לפרויקט המיועד להתיחל רק בעוד חודש.
התקציבים שנדונו בהחלט עומדים במבחני עלות תועלת (במונחים שלי) ולכן אני מציע לכולנו להעזר בסבלנות (עוד חודש-חודשיים).
בהזדמנות אני קורא לארז שהעיצוב שלו היה ה"טריגר" להצטרף ליזמה ולתרום מכשרונו לעיצוב הולם.
נחזיק אצבעות.
מעונין בהחלפת הגג בסופה קצרה. מעבר לנקודות החשובות שהוזכרו, לי חשוב מאוד שהתוצאה
תהיה בעלת משקל נמוך.
בהזדמנות אני קורא לארז שהעיצוב שלו היה ה"טריגר" להצטרף ליזמה ולתרום מכשרונו לעיצוב הולם.
נחזיק אצבעות.
הסתבכתי, אני רואה שלא נשארה לי ברירה.
סיכמתי עם אלון ביקור בימים הקרובים ונתחיל לגלגל את הפרויקט.
ארז.
בעקבות כל מה שעברתי עם החלפת הגג אצלי, ועם תובנות שיש לי בנוגע למבנה הסגירה בסופה והבנת מקור הבעיות המתפתחות בו + תוספת רעיונות פרטיים שלי ויכולת לאייר ולהמחיש אותם, אני יכול ומעוניין להיות מעורב בעיצוב - אם זה מתאים לכם כמובן.
צרו קשר בה.פ. או בנייד
אני שמח לראות כוח משימה רציני המתגבש לפיתרון ושמח להעביר לייו את היזמה.
השילוב של ארז ודרור הוא לדעתי שילוב מנצח של מומחה לענין הפונקציונלי ומומחה לנושא העיצוב.
מה שאנו מבקשים לקבל הוא המלצה למבנה גג מיטבי במחיר סביר.
בא נחזיק כולנו אצבעות להצלחת הפרויקט.
בתור התחלה, הייתי מגדיר מראש את הדרישות כפי שאני רואה אותן:
- התאמה מירבית לסופה סגורה סטנדרטית (מסגרת חלון קדמי, דלתות, דפנות, גירסה ארוך/קצר), בלי שיגועים כמו מסגרת חלון מוגבהת ושאר פריטים לא סטנדרטיים שיגבילו את ההתאמה לרוב הסופות.
- חובה לדעתי שהגג יהיה מצויד בתעלות מים דוגמת הגג המקורי. לפחות מעל לשלושת הדלתות ולמסגרת החלון הקדמי. ללא תעלות מים, צפו לנזילות מכל מקום אפשרי.
-שילוב גגון/אמצעי הובלה/קשירה קבוע כלשהו, אבל בלי להגזים בגובה - יש הרבה אנשים שהג'יפ שלהם חונה דרך קבע בחניון תת-קרקעי, וכמעט אין היום סופה שנוסעת עדיין על קפיצים בגובה המקורי.
- אלמנט הגגון = צריך לחשוב על חיוזק פנימי כלשהו לגג הפיבר, פסי מתכת או משהו, כדי שיוכל לשאת במשקל מינימלי (50-100 ק"ג, אולי אפילו תושבת מוכנה להנחת גלגל רזרבי נוסף עד קוטר 33') גם בשטח עם כל מה שמשתמע, בלי להינזק.
- גמישות. מבנה הסגירה בסופה אינו קשיח ואינו נתמך על ידי משהו מוצק (נכון להיום, אצלי המרכב קשיח לגמרי, כי יש לי כלוב - תודה לארז מאוברלנד) אבל ברוב הסופות, עומסי הפיתול והתזוזות הקטנות הבלתי פוסקות בין כל החלקים המרכיבים את גוף הסופה (דפנות המרכב+דפנות הסגירה+מכסה+משקל בגגון) בנסיעת שטח יביאו לסדקים ושברים תוך פרק זמן קצר. זה נושא שצריך לתת עליו את הדעת. פיברגלס פחות גמיש מפח או שאני טועה?
- בטיחות וחיזוק המרכב. ייתכן ונצטרך להמליץ לכל מי שמרכיב את הגג הזה (ובכלל לכל מי שנוסע בסופה סגורה) לחזק את המרכב באמצעות קשת התהפכות מרכזית לפחות (עם תמיכות לדופן המרכב ולדופן הסגירה), אם לא כלוב מלא? לדעתי כן ואפילו מומלץ, ולו רק לכבוד הבטיחות.
דעתכם?
אני מצטרף, דבר איתי בה"פ, ניגש לג'יפארט ביחד וננסה להתניע את הנושא. יש לי כמה רעיונות חדשים.
ארז
אני הייתי אצל אלון והבנתי שניתן ליישם פתרון בעלות 3,000 ש"ח לצרכן.
לדעתו עלות תבנית (בעיה שלו) כ- 40K.
עמרם בגעש מציין מחירי עלות דומים ולטענתו תבנית תעלה לו !!! כ- 30K.
בכל מקרה עלות התבנית היא בעיה של היצרן !!!
אני מציע שתהיה בקשר עם דרור שיש לו נסיון וענין בנושא.
לגבי הגבההת הגג - אני מעונין בה בגלל פרויקט מזגן אחורי שאני מגלגל עם עמוס מזגנים שאמור להתקין אצלי מזגן פורמולה צמוד לגג מאחור.
אני לשרותך.
בהצלחה.
לדרור,
אתה זריז, הספקת להגיב בזמן ששלחתי ה"פ.
כל שכתבת אמת ויציב אבל:
1. אני אישית מעדיף אופציה להתקנת מזגן אחורי (פורמולה) ולכן מעדיף הגבההת גג לפחות מאחור.
2. קורות הדלת בסופה מתכתית נבחנו במהלך הפיתוח והן אמורות להוות מסגרת היפוך בשילוב עם קורות הרוחב בגג. הטענה ביחס לחיזוק הדפנות נכונה.
3. אני אתמוך בכל פתרון הגיוני כלכלית ולכן כדאי להמנע מפתרונות שיחייבו ביצוע עבודות נוספות אצל ארז ו/או אחרים. לטעמי סדנה שתציע פתרון כולל היא המועדפת.
בדרך כלל בסגירות לסופות ארוכות מוכנסות קורות דקות של ברזל כדי ליצור ייוצב לסגירה וחוזק לכן אולי אפשרי ליצור אוזניים שייצאו מקורות אלה כדי שיהיה ניתן לרתך בים המרכב לכלוב היתהפכות .
לדרור,
אתה זריז, הספקת להגיב בזמן ששלחתי ה"פ.
כל שכתבת אמת ויציב אבל:
1. אני אישית מעדיף אופציה להתקנת מזגן אחורי (פורמולה) ולכן מעדיף הגבההת גג לפחות מאחור.
כתבתי לך בהודעה פרטית את אחת ההשלכות של זה - פגיעה בכושר האכסון בגגון + בליטה רצינית מעל קו הגג.
2. קורות הדלת בסופה מתכתית נבחנו במהלך הפיתוח והן אמורות להוות מסגרת היפוך בשילוב עם קורות הרוחב בגג. הטענה ביחס לחיזוק הדפנות נכונה.
מי שסומך על "מסגרת ההתהפכות" הזו שיבושם לו. אם ראית סופות שהתהפכו, אתה יודע שזה לא מחזיק מים. אבל זו בעיה שפתרונה נתון לבחירה אישית של כל בעל סופה. אנחנו ילדים גדולים.
לדעתי חיזוק הדפנות הוא חובה, כדי למנוע את התפרקות המרכב - ואני לא צוחק, כי לדעתי התקנת הכלוב הצילה את המרכב שלי ממש בדקה ה-90 לפני שחיבור הדפנות לריצפה התחיל להיסדק. מה שאני מדבר עליו זו פגיעה בשלמות מכסה הפיבר כתוצאה מהמאמצים שיתנקזו אליו מכיוון המרכב הלא קשיח.
3. אני אתמוך בכל פתרון הגיוני כלכלית ולכן כדאי להמנע מפתרונות שיחייבו ביצוע עבודות נוספות אצל ארז ו/או אחרים. לטעמי סדנה שתציע פתרון כולל היא המועדפת.
לא יודע איזה סדנת פיבר תספק פיתרון של קשת התהפכות מרכזית לפחות/כלוב מלא...
לאוברלנד יש פיתרון מוכן לסופה - כלוב פריק או מרותך, שכבר מתוכנן וממודל, כולל מידות והכל. אין מה לבזבז זמן על תהליך פיתוח וכו' כי זה מוצר מדף. אבל בגלל זה כתבתי "להמליץ" ולא "לחייב" - זה נושא שכל בעל סופה ייקח לעצמו ויחליט לעצמו. אנחנו לא צריכים להוסיף הוצאות לעלות המוצר עצמו שלפחות עבורי אינה נמוכה (ולכן אני לא רץ להחליף את מכסה הפח שלי, הוא עדיין תקין. בינתיים...)
לדעתי כדאי שקשת ההתהפכות תיהיה חלק איטגרלי ( עדיף-אם אפשר, ממש מובנה ביציקה ) של הגג.
קשת כזאת ( לדעתי עדיף קשת מרכזית ) תייצב את הגג מבחינה מיבנית וגם ,כמובן, תיתן
פיתרון מסוים לפן הבטיחותי . הגישה צריכה להיות כזו שהתוצאה תיהיה הכי פשוטה ונקיה מקווים מיותרים,
גגון ,למשל, מסבך מאוד את כל הפרויקט. ואני אומר זאת למרות שאני מודע למצוקת המקום בסופה.
לדעתי כדאי שקשת ההתהפכות תיהיה חלק איטגרלי ( עדיף-אם אפשר, ממש מובנה ביציקה ) של הגג.
פיתרון מסוים לפן הבטיחותי . הגישה צריכה להיות כזו שהתוצאה תיהיה הכי פשוטה ונקיה מקווים מיותרים,
גגון ,למשל, מסבך מאוד את כל הפרויקט. ואני אומר זאת למרות שאני מודע למצוקת המקום בסופה.
גגון מסבך לך את התבנית? וקשת התהפכות מובנה לא מסבכת?
אין קשר בין הדברים. קשת התהפכות/כלוב זה משהו שכדאי לך להתקין גם אם אתה נשאר עם מכסה הפח, ואם אתה רוצה, אתה יכול להקשיח את המרכב גם ללא קשת התהפכות, אלא באמצעות משולשים/אלכסונים/חיזוקים אחרים בין הדפנות לריצפה. זה לא צריך להיות כלול בגג, גם כדי להקטין עלויות. בגלל זה כתבתי שאני ממליץ ולא מחייב. לא צריך להכריח אף אחד לרכוש גג עם קשת מובנה, כי יש כאלה, כמוני, שכבר יש להם קשת/כלוב. אז שכל אחד יתקין לעצמו קשת/כלוב בהתאם לרצונו/תקציבו/יכולתו ובלי קשר לגג. זה רק מומלץ.
מקבל את דעתך בכפוף להסתייגויות הבאות:
קשת התהפכות עם עמודים וחיזוקים לכוון "הדש-בורד" - מכוער.
קשת התהפכות עם חיזוקים מלוכסנים לאחור מספיק טובה לטעמי.
בכל מקרה מוטב שגג פיבר יאפשר רכישת גג ללא קשת התהפכות על פי העדפת הרוכש.
במידה וארז מוכן להציע פתרון מתאים בעלות סבירה - מברוק.
לפחות מההיבט ההנדסי - אתה צודק.
צינור מתאים עם קשיחות מתאימה בדוגמת קשת התהפכות המחובר בברגים לקורות ורטיקליות הדלת של בודי תחתון ועליון בהחלט נותנים פתרון טוב.
אני בטוח שסידור כזה מיתר הכנסת מסגריה שלמה לקבינה.
מבחינתי שילוב מסגרת התהפכות כזו לגג הפיבר באמצעות ברגים (עם תריגים שתולים מראש בפיבר) מספיק טובה ולכן אין חובה ל"שתול" את המסגרת בפיבר.
בקיצור, משהו דומה לפתרון של הרנגלר - מתאים לי.
מה שנראה לי, שאנחנו צריכים לעשות, זה להפגש לדיון גיבוש פרוגרמה תכנונית ולאחר שיוסכם על רשימת הדרישות יהיה קל יחסית להגיע לתכנון ועיצוב טובים.
ברור לי כרגע, שצריך ללכת לתוכנית המעשית ביותר, ז"א גג bolt on במקום הקיים, בלי שנויי מבנה והסתבכויות. מצד שני, אני חושב שצריך לשלב כמה שיותר פתרונות ושימושים במוצר החדש כגון גגון, הכנות לפנסים עליונים בחזית או בצדדים,הכנה לחיבור ציליה, תאורה פנימית וכמובן, נקודות השקה לכלוב, כי מדובר בהשקעה חד פעמית בתבנית ותוספת המחיר במוצר תהייה שולית. לדעתי המבנה באזור ההשקה לסגירה צריך להיות זהה לקיים, כולל אף מים כמובן, אם כי בסופה 2 החיבור באזור החלון הוא ללא אף מים.הנקודה הבעייתית כיום היא נקודת המפגש של הגג עם החלון הקדמי וקורת הדלת, אבל ניתן להגיע לדעתי לפתרון טוב יותר.
השלב המיידי מבחינתי הוא הכנסת הסגירה הקיימת למחשב. למדידות אני זקוק לסגירה ללא הגג ולמסגרת חלון, רצוי מפורקת, למי שיש.
אז מה אתם אומרים? פגישת עבודה ראשונה בסדנה של אלון או אצלי?
ארז
נקבע יום שנוח לכולם (סופ"ש כלשהו. באמצע השבוע אני בד"כ עסוק/עובד), איפה שנוח. אם אתם במרכז, אתם תמיד מוזמנים (אני בחולון).
סקיצות ואיורים ורעיונות על נייר - אחלה. אבל בלי מכסה גג תקין ושלם שמונח על הריצפה ומאפשר לנו משחקים ומדידות, אי אפשר להתחיל לעבוד.
מאיר רוטברג
20-10-07, 19:22
תסלחו לי מראש חברים אבל אתם יודעים מה ייצא מכל הדיון שלכם??
אפס, נאדה ,גורנישט
כאשר מישהוא כותב כאן שעלות תבנית כ 40 אלף שקל וזה בעיה של הייצרן הוא חיי בעדינות
חי בסרט ,
מי ייצר לכם גג תבנית ב 40 אלף שקל לפני שיש לו ביד הזמנות משולמות לכסות את התבנת ולהרוויח??
אההה ,בטח תאמרו לו תייצר המון חברה ייקנו ,
זה הרי שטויות במיץ ,
שלי הייתה ההזדמנות קפצתי עליה א ני רק מצר שדרור לא עשה כמוני
אין לך מה להצר. ראית בדיוק איזה תרגיל עשו לך, ובכמה כסף זה הסתכם לך בסוף.
לי מלכתחילה לא היתה שום כוונה להוציא סכומים כאלה, וכשראיתי לאיזה כיוון זה מתגלגל, ויתרתי ומצאתי לי מכסה פח נקי וטוב.
אם יש כאן בעל מקצוע שמוכן ללכת על הרעיון הזה - מה טוב. גם אחרי שנסיים לתכנן ולעצב ואינשאללה זה יילך לייצור, אני בינתיים נשאר עם הגג שלי (שהוא שלם ונקי מחלודה) כי יש לי כרגע דברים דחופים יותר לעשות עם 3K שקלים, ואלה דברים שבכלל לא קשורים לג'יפ.
תעשו את זה פשוט. קשת התהפכות זה דבר אחר, נפרד - מה גם שאחד היתרונות המסורתיים של גג פיבר זה שאפשר לפרק ולהרכיב קיץ/חורף (עזבו אותכם ממהשלכות החוקיות... - שתהיה את האופציה. הרבה אנשים מנצלים אותה).
מבחינת גובה - שוב, צריך לפנות למכנה המשותף הנמוך ביותר - תרתי משמע - כלומר גג בגובה רגיל, מקורי. הגג המוגבה כמו בסופות מג"ב או של מאיר, הוא מכוער לטעמי. ומכיוון שאני אדם ממוצע ומשעמם, אני בטוח שטעמי מייצג חלק גדול מהקהל הפוטנציאלי...
נקבע יום שנוח לכולם.....
מישהו אמר משהו על אבו-שפם ב-2.11?
תעשו את זה פשוט. קשת התהפכות זה דבר אחר, נפרד - מה גם שאחד היתרונות המסורתיים של גג פיבר זה שאפשר לפרק ולהרכיב קיץ/חורף (עזבו אותכם ממהשלכות החוקיות... - שתהיה את האופציה. הרבה אנשים מנצלים אותה).
מבחינת גובה - שוב, צריך לפנות למכנה המשותף הנמוך ביותר - תרתי משמע - כלומר גג בגובה רגיל, מקורי. הגג המוגבה כמו בסופות מג"ב או של מאיר, הוא מכוער לטעמי. ומכיוון שאני אדם ממוצע ומשעמם, אני בטוח שטעמי מייצג חלק גדול מהקהל הפוטנציאלי...
לא. לדעתי אין מה לפנטז אפילו על גג שמסירים ומרכיבים. אנחנו מדברים כאן על סופות סגורות בסגירת פח מקורית. הדפנות מאוד עמידות, אבל המכסה הוא זה שנרקב, ואנחנו מחליפים רק את המכסה. נראה לך שמישהו יוריד אותו בקיץ וייסע ככה, עם דפנות ובלי גג מעל לראש? מה זה כאן, זחל"דים?
תנסה להיזכר איך ירדתם עלי כשהשתעשעתי באפשרות לעשות מכסה עליון מברזנט/שמשונית שאפשר לפתוח ולקפל אחורה...
חוקי או לא, אף אחד לא יפתח את זה. כל הרעיון נולד על מנת לפתור את בעיית החלודה. המכסה הארור הזה הוא דבר שמניחים על הדפנות וסוגרים. לתמיד. לפרק/להרכיב את זה זה לא משחק ילדים, תאמין לי. הייתי שם, עשיתי את זה. הספיק לי.
בעניין הגובה והצורה - עקרונית אני איתך. לדעתי המאוד אישית, זה צריך להיות העתק 1ל-1 של מכסה הפח המקורי. בלי שיגועים. מכסה נטו. אבל מכיוון שכבר מתעסקים בזה, כל אחד מושך לכיוון של דיגום אישי ואפשר להבין אם אחד רוצה למקם שם מזגן, השני גגון עם פנסים וציליה והשלישי אולי רוצה סאנרוף גדול...(משהו שאני אישית משוגע עליו).
ברור שבסופו של דבר, בגלל שהתבנית יקרה ובגלל שההתאמות המדויקות לכל סופה ספציפית הולכות להיות סרט שלם (תתכוננו לזה), נצטרך להסכים על דגם אחיד שיתאים לכולם.
גם ככה אני בספק מאוד גדול אם יהיו לו רוכשים רבים. הכל שאלה של מחיר, אבל לא רק - כדי שזה יימכר, מאוד חשוב שהגג הזה גם יהיה מדליק ומיוחד ויפה. בשביל זה יש כאן בעלי סופות שאחד מהם מעצב תעשייתי והשני מאייר שדוחפים את האף לתוך הסיפור הזה.
מתי להיפגש ולדבר תכל'ס? לא חושב שהמפגש אצל שאול מתאים לזה - אנחנו נהיה עסוקים בלעיסה או בלגימה ו/או שנתגולל שיכורים על הריצפה...
דרור מצטער, משום מה היה לי בראש שמדובר על סגירה שלמה... בוודאי שאם מדובר על גג בלבד אז אתה צודק.
בנתיים ביקרתי אצל אלון בג'יפארט. סיכמנו על תוכנית עבודה ראשונית. אנחנו מתחילים באיתור סגירה מפורקת ומדידות כדי שאוכל למדל אותה כבסיס לעבודה, לאחר מכן אציג את העיצוב בפורום ונתחיל להתווכח. את נושא מחיר המוצר הסופי אני משאיר לאלון אבל אני מניח שהעניין יתברר יותר ככל שנתכנס עם התכנון.
ארז
מאיר רוטברג
22-10-07, 09:33
מדליק ומיוחד ויפה
היפי בעניי המשתמש כידוע לך ,
פרוייקט גג עליון דובר לפני שנים ולא ייצא לפועל(כרגיל)
לא משנה מה העיצוב ,לא משנה יפה או לא , שום דבר לא ייצא לפועל אם זה לא כלכלי לשני הצדדים
לרוכש ולייצרן.
אני אישית מוצא רק ייתרונות בגג שיש לי , 3 אנשים יכולים לשבת מאחור , מבוגרים לא ילדים ,
אופציה לתאי צד עליונים (כמו במטוס)
קונסולה עליונה שיש בה מקום ל 2 מכשירי קשר, כריזה,רדיו,תאורת פנים ורמקולים
והעיקר , אין חדירת מיים חלונות גדולים ,
בהצלחה בפרוייקט
רעיון ראשון:
מוכר מאיפה שהוא, נכון? זה הימור גדול, כי במקום נזילות מים יתחילו נזילות השמן ויעופו ראשי מנוע...
דרור, אם אתה חוזר בך עוד היום וטוען לאי שפיות זמנית אני חושב שלאור עברך הנקי אפשר יהיה איכשהו להחליק לך את חילול הקודש הנוראי הזה :twisted:
זו בסך הכל הכרה באחד היתרונות המאוד בודדים של השיקוץ המטפטף...
אבל היי - אם נתעלם לרגע ממקור ההשראה השנוי במחלוקת... מה רע בזה?
אני ממשיך לקשקש. עוד מעט יהיו עוד.
דרור, חלונות הגג בלנדרובר הם תוצאה של טעות. יתכבד כבודו וישב במושב אחורי בלנדרובר. אז- הבט ימינה ושמאלה. מיד תוכל להבחין כי גובהו של המושב מתוכנן כך שגם מי שאינו מתנשא לגובה רב, ראשו נמצא מעל לחלונות שבדלתות, משל היו למתכנני לנדרובר עיניים בכתפיהם ולא למעלה מכך. לפיכך, עשו להם תחבולה, וקרעו בגג המכונית חלונות. מאז, חלונות הגג הפכו למסורת עיצובית, המהווה חלק מהשפה העיצובית של המותג.
אסף.
"לנדרובר - טעות שהפכה למותג"
עדכונים:
בנתיים אין חלקים למדידה אז התחלתי ממידות כלליות מהג'יפ שלי ובהמשך אעדכן אותן. זו התוצאה עד עתה.
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/3f43707ca08648ba81b71d19e84304aa05.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/efc6a96f9c024f449af0e349af9f2c9905.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/feb55bedbe06456f9293459cb03e1e2d05.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/51ac42bef8ad4aabb0698d407bfa7fec05.jpg
זה הרעיון הבסיסי. הגובה הכללי כ 35 ס"מ. גובה התקרה כ10 ס"מ מעל גובה הגג המתכתי. צינורות נירוסטה בקוטר 30-40 מ"מ משולבים במבנה כדי ליצור את מסגרת הגגון, לשמש לקשירת מטענים ויחד עם זאת לשמור על מבנה קל יחסית מבחינה ויזואלית. הצילוע בתקרה נועד להקשחת המשטח העליון ויתכן שאצטרך להוסיף חיזוקים בדפנות הצד.
ארז
דרור, חלונות הגג בלנדרובר הם תוצאה של טעות. יתכבד כבודו וישב במושב אחורי בלנדרובר. אז- הבט ימינה ושמאלה. מיד תוכל להבחין כי גובהו של המושב מתוכנן כך שגם מי שאינו מתנשא לגובה רב, ראשו נמצא מעל לחלונות שבדלתות, משל היו למתכנני לנדרובר עיניים בכתפיהם ולא למעלה מכך. לפיכך, עשו להם תחבולה, וקרעו בגג המכונית חלונות. מאז, חלונות הגג הפכו למסורת עיצובית, המהווה חלק מהשפה העיצובית של המותג.
אסף.
וזו כמובן לא הטעות היחידה שם...
מדהים, שהאנגלים לקחו את הטעות מהלנדרוברים סדרה 2 ו-3 הישנים, והמשיכו אותה 30 שנה אחר כך בדיפנדר כאילו כלום לא השתנה... עוד מדהים, איך הופכים אוסף של פאשלות, ל"מסורת" שחבורת מטומטמים מוכנה לשלם עליה כל כך הרבה כסף.
אבל אי אפשר בלי מילה טובה - החלונות בגג הם אחד הפריטים שאני כן אוהב בלנדרוברים, ולכן גם מוכן לאמץ בלי שום בושה.
מאיר רוטברג
24-10-07, 12:48
עדכונים:
בנתיים אין חלקים למדידה אז התחלתי ממידות כלליות מהג'יפ שלי ובהמשך אעדכן אותן. זו התוצאה עד עתה.
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/feb55bedbe06456f9293459cb03e1e2d05.jpg
זה הרעיון הבסיסי. הגובה הכללי כ 35 ס"מ. גובה התקרה כ10 ס"מ מעל גובה הגג המתכתי. צינורות נירוסטה בקוטר 30-40 מ"מ משולבים במבנה כדי ליצור את מסגרת הגגון, לשמש לקשירת מטענים ויחד עם זאת לשמור על מבנה קל יחסית מבחינה ויזואלית. הצילוע בתקרה נועד להקשחת המשטח העליון ויתכן שאצטרך להוסיף חיזוקים בדפנות הצד.
ארז
הערות לסדר,
שמחתי כי ראית את הרכב שלי ולקחת קצת עצות ,
הגבההת הגג כבר תתן לך כפי שהראתי לך מיקום נהדר לקונסולה משמעותית ללא כל הפרעה לנהג ,
אצלי זה 2 מכשירי קשר כריזה רדיו,רמקולים תאורה ועוד,
לטעמי ואפילו תבחן זאת על הרכב שלך ה 10 ס"מ מאחור לא יפתרו לך את נושא ישיבת מבוגרים תהיה חייב לתת מינימום עוד קימור קטן מאחור,ויזואלית זה יכול להתחבא בתוך הקונסטרוקציה
מיי טו סנט
לטעמי ואפילו תבחן זאת על הרכב שלך ה 10 ס"מ מאחור לא יפתרו לך את נושא ישיבת מבוגרים תהיה חייב לתת מינימום עוד קימור קטן מאחור,ויזואלית זה יכול להתחבא בתוך הקונסטרוקציה
המידות עוד לא סגורות. נעשה כמובן בדיקה, למרות שאני מניח שלא נוכל להשתולל עם הגובה.
בנתיים גרסה נוספת.
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/dfd91682a9fd42a6a5b9aa7700de9bc705.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/ead49cf8526c43db89099d99c67b20e505.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/ca25b9f79ed14b0dbc3c25ba4945469405.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/500/c8a0927db04f4012ac8b3140545431a905.jpg
ארז
חזרתי מחו"ל ושמחתי לראות את הדגמים.
מה קורה ? האם יש הערכת מצב עדכנית ללו"ז ועלויות ?
מה קורה עם אלון ?
לידיעתכם בררתי אפשרויות למסגרת התהפכות מינימליסטית וראיתי דגם מפורק של סופה 2 שבה מותקנת מסגרת בלבד ללא כלוב.
הרעיון של ריתום בברגים לרצפה ועמודי הדפנות הקיימים נראה לי מאד הגיוני ללא צורך בהתקנת כלוב מלא.
שאלת תם-מה לדעתכם תהיה העלות של בנית סגירת מאלומיניום במקום פיבר?
לפי הערכה שעשיתי זה עשוי לעלות כ3000 ש"ח:
פלטת אלומיניום בעובי שני מ"מ במידות המתאימות תעלה כ400$,חיתוחי ליזר יעלו עוד כ100$ כיפופים,ריתוכים וחלונות מתאימים אמורים לעלות עוד כ 1000 ש"ח.
(אני מדבר על סגירה מלאה ולא רק על גג)
כמובן זה יתבצע ללא כל האלמנטים הנוספים.
מה דעתכם?
שאלת תם-מה לדעתכם תהיה העלות של בנית סגירת מאלומיניום במקום פיבר?
לפי הערכה שעשיתי זה עשוי לעלות כ3000 ש"ח:
פלטת אלומיניום בעובי שני מ"מ במידות המתאימות תעלה כ400$,חיתוחי ליזר יעלו עוד כ100$ כיפופים,ריתוכים וחלונות מתאימים אמורים לעלות עוד כ 1000 ש"ח.
(אני מדבר על סגירה מלאה ולא רק על גג)
כמובן זה יתבצע ללא כל האלמנטים הנוספים.
מה דעתכם?
אלי, אבטיפוס של סגירת אלומיניום לסופה כבר בוצע, על ידי מי אם לא חיים רכס,
זה השרשור (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=8827) מלפני שנתיים והנה כמה תמונות משם:
http://www.rehasim.co.il/cases/pics/case346.jpg
http://www.rehasim.co.il/cases/pics/case344.jpg
הסגירה אלומיניום הזאת לא כל כך יפה לטעמי לפחות, והעלות שלה מאוד גבוהה
אם מישהו יוכל ליצור סגירת אלומיניום ב 3000 או 4000 ש"ח זה משהו אחר
אב הטיפוס של סגירת האלומיניום הזו לא רק לא ממש יפה (בעדינות) אלא שגם החיבור שלו למסגרת החלון הקדמי (שלא רואים כאן) לא נראה משהו. בזמנו פגשנו ברכב הזה בתחנת דלק בערבה והסתכלנו לעומק. אני לא אהבתי - הזכיר לי את סגירות הפח הישנות של ה-CJ הישראליים. אולי יהיו אחרים שכן יאהבו.
ואצלי, אחרי שנתיים עם מכסה הפח המוחלף, כמו שחשבתי וידעתי שיקרה (והדחקתי) - החלודה הרימה ראש... לא משהו קריטי ובהחלט ניתן לתיקון מיידי שייתן לו עוד כמה שנים טובות של שימוש, אבל עמוק בפנים אני יודע שכמו כל גג פח של סופה, גם הספירה לאחור שלו החלה. הגגות הללו מגיעים כנראה עם החלודה בילט-אין מתע"ר. אחרת אין לי הסבר הגיוני איך הם נרקבים כל כך מהר.
מכסה הפיבר המיועד (השני) מצא כנראה עוד לקוח בעתיד הקרוב.
לארז ואלון,
מה קורה ?
איך מתקדמים ?
יש למה לחכות ?
אני ממתין לסגירה מפורקת כדי להשלים את התכנון. אלון שומע? או מישהו אחר שיודע היכן יש חלקי סגירה כולל הגג?
ביקרתי אצל יצרן תבניות ומוצרי פיבר בעיבוד שבבי ממוחשב שיש לו יכולת לכרסם את המודל לגג בחתיכה אחת. המודל מיוצר מMDF או חומר מוקצף דחוס המיועד למודלים. הערכת המחיר הראשונית שקבלתי היתה כ 15K לכרסום המודל וכ 10K לבניית התבנית. היתרון בשיטה זו הוא האפשרות להכנסת פרטים וצורות מורכבות במוצר. אני מעריך שאם יהיו כ 10 הזמנות יגיע מחיר המוצר ל כ 5K-6K. כמובן, שככל שכמות המתחייבים להזמין תגדל, המוצר יוזל.
אתר היצרן, מכיל המון מידע על עבודה בחומרים מרוכבים:
http://www.xenom.com/
ארז
אני חושב שאם אלון מעונין בפרויקט, הוא בוודאי יודע איך למצוא גג מפורק.
אני מקווה שדרור יודע מה קרה לגג הישן שלו ו/או היכן משיגים גג פח ישן.
אני כמובן מנחש שלחמיס ובית הג'יפ יש גג מפורק אך בוא ניתן לאלון להרים את הנושא.
במקביל אם יש מעונינים נוספים, הם מתבקשים להתפקד בשירשור.
הערכת המחיר הראשונית שקבלתי היתה כ 15K לכרסום המודל וכ 10K לבניית התבנית. היתרון בשיטה זו הוא האפשרות להכנסת פרטים וצורות מורכבות במוצר. אני מעריך שאם יהיו כ 10 הזמנות יגיע מחיר המוצר ל כ 5K-6K. כמובן, שככל שכמות המתחייבים להזמין תגדל, המוצר יוזל.
ארז
קודם היתה הערכה של 3K. עכשיו המחיר קפץ פי 2...?:roll:
קודם היתה הערכה של 3K. עכשיו המחיר קפץ פי 2...?:roll:
הכנסתי את עלות המודל והתבנית למחיר המוצר בהנחת מימון והפקה עצמית שלנו עם כעשרה משתתפים וללא יצרן דוגמת אלון, שיכולים להיות לו שיקולים אחרים בתמחור (למשל, שהתבנית שייכת לו, חדירה לשוק וכד'). כאמור, כרגע זו הערכת מחיר גסה שתתחדד עם הצגת תכנון סופי ליצרן זה או אחר. בכל מקרה, התכנון והפיקוח עלי.
ארז
shalevalon
08-11-07, 10:31
שלום חברים,
למרות שאני בד"כ נמנע מחילופי דברים בפורומים השונים (אך תמיד נמצא בהם), שימו לב:
1. כפי שהערכתי בפני זאבי וארז בביקוריהם השונים אצלי, מחיר המוצר המוגמר יהיה +- 3K, ללא צבע וללא התקנה, ואני עומד ואעמוד מאחורי מחיר זה.
2. אל "תזרקו" עלי את עניין הפיתוח כולו- אני מוכן להשתתף בפיתוח הרעיון והפרויקט, אולם מכאן ועד "אלון יודע היכן להשיג" (או משהו דומה) יש מרחק.
3. בעניין עלויות הפיתוח- לא דרשתי ולא אדרוש עלויות אלו מאף ג'יפאי שירצה לקנות את המוצר.
4. לפי סיכומים אחרונים: ארז "מייצר" קובץ סוליד של המוצר, מעביר אותו אלי, במקביל מתחילים לגבש קבוצת קונים ראשונית של כ+-10 יח'. ברגע שיש את שני הדברים הללו- קובץ וקונים, מתחילים לרוץ.
5. יש טכנולוגיות יותר מהירות, מדויקות וזולות מ-CNC (בלי חלילה לפגוע בגדי מ"קסנום", הוא חבר).
6. תפסיקו לדבר ותתחילו לעשות. כל הדברים הללו סוכמו לפני חודש בערך.
7. כולם מוזמנים לקפה מתי שרוצים. מי שמודיע שהוא בא מקבל גם רוגעלך.
יאללה ביי.
יש למה לחכות
או לשפץ את הגג פח הקיים שלי?
שאלת מליון הדולר.
כולנו מחכים - השאלה עד מתי ?
נראה לי, שאם נפתח רשימת מתחייבים ותהיה היענות, זה יתן מוטיבציה להתניע את הפרויקט.
מאיר רוטברג
15-11-07, 09:37
אמרתי ואני חוזר ואמר,
מצטער להיות נביא הזעם
אבל בבקשה תוכיחו לי כי פעם אחת אני טועה ותביאו 10 אנשים שרוצים ,
רוצים זה שמים כסף על השולחן אצל הייצרן לא בדיבורים בפורום
בבקשה
אני דווקא רציתי,למרות שהגג שלי עדיין במצב סביר.
רציתי פתרון יותר פחות גרנדיוזי. גם כך סופה (ובעיקר משופרת ) מתנשאת לגובה מוגזם, להוסיף עוד
כ- 20 ס"מ ?? למי שיש בעיה עם מרווח גובה ראש במושב האחורי, לא פשוט יותר להנמיך את המושב?
עדיין עוקב אחרי ההתפתחויות למקרה שיעלו הצעות נוספות.
מת להעיף את המכסה הארכאי מהג'יפ.
רוני
למי שיש בעיה עם מרווח גובה ראש במושב האחורי, לא פשוט יותר להנמיך את המושב?
לא. ממש לא פשוט. כלומר, טכנית מאוד פשוט לעשות את זה, אבל אתה ממש לא תרצה לשבת שם אחר כך, עם ברכיים מכופפות. רוצה להרגיש איך זה? שים מזרון על הריצפה ותשב. נוח לך?
ברור שלא. הריצפה הגבוהה מדי בחלק האחורי של המרכב הוא באג תכנוני שהסופה סוחבת מהרנגלר ומה-CJ. בג'יפים האמריקאים-מקוריים זה לא הפריע, כי הם היו מאוד קצרים, המושב האחורי שלהם ממילא היה סמלי ומיועד מקסימום לילדים. בג'יפים פתוחים זה בכלל לא הפריע.
בנוסף, בתי הגלגלים בולטים לתוך תא הנוסעים ומחייבים אותנו להסתפק במושב זוגי מאוד מאוד צר מאחור. אם אנחנו רוצים להרכיב מושב רוחבי בגודל שמתאים לשלושה מבוגרים, הוא מוכרח להיות מותקן על בתי הגלגלים, ואז יש בעיית מרווח ראש...
לצערי אני משתמש הרבה בשירותי חניונים תת-קרקעיים עם תיקרה נמוכה להחריד. לכן גם אני לא מאושר מהרעיון של גג מוגבה בג'יפ, והייתי מעדיף מכסה פיבר שהוא העתק אחד לאחד של המקורי.
אבל אם מבוגרים/בני נוער גבוהים צריכים לשבת מאחור, אז כנראה שאין ברירה. מעבר לעובדה שדגם הגג שארז הציע כאן פשוט נראה טוב. אין מה להוסיף לו לדעתי. נקי ויפה.
לא. ממש לא פשוט. כלומר, טכנית מאוד פשוט לעשות את זה, אבל אתה ממש לא תרצה לשבת שם אחר כך, עם ברכיים מכופפות. רוצה להרגיש איך זה? שים מזרון על הריצפה ותשב. נוח לך?
..
שלום דרור,
אתה נחרץ למדי בתגובותך, גם בנושא קשת ההתהפכות.
לי יש מרכב פח סטנדרטי עם מושב אחורי בדומה למושב אוטובוס (תלת מושב) די גבוה.
אני גבוה - מעל מטר ושמונים. בישיבה זקופה מאחור נותר לי מרווח של כחמישה ס"מ בין הראש
לתיקרה, אכן לא מספיק , אך לא קטסטופלי. אצלי יושבים מאחור בדרך כלל ילדים, אין לי בעיה,
אך נראה לי שהנמכת המושב ב- 5 ס"מ יכולה לפתור את הבעיה .
הנקודה היא שהגג המוצע נראה אמנם יפה כפריט, אך על סופה ( במיוחד על סופה קצרה )
יתקבל מבנה דמוי צריח. גם מבחינת מרכז כובד (פיברגלס לא חומר קל במיוחד כאשר נדרש מבנה חזק) אולי יש פספוס.
אני שואף לרכב קליל , במידת האפשר, ודינמי.
רוני.
אמרתי ואני חוזר ואמר,
מצטער להיות נביא הזעם
אבל בבקשה תוכיחו לי כי פעם אחת אני טועה ותביאו 10 אנשים שרוצים ,
רוצים זה שמים כסף על השולחן אצל הייצרן לא בדיבורים בפורום
בבקשה
למאיר,
אתה אולי צודק לגבי "שמים כסף" אך במונחי מסחר, היצרן המעונין הוא זה שצריך "לשים כסף" על תבנית.
הפוטנציאל, תלוי במחיר, וגודל השוק ניתן להערכה.
יצרן פיברגלס המעונין להכנס, יכול לערוך לעצמו הערכת מצב כלכלית ולהחליט באם כדאי לו להשקיע.
על פי תחושתי, זהו מוצר שיימכר יפה במיוחד לאחר שאנשים יראו כמה דוגמאות חיות.
בידי הצעה מעשית של יצרן פיברגלס (שגם אתה מכיר אותו) שפרטיה נדונו עם אלון שלהבנתי יש לתת זכות קדימה במידה והוא מסוגל לבצע תבנית ולהתחיל בייצור לפחות לכמה מהמעונינים.
גג מעוצב לסופה, יאריך את משך חיי הכלי הזה גם בזכות העיצוב וגם בגלל הפרקטיות (מרווח ראש, גגון וכד').
כשם ש-3 יצרנים חיו כמה שנים גם מהסבת מכסה מנוע וכנפיים של מודלים 92-3 מפיבר (שלהם יש תחליף מפח), ניתן בהחלט להרוויח מייצור גג שאין לו תחליף פח, להוציא קבינה שלמה הנמכרת בשוק ע"י יצרן פיבר אחר.
לדעתי, מדובר בענין מסחרי עם סיכון מסויים אך מוגבל ביותר ולכן אני חוזר ומציע לאלון ל"הרים את הכפפה" ו/או להודיע על פרישה שבעקבותיה אשמח לענין גורמים נוספים.
נסיים בתקווה לסוף הבירבור ותחילת המעשה.
shalevalon
15-11-07, 18:02
למאיר,
אתה אולי צודק לגבי "שמים כסף" אך במונחי מסחר, היצרן המעונין הוא זה שצריך "לשים כסף" על תבנית.............לדעתי, מדובר בענין מסחרי עם סיכון מסויים אך מוגבל ביותר ולכן אני חוזר ומציע לאלון ל"הרים את הכפפה" ו/או להודיע על פרישה שבעקבותיה אשמח לענין גורמים נוספים.
נסיים בתקווה לסוף הבירבור ותחילת המעשה.
מר זאבי- הרשה לי להפנות אותך לתגובה מס' 59 בשרשור זה, הרי היא תגובתי, קרא מה שכתבתי.
לא כפפות ולא אבטיח. אתה רוצה? אחרים גם רוצים? אמרתי ואני עומד מאחורי מילותי, אין בעיה לייצר את המוצר, המחיר פחות או יותר ידוע, +-3K, וזה כל הסיפור. לא עלויות פיתוח, לא עלויות תבנית. תתאספו, לפחות 10, תיכנסו לסדנה לשים מקדמה וקדימה צעד. תשמח לעניין גורמים אחרים? זה נשמע סוג של איום סמוי.... ידידי היקר- השוק פתוח לכל וכל, ואתה הלקוח המשלם- בידך הכח והבחירה.... אתה תשים את כספך איפה שנראה לך.... הכדור כבר ממזמן אצלך ולא אצלי, ואין אני מושך בחולצתך מללכת ליצרנים אחרים. נהפוכו- אם תרצה, אומר לך היכן יש עוד יצרנים שאתה בטוח לא מכיר. אז ידידי היקרים, כמו שאמר זאבי- בתקווה לסוף הבירבור ותחילת המעשה.
שלכם, אלון.
בינתיים תמצאו לי סגירה מפורקת למדידות. צריך להשלים את תכנון החיבור לדפנות. בגג הפח המקורי יש מין פרופיל פח פנימי שאליו מתחברים הברגים מהדפנות ואני צריך למדוד את הגיאומטריה ולמצוא פתרון מקביל אך נוח ליצור בגג הפיבר כדי להבטיח חיבור טוב.
לגבי גובה הישיבה מאחור, אצלי בג'יפ יש שלושה כסאות אוטובוס או משהו כזה, שמורכבים על בתי הגלגלים. הישיבה לשלושה מבוגרים נוחה מבחינת הרוחב ומרווח הרגליים אבל הם חייבים לגלוש קדימה בגלל התקרה הנמוכה. אין מצב שמישהו בגובה מטר שמונים יכול לשבת בצורה רגילה.
ארז
מאיר רוטברג
15-11-07, 21:05
יש כמה פתגמים של הזקנים הפולנים שמתאימים בדיוק לכאן
טוכס אופן טיש
תשים את התחת על השולחן הכוונה הא תשים כסף במקום דיבורים ,
לי אין אחוזים אצל אף אחד,
מי היצרן שאני מכיר?? זה הגאון שעשה לי את הגג שנתן לי אותו בחינם ואחרי שהרכיב אותו שאני עבדתי עליו אצלו יומיים בעזרה בקיצורו בהרכבה דרש 5500 ש"ח על ה"בחינם" בנוכחות עדים (דרור ברלי) או שאפרק את הגג??
זה ששלח אותי עם גג מחובר ב 3 ברגים??
זה שהייתי צריך להכנס למקצה שיפורים מייד בצאתי אליו ,
תלך , תלך אליו הוא איש רציני , גם תביא עוד אנשים איתך הוא רציני לאללה .
בנתיים חוץ מציורים יפים(ואני רציני)תכלס אין ולדעתי לא יהיה כלום מהפרוייקט הזה
מר זאבי לו הייתה קצת רציני הייתה נכנס לכל סדנא ושם כסף על החשבון ובמביא עוד אחרים ומתפלפל האם בעל העסק צריך לקחת סיכון או לא ,
נו תאכזב אותי ותעשה זאת
לאלון, וואלה יש לך פתיל קצר.
אתה בחור צעיר וזה ממש לא בריא להיות חם מזג ולסבול מתופעה הנקראת בלשון המקצועית "עוינות מרחפת" (תקרא על זה קצת) בה נדמה לך שכל מה שנאמר ו/או נכתב מכוןן נגדך ו/או נועד ל"איים" עליך. תאמין לי שלא כולם ובודאי שלא אני "מחפשים להציק לך".
אני שוב מתנצל, אין לי שום כוונה לפגוע בפרנסתך ובוודאי שאיני מאיים בהסבת הפרויקט לגורם אחר.
כל שביקשתי הוא להבהיר שהענין צריך לעבור לפסים מסחריים בהם כל מי שמעונין יקבל (אפשר בה"פ או בהודעה באתר) הצעת מחיר הכוללת מפרט טכני!!! עלות!!! מועד הספקה!!! ותנאי תשלום.
לפני ששוב תתרגז אני חוזר ומסביר. שלח לכל חבר הצעה כתובה עם הפרטים דלעיל ותקבל בחזרה טופס חתום ומקדמה.
למאיר, יתכן שאתה צודק בנבואה לגבי כשלון הפרויקט אבל לשבת על ה"בלקון" כמו זקני החבובות לחכות להתגשמות ה"נבואה" ממש מיותר.
לגבי יצרן פיבר שאני מכיר, אני מכיר מספר גדול של יצרנים ואחד היבואנים הגדולים בענף המליץ והביא לידי הצעה.
את המקרה שלך אני לא מכיר, אך את התוצאה רואים ולפחות מרחוק אפשר לחיות איתה (אשמח לקבל פרטים נוספים כמו רעש, התאמה לדלתות, חדירת מים במשקופים וכד').
לארז (או אלון) המחפש גג, תנסה אצל חמיס, בית הג'יפ, מוחמד (הטלפון שלו נמסר כבר קודם לאלון שחושב שאני נגדו) וכן אצל מתחרים המרכיבים סגירה שלמה. כמו"כ ניתן לאתר ברשימת זוכי המכרזים של מנהל הרכב 2 זכיינים נוספים שתמיד אוספים סופות ו/או תפרסם מודעה.
אני חושב שאם תציע למקצת הגורמים שצויינו שת"פ הכולל הספקת מוצר להרכבה, תוכל אפילו לקבל גג ופוטנציאל מכירה נוסף.
שוב סליחה לכל הנפגעים והכי חשוב - בהצלחה.
ילדים, להרגיע. קטטה בסגנון ג'יפטריפ לא מקדמת אותנו לשום מקום.
צריך למצוא גג מפורק לצורך מדידות. מין הסתם, אף אחד מבתי העסק שעניינם בתיקון ושיפוץ ג'יפים שהוזכרו בתגובה הקודמת לא ינדב לנו מכסה/סגירה מפורקת כי המיזם הזה הולך לגרום להם להפסיד הרבה כסף, אז אין מה לצפות ולדעתי זה גם לא הוגן כלפיהם לבקש מהם עזרה בעניין.
מה שצריך זה מתנדב - בעל סופה שלא נוסעת ביומיום, שמוכן לשמש כשפן נסיונות/מדידות.
הסופה תצטרך לעמוד אצל ארז או אצל אלון או אצל מי שיידרש במקום סגור ובטוח יום-יומיים ללא מכסה עליון. ביום-יומיים הללו ארז ייקח את כל המידות שצריך, ואחר כך יורכב המכסה בחזרה. כמובן שאת כל התהליך צריך לצלם ולתעד.
אם מכסה הפח במצב סביר (ריקבונות בקצה הקדמי ש להמכסה הוא אות אזהרה שהולכת להיות המון-המון עבודה בהפרדת המכסה ממסגרת החלון הקדמי... מנסיון), עבודת הפירוק/הרכבה לא תהיה מסובכת, וזאת בתנאי שיש את כל כלי העבודה הנחוצים ובעיקר כמה זוגות ידיים מסייעות, פשוט כי זה קצת גדול וכבד לאדם בודד ואפילו לשני אנשים. שלושה-ארבעה אנשים שיודעים להחזיק כלי עבודה בידיים ומכירים את הסופה, יורידו את המכסה מהסופה בשלמותו תוך חצי שעה בערך.
אני עשיתי כבר עבודה כזו אצלי (בעזרת אבא שלי, עוד מעט בן 70 הנער, אבל כוחו במותניו) וזה היה קשה כי היינו רק שניים, ביום חמסין מטורף, ללא הרבה כלים, והתמודדנו מול מכסה רקוב-סופני שכל הברגים שלו החלידו ונדבקו (חלקם נשברו) ושפשוט נשבר לחתיכות (!!!) מרוב חלודה בזמן העבודה (למי שתוהה איפה הגג הזה? זה היה לפני יותר משנתיים, הוא בטח התפורר כבר לאבק-חלודה באחת המזבלות).
אבל בסוף כמובן שהצלחנו. היום אני יודע בדיוק מאיפה לתקוף את הבעיה, ואני מוכן להשתתף בפירוק/הרכבה באחד מימי שישי.
כדי שיימצא מי שיסכים לנדב את רכבו אנחנו צריכים להתחייב כאן לעזור בפועל ובסיום המדידות להרכיב את המכסה למקומו ולהחזיר את אותו רכב לבעליו במצבו כפי שהגיע אלינו. אם יש מתנדב, הוא מוזמן למסור פרטים כאן או בה"פ כדי שנוכל להתקדם.
מילים כדורבנות.
אני כמובן אשתתף בפירוק וההרכבה. אפשר ביום שישי בבוקר כלשהו. אצלי בג'יפ לקח בערך כשעה לשחרר את החלק הקדמי של הגג לצורך עבודות באיזור החלון הקדמי. שחררתי את הברגים עד לדופן האחורית. למזלי לא היתה חלודה והם נפתחו בקלות. אני לא מנדב את הגי'פ כי כל האזור הקדמי מודבק בבוסטיק והפירוק הבא יהיה ארוך וכנראה סופי.
ארז
שוקל להציע את הסופה שלי לפרוייקט
קצרה בודי אמריקאי שנת 93
קצת חושש ממה שנגלה בפירוק הגג, מקווה שיהיה אפשר להרכיב אותו חזרה
עומד גם ככה לפני שיפוץ כללי אז הכי גרוע נקדים את המאוחר
עמית
שוקל להציע את הסופה שלי לפרוייקט
קצרה בודי אמריקאי שנת 93
קצת חושש ממה שנגלה בפירוק הגג, מקווה שיהיה אפשר להרכיב אותו חזרה
עמית
אין לך מה לחשוש מהלא-נודע... אתה יודע וכולנו יודעים בדיוק מה נמצא שם...:lol:
הגג שלך רקוב, בדיוק כמו הגגות אצל כולנו. הם יצאו רקובים מתע"ר.
הבעיה היא שהסופה שלך קצרה. זה נותן לנו מידות לסופה קצרה. זה מזכיר שאנחנו צריכים גם מכסה ארוך...
מוכן לנדב הסופה שלי- אם היא יוצאת משם עם גג פיבר :wink:
כי בנינו-אני בספק אם אתם מסוגלים לקיים את ההבטחה שלכם ולהחזיר את הגג-שהוא במצב יחסית סביר בלי לקצר את חייו...
הרכב לא נוסע ביום יום ואין שום בעיה להשביתו לסופ"ש או שניים...
אם זה תקף מבחינתכם, שלחו ה"פ ונוכל להמשיך להתחשבן...
הסופה ארוכה כמובן...
עמרי
מוכן לנדב הסופה שלי- אם היא יוצאת משם עם גג פיבר :wink:
כי בנינו-אני בספק אם אתם מסוגלים לקיים את ההבטחה שלכם ולהחזיר את הגג-שהוא במצב יחסית סביר בלי לקצר את חייו...
תאמין לי עמרי, אם המכסה יורד בקלות (וזה ממש לא עניין טריוויאלי) הוא גם יעלה בקלות בחזרה.
מתחילים כמובן עם שלושת הברגים שמחברים את החלק הקדמי של המכסה למסגרת החלון - אם הם נפתחים בשלום - הצלחנו. המנג'טים שמעל לדלתות ושאר הברגים מסביב לדפנות זה כבר כלום.
מאיר רוטברג
18-11-07, 16:37
[QUOTE=זאבי]למאיר,
אתה אולי צודק לגבי "שמים כסף" אך במונחי מסחר, היצרן המעונין הוא זה שצריך "לשים כסף" על תבנית.
בידי הצעה מעשית של יצרן פיברגלס (שגם אתה מכיר אותו) שפרטיה נדונו עם אלון שלהבנתי יש לתת זכות קדימה במידה והוא מסוגל לבצע תבנית ולהתחיל בייצור לפחות לכמה מהמעונינים.
ידידי זאבי , אתה ציינת שאני מכיר ,
לאחר מכן התייחסת אחרת , אז תחליט ,
אני מכיר את ייצרן הגג שלי, ואם אתה מתייחס אליו אז לך אליו רק תעשה טובה לאחרים ואל תקח אותם איתך , הם לא יודו לך ,
אם אתה מתייחס לאחר אז ציין זאת ,
אני רק מצטט מה שאתה כותב,
אני הראשון שמפרגן שייצא לכם משהוא מהדיבורים ,
אני רק טוען שמדיבורים אין מה לאכול
ככה לא מדברים ככה עושים
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?p=177336#post177336
למאיר,
אני חייב התצלות.
כנראה שצדקת והנושא מת מיתת נשיקה.
כפי שציינתי יצרן שהיה משווק גג אחד או שניים היה מעודד מעונינים לאמץ את הפתרון ושהסיכון שווה את המאמץ.
לצערי אף אחד לא מוכן להתחייב על קנית "חתול בשק" ולכן לא נמצאו 10 חברים המוכנים להתחייב למוצר ערטילאי.
נסיון החיים שלי שוב מוכיח כי יזם שאינו לוקח סיכון, לא מצליח להרים אפילו פרויקט מיזערי כזה שבמונחי עלות-תועלת היה לו סיכוי טוב ליצרן המתפרנס מהמקצוע.
כמובן, אשמח לשמוע כי טעיתי והענין חוזר להיות נושא רלוונטי.
למאיר,
אני חייב התצלות.
כנראה שצדקת והנושא מת מיתת נשיקה.
כפי שציינתי יצרן שהיה משווק גג אחד או שניים היה מעודד מעונינים לאמץ את הפתרון ושהסיכון שווה את המאמץ.
לצערי אף אחד לא מוכן להתחייב על קנית "חתול בשק" ולכן לא נמצאו 10 חברים המוכנים להתחייב למוצר ערטילאי.
נסיון החיים שלי שוב מוכיח כי יזם שאינו לוקח סיכון, לא מצליח להרים אפילו פרויקט מיזערי כזה שבמונחי עלות-תועלת היה לו סיכוי טוב ליצרן המתפרנס מהמקצוע.
כמובן, אשמח לשמוע כי טעיתי והענין חוזר להיות נושא רלוונטי.
היה מתכנן ! היה יצרן ! היה מתנדב ! ונשאר נאדה.
קיוויתי שמאיר יטעה בנושא הזה אבל ...
מאיר - שום דבר אישי :D
לדעתי אם למנדב את ריכבו היו מציעים הנחה רצינית היה הרבה יותר סיכוי למצוא אחד.
עוד דבר , לדעתי נתתם לבעל מקצוע הרגשה שהוא "עושה טובה" ולא הבהרתם לו על הפוטנציאל העיסקי שטמון פה על גב היוזמה והתכנון שלכם.
לדעתי אם למנדב את ריכבו היו מציעים הנחה רצינית היה הרבה יותר סיכוי למצוא אחד.
נכון :lol:
יוזמת הגג התחליפי נבלמה, לא ברור מה הסיבה. לא נראה לי שהסיבה היא הורדת מידות.
אולי אם יעמוד על הפרק גג פיבר דומה יותר במידותו לגג המתכתי, יהיו יותר מתענינים?
זה יכול לתת תוצאה יותר פשוטה לביצוע , יותר זולה ולטעמי יותר יפה.
מה דעתכם? אני כמשתמע מהתגובה בעד.
נא תגובתכם.
רוני
הורדת מידות זו בעיה שאפשר להתגבר עליה בדרך זו או אחרת, אבל צריך עשרה חברים שמתחייבים לרכוש את המוצר הסופי.
ארז
shalevalon
06-01-08, 17:59
חברים- רק להזכירכם את הצעתי.... היא עדיין עומדת בעינה. שלכם, אלון שליו- ג'יפארט.
אני עדיין בפנים.
לצערי הרכב לא פנוי להשבתה לצורך פרוק למדידה אך כל פתרון בטווח המחירים המדובר עדיין רלוונטי.
מעונינים נוספים מוזמנים להתפקד.
זאבי
מאיר רוטברג
06-01-08, 18:18
נו אם זאבי בפנים בתשלום כמובן אז חסר לכם רק 9
חברים- רק להזכירכם את הצעתי.... היא עדיין עומדת בעינה. שלכם, אלון שליו- ג'יפארט.
אז עוד חורף חלף עבר לו והגג מחכה לגאולה.
אם המתענינים מלפני חצי שנה יגלו ענין אולי נוכל להרים שוב את הפרויקט שכשל.
נשמח שלמוע האם אלון ארז ויתר המתענינים עדיין רלוונטיים.
נ
מאיר רוטברג
09-06-08, 23:57
זאבי אתה בחור רציני
רק יש בעיה עם עוד 9 רציניים :p
אפרופו רציני לפני העלאת הנושא כדאי שתמצא בעל מקצוע לזה כי אלון סגר את העסק
אז עוד חורף חלף עבר לו והגג מחכה לגאולה.
אם המתענינים מלפני חצי שנה יגלו ענין אולי נוכל להרים שוב את הפרויקט שכשל.
נשמח שלמוע האם אלון ארז ויתר המתענינים עדיין רלוונטיים.
נ
אני עדיין בעניין, לא מגיע לזה, כל הזמן יש פרוייקטים דחופים אחרים בג'יפ ובכלל. אני מגלגל את המחשבה לבנות את המודל לגג בעצמי ולמסור ליצרן. אפשר לנסות שתוף פעולה.
ארז
כל 9 ה"רציניים" יתאספו בסופו של דבר, כי גגות הפח בסופות שלנו לא מחכים, והם מרקיבים בשמחה וששון. גם בלי גשם או רטיבות, בלי לרחוץ את הג'יפ כבר כמה וכמה חודשים (!) וגם בגגות שעברו פחחות וצבע איכותיים, אתם תראו איך החלודה צצה ופורחת. זה פשוט בילט-אין בגגו תשל סופות ואי אפשר להימלט מזה.
כל מיני גגות מעוצבים ומוגבהים וכו' וכו' זה בסופו של דבר כאב ראש. בעייה קשה עם גובה תקרות של חניונים וכו'.
לדעתי הכי טוב יהיה העתק אחד לאחד של מכסה הגג הקיים, אם כי אם בסופו של דבר יוחלט לייצר גג ייחודי ולא תהיה ברירה, אז זה מה שכולנו ניקח.
כל 9 ה"רציניים" יתאספו בסופו של דבר, כי גגות הפח בסופות שלנו לא מחכים, והם מרקיבים בשמחה וששון. גם בלי גשם או רטיבות, בלי לרחוץ את הג'יפ כבר כמה וכמה חודשים (!) וגם בגגות שעברו פחחות וצבע איכותיים, אתם תראו איך החלודה צצה ופורחת. זה פשוט בילט-אין בגגו תשל סופות ואי אפשר להימלט מזה.
.
fאכן, כל מילה בסלע.
אני צריך להתחיל לחפש פתרון ולא בא לי להתקין שוב גג פח.
לכן אני מוכן לגג מוגבה ו/או במתכונת גג הפח - העיקר שיהיה חסין מחלודה.
חברים המסוגלים לגייס בעל מקצוע מוזמנים להגיב
כמו"כ חברים המעונינים להצטרף ליזמה - מוזמנים כנ"ל
זאבי אתה בחור רציני
רק יש בעיה עם עוד 9 רציניים :p
אפרופו רציני לפני העלאת הנושא כדאי שתמצא בעל מקצוע לזה כי אלון סגר את העסק
אםרופו "אלון סגר את העסק" - חבל.
הבחור היה יכול אולי להציל את העסק עם גג מוצלח.
מאיר רוטברג
13-06-08, 12:28
[quote=זאבי;202640]אםרופו "אלון סגר את העסק" - חבל.
הבחור היה יכול אולי להציל את העסק עם גג מוצלח.[
תסלח לי ידידי אבל כבעל עסק אני יכול לומר לך שאם היה נענה להצעתכם היה מתאבד פיננסי
א.ד פיברגלאס באיזור התעשיה בראשון לציון יצרן מרכבים שייצר גם לסיקסים, יתכן שיכול לייצר גם לסופה, יש לו אתר בגוגל.
א.ד פיברגלאס באיזור התעשיה בראשון לציון יצרן מרכבים שייצר גם לסיקסים, יתכן שיכול לייצר גם לסופה, יש לו אתר בגוגל.
אשמח לראות דוגמאות של סופה ארוכה עם דלת אחורית שבה הותקן גג של א.ד.
מה אומרים בעלי נסיון ?
מצורף קישור מפורום טיסנאות, המציג את שלבי יצירת השבלונה. עם המון תמונות והסברים.
אם זה מעניין אותכם.
http://community.msn.co.il/comm_display_topic_threads.asp?ForumID=4 828&TopicID=731140&PagePosition=1&ThreadPage=3&CommID=507
יום טוב.
מאיר רוטברג
02-07-08, 22:15
דרור ,
כעת זה הזמן למהלכים כאלו ולא עם בוא החורף
חורף?
לשלושת הזרזיפים שטפטפו עלינו פה ושם בחורף האחרון אתה קורא גשם?
עכשיו מסתבר שגם ה-JK החדש דולף?... אין מה לדבר, זה בגנים של ה-Jeep, מין דפקט משפחתי שכזה. ותע"ר בכלל לא אשמים...
בינתיים אני לא רוחץ את הג'יפ כי ממילא אני אלכלך אותו שוב שעתיים אחרי, וסתם חבל על המים.
חברים.. בסופה שלי עשיתי סגירת גג מפיבר, אני מצרף תמונה של התוצאה.
העבודה בוצעה אצל א.ד פיברגלס שלמעשה קיים אצלו "תבנית" של גג ממתכת והוא מתאים את הצורך לפיבר, הבחור יודע את העבודה.
כמובן שהעסק לא זול, שנה שעברה שילמתי 8000 ש"ח על העסק כולל אחריות לאי נזילות, וזה עובד!
אגב - אני בעד "ביצוע עצמי"!!!
בוקר טוב אליהו.
זה נושא מת שמידי שנה מועלה ב"אוב".
כנראה שנלך על תיקון פחחות + צבע שמחזיק שנה.
בוקר טוב אליהו.
זה נושא מת שמידי שנה מועלה ב"אוב".
כנראה שנלך על תיקון פחחות + צבע שמחזיק שנה.
זה כמו להזריק בוטוקס לחולה סרטן.
מצד שני אין פתרון אחר מלבד להשקיע תועפות בגג פיבר, או לעשות הסבה לברזנט.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.