התחברות

צפייה בגרסה מלאה : רעש מסרן אחורי - עזרה בבקשה

nadavhyu
23-04-07, 20:45
שלום למומחים,
ברשותי טנדר מזדה 4x4 משנת 2000, לאחרונה התחלתי לשמוע רעשים בהתחלת נסיעה (רק בשילוב לראשון או לרוורס) מהחלק האחורי של הרכב, אין רעידות או חופש בצלבים של גל ההינע האחורי ואני חושד שהרעש מגיע מבקקס. (מדובר בבקקס עם מכסה פח)
רצית לשאול:
1. כרגע זה לא ממש מפריע, האם יש אפשרות שזה יחמיר?
2. מה צריך להחליף בפנים? מיסבים? גלגלי שיניים?
3. כמה עולה כזה שיפוץ?
4. עד כמה מסובך לעשות את זה לבד? איזה סוג של חולץ צריך?

תודה,
נדב

רכס חיים
24-04-07, 10:40
תצטרך לתת קצת יותר פרטים על הרכב. כגון מה הקילומטרג' שהוא עשה? האם הוא נוסע הרבה בשטח? האם הוא גורר עגלה לעיתים קרובות ומה משקלה? האם נהג יחיד או רכב ציבורי? האם זו בעיה ראשונה בבקאקס? האם זה גיר רגיל או אוטומטי? האם יש לך קושי בהכנסת מהלכים בגיר רגיל? האם יש נזילות שמן? בכלל האם בדקת שמן לאחרונה? קשה לתת אבחנה באינטרנט אך נשתדל לכוון אותך.

nadavhyu
24-04-07, 23:07
174000, פרטי, מעט מאוד שטח, גיר רגיל, לא נגעו בבקקס בעבר, לא גורר אף פעם (יש לו וו גרירה אז כנראה גררו לפניי אבל לא הרבה, הוו עדיין צבוע) יש נזילת שמן מהבקקס אבל לא חסר שמן.
היה קושי בהעברת הילוכים, החלפתי שמו משאבת מצמד וזה השתפר, עדיין לפעמים קצת קשה לשלב, הערכתי שזה קשור לתושבת הגיר הקרועה (מתכוון להחליף בקרוב)

מבדיקה שעשיתי עם חבר נראה שהרעש שאני שומע הוא לא משהו פנימי בבקקס, פשוט מייד אחרי שהרכב מתחיל לזוז (לא תמיד) כל הסרן האחורי מסתובב נגד כיוון סיבוב הגלגלים וזה מה שגורם לרעש.

יתכן שיש לי צלב אחורי מגומי?

מה אמור לקבע את הסרן שלא יסתובב?
איך מתקנים?

תודה על ההתיחסות!

נמרוד
25-04-07, 00:06
לא נראה לי שיש לך צלב מגומי... אבל הכיוון נכון, צלבים מתבלים והם אחד מהדברים הראשונים שחשוב לבדוק, קרא את המדריך הזה. (http://www.jeepolog.com/320.html)

לא נשמע לי שהבעייה שלך בסרן האחורי. רעשים ממיסבי הסרן האחורי אופייניים, הם מתחזקים עם הזמן והם משתנים בהתאמה עם המהירות. הם נשמעים אותו דבר בהאצה/בלימה/שיוט. יש המתארים אותם כבכי או יללה, או כרעש של נסיעה ברכבת. שתי בדיקות מהירות למצב הסרן האחורי - קודם כל מצב השמן. רוקן את השמן, ובסרן כמו שלך שיש מכסה, פתח אותו. חפש שבבים. אבקת מתכת - בסדר. אבל שבבים משמעותיים, מספרים שמשהו בלוי. המשהו הזה הוא לרוב מיסבי הדיפרנציאל. הבדיקה השנייה היא של מיסבי הגלגלים - הרם כל גלגל באויר, ונסה למשוך אותו החוצה. כל חופש שאתה מרגיש בגלגל, פנימה-החוצה, או לצדדים, מצביע שמיסב הגלגל גמור. אם אין חופש במיסבי גלגל והשמן נקי ללא שבבים, כנראה שהסרן האחורי שלך בסדר.

חנן-ג'יפולוג
25-04-07, 00:06
מה שמקבע את הסרן שלא יסתובב הם קפיצי העלה שהסרן יושב עליהם. בדוק שכל החיבורים שלהם לסרן ולשילדה תקינים, שהברגים מהודקים ושהקפיצים לא שבורים. לפעמים קשה לזהות צלבים תפוסים או חופשיים, ובגלל שהסימפטום שאתה מתאר נשמע קשור לצלבים אני חושב שכדאי לך לפרק את גל ההינע מהרכב ולבדוק כשהוא בחוץ את פעולת הצלבים.

-->