צפייה בגרסה מלאה : אמינות טויוטה-מיתוס או ברזלים?
חנן-ג'יפולוג
27-04-07, 00:36
במסגרת הדיונים האינסופיים על אמינות טויטה/לנד-רובר/JEEPים/רכב אחר שיש לכם, רואים כל הזמן נפנופי ידיים/אמונות/קביעות שלא מגובות בהוכחות או מספרים. זו גם הסיבה שהדיונים האלה הופכים לאינסופיים.
אני מציע כאן דיון, ואיסוף נתונים מסוג שונה: בואו נדבר במספרים. אם יש למישהו השוואה שנמדדת מספרית של רכיב מסוים ברכב מסוג אחד, מול אותם נתונים ברכב אחר, שיביא אותם לכאן. בפעם הבאה שתהיה שאלה בסגנון הזה, השואל יופנה לכאן, כי פה הוא יקבל תשובה פשוטה, מספרית או עובדתית, בלי אמוציות.
הערות: לא תמיד מספר גדול יותר הוא גם טוב יותר. נגיד שרכיב X ברכב אחד רוחבו 10 ס"מ וברכב אחר רוחבו 20 ס"מ, ובשניהם הרכיב הזה הוא רכיב שלא נכשל אף פעם, אז יש הגיון בלהצביע על כך שהרכב שבו רוחב הרכיב הוא 20 ס"מ פשוט תוכנן גרוע, עם אוברקיל במקום לא נחוץ.
אני מתחיל, עם שני רכבים שאני מכיר ברמה די טובה: היילקס מודל 95 וסיקס מודל 86 .
קוטר ציריות קדמיות: בהיילקס, 1.31 אינטש. בסיקס 1.13 אינטש, בסיקס נשברו לי שלושה צלבים בציריות קדמיות, בהיילקס כלום.
ברגים של נועלי טבור: בסיקס חמישה ברגים עם נטייה חזקה להשתחרר, בהיילקס שישה ברגים, עם קונוס פלדה שמקבע היטב את הברגים ויוצר קומבינציה שלא משתחררת מעצמה. גם עם נעילה קדמית.
גשר גיר: בסיקס גשר גיר מפח 3 מ"מ מוטבע. מתעקם כשמשקל הג'יפ מונח עליו, מה שגורם לפעמים למפגש של המאוורר במצנן. נסדק ונשבר. מחובר בשישה ברגי 10 מ"מ, שמשתחררים, נשברים, נטחנים או טוחנים את ההברגות מולם בשילדה. כל סיקסאי כבר הסתבך עם זה ומצא את הפתרון בצורת ריתוך פלאח לשילדה וחיבור הברגים אליו, ריתוך ברגים לשילדה וכו' . בהיילקס, קורה סגורה מסיבית כגשר גיר, מחוברת בשמונה ברגים בעובי 1/2 אינטש לשילדה. אין בעיות.
יוקים של גלי הינע: סידור מצ'וקמק בסיקס של פחיות וברגי 6 מ"מ שמחזיקים את הכאפות של הצלב אל היוק. הפחיות מתעקמות ומאפשרות תזוזה של הצלב ביוק והרס של הצלב, פחיות נקרעות, ברגים נגזרים. בהיילקס, הצלבים נכנסים לתוך בתים ייעודיים בפלאנג'ים של גלי ההינע, ואלו מחוברים בארבעה ברגים בקוטר 10 מ"מ.
מאייד דפוק, מועד לצרות, ומסרב לעבוד בשיפועים בסיקס, מע' הזרקה בהיילקס, בלי בעיות. (ההשוואה כאן לא ממש הוגנת כי בכל זאת מדובר ברכב חדש יותר מול רכב מיושן ובנזין מול דיזל, אבל במבחן התוצאה, ההיילקס מנצח) .
מנגנון הפעלת מצמד מכני, דפוק לגמרי, בסיקס. מנגנון הידראולי בהיילקס.
סרן קדמי מועד לחדירת מים ונזילות שמן בסיקס, סרן קדמי אטום בהיילקס.
ובסעיפים שלא קשורים לאמינות:
יחס העברה 1:4.56 בסרנים של ההיילקס, 1:3.31 בסיקס.
נעילה אחורית מקורית נשלטת בהיילקס, בסיקס דיפרנציאלים פתוחים.
SPOA בהיילקס, SPUA בסיקס.
שאקל רוורס בהיילקס, שאקלים מקדימה בסיקס.
זרוע בהיילקס שמקבעת את הסרן מול תיבת ההגה וגורמת להיגוי יציב וצפוי. לא קיים בסיקס.
סרנים ללא אפשרות ניקוז שמן בסיקס, ברגי ניקוז בסרני ההיילקס.
יש כמובן גם נקודות שהסיקס עדיף בהן (אפשר לקפל את השימשה הקדמית על מכסה המנוע, וזה כבר מבטל את כל יתרונות ההיילקס :) ) , אבל אני משאיר אותן כבר למגיבים.
לא יודע, תאוצה מאפס ל100?
האפשרות להאיץ?
לא יודע לגבי נוחות נסיעה, אבל קפיצים ישנים ורכים בסיקס ממוצע שגם מאיץ לעומת החבילת עלים המקורית שמגיעה בהיילקס שאפס ל100 בירידה זה בערך ב5-6 דקות.
סתם. רצית טיעונים, קיבלת מהשרוול.
חנן-ג'יפולוג
27-04-07, 03:07
נעזור לך קצת, כי אתה עדיין שבוי בסגנון של נפנופי הידיים :p
83 כוחות סוס בהיילקס מול 105-115 כוחות סוס בסיקס.
קבוע קפיץ בערך של ? בהיילקס מול קבוע קפיץ של ? בסיקס. אין לך נתונים, אז זה או לחזור לנפנף בידיים (בשרשורים אחרים) או לעבור למאפיין הבא.
לא התייחסתי לקבוע קפיץ, התייחסתי לגיל שלו. ולקצת ניסיון שיש לי מהעבודה על הקפיצים.
4.56 בסרן זה מצויין לשטח, אבל מה עם הנסיעה עד לשם?
הניסיון שלי על סיקס מקורי מועט מאד, גם הקודם שהיה לי לא היה ממש מקורי שלא לדבר על האחרון.
אתה יכול לקרא לזה לנפנף בידיים, אבל אלה הן עובדות.
עומר, תפסיק לקשקש
מה קשר לקפיצים שבאו על טויוטה בארץ לעומת מה בא על גיפ ישראלי לעומת גיפ אמריקאי או טויוטה שנמכר בארהב?
לידיעתך קפיצים אחוריים מטויוטה הם מספר אחד להסבה קדימה.
חנן,
אתה משוה גיפים משנות ה80 לעומת טויוטה משנות ה90
בא נשוה תפוחים לתפוחים
מאיפה נשיג טויוטות מלפני 86?
אה...יש לי 3 כאלה לייד הבית. (ויש לי יותר גיפים מזה)
מה יש להשוות?
הטויוטה לוקחת בכל סעיף חוץ מכוח סוס
הם אפילו מחלידות פחות.
Quote:מנגנון הפעלת מצמד מכני, דפוק לגמרי, בסיקס. מנגנון הידראולי בהיילקס.
זאת בעיה ישראלית בעיקרון
הרבה מהCJ's שבאו אחרי שנת 80 באו עם מנגנון הידראולי, והרבה מאחרים הוסבו.
ואפילו ראיתי אחד כזה אורגינלי בארץ!(cj7)
אני כמעט בטוח שחנן התכוון לעשות השוואה גלובלית, לא ישראלית נטו. אתה הרי יודע שיש הבדלים בין מה שיש בתוך ארה"ב ומה שיש מחוץ לה.
אבל זה כבר לא קשור לדיון הזה.
4.56 בסרן זה מצויין לשטח, אבל מה עם הנסיעה עד לשם?
הנסיעה עד לשטח?
חד משמעית נוחה יותר בכביש עם הטויוטה,תצא מנק' הנחה שאין סיקס עם קפיצים באמת מקוריים-תשווה לטויוטה שגם לה סידרו קפיצים, תוסיף סביבת נהג ונוסעים(חימום\קירור\הנדסת אנוש), בידוד רעשים ביחס לרצפה חשופה מקורית בסיקס שמעבירה חום ורעש לתא הנוסעים ,זה שיש מע' היגוי שלא נותנת לך להרגיש כמו מישהו בסרט משנות החמישים שכל הזמן משחק עם ההגה ימינה שמאלה ובעצם נוסעים ישר..
מהירות שיוט גבוהה יותר בכביש, יכולת שליטה בשטח ותראה שגם כאן רכב חדש יותר מנצח.
אתה רוצה התייחסות של מישהו שנוסע עם סיקס די הרבה במקביל להיילקס? תשאל את עירא.
חנן,
דוקא לגבי האמינות, לדעתי חלק גדול מזה הוא עניין התאמת המכלולים לרכב,תכנון מוקפד יותר בשילוב עם אובר-קיל שיש בהיילקס במכלולי הנעה, גיר ות.ה.-ציריות 1.31 לרכב עם מנוע סמלי מקשה עליך לשבור ומבטיח אורך חיים פוטנציאלי ארוך יותר, סרנים שמתאימים למשקל שהרכב אמור לשאת.
לדעתי חלק מהאמינות בהחלט נשען על בנייה מאסיבית,ואם זה עובד אז מה רע בקצת אוברקיל? כנראה שזו בכל זאת גישה שעובדת בפועל.
לגבי הכוחות סוס, אצלי ברשיון הרכב כתוב 76.
אין לי מושג איך ומי ומתי מישהו בדק את זה. הרכב משנת 97 ואני יד חמישית.
המנוע הוא לא מקורי, הוחלף פעם לפניי. זה מנוע של היאס שהורד ממנו הטורבו.
לגבי הקפיצים, המקוריים שיש בהיילקס לפחות מקדימה הם חרא. עם מהלך מתלה מגוחך.
האחוריים מאוד מוכוונים למשקל מועמס גבוה ולכן במצב פרייבט יוצרים איכות נסיעה רעה מאוד.
לגבי הכוחות סוס, אצלי ברשיון הרכב כתוב 76.
.
אצלי לא רשום כלום.. 76 או 83 הם עצלנים בכל מקרה.
לגבי הקפיצים, המקוריים שיש בהיילקס לפחות מקדימה הם חרא. עם מהלך מתלה מגוחך.
.
גיא,
קצת סטייה הצידה מהנושא אבל המאיה בקפיץ הקדמי ברכב שלי היא מקורית חדשה של טויוטה שנוספו לה עלים אחרים וסידור שונה של הדרוג,זה עניין של סידור העלים בקפיץ מקורי משחרר את המהלך מהקפיץ.
חנן-ג'יפולוג
27-04-07, 09:17
אתם מקרה אבוד :sad: גם בשרשור שכולו אמור להיות מספרים ועובדות, אתם לא מצליחים להתנתק מלנפנף בידיים.
לגבי כוחות הסוס. באוטודטה רשום 82 כ"ס, ובפליירים שהופצו בזמנו עם היילקס צוינו 83 כ"ס.
דורון, לא הבנתי מה אתה אומר, אבל גילי הסביר לי משהו שאני לא מסוגל לחזור עליו. כשהחליף את העלים הקידמיים. עובדתית / מספרית ( חנן 8-) ) מהלך המתלה גדל בכמעט 10 ס"מ אם אני זוכר נכון. (אולי יותר, בכל מקרה עכשיו הוא ממש גדול וקודם הוא היה ממש קטן)
חנן, אולי אי אפשר פשוט לכמת אמינות של אוטו ?
הרי המרכיבים הלא ידועים / לא נישלטים הם כל כך גדולים ורבים ... לאף אחד מאיתנו אין אוטו חדש מהניילונים וגם במקרה הזה, לך תדע כמה שיכור היה הפועל שהרכיב ... כמה עצלן היה הפועל שעשה טיפול ראשון וכו' ... אני מניח שאפשר לחשב שאם ככה וככה קג"מ מומנט וציריה באורך כזה עם קוטר כזה ושיניים ככה וככה יכולה להחזיק מעמד בעומס זה או אחר, אבל אז יכנסו למשוואה חום וכמות האויר שהיה בגלגל, מידת הרטיבות או היובש של הסלע ועובי השפיץ שעליו עמד הגלגל בשניה המדוייקת וכמות הדלק שעבר למנוע באותה השניה וכמה חזק אחזת בהגה ומי צעק לך בקשר "תן גז !" מכמה קוביות היו בצמיג שנגעו בסלע ואיזה צמיג ומידת ההטיה של ההגה ועוד מליון דברים ואז לך תדע אם הציריה נישברה בגלל זה או אחר. חגי שבר ציריה קידמית בהיילקס וגם עמי כידוע לי שבר כמה. אני לא שברתי באף אוטו עד היום גם לא בניבה.
לדעתי, הדברים האלו לא מדידים לחלוטין.
מה שכן מדיד הוא באותו נהג / בעל רכב שאחז בשני רכבים ועשה בהם שימוש כללי דומה, כמה הוא הוציא על זה וכמה על השני. ( וזה לא מעיד על כלום אם הוא לא טיפל לבד כל הזמן ואם לא יד ראשונה )
חנן, לדעתי לפחות, ההשוואה המספרית לא צריכה להיות בנתונים יבשים על חלקים ברכב. אחרי הכל כל רכב מאופיין שונה, עם מנוע , משקל וחלקים שונים. לא חוכמה להגיד שהמנוע העצל של ההילקס לא פרק לך עוד את הציריות, ושהמנוע של הסיקס גזר כבר 3. אם תשים ציריה של טויוטה בסיקס ולהפך, תוכל לראות ש:
א. אם הציריה בסיקס תגזר ובהיילקס לא, תראה שזו אשמת המנוע או משהו אחר (בסיקס) ולא הציריה.
ב. אם הציריה בהיילקס תגזר ובסיקס לא, זו אשמת הציריה (של הסיקס).
ג. אם שני הציריות ייגזרו תדע שגם ציריית הסיקס וגם משהו בסיקס-דפוק.
ד. אם שתיהן לא תגזרנה - מהנדסי ג'יפ החסירו כמה מילימטרים בציריה שלהם, ומהנדסי טויוטה שמו להם אוברקיל.
כמובן שניסוי כזה אינו מעשי, ולדעתי ההשוואה בין ג'יפ משנת ה80 וטויוטה משנות ה90 היא גם חסרת בסיס מוצק. רוצה השוואה נכונה? לנדקרוזר (ישן כמובן. לא המפלוסטקים) מול סיקס. היילקס מול צירוקי, פוראנר מול גראנד (כמובן שהן לא אידיאליות, אבל קרובות משלך לדעתי).
הסיקס וההיילקס לא מתחרים על אותה נישה כמעט (חוץ מלהיות רכבי השעשוע של חברי הפורום), אתה משווה ג'יפ כיף וספרטני, כמו שג'יפ צריך להיות, לטויוטה עצלה וספרטנית, כמו שטויוטה יכולה להיות. אני בטוח שמנוע חזק שהיה הופך את הטויוטה ליותר מהנה לנהיגה, היה עושה שם כמה נזקים. ועוד דבר, חלק מהכיף הוא לתקן לא? הטויוטה משעממת :mrgreen:
חנן-ג'יפולוג
27-04-07, 09:38
גיא, על מה אתה מדבר? אם אותו רכיב מוחזק ברכב אחד עם בורג שחוזקו כפול מאשר ברכב אחר, אז הרכיב הזה מוחזק יותר טוב, נקודה. אני לא הגעתי כאן למסקנה של אמינות כוללת, אם כי די ברור מה המסקנה הזו תהיה, מרוח הדברים. אני רוצה נתונים, פשוטים, מספריים, עובדות. כל אחד יחליט לעצמו מה הוא עושה עם הנתונים האלה. מה כל כך מורכב כאן?
שיט, זה נשלח מוקדם מדי.
הטופיק הזה אולי צריך להיות בצורה של "זה ההיילקס 95 שלי, יד Y, X קילומטרים, אצלי Z שנים." עכשיו פרט מה קרה להיילקס מניסיונך לאורך השנים, כולל לפניך, ואותו דבר עם הסיקס. הרי אדם שבא היום לחפש לו רכב לא הולך לקנות את הסיקס 86' חדש מהמפעל. הוא צריך לדעת באיזה מצב נמצאים רוב האקזמפלרים עכשיו, ומה מצפה לו, לעומת הטויוטה או כל רכב אחר. אז הנה, ספר לו על זה. עם כמה שיותר מספרים. אולי גם נגיע לממוצע מסוים של אחזקת כל רכב, אולי אפילו למאגר שיגיד שב7 היילקסים מתוך 11 קרה X בין 300 ל350 אלף קילומטר. X עולה Y כסף לתקן. תחשוב על זה כשאתה קונה או מתכנן את השיפור הבא. (אין ספק שזה לא מדעי ומדויק, אבל זו סטטיסטיקה בסיסית).
עודד.
חנן-ג'יפולוג
27-04-07, 10:00
בדיון הזה הראיתי צד אחד של המשוואה. נתונים פשוטים, שלא ניתן להתווכח עליהם. איך הרכב בנוי.
יש אצלי גם נתונים על הצד השני של המשוואה, טבלאות אקסל שבהם רשום כל טיפול ותיקון בסיקס ובהיילקס. אבל הצד הזה של המשוואה הרבה יותר בעייתי. כאן באמת מדובר ברכבים בגילאים שונים, שימוש שונה, סוג טיולים שונה, וזה עניין של רכב ספציפי כזה או אחר. מישהו אחר, שגם לו היו סיקס והיילקס יוכל להראות טבלת אקסל לגמרי שונה מהטבלה שלי. בנוסף, אין הרבה אנשים שבאמת רושמים במדויק כל טיפול ברכב שלהם, ומהר מאוד הבאת טבלאות כאלה הופכת לקשקוש, מנסיון. בן אדם טוען שהוא לא מוציא שליש ממה שאני מוציא על הרכב שלי, ברכב שלו הוא זהה לגמרי, ואחרי שאתה שולף מהזיכרון את התקלות שלך ידוע שהיו לו, אתם מגיעים במהירות לרמת הוצאות גבוהה אפילו יותר, וזה עוד לפני שהוא מספר על ההוצאות שהוא לא סיפר לך עליהן. וזה לא שהוא מתכוון לשקר או לבלבל את המוח, הוא פשוט לא מודע.
לגבי סוגי הרכבים, הבאתי שני רכבים שאני מכיר באופן אינטימי. אני לא יכול להביא נתונים של רכבים אחרים ולכן אין טעם לבקש ממני להשוות רכבים אחרים. אני אשמח אם מישהו אחר שמכיר רכבים אחרים יביא את הנתונים המקבילים על הרכבים האלה.
אם תשווה טויוטה לטנדר עבודה של JEEP ולא לרכב פנאי תקבל תמונה שונה בתכלית (גלדיאטור 82):
קוטר ציריות קדמיות: בהיילקס, 1.31 אינטש. בגלדיאטור 1.31 מלפנים, 1.5' מאחור (דנה 44 ו60).
ברגים של נועלי טבור: בגלדיאטור כשיש בכלל נועלי טבור, 6 ברגים ללא נטיה להשתחרר. בהיילקס שישה ברגים, עם קונוס פלדה שמקבע היטב את הברגים ויוצר קומבינציה שלא משתחררת מעצמה. גם עם נעילה קדמית.
גשר גיר: חתיכת פלדה מכופפת מאסיבית שמשמשת גם כקרוס-ממבר עיקרי לשלדה, אין שום סימן של מכה או התעייפות על הגשר של הרכב שלי או על הברגים מסביב, 8 ברגים בחיבור. בהיילקס, קורה סגורה מסיבית כגשר גיר, מחוברת בשמונה ברגים בעובי 1/2 אינטש לשילדה. אין בעיות.
יוקים של גלי הינע: הסטרפים המוכרים היטב כשיפור לכל סיקס באים כסטנדרט. עדיין עדיף הפתרון של היפניות לטעמי, אבל שוב - אין סימני פגיעה. בהיילקס, הצלבים נכנסים לתוך בתים ייעודיים בפלאנג'ים של גלי ההינע, ואלו מחוברים בארבעה ברגים בקוטר 10 מ"מ.
מאייד דפוק, מועד לצרות, ומסרב לעבוד בשיפועים בגלדיאטור (אותו מנוע 258), מע' הזרקה בהיילקס, בלי בעיות. (ההשוואה כאן לא ממש הוגנת כי בכל זאת מדובר ברכב חדש יותר מול רכב מיושן ובנזין מול דיזל, אבל במבחן התוצאה, ההיילקס מנצח) .
מנגנון הפעלת מצמד מכני, סביר לגמרי בגלדיאטור. לא מתקדם ונח מול ההילקס, אבל כאן זה בדיוק ההבדל של עשור בטכנולוגיה - גם JEEPים עברו למנגנון הידראולי בשנות ה90 המוקדמות.
סרן קדמי אטום בהיילקס. אני לא יודע כמה ה44 אטום, לא היה לאוטו מספיק זמן איתי לפני שהוא פורק.
2 סרני Full float בגלדיאטור, בהיילקס חצי צף מאחור.
גלדיאטורים מלפני 30 ו40 שנה עדיין נוסעים ובכבוד. מקרקשים, מחלידים, פולטים ענני עשן, אבל נוסעים. תן להיילקס עוד 20-30 שנה, איפה הוא יהיה?
גיר: טויוטה מול T18A. שאלה מעניינת, ניתן לטויוטות עוד 20 שנה ואז נראה... כרגע אני מהמר על הT18A. כנ"ל לטרנספרים.
ובסעיפים שלא קשורים לאמינות:
יחס העברה 1:4.56 בסרנים של ההיילקס, 4.88 בגלדיאטור.
נעילה אחורית מקורית נשלטת בהיילקס, בגלדיאטור דיפרנציאלים פתוחים.
SPOA בהיילקס, שילוב של SPOA וSPUA בגלדיאטור (ה60 SPOA).
שאקל רוורס בהיילקס, שאקלים מקדימה בגלדיאטור.
זרוע בהיילקס שמקבעת את הסרן מול תיבת ההגה וגורמת להיגוי יציב וצפוי. לא קיים בגלדיאטור, גם איננו נדרש; העלים מקבעים את הסרן מצויין, הן בנהיגת כביש הן בנהיגת שטח לא חשתי בחסך בהיגוי מול כל ג'יפ אחר עם סרן קדמי חי. הרבה יותר טוב מהסיקסים שניסיתי, זה בטוח. מה עם תיבת ההגה עצמה? בגלדיאטור היא מסובבת צמיגי 37 בלי בעיה, איפה זה עומד בהיילקס?
סט בלמים אמיתיים בגלדיאטור, בוסטר כפול עצום שעוצר גם צמיגי 37 (מנסיון) ו39 (לפי חו"ל) בלי שום בעיה שהיא. בהיילקס זו שאלה טובה, אף אחד לא עבר את ה33 כאן כדי לדעת אבל עם יכולת העמסה כוללת של 4 טון מול 3 (בערך, כמה היילקס שוקל בהעמסה מלאה?), אני מוכן להתערב שהגלדיאטור יקח.
נוחות: שניהם חרא במצב סטנדרטי. אני נוטה קצת לכיוון ההילקס בזכות קבינה מודרנית יותר, אבל זה - שוב - לא הוגן; עשור ויותר מפריד בין הרכבים.
מהלכי מתלה: לא באותה ליגה בכלל... זה כמו השוואה בין סמוראי לל"ר.
פוטנציאל שיפורים: נעילות מלאות לשניהם, עד צמיגי 33 להיילקס סטנדרטי (בלי החלפת יחסי העברה... כאילו שהוא יסע) ועד צמיגי 37 לגלדיאטור, בלי שום בעיה. מנועי D4D להיילקס, אולי איזה V6 מסכן כמו בטקומה מול ביג בלוקים 7300 ו8200 לגלדיאטור. בולמים של 8-10 אינץ' לטויוטה כקיט בולט און מול עד 14' כבולט און לגלדיאטור. קפיצים של 63 אינץ' כמוצר מדף בולט און לגלדיאטור, לא יודע כמה בהיילקס.
זה שיפורים הגיוניים, לפני התעללות וחציית קווים "בלתי סבירה" בשני הרכבים.
חנן-ג'יפולוג
27-04-07, 10:22
או, הנה אחד שעונה לדרישות. נתונים, בלי סיפורים, כמעט. נפלת בקטנה בכמה סעיפים כמו זה:
גלדיאטורים מלפני 30 ו40 שנה עדיין נוסעים ובכבוד. מקרקשים, מחלידים, פולטים ענני עשן, אבל נוסעים. תן להיילקס עוד 20-30 שנה, איפה הוא יהיה?
ועוד כמה הימורים.
חנן-ג'יפולוג
27-04-07, 10:28
בכל זאת, יש משהו שחשוב לשים לב אליו בנתונים שהבאת. יכולת נשיאת המטען של הרכב והמשקל העצמי שלו. אם רכב שוקל כפול מרכב אחר, אבל הציריות שלו חזקות רק ב50 אחוז משל הרכב הזה, אז הציריות שלו חלשות יותר, יחסית.
המשקל העצמי של ההיילקס, כשהוא סגור עם ארגז, הוא 1800 ק"ג והמשקל הכולל 2500 ק"ג, בסיקס זה כמעט זהה. מהם הנתונים המקבילים בגלדיאטור?
אני מדבר על זה שאם יש לך אוטו אחד עם ציריה בקוטר מטר ואוטו אחר עם ציריה בקוטר ס"מ וחצי
אז זה שאלה מתמטית איזה מהם יהיה יותר חזק
וזה לא משנה כלום לאמינות.
אמינות זה היילקס שאתה יכול לנסוע מהדרום הביתה בלי משאבת מים ולא לטגן את המנוע
ולעומתו אתה יכול לנסוע עם מים חסרים ולהרוג מנוע של דיסקו ... אם בכלל הצלחת להניע בבוקר.
או שאני לא מבין בכלל מה שאלת. (כניראה זה העניין)
לי רשום משקל עצמי של 2.1 טון, יודעי דבר טוענים שזה בסביבות ה2.5 ולא 2.1 (היית בדיון ההוא). משקל כולל 3950. קח בחשבון שעבור J2046 כמו שיש לרוב בארץ הסרן הקדמי הוא לא סתם D44, אלא D44HD. עובדתית ומנסיון (לא רק שלי), הדבר הזה נוסע על 37 בלי להזיז לסרן.
אם רכב שוקל כפול מרכב אחר, אבל הציריות שלו חזקות רק ב50 אחוז משל הרכב הזה, אז הציריות שלו חלשות יותר, יחסית.
בהחלט, אבל הבעיה בדיון הזה היא שאתה מנסה לתת הגדרה מתימטית למשהו שלא ניתן. חוסן מכאני זה סיפור אחד, אמינות זה סיפור אחר לחלוטין. חוסן מכאני אתה יכול למדוד ובחוסן מכאני מעט מאוד רכבים ינצחו את ההילקס, כי חוסן מכאני הוא גם יחסי לכח המנוע ובדיחות בצד, החוסן של הטויוטה בא משם. זה לא חוסן אמיתי, זה חוסר כח. תראה מה קורה לסופות עם D44, כמה נזקים קל לעשות לציריה כזו עם מנוע אמיתי ועם רכב ששוקל פחות מההיילקס.
אמינות, כפי שנמרוד אמר פעם (אם זכרוני איננו מטעני) איננה שרידות הרכב, אלא היכולת לצפות תקלות ובלבד שפרק הזמן בינהן סביר. הווה אומר, אם אני יכול לצפות מראש את כל התקלות אבל הן קורות מדי יום זה גם לא רכב אמין. בהיילקס אני יכול לצפות את כל התקלות מראש, יהיה מרווח זמן סביר ביותר בינהן ובנוסף שרידות הרכב תהיה גבוהה מאוד, בניגוד לגלדיאטור (שעל הנייר מנצח) שם האמינות תהיה גבוהה, מרווח הזמן בין הבעיות יהיה סביר אבל השרידות לא תהיה גבוהה בדומה מאוד לסופה ומאותן סיבות. יותר מנוע = פחות שרידות. עצם העובדה שאני יכול לרסק ציריה בקלות (אני לא מדבר על גלגל באוויר, אני מדבר על 2 נעילות) ב1L ובעל היילקס ממש לא לא מעידה על אמינות אלא על חוסן מכאני.
אז כן, ההילקס הוא חמור עבודה אמין ובעל חוסן מכאני עצום יחסית. לחוסן הזה יש מחיר כבד, אתה משלם אותו בכל כניסה לרכב, בכל בריכת בוץ, בכל עליה דרדרתית, בכל דיונה קטנה ובעיקר בכביש. אתה משלם אותו בצמיגים שמתאימים לסקייטבורד, במערכת מתלים חסרת פשרות (ורחמים) ובשורה התחתונה בהנאה שלך מהרכב. אם זה מתחיל להזכיר לך סמוראי, זה לא מקרי - אותה תופעה גם אצלם. בלי מנוע, בלי צמיגים ובלי מתלים יש לך חרא של אוטו עם יופי של אמינות. שווה לך? לי כבר לא.
אלון,
מעבר לזה שחיזקת את דברי.
תוציא גם את נושא הכיף מהעניין.
זה עוד משהו שאי אפשר לכמת אותו. אתה נהנה נורא מלתת בגז במנוע בנזין של 8 ליטר ואני מסכים שיש בזה מין סוג של אורגזמה ... אבל אוטו כזה לא באמת יכול לשמש כרכב נגיד ליום יום במדינת ישראל אם יש לך יות מ 10 ק"מ נסיעה לעבודה וחזרה. ולכן לא זמין לרוב המטיילים. ולו רק בגלל עלות הדלק. כמו שסמוראי עבורי לא טוב כי מעבר להתקפת לב בכל שפצון, אני לא יכול לשנע את הילדים והפולניה יחד עם הלוגיסטיקה הנחוצה לטיול של יותר משלוש שעות ...
כיף אפשר לקבל ממקומות אחרים וכל אדם או חיה מוצאים את הכיף שלהם במקום אחר.
אבל אולי אפשר להכניס את זה תחת סעיף "הכי פחות פשרות". האוטו ששורד הכי טוב ועדיין לא מרושש אותך במוסכים או בתחנת הדלק או בזמן איכות עם הילדים שאתה מבזבז מתחת לאוטו. ועדיין מסוגל לשרת אותך כל יום ולסחוב את כל מה שאתה צריך לטיול וגם לא להתקע כל מאה מטר וגם וגם וגם ואז גם פג'רו ניכנס לקטגוריה ... או טראנו...
חנן-ג'יפולוג
27-04-07, 21:18
כי חוסן מכאני הוא גם יחסי לכח המנוע ובדיחות בצד, החוסן של הטויוטה בא משם. זה לא חוסן אמיתי, זה חוסר כח.
זה לחלוטין לא נכון, ותחילת השרשור הזה מפריכה את השטות הנפוצה הזו. תסתכל על הרשימה שהבאתי. 95% ממנה לא קשורים בכלל לכוח מנוע, וגם מה שכן קשור הוא פשוט חזק יותר אבסולוטית. לא יחסית למומנט המנוע. אתה מכיר עוד רכב עם 2.5 טון משקל כולל עם ציריות קדמיות בקוטר של 1.31 אינטש?
זו שגיאה. זה 1.8 טון, נגיד 2. אתה לא יוצא לטייל עמוס ב700 ק"ג. אז להיילקס יש לנו 1.31' ל2 טון, שזה יחס נאה. מספרית זה 0.655, נקרא לזה 65% חוסן מכאני. לסיקס עם 2 דנה 44 זה 1.6 טון, לסופה כנ"ל. עבורם נקבל 81.8% חוסן מכאני.
עכשיו נכניס כח מנוע. ניתן להיילקס 80, סיקס 110, סופה 170. נכפיל ב100 את החוסן המכאני (למען המספרים בלבד) ונחלק בכ"ס, נקרא לזה שרידות.
היילקס: 81.25% שרידות.
CJ: שרידות 74.4%.
סופה: 48.1%...
נניח והיה לCJ דנה 30 קדימה, עם ציריה בעלת קוטר של 1.13'. נניח ואנחנו מחשבים רק חוסן מכאני, נקבל לפי אותו חישוב קודם (1.13 חלקי 1.6) 70.6% חוסן מכאני. הנה, לפי התיאוריה שלך דנה 30 על סיקס מחזיק יותר טוב מסרן של טויוטה. אנחנו יודעים שזה לא המצב.
כאחד שמטפל לבד ולאחר כמה שנים עם הטויוטה ובשנתיים האחרונות עם הגראנד(שמבחינתי הוא מיצג גיפ אמריקאי),יש לי כמה נקודות לא מדעיות .
מערכות חשמל:
טויוטה - איכות חומר והרכבה מעולים. זאת אומרת שכשאתה מנתק איזה קונקטור הוא ישאר שלם ותוכל גם לחברו מחדש.
גראנד - קונטורים וכבלים יבשים ונשברים(גם הכבלים!!).
פנים הרכב:
טויוטה - גם לאחר 450,000 ק"מ בשרות קק"ל ,לא נשמע שום קול ציוץ מהדש,קונסולה,מושבים,,,,
בגראנד - רכב יד שניה שמור בצורה חולנית אבל, תקרה צונחת,רעשי פלסטיק(מכל מקום אפשרי).
ולמרות הנאמר, אני נשאר עם הגראנד.
יואב
ברצינות רגע, הרי כל התגובות שלי באות להמחיש את חוסר הטעם בדיון הזה כדיון מדעי. לא מדובר על אותן טכנולוגיות ייצור, לא מדובר על אותם חומרים, לא על אותם עומסים, אנחנו מנסים להשוות משהו שעל פניו נראה נכון (קטרי ציריות, נניח) אבל חובק בתוכו עולם קטן. מה עם הצורה החיצונית, מה עם מספר השיניים, האורך, החומר, אופן הייצור? אנחנו מנסים להשוות בין דנה 44 עם צלב לסרן של טויוטה עם פעמון, זה לא ילך. ואנחנו מנסים לעשות את זה לרכב שלם, לא רק לציריה.
עוד משהוא
אתם מחשבים מידות ומשקלים של הציריות לעומת כוחות סוס ועוד כל מיני פרמטרים.
ומה לגבי איכות וסוג הפלדות?. אני לעומת חנן כן שברתי ציריה אחורית בטויוטה,וגם בגראנד.
ההבדל בין השברים היה קיצוני למרות שהשברים היו בדיוק באתה ציריה(אחורית ימנית) ובאותו מיקום(בסוף הזכיח).
בציריה של הטויוטה השבר נראה כמו חיתוך על מחרטה. ובגראנד זה נראה כמו שבר של עץ יבש ומלא שבבים.
יואב
בציריה של הטויוטה השבר נראה כמו חיתוך על מחרטה. אופייני לשבר מכפיפה, הגיוני כי זה סרן אחורי 1/2 צף.
ובגראנד זה נראה כמו שבר של עץ יבש ומלא שבבים. אופייני לשבר פיתול, כמה שבבים ושבר אחד אלכסוני שמתפתל בזוית חדה.
שבר פיתול יגרם, כמובן, כתוצאה מעודף כח (נניח גלגל מסתחרר ונעצר באחת). שבר כפיפה נוצר מקפיצה עם הרכב, לדוגמא. תואם את תיאוריית הכח... :mrgreen:
חנן-ג'יפולוג
27-04-07, 23:48
אלון, הסיקס שלי שקל 1850 ק"ג, 50 ק"ג יותר מההיילקס. בנוסף, עד כמה שידוע לי מחלקי המשפטים שזכורים לי שנמרוד כתב כאן באתר, החוזק של הציריה קשור לקוטרה בריבוע. אז בנוסחה שלך תכפיל בקוטר של הציריה בריבוע. אני חושב שאתה מגיע כבר לכך ששרידות הציריה בסיקס מגיע לכ50 אחוז מזו של ההיילקס. ועוד לא דיברנו על 30 שיניים בצירית ההיילקס מול 27 שיניים בסיקס.
הרי כל התגובות שלי באות להמחיש את חוסר הטעם בדיון הזה כדיון מדעי.
התגובות שלך דווקא ממחישות היטב את ההבדל. כשנתוני הבסיס הם 50 אחוז שרידות, ובהנחה, לא לגמרי דמיונית, שבשאר הפרמטרים של טיב החומר, איכות ההנדסה והייצור של טויוטה לא נופלים בהרבה מאלו של הסיקס (ברור לך שאני מאוד עדין כאן עם המהנדסים האמריקאיים, כן?) , אתה תקבל מושג, לא רע בכלל, על מה שיהיה בשטח.
חנן-ג'יפולוג
27-04-07, 23:52
נניח והיה לCJ דנה 30 קדימה, עם ציריה בעלת קוטר של 1.13'. נניח ואנחנו מחשבים רק חוסן מכאני, נקבל לפי אותו חישוב קודם (1.13 חלקי 1.6) 70.6% חוסן מכאני. הנה, לפי התיאוריה שלך דנה 30 על סיקס מחזיק יותר טוב מסרן של טויוטה. אנחנו יודעים שזה לא המצב.
השתכרת? נסה לחשוב שוב על מה שכתבת.
לציריה מלאה, החישוב הוא:
Ty/[(pi/64)*D^4]. מומנט הפיתול הוא T, מוכפל בy שבמקרה זה הוא גם הרדיוס חלקי מומנט האינרציה הפולרי. יוצא שהרדיוס משפיע בשלישית. בקיצור, צודק - אבל לא במקרה של D44, שזה המקרים המדוברים. הדוגמא של ה1.13 הייתה אמורה להיות קיצון, שגיאה שלי.
אז מול D44 אין לטויוטה יתרון בחוזק הציריה, זה לא חדש לנו. איך נשווה את שאר הסרן? לי אין נתונים על חוזקים של צלבים מול פעמונים ואין לי גם את המידות. יוקים? מימדי מיסבים?
מה עם בלאי סביר כתוצאה מאיכות ייצור וחומר, כל המחז"שים והדברים הקטנים שמתים מדי פעם בכל אוטו? איך נמדוד את זה? גם לי נדמה שבאופן כללי טויוטה לוקחים, אבל אמרנו מספרים.
"בהנחה"? מה קרה למספרים? :grin:
חנן-ג'יפולוג
28-04-07, 00:56
מה עניין D44 קדמי לסיקס? היה לי בסיקס D44 קדמי ולא ידעתי מזה? :shock:
נראה לי שאלון עוד מנסה להשוות הילקס לJ20
בא נשוה הילקס לקרובו מביית גיפ, זה הכי קרוב לשנתון ולגודל:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Jeep-COMANCHE-PICKUP-1992-JEEP-COMANCHE-LIFTED-PICKUP_W0QQitemZ120113519729QQihZ002QQca tegoryZ6286QQrdZ1QQcmdZViewItem
חנן-ג'יפולוג
28-04-07, 09:15
לא, הוא לא, לפחות לא בשלב האחרון של הדיון, כי הוא הכניס את משקל הסיקס למשוואה שלו.
ישבתי עד עכשיו בסבלנות וקראתי בשקיקה את ההשוואות של קטרי ציריות, משקלי רכבים, כוחות סוס, מומנטים ושאר גימורי פנים וחוץ של ההילקס מול הג'יפ.
אני לא מהנדס רכב והניסיון שלי מוגבל למה שפירקתי והרכבתי בעצמי - willis אחד מההתחלה ועד הסוף והיילקס שהעבודה עליו אף פעם לא נגמרת.
עם כל הכבוד לאיכות החומרים והתיכנון בהיילקס (ואני חסיד לא קטן שלו), צורת התיכנון והבניה שלו שונה לחלוטין מזו של הגיפ. ואני אסביר:
כל תקלה בג'יפ אפשר לתקן בשיטה הצה"לית הישנה עם wd40 ואיזולירבנד.
אם זה זז ולאר צריך לזוז אז איזולירבנד ואם זה לא זז וצריך לזוז אז wd40.
נכון, קצת הקצנתי את הנושא אבל רק להמחשה:
1. שברתי נדנד בנחל צין - פתיחת בית נדנדים בשטח, ניקוי השברים וחזרה הביתה למרכז על 3 צילינדרים.
2. התפוצץ בלוק מנוע (חור בשני צידיו בגלל טלטל שהשתחרר) - הכנסה להילוך ראשון כשהמנוע עדיין עובד ונסיעה של עוד קילומטר וחצי עד החניה.
3. נשברה "מיה" על עלה ימני אחורי - החזרתה למקום בעזרת ג'ק וחיזוקה למקום בעזרת "בנדים", המשך טיול נעים.
4. שבירת תושבת עלה קידמי (החיבור האחורי) - תליית הרכב על עץ בעזרת כננת, דפיקת התושבת חזרה למקומה, הורדת הרכב מהעץ, קשירת התושבת למקום בעזרת כבל הכננת ומתיחתה, חזרה הביתה בשלום.
אני יכול להמשיך כאן עוד זמן רב באילתורי שטח שרוב נוכחי הפורום נתקלו בהם בעברם ואפילו באילתורים קיצוניים עוד יותר.
אף אחד מהאילתורים האלה לא קביל על היילקס או רכב מודרני אחר, חלקים שכשלו ברכבים הללו ישאירו אתכם בשטח או לפחות עד הגעת חלק חלופי חדש.
הג'יפ תוכנן בפשטות כדי שיהיה אפשר לטפל בו באופן עצמאי בשטח עם ארגז כלים מוגבל, המנוע הוא בלוק ברזל טיפש, הברקסים גם כן לא חכמים והגישה למכלולים פשוטה יחסית.
נכון שבג'יפ יקרסו מכלולים שלא יקרסו בהיילקס כל כך בקלות, ואולי זו היתה ההשוואה שניסו לעשות כאן אבל גם ההפך הוא הנכון.
שלולית מים עמוקה תדליק את כל הנוריות על לוח השעונים כי הפחמים נרטבו, הטורבו רגיש לליכלוך שלא יזיז לבלוק טיפש, מערכת החשמל "קצת" יותר מורכבת ולא להכל אפשר להגיע בקלות ואני בטוח שיש עוד כמה סעיפים שלא עולים לי כרגע בראש.
הטכנולוגיה שונה לפחות בעשור בין הרכבים וההשוואה הבאה היא בין הוויליסים הראשונים למודל T של פורד - שוב גישות שונות.
אני מראש מבקש את סליחתו של מי שעלול להפגע ממה שכתבתי ואלה שמכירים אותי יודעים שאני מלא הערכה לנוכחים בפורום - יש לי willis ויש לי היילקס, אני פשוט לא מצליח להבין את ההשוואה ביניהם.
;)
לא הצלחתי להעלות את הציור כאן אז תציצו בקובץ המצורף.
שבת שלום
גיא
חנן-ג'יפולוג
28-04-07, 10:44
גיא, אתה לא סותר בזה כלום. מה שפשוט שכחת להכניס שם, זה שציריה עבה יותר תהיה עם MTBF גבוה יותר מאשר ציריה דקה יותר. שגשר גיר שמוחזק עם שמונה ברגים עבים, יהיה עם MTBF גבוה יותר מאשר גשר גיר שמוחזק עם שישה ברגים דקים.
גיא, אתה לא סותר בזה כלום. מה שפשוט שכחת להכניס שם, זה שציריה עבה יותר תהיה עם MTBF גבוה יותר מאשר ציריה דקה יותר. שגשר גיר שמוחזק עם שמונה ברגים עבים, יהיה עם MTBF גבוה יותר מאשר גשר גיר שמוחזק עם שישה ברגים דקים.
חנן,
אין קשר ישיר בין מספר ברגים / קוטר לאמינות מערכת. אולי קשה לך להאמין לזה אבל לא אני המצאתי את זה.
העניין הוא שאמינות היא דבר שמושפע מכל כך הרבה גורמים שלא ניתן לחשב אותם באופן יבש או אפילו לדעת מה הם!
אתה רוצה דוגמא למשתנים? - חומר, תדירות עומס מחזורי,משרעת עומס מחזורי,התפלגות מאמצי מתיחה וגזירה ביחס לזמן,רמת עיגול פינות חדות,לחץ וטמפ עבודה, ועוד הרבה הרבה, הרבה משתנים שלא תוכל למדוד כאן.
אני חוזר ומדגיש: אמינות מוגדרת כפרמטר סטטיסטי ולכן אין כל צורך לדעת מידות חומרים וכיוב' רק לבצע איסוף נתונים ממוסכים ולנתח אותם.
להבהרת העניין - חישוב אמינות מערכת המיים אצלך בבית זהה לחישוב אמינות הרכב שלך, ובשביל לחשב את שניהם אתה לא צריך לדעת כלום על איך הם בנויות, רק כמה שילמת במוסך (או לאינסטלטור) וכל כמה זמן...
גיא
איציק - 4X6ZH
28-04-07, 11:38
מי שהוא שמכיר גיפ שהמשיך בשימוש רגיל עם גל ארכובה שבור :?: :!:
אני מכיר הילקס ששבר גל ארכובה והמשיך לנסוע רק הרעש הביא אותו למוסך
והוא נסע עוד כמה מאות ק"מ .
*****
כל הפלנגות ברחבי העולם לא יכולים להשתמש ברכב אחר ?
מה רק הילקס יש להם ?
*****
ראו מה נוסע באוסטרליה רק הילקס יש להם שם .
באוסטרליה יש הכל אבל משתמשים רציניים נוסעים על הילקס .
*****
אז בבקשה לגיפ יש כבוד ברמה הלאומית / ההסטורית .
להילקס יש כבוד ברמה הפרקטית היום יומית .
*****
איציק
חנן-ג'יפולוג
28-04-07, 18:54
גיא, אני מבין את מה שאתה כותב, ויודע גם מאיפה ולמה אתה כותב את זה. עבדתי כמהנדס בפיתוח חומרה שמונה שנים ואני מכיר היטב את המושגים האלה. יש את התוצאה הסופית של MTBF של רכיב, ויש את מה שגורם לרכיב להגיע לMTBF הזה, וציריה עבה יותר היא ציריה חזקה יותר (בהנחה ששאר הפרמטרים זהים), וחלק שמחובר עם יותר ברגים והברגים הם יותר עבים, אז הוא מחובר יותר חזק. אם הדברים האלה לא ברורים לך, אז אתה צריך ללמוד להוציא את האף מדף הנוסחאות ולהקשיב לבטן שלך. זה לא שאי אפשר להבין את אותם דברים מנוסחאות, אבל אני ועוד 99.99 אחוז מגולשי הפורום הזה הם לא מהנדסי מכונות ולא יודעים להביא את החישוב שאלון הציג. אנחנו כן יודעים שיותר עבה זה יותר חזק, וברוב המוחלט של המקרים זה ידע מספיק טוב כדי לשפוט משהו.
גם אתה עושה את זה ביומיום, בלי MTBFים ונוסחאות. כשתטייל ותראה בדרך נחל שעליו מגשר דיקט 3 מ"מ, אתה לא תנסה לעבור את הנחל על הגשר הזה. אם הגשר יהיה בנוי מקרש בעובי של 5 ס"מ, אתה כן תעבור עליו. את אותה אינטואיציה בדיוק אתה יכול גם להעביר לצורך הבנת הרכב, בלי לנסות לסבך את העניינים.
אגב, אתה ממש לא חייב להסכים איתי, ואני בכוונה עד עכשיו לא הכנסתי מסקנות לדיון, למרות שכמובן יש לי את המסקנות שלי בנושא. אותי מעניין לדעת מהם הנתונים היבשים. אני צריך אותם כדי להחליט לעצמי מה חשוב לי ומה לא, ואני חושב שיש עוד אנשים שישמחו להכיר את הנתונים האלה. אם אתה או מישהו אחר תחשבו שציריה עבה יותר היא חלשה יותר, או שהנתונים האלה לא אומרים כלום, זה בסדר גמור.
ואם תרצה לבוא מהצד השני של המשוואה, לעשות סקר בין מוסכים, לעשות את חישובי הסטטיסטיקה אל מול מצאי הרכבים בישראל, ולהביא לכאן את התוצאות, זה יהיה מצוין. אתה כנראה לא תעשה את זה, כי זה קשה ומורכב מדי לאדם בודד, במיוחד אם אין לו אינטרס מיוחד לעשות את זה. מה שאתה עושה במקום זה, זה לפסול את הגישה של הכרת הנתונים היבשים של הרכב, ומכאן להגיע לתוצאה של: "לא ניתן להגיע למסקנה". זו גם דרך, אבל היא לא נכונה, לדעתי.
היי איציק.
בלי כוונה לעקוץ, אבל...
על מה נסעו לפני בוא ההיילקס?
זה עיניין של אבולוציה.
חנן-ג'יפולוג
28-04-07, 19:00
על FJ ?
הספקתם לשכוח..
חיטוט קצר בנבכי הזיכרון וההיסטוריה המוטורית יוביל אותכם לימים שבהם נולד הפיק-אפ היפני הממוצע מתוך מטרה לספק את דרישות השוק האמריקאי ובגלל שכך כל הרכבים הללו הם חיקויים לטנדרים האמריקאים.
זה שהיפנים עשו זאת אמין יותר, על זה אין ויכוח.
אבל.. אני לא מכיר פיק-אפ אמריקאי עם מנוע כל כך חלש כמו שבהילקס.
כמו כן אני לא בטוח שהילקס היה כל כך בלתי שביר אם היה שם מנוע V8 .
כל אחד מחפש מהרכב שלו משהו אחר.
**ד"א הפלנגות במלחמת לבנון הראשונה נסעו על טנדרים אמריקאים למיניהם וג'יפונים יפנים קטנים....
אוקיי חנן, אני אקנה את זה, על FJ.
אז בוא נשווה בין הרכבים הנ"ל
FJ מול ג'יפ
ובוא נראה מה ייצא מזה.
שנתון דומה, תיכנון דומה (בתפיסה) ושימושים דומים כרכב טיולים ורכב עבודה.
תפסיקו לבלבל במוח, חנן הגדיר דיון מדעי. מי שרוצה לקשקש כמו זקנה יכול ללכת לבור בימי שישי.
חנן, בשבילך:
http://www.pirate4x4.com/tech/billavista/PDFs/New%20Jun%202003/Detroit%20Locker%20apps%20LightTruckMode lList.pdf
לסמוראי יש ציריה בקוטר 1.09 על משקל עצמי של טון (מוכרז 930 ק"ג). החישוב שלי הוא קוטר ציריה בשלישית חלקי משקל הרכב.
היילקס: 1.124
סמוראי: 1.295
באופן יחסי הציריה של הסמוראי חזקה ב15%. נשמע לך הגיוני?
חנן-ג'יפולוג
28-04-07, 19:29
אני לא יודע אם הנוסחא שלך נכונה, אתה זה שאמור לבוא לכאן עם נוסחא חד משמעית, בשביל מה שלחנו אותך ללמוד?
אבל בעיקרון, כן, אני לגמרי לא אהיה מופתע אם סקר יגלה שציריות של סמוראי נשברות אפילו פחות מאלו של היילקס.
חנן-ג'יפולוג
28-04-07, 19:30
FJ מול ג'יפ
יובל, לך על זה. אני הבאתי נתונים על רכבים שאני מכיר ברמת הבורג, אני לא יכול לעשות את זה לגבי הFJ.
לצערי (כן לצערי) חוץ מבילוי על FJ בשני הביקורים האחרונים שלי באוסטרליה אין לי את הניסיון ובטח שלא את היידע להביא נתונים.
פשוט ההשוואה הנ"ל נראית לי יותר ברת ביצוע ובאת מדידה.
מצטער אם זרקתי משהו לאויר בלי לעמוד מאחוריו, מי יעזור לי?
אממה, זה לא כל כך פשוט. בשביל ההתנגדות המקסימלית צריך להתחשב בחיכוך עם הקרקע, כי זה שמנוע יכול לפתח הספק של 100 מיליארד וואט לא אומר שהוא יכול להעביר את זה לקרקע. גם עוד לא ברור לי איך אורך ציריה משפיע על התנגדותה לעצירה פתאומית (להבדיל מהעמסה איטית שמתוארת בנוסחא מעלה, שם אתה רואה שאין ביטוי לאורך הציריה בכלל. בהעמסה איטית ציריה ארוכה וקצרה ישברו באותו עומס), לא מספרית בכל מקרה.
כמו שאמרת קודם, אנחנו נסתפק בתחושות בטן מגובות למחצה.
אני לא רוצה להדחף לדיון סתם,
אך היה לי גיפ מודל 1950 מעט עייף ,60 כס ~ כמו בהיילקס~,
היה לו סרן דנה 44 צר ישן מאחור עם 19 שניים כמדומני ,לפנים דנה 27 עם 10 שניים.
הרכב אצלי עבד די קשה,עד קשה מאד.ולא נשבר ,על מה זה מעיד?
והוא כבר ראה ימים טובים יותר.אין לי יכולת להשוות להיילקס,אך אפשר להיות על HOLD איזה ,30-40
שנה.
ויעידו קודמי לדיון.
כל זה בגירסת המקור=גלגלים לפי קוטר ועובי מומלץ ומאושר יצרן ללא שינויי גובה,קפיצים,בודי,משקל
ומנוע הכל סטנדרטי,אורגינל.
ראו באילו מאמצים הסיקסים הסבנים האייטים והסופות עומדים,לבטח רובם ככולם משודרגים
ברכבת הכח,צמיגים סרנים,בקיצור, עומסים גבוהים ביותר,הוסיפו לזה נהגים צעירים, בלי חלילה לפגוע
אך פחות מנוסים בשטח,והרי לכם תרשים בטוח לצפידות הרכבים הללו.
ראו כמה עוד טוחנים להם את השלדה,ומיד תבינו ,
JEEP יש רק אחד.
הלו כן?
חנן-ג'יפולוג
28-04-07, 19:53
רוני, אל תיעלב, אבל בדיוק מסוג הדיון הזה ניסיתי להימנע בשרשור הזה.
יש לזה מקום בפורום, בוודאי, אבל לא בשרשור הזה, שרשור של מספרים.
אלון אתה מתמקד בגודל הצירייה כאילו שזה איזה פרמטר קריטי. הוא חשוב עם צמיגים גדולים, בישראל זה אומר כמעט בהגדרה רכב טיולים/עבירות שנוסע כמעט כלום ולכן כל שאלת האמינות עבורו שונה לחלוטין, יש יאמרו לא רלוונטית. עם צמיגים בגודל מקורי-עד 31-32 שזה הצמיגים האמיתיים שאנשים נוסעים איתם בארץ, אף רכב לא שובר ציריות במידה משמעותית (למעט אחד...).
(ולפני שארז קופץ - אתה היחיד שעושה קילומטראז' משמעותי על צמיגי 35 שאני מכיר)
אני רוצה לחזור לדברים הנכונים של גיא ח. , אמינות זה אכן מונח שמוגדר סטטיסטית. ולכן הנסיון האישי של כל אחד מאתנו לא שווה כלום. אבל אין דרך אמיתית לאסוף סטטיסטיקה מסודרת, עקבית, אמיתית בנושא הזה... או שאולי יש?
אני טוען שמחיר השוק של מכונית נסחרת הוא המדד הטוב ביותר שקיים לשאלת האמינות. אני לא היחיד - בשוק המשוכלל הרבה יותר של מניות, די מקובל וגם הוכח מחקרית ותיאורטית-מתמטית, ש"כל המידע כבר מגולם במחיר". אני חושב שאותו הדבר נכון גם במקרה שלנו. כל הנתונים למיניהם, התיאורטיים, המעשיים, טמטום הנהגים, רמת המוסכים, ניסיון אישי, שמועות, השפעת התקשורת והאינטרנט - הכל מתבטא למעשה במחיר השוק של המכוניות. מה שקובע את המחיר עבור כולנו יותר מהכל הוא התמורה שאנחנו מקבלים ביחס להשקעה בתחזוקה של הרכב, גם אם נדמה לנו אחרת.
המשמעות של מה שאני אומר, למשל: היילקס משנתון מסויים נסחר בשוק בהרבה יותר מאשר כל הטנדרים היפאנים האחרים המקבילים לו לכאורה. וזה עוד כשיש לו נחיתות ידועה וברורה בפרמטר חד משמעי כמו כוח מנוע. למה? כי הוא אמין יותר, נקודה. זה שאנשים בממוצע מוכנים לשלם עבורו יותר, מוכיח את זה.
דווקא האתר הזה רע מאוד לתאוריה שלך, נימרוד ( שאני מאמין שהיא מאוד נכונה )
כי פה יש פסיכים שיקנו ל"ר נגד כל מה שאומרים על האמינות שלו או טויוטה 24 וולט נדירה ויקרה בטרוף וכו' ....
פה יש אוסף נדיר ואיכותי של יוצאים מהכלל.
נכון, ונכון לגבי כל אתר אחר, כל אדם בפני עצמו וכל קבוצה מסוימת אחרת. לכן המדד הטוב ביותר הוא המחיר, שמשקף את כל השוק. נכון מכוניות לא נקנות ונמכרות ב"רצף" כמו המניות, אז אין שער מדויק, אבל יש את מחירון לוי יצחק - שתרצו או לא, עבור מכוניות שנסחרות במספרים גדולים הוא מדד של השוק - ויש את הידע שלנו בפורום בכמה עסקאות נסגרות בפועל.
הספקתם לשכוח..
חיטוט קצר בנבכי הזיכרון וההיסטוריה המוטורית יוביל אותכם לימים שבהם נולד הפיק-אפ היפני הממוצע מתוך מטרה לספק את דרישות השוק האמריקאי ובגלל שכך כל הרכבים הללו הם חיקויים לטנדרים האמריקאים.
טעות!
הטנדרים היפנים נבנו מאמצע שנות ה50
והם לא היו חיקוי לאמריקאיות, לרכב אנגלי, אם כבר, רובם השתמשו במכלולים אנגליים (ברשות ותשלום)
כשטויוטה ניסו ליבא אותם ב1957, נכשלו בגדול.
הבום של היבוא התחיל ב1972-3, אחריי המשבר דלק הראשון,
ד"א הטנדרים הנפוצים משנות ה70 היו Datsun,620(ניסן משנת 83)
CHEVY LUV,היה איסוזו
FORD COURIER, שהיה מזדה
כמובן שהיו גם מיטסובישי, שגם נמכרו בתור DODGE RAM50
טויוטה לא נמכרו הרבה עד למודל של79, ומאז מובילים את השוק(המודל לפני 78 היה מכוער פחד)
והיום....טויוטה היא יצרן הרכב עם הכי הרבה מכירות בעולם, הם עברו את GM השנה (בפעם הראשונה)
לגבי קוטר הציריה-החישוב צריך להיות קוטר הציריה בריבוע (כדי לקבל את שטח החתך שהוא הנתון הקריטי).
אני חושב שכולנו מבינים שאמינות של כל מערכת נמדדת בחוליה החלשה ביותר שלה.
במקרה שלנו אנחנו צריכים לבודד מספר חוליות חלשות ובאמצעותן להגדיר את אמינות הרכב.
לטעמי חוזק הציריות לא יעיד על אמינות הרכב מכיון שהציריות אינן חלק שמתבלה אלא א"כ הוא נשבר כתוצאה מעומס יתר והן אינן החוליה החלשה במערכת ההינע. לעומתן הצלבים הם בהחלט החוליה החלשה ולפיהם תימדד אמינות מערכת ההינע.
אפשר להמשיך זאת לגבי כל מערכת ברכב.
אלי,
מומנט אינרציה הוא אינטגרל לפי שטח החתך. הוא יתקבל במעלה רביעית, בין אם זה מומנט אינרציה פולרי או רגיל. אני מוריד למעלה שלישית כי במקרה הספציפי של מאמץ גזירה במוט עגול מלא יש חלוקה שהוסברה קודם.
נמרוד, ציריה היא לא מרכיב קריטי אבל היא כן דוגמא מצויינת לכך שאנחנו לא יכולים לתת אינדיקציה מספרית לאמינות (מעבר לסטטיסטיקה אמיתית, זה מקובל כמובן). באותה מידה יכלתי לקחת ציר יציאה של טרנספר, רק שקשה לי יותר לקבל מידע עליו.
סוזי המשתוללת
29-04-07, 14:21
אלון - בתור מוהנדס לעתיד אתה די צר אופקים :mrgreen:
אמינות לא נמדדת רק בעובי או חוסן ציריות - זה כבר נאמר
היא נמדדת בכמה קשה הרכב עובד מול כמה הוא מתקלקל - כל חלק שבו כולל המאוורר הפנימי או המראה שבסוכך השמש של זוגתך וכשמדובר באלה לעוצמת המנוע אין משמעות :mrgreen:
היילקס יותר אמין עובדתית
היכן שלא תלך במדונות עולם שלישי בהן תחזוקת הרכבים על הפנים תמצא בעיקר היילקסים שנושאים בנטל וזו בעיניי אמינות
יסלחו לי המהנדסים, אבל לדעתי המטרה מאחורי הרעיון של חנן היא השוואה איכותית ולא כמותית.
אם נשווה ג'יפ לטויוטה (ולא משנה איזה) אין טעם לספור ברגים או למדוד עובי ציריה. הכשל יהיה בנק' החלשה ביותר בשרשרת ואת זה נדע כנראה רק ב"סקר השבתות / נסיעות למוסך" - שוב: איכותי ולא כמותי - זה סקר.
אם נשווה מכלול למכלול בין רכבים, או ג'יפ לג'יפ, יש על מה לדבר במספרים.
וגם אז צריך לזכור מה אנחנו משווים ולאיזו מטרה בכלל ההשוואה.
ההיילקס - למרות מה שרוב החברים באתר עושי ממנו - תוכנן ויוצר כרכב עבודה ואף אחד לא יגיד שהוא לא מהטובים בתחומו (ע"ע טופ-גיר והמבחן האולטימטיבי שלהם להיילקס...)
הסיקס כרכב עבודה? רק אם אתה לובש מדים לעבודה או מדבר אנגלית ויוצא ליער ועכשיו שנת 62'....
הבהרתי עת עצמי? (-;
סער.
אני טוען שמחיר השוק של מכונית נסחרת הוא המדד הטוב ביותר שקיים לשאלת האמינות. אני לא היחיד - בשוק המשוכלל הרבה יותר של מניות, די מקובל וגם הוכח מחקרית ותיאורטית-מתמטית, ש"כל המידע כבר מגולם במחיר". אני חושב שאותו הדבר נכון גם במקרה שלנו. כל הנתונים למיניהם, התיאורטיים, המעשיים, טמטום הנהגים, רמת המוסכים, ניסיון אישי, שמועות, השפעת התקשורת והאינטרנט - הכל מתבטא למעשה במחיר השוק של המכוניות.
אז איך התיאוריה שלך יכולה להסביר את העובדה שמכוניות של פיז'ו שומרות ערך טוב יותר מדגמי סיטרואן מקבילים, שזהים להן מכנית וחולקים איתן את כמעט כל הרכיבים? לא תשכנע אותי שפיז'ו 306 אמינה יותר או פחות מסיטרואן ZX, או שפיז'ו 407 טובה יותר או פחות מסיטרואן C5. כנ"ל 106 מול סקסו, 307 מול C4 וכו' וכו'. אבל אצל הישראלים הזיכרון עובד רק לטווח רחוק - כולם עדיין זוכרים ש"פיז'ו (404) אמינה" וש"סיטרואן (BX) זה חרא של אוטו".
זה עובד אותו דבר בהשוואת פולקסווגן מול סיאט, שגם הם שני מותגים מאות ובית, שחולקים פלטפורמות משותפות. תסביר לי במה פולו טובה יותר מאיביזה למרות הקירבה המכנית ביניהן? במה עולה הגולף על הליאון? (גם הן זהות מכנית). אבל בגלל שבזיכרון הישראלי פולקסווגן חיפושית היא אוטו אמין, וסיאט איביזה, רונדה ומלאגה משנות ה-80 הן גרוטאות מתפרקות, וזה מקרין גם היום, 20 שנה אחרי.
במציאות שבה מכוניות כל כך יקרות, וכל רכישת רכב חדש או משומש היא הרפתקה פיננסית, קהל רוכשי הרכב הוא שמרן ושוק המשומשות מונע יותר מכל על ידי דעות קדומות ותו לא. שככה יהיה לי טוב, יש המון ישראלים שעדיין בטוחים שפיאט מחלידה...
אז קורולה בת 10 עולה יותר מפיז'ו בת 7 או סיאט בת 5. היא גם אמינה יותר? סביר להניח. אז מה עדיף? מעט אוטו (שכל המבינים נשבעים בחיי האמא שלהם ש"לא מתקלקל אף פעם") בהמון כסף - או המון אוטו (שייתכן שיתקלקל פעם או פעמיים) במעט כסף?
מבחינתי זה אחלה, כי אני ממילא לא אקנה טויוטה מהעשור הקודם - לא רק כי היא נחותה בכל מה שקשור לנוחות ולכל פרמטר דינמי, אז בנוסף כי היא גם מאוד יקרה יחסית למכוניות דומות בגודלה, מאותו גיל או אפילו צעירות יותר.
בקיצור, כל אחד יעשה את השיקולים שלו. לדעתי בלבד - מי שרוכש מכונית מסוימת אך ורק כי היא שומרת ערך טוב יותר וללא שום התחשבות בשום פרמטר אחר - כלכלית, עדיף שישים ת'כסף באיזה השקעה סולידית ויסע במוניות ואוטובוסים. זה משתלם יותר.
חנן-ג'יפולוג
29-04-07, 15:22
אם נשווה ג'יפ לטויוטה (ולא משנה איזה) אין טעם לספור ברגים או למדוד עובי ציריה. הכשל יהיה בנק' החלשה ביותר בשרשרת ואת זה נדע כנראה רק ב"סקר השבתות / נסיעות למוסך" - שוב: איכותי ולא כמותי - זה סקר.
אין טעם סתם לספור ברגים או לבדוק עוביי חלקים, אבל ברכיב שהוא נקודת תורפה, בהחלט יש עניין להשוות, וזה בדיוק מה שעשיתי. הבאתי נתונים אך ורק על נקודות ספציפיות שהן בעייתיות בסיקס, מתוך נסיון בשטח. לא ספרתי ברגים בחיבור של הפגוש או של גלגל התנופה, כי לא ידוע לי על בעיות שם.
ההיילקס - למרות מה שרוב החברים באתר עושי ממנו - תוכנן ויוצר כרכב עבודה ואף אחד לא יגיד שהוא לא מהטובים בתחומו (ע"ע טופ-גיר והמבחן האולטימטיבי שלהם להיילקס...)
הסיקס כרכב עבודה? רק אם אתה לובש מדים לעבודה או מדבר אנגלית ויוצא ליער ועכשיו שנת 62'....
הנקודה הזו נדונה יותר מפעם אחת, והיא עקרונית נכונה, אך מעשית, לחלוטין לא.
מעשית, כשאנחנו באים לבדוק איזה רכב מתאים לנו, אנחנו לפעמים שוקלים רכבים שהם ממגזרים שונים לחלוטין. אם למשל, הייתי מאמין שהדיסקברי יתן לי את אותו שירות כמו ההיילקס הייתי קונה דיסקברי, למרות שברור לחלוטין שהם ממגזרים שונים לחלוטין. השוואה ביניהם היא אולי לא הוגנת אבל היא מאוד רלוונטית. לי, כמובן. אני לא עובד עם ההיילקס. אני מטייל איתו בסופי שבוע ונוסע איתו ביומיום למקום העבודה. בדיוק, אגב, מה שעשיתי עם הסיקס, לפחות בשנותיו הראשונות אצלי.
מה איכפת לי מה הייעוד שהיצרן ייעד לרכב? ואיזה תירוצים יש לו? הדבר היחיד שאיכפת לי זה מה הרכב נותן לי, לשימוש שלי.
אני משווה את הסיקס, סמוראי, דיפנדר, דיסקברי וההיילקס, משמע, הם ברי השוואה.
חנן - אגב דיפנדר ,
בדיפנדר שלי - TDI 200 הציריות בקוטר אינטץ'
והנתונים שלו הם :
2495cm³ : Diesel
הספק מקסימלי: 83 kW
/ 111 CV
@ 4000 rpm
מומנט מקסמלי 265 Nm
@ 1800 rpm
אז מה זה אומר - שהוא אמין או לא ?
:-)
ניראה לי בעיקר קשור לסגנון הנהיגה וסגנון התחזוקה ...
אמיר.
רימון מצפון
02-05-07, 23:55
ועכשיו בכל הרצינות שאין בשירשור הזה .זו הפעם הראשונה שאני קורא שירשור וקופץ אחרי דקה לעמוד האחרון .עצם המחשבה להשואה זה בזיון אחד גדול ולא מקצועי כלל ועוד מנסים לענות לבנדאם במספרים כמו שהוא מבקש. איזה קשר יש בן שני הרכבים חוץ מזה שאולי יש לך את שניהם? :???:
(ועכשיו להשואה רצינית שערכתי בין מיני מינור 72 להמר 2009 שטרם הושק) :grin:
איזה קשר יש בן שני הרכבים חוץ מזה שאולי יש לך את שניהם? :???:
כמו שחנן כתב - שניהם רכבים בתקציב לא גדול, זמינים ונפוצים בישראל, עם חלקי חילוף, אפשרויות שיפור מאוד גבוהות, ואפשר לטפל בהם לבד.
כשאני בא לחפש לי רכב שטח - הנ"ל הם הקריטריונים שלי.
אז אחד זה רכב עבודה ופאן מלפני 20 שנה, והשני הוא טנדר עבודה. מבחינתי, שניהם יעשו את אותה עבודה, אז למה אכפת מה הגדיר המהנדס שתכנן אותם ?
(זה כמו ההתלבטות הנוכחית שלי לגבי הרכב מנהלים הבא שלי - BMV 750IL או פורשה קאיין. מבחינתי, שניהם יעשו את אותה עבודה - נסיעת פינוק לעבודה ופגישות. לא מפריע לי שאחד מהם הוא גם 4X4).
חנן-ג'יפולוג
03-05-07, 01:14
בזיון אחד גדול ולא מקצועי כלל
זו בדיוק ההגדרה לכניסה לשרשור, קפיצה אל סופו בלי לקרוא מה שיש בשרשור, והכנסת שאלה שכבר נשאלה ונענתה, בתוך השרשור, שתי תגובות מעליך.
דרור,
התשובה לשאלה שלך היא שהמון אוטו יותר ישן במעט כסף מול מעט אוטו אבל חדש בהמון כסף, החדש היקר זוכה.
למה ?
כי בגלל שהוא חדש הוא יותר טוב, גם אם יותר טוב זה אומר המון אותיות באנגלית שלא יודעים מה הן עושות אם בכלל ... כי יש אחריות, כי חדש מתקלקל פחות.
ואל תבלבל אותנו עם העובדות .....
ערן המסוקס
03-05-07, 12:49
רק נקודות נוספות למחשבה..
אמנם גשר הגיר בסיקס מחובר רק ב6 ברגים, אבל אין פה בעייה של חוזק. הבעייה היא שההברגות נרקבות עם רבות השנים ובסוף הבורג פשוט נופל מעצמו. זה לא משנה אם הוא שם 8 ברגים או 16 ברגים.
לגבי ציריות של סיקס מול ציריות היילקס.. אני עוד לא ראיתי ציריה קדמית גזורה בסיקס, אז מה הבעייה? מה שכושל זה המפרק עצמו, ואם על מפרקים מדובר, ראיתי אותו כושל גם בהיילקס עם מנוע סטנדרטי וצמיגי 31.
מה לגבי יכולת הרכב לחיות עם חלקים חלופיים? סיקס הוא לא רכב מפונק, ובהחלט נותנים לו לרוב את חלקים שמשתווים באיכות לזבל עופות (כמו שחלק אוהבים לקרוא לזה). בהיילקס תנסה לשים רכיב שאינו מקורי ותראה מה קורה.
זרועות המגל בהיילקס שנוטים להשבר..
היילקסים מתחממים בעומס בעליות ארוכות ביום חם.
אני לא חושב שמנגנון הקלאץ' בסיקס הוא גרוע. הוא יעשה בעיות רק אם יש לך רכיבים אחרים בעייתיים או לא מורכבים נכון. אחרת אני לא רואה הסבר למה אצלי הוא לא עשה בעיות ב8 השנים האחרונות.
מסקרן אותי לראות איך היילקס ישרוד את הזיקנה, כאשר יגיע לידיים שלא ישקיעו בו.. אבל מצד שני זה כנראה לא יקרה, כי זה לא רכב כיפי לצעירים חסרי תקציב.
רק נקודות נוספות למחשבה..
מה לגבי יכולת הרכב לחיות עם חלקים חלופיים? סיקס הוא לא רכב מפונק, ובהחלט נותנים לו לרוב את חלקים שמשתווים באיכות לזבל עופות (כמו שחלק אוהבים לקרוא לזה). בהיילקס תנסה לשים רכיב שאינו מקורי ותראה מה קורה.
= שטויות, יש תחליפים נהדרים וזולים. דוגמה אחרונה, משאבת מצמד עליונה לפני 40 אלף ק"מ, כמה חודשים אחרי שקניתי את האוטו ( שהיה עם משאבה חורקת ), מקורית 750 לפני מע"מ ותחליפית 150 כולל.
זרועות המגל בהיילקס שנוטים להשבר..
= זה קורה כשמשנים דברים באוטו בצורה חלקית, כשמחליפים חלק מהחלקים ואת השאר משאירים מקוריים ונותנים להם לעבוד לא בצורה שתוכננו לעבוד בה וזה מצב שישבור גם סיקס.
היילקסים מתחממים בעומס בעליות ארוכות ביום חם.
= שטויות במיץ עגבניות, עליה מצומת ציחור למצפה רמון זה עליה ארוכה ?
רק אתמול סיימתי מעל אלף ק"מ באזור הערבה והנגב עם עגלה של 1300 ק"ג ועוד כמה גרמים בארגז, לא רק שלא התחמם, אפילו לא הגיע לאמצע.
מסקרן אותי לראות איך היילקס ישרוד את הזיקנה, כאשר יגיע לידיים שלא ישקיעו בו.. אבל מצד שני זה כנראה לא יקרה, כי זה לא רכב כיפי לצעירים חסרי תקציב.
= מה זה זיקנה ?
אוטו מודל 95 זה אוטו בן 12, זה לא במיוחד צעיר, מה גם שאת ה 12 שנים האלו בד"כ הוא לא בדיוק בילה בחניה. זה רכב עבודה.
חנן-ג'יפולוג
03-05-07, 14:37
די, השרשור הזה מדבר על נתוני הכניסה למשוואה שמתארת את אמינות הרכב.
רוצים לדבר על התוצאות של המשוואה? בשרשור אחר.
בלי נתונים טכניים. 5 שנים על היילקס .חלק גדול טיולי מששון. ועם לא אני מחפש תמיד את האתגר באמצע הטיול.המקרה הכי גרוע שקרה לי בשטח זה מיסב גלגל שמאל בסרן האחורי ועדיין הגעתי הביתה בשלום .אבל זה לא אומר שאני לא משקיע המון כסף בתחזוקה שוטפת, למשל כשהלך המיסב האחורי עשיתי רמונט כללי, לסרנים קדימה אחורה .מיסבים מחזירי שמן ובאותה הזדמנות הכנסתי נעילה קדמית.טיפולים כמו שעון כל 5K 10K 20K רק שמן טוב ופילטרים טובים.הסיבה שקניתי היילקס היא כי האמנתי שמעבר לעבודה היום יומית הוא תמיד יוציא אותי מהשטח בשלום .GOD RIDES A TOYOTA
דודי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.