PDA

צפייה בגרסה מלאה : הקפאת רשיונות לרכב מיושן

lizard
01-05-07, 21:25
הקפאתי היום את הרשיונות של הג'יפ שלי. מודל 86, כלומר רכב מיושן.
הפקידה אמרה לי, ולא רק היא, שאם אין הגבלות כמו מעבדה בזמן ההקפאה אז גם לא יהיו כשאשחרר את הרשיונות, גם בעוד שנה ויותר.
מצד שני, נאמר לי שזה לא נכון ואני אהיה חייב לעבור מעבדה.

מה התשובה? הגיוני שלא אצטרך לעבור מעבדה כי הרכב לא בשימוש אבל זה לא ברור והדבר האחרון שניתן לומר על משרד התחבורה זה שהוא הגיוני.

Bulldog
01-05-07, 23:55
טסט תהיה חייב לעבור זה בטוח.
מעבדה? אתה בן אדם מאמין? תתחיל להתפלל.

חנן-ג'יפולוג
02-05-07, 00:36
הפקידה, למיטב ידיעתי, טועה. נסה לשאול ברישויפון.

lizard
02-05-07, 00:40
אוקי אני אבדוק. חבל שלא דברתי עם המנהלת שלה.
הם ייבשו איזה 100 איש שם למשך 3 שעות בערך. פקידה אחת על 150 איש לתפארת מדינת ישראל. אז עד שהגעתי לפקידה הייתי כבר מיובש לגמרי ושכחתי לבקש לדבר עם המנהלת.

חנן-ג'יפולוג
02-05-07, 01:13
רכב מיושן (קרי - מעל 19 שנה) מקבל אוטומטית "חייב במעבדה מוסמכת" לאחר שנה אחת ללא רישוי בתוקף, לא שנתיים. אין היגיון, גבול או דיונים בנושא, זאת עובדה מוגמרת...
אין זה משנה בין הופקדו או לא, רכב שמלאו 19 שנים ולא ביצע רישוי שנתי יהיה חייב במעבדה מוסמכת.

מכאן:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1254566&highlight=%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%93%D7%94 #post1254566

תגובה #11

lizard
02-05-07, 08:52
טוב, כנראה שהוטעתי ואתם צודקים.
בנתיים הרשיונות מוקפאים, אני אסדר את הרכב באיזי ואחר כך אעביר אותו טסט.

lizard
02-05-07, 09:01
טוב, אני רשמית מודיע שמה שהולך פה פשוט מטורף.

התקשרתי ל1-222-56-78. המידע בטלפון של משרד הרישוי.
בפעם הראשונה נאמר לי שאני אהיה צריך בבדיקת מעבדה בהקפאת רשיונות מעל שנה.
בפעם השניה שהתקשרתי כדי לוודא נאמר לי שאני לא אצטרך בדיקת מעבדה בהקפאת רשיונות מעל שנה ויותר.

יאמר שלא הדגשתי בפעם הראשונה שאני מקפיא רשיונות של רכב עם טסט בתוקף. אולי זה מה שעושה את ההבדל.

איפה אפשר להיות בטוחים ב1000% (לא שגיאת כתיב) שמה שנאמר לי בפעם השניה נכון? כי הטלפנית טענה שהיא בדקה את זה מול משרד התחבורה וזה מה שאמרו לה.

מעניין מה יקרה אם אני אתקשר שוב....

נמרוד
02-05-07, 09:08
אני בזמנו הקפאתי ולא עשיתי לרכב טסט איזה שנה וחצי. לא היתה שום בעייה. אבל הרכב שלי עדיין לא מיושן. אבל אם אומרים לך שהגבול לרכב מיושן הוא שנה, לא הייתי מעז לנסות יותר. מה שחשוב זה לעשות טסט פיזי, כל שנה. אתה יכול להפשיר את הג'יפ, לעשות טסט, ואחרי שבוע להפקיד את הרשיון, אחרי שנה שוב להפשיר לשבוע רק בשביל טסט ולהפקיד, וכן הלאה. עם זה אין בעייה.

נניח שהטסט שלך עכשיו, מאי. אתה משלם עכשיו אגרה מלאה, עושה טסט מאי 2007, מייד אחרי הטסט מפקיד רשיון. במאי 2008 מפשיר, אתה לא צריך לשלם כמעט כלום - נשארה לך כל היתרה של 2007. עושה טסט, מפקיד רשיון שוב. וכן הלאה. בפועל יצא לך תשלומים זניחים של עלות הטסט במכון בלבד. ההפקדה וההפשרה נדמה לי עולה עשרות שקלים או אפילו כלום, אני לא זוכר.

הבעייה עם התיאוריה הזאת היא שלעבור טסט כל שנה זה סיפור שעולה כסף מעבר לעלויות הרשמיות.

lizard
02-05-07, 09:24
הגבול הוא שנה לרכב ללא טסט,

יש פה בילבול מסויים.
אתה יכול להקפיא את הרשיונות בזמן שיש לך טסט או בזמן שאין לך טסט. כנראה שיש הבדל בין 2 המקרים.

בכל מקרה זה לא ממש משנה. אם יהיה לי כסף להפשיר רשיונות ולהעביר את הרכב טסט, זה כנראה מה שאעשה. בכל זאת אני אוהב לטייל. אם לא יהיה אז הרכב יהפוך להיות תחרותי נטו או שיחכה לרשיונות אספנות.

מוני אורבך
02-05-07, 09:27
אני מכיר משהו שכבר שלוש שנים עושה את ההליך הזה לגיפ.
הבעיה כמובן שזה מאוד מיגע להעביר את הגיפ טסט, וגם עולה לא מעט כסף.
לא משנה אם הרכב לא נסע בכלל, הם תמיד ימצאו משהו בכדי לפסול.
אבל אין ברירה אם לא רוצים להגיע למעבדה, ועם זאת לשמור על הרשיון, זה ההליך היחידי.
מרגע שאתה מגיע ל 20 שנה זה אפילו יותר גרוע - שני טסטים בשנה...
אבל כמו שאמרתי אם אתה רוצה לשמור על רשיונות הרכב זה ההליך היחידי.
לפי השמועות מעבדה זה משהו שקשה עד בלתי אפשרי לעבור.

אגב משהו באמת עשה את הליך המעבדה? עד היום רק שמעתי שמועות. אולי השד לא נורא כול כך?

נמרוד
02-05-07, 09:49
מוני לא צריך לעשות 2 טסטים בשנה כשהרכב לא נוסע. מספיק אחד כדי להמנע מבדיקת המעבדה. בחצי השנה השנייה אתה בלי טסט בתוקף, אבל זה לא משנה אם הרכב מוקפא.

lizard
02-05-07, 10:00
אני מכיר את השיטה של להקפיא ולהעביר טסט רק כדי להמנע ממעבדה.
לדעתי זה מטופש לחלוטין. אם כבר עברת טסט, מה זה משנה אם הרכב עם רשיונות מוקפאים או לא? האגרה והביטוח של הרכב מתגמדים לנוכח העלויות של הטסט. ואני לא מדבר רק על העלות בדיקה אלא על כל התעשיה האפורה שמסביב.
בטח ובטח אם מדובר על 2 טסטים בשנה. (כי האגרה השנתית זהה)

בתכל'ס. הרכב עכשיו מוקפא. ע"פ מה שנאמר לי במודיעין הרשמי של משרד התחבורה, אני לא אצטרך לעבור בדיקת מעבדה אחרי שנה שהרשיונות מוקפאים. אם בעוד שנה שנתיים אני כן אצטרך, נתווכח איתם אז.

אלון_ק
02-05-07, 11:54
אני במקומך הייתי נקליט את השיחה. לא שזה יעזור לך אח"כ אם ירצו להכניס לך את השטרונגול...

נמרוד
02-05-07, 12:06
בתכל'ס. הרכב עכשיו מוקפא. ע"פ מה שנאמר לי במודיעין הרשמי של משרד התחבורה, אני לא אצטרך לעבור בדיקת מעבדה אחרי שנה שהרשיונות מוקפאים. אם בעוד שנה שנתיים אני כן אצטרך, נתווכח איתם אז.

הרכב שלך מיושן? תעשה טסט כל שנה. עדיין לא מיושן? כל שנתיים. אתה מתכוון לשחק צ'יקן עם משרד התחבורה הישראלי? בחור אמיץ. כולנו מחזיקים לך אצבעות.

אלון_ק
02-05-07, 12:27
אגב, בהתאם למיטב המסורת ההגיונית של משרד התחבורע אתה תצטרך בדיקת מעבדה אם השבתת אותו ליותר משנה (נניח). גם ל3 שנים, גם ל5, גם ל10... אבל אחרי 30 שנה, כשהרכב אספנות, לא צריך בדיקת מעבדה... :mrgreen:

מטומטמים חסרי בינה זה אנדרסטייטמנט.

tooshey
02-05-07, 13:58
אגב, בהתאם למיטב המסורת ההגיונית של משרד התחבורע אתה תצטרך בדיקת מעבדה אם השבתת אותו ליותר משנה (נניח). גם ל3 שנים, גם ל5, גם ל10... אבל אחרי 30 שנה, כשהרכב אספנות, לא צריך בדיקת מעבדה... :mrgreen:

מטומטמים חסרי בינה זה אנדרסטייטמנט.

ששששששששששששש
אל תעיר דובים ישנים.
אולי מישהו ממשרד התחבורע שיודע לקרא גולש באתר?!
אספנות זה טוב.שקט.נקודה.

טושי

ERAN NO 1
02-05-07, 15:30
אני יודע בוודאות שרכב פרטי מסחרי מעל 19 שנה חייב בדיקת מעבדה מוסמכת בהקפאה של יותר משנה
וגם נותנים לך את זה בכתב כשאתה מקפיא את הרשיונות במשרד הרישוי
לגבי הגיפ שלך לא יודע איך הוא מוגדר ומה ההוראות עליו

שווה לשאול שוב ולבקש הבהרות לגבי כל סוג רכב (רכב מדברי,פרטי,מסחרי,גיפ שדה ועוד)

asafk
02-05-07, 15:43
לעשות סדר-
רכב מיושן, שלא עבר טסט יותר משנה- חייב בדיקת מעבדה (גם אם הרשיון לא מוקפא) בשביל לעבור את הטסט הבא. אם אתה מקפיא רשיון בלי טסט בתוקף, זה אומר שהטסט החסר הוא זה שאחריו אתה צריך בדיקה. זה הכל.
אבל שלא תגיד שאני לא טיפוס רציני, הנה התקנה:

281. רישום או חידוש רשיון לרכב מיושן ולרכב באבדן גמור

.....

(ג) לא יחודש רשיון לרכב מיושן אם חלפה שנה מיום שפג רשיונו.

(ד) האמור בתקנת משנה (ג) לא יחול על רכב נוסעים פרטי, רכב פרטי דו-שימושי, אופנוע ורכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר לא עולה על 6,000 ק"ג ובלבד שבעל הרכב המציא תעודה כאמור בתקנה 273(ו) ואישור ממעבדה מוסמכת על פי מפרט שקבע מנהל אגף הרכב, כי הרכב נבדק בתוך שלושה חדשים לפי מועד הבדיקה ונמצא במצב תקין.

יש לך עורכדינית בבית, תן לה לעבוד.

אסף.

חן דן
02-05-07, 16:40
אז כך חברים הסיפור שלי הוא כזה יש לי רכב שנת 85 (לא גיפ אבל בזכותו יש לי גיפ).
אני מתכוון לעלות את הרכב המיושן שלי על הכביש בשבועות הקרובים מה אני צריך לעשות?
עובדות: הקפתי רשיונות באופן זמני (כלומר קיבלתי רשיונות חומים) מזה 3 שנים הרכב בסטטוס הזה.
שאלתי היא מה זה מעבדה? האם אני נדרש לבצע בדיקה כזאת? מה העליות? ובכלל אשמח לקבל תשובות מחברי האתר שעברו תהליך דומה
בברכה חן

חנן-ג'יפולוג
02-05-07, 16:48
בצע חיפוש בפורום אספנות בCARSFORUM על המילה "מעבדה" ותקבל את כל התשובות שאתה צריך.

lizard
02-05-07, 18:40
אסף ראיתי את התקנה הזו כשחפשתי מידע על הנושא. היא לא ברורה.
למה לא ברורה? כי אנחנו לא מדברים על חידוש רשיון. אנחנו מדברים על הוצאה מהקפאה.
אני אישית מבין מהפסקה הזו שרכב שלא חודש רשיונו במשך שנה חייב בדיקת מעבדה. זה לא אומר כלום על רכב שרשיונו הוקפא.
האתר של משרד התחבורה לא עולה לי כרגע אבל יש שם הבדל בין חידוש רשיון והוצאה מהקפאה. לפחות לפי מה שאני הבנתי.

בכל מקרה, אני ממשיך לברר.

asafk
02-05-07, 18:46
מה שכתבתי לך זה שאין קשר להקפאה.
"חידוש רשיון" כולל תשלום (מה שמשלמים לפני הטסט) וטסט. משרד הרישוי לא ישלח לך רשיון חדש לתשלום אם יותר משנה לא עברת טסט או לא שילמת את הרשיון או גם וגם.
במילים אחרות- אם פיספסת טסט אחד, אתה חייב בדיקת מעבדה. גם אם פיספסת את הטסט כי הרכב היה מוקפא באותו זמן.

אסף.

lizard
02-05-07, 19:48
אם פיספסת טסט אחד, אתה חייב בדיקת מעבדה. גם אם פיספסת את הטסט כי הרכב היה מוקפא באותו זמן.

איפה זה כתוב?
איך אפשר ל"פספס" טסט כשאין כל צורך בטסט?

חנן-ג'יפולוג
02-05-07, 19:50
את התאריך של הטסט, לא את הטסט. OK?

lizard
02-05-07, 20:02
חנן לא ברור לי למה אתה מתכוון.

איך אני יכול לפספס משהו כשאני לא צריך לעשות אותו כי הרשיונות מוקפאים?

idanw
02-05-07, 22:05
אם אתה רוצה לא לעשות בדיקת מעבדה... אתה צריך לעבור את הטסט... אפילו אם הרישיון מוקפא!

lizard
02-05-07, 22:09
למה? איזה תקנה אומרת את זה במדוייק ? ואני מדבר על תקנה שמתייחסת במפורש לרשיונות מוקפאים לרכב שבזמן ההקפאה היה לו טסט.

shmil
02-05-07, 23:36
צטערת, מיכה....

בפעם הבאה שהעורכדינית שלך תבדוק קודם, או מה שנקרא "סוף מעשה במחשבה תחילה"...

273. (א) המבקש רשיון רכב או חידושו יביא את הרכב למשרד רשות הרישוי שאליו הגיש את הבקשה או לתחנת בדיקה שאישרה רשות הרישוי או למקום אחר שתורה רשות הרישוי ובמועד שתורה.

(ב) הרכב ייבדק וייבחן על ידי בוחן או על ידי מעבדה מוסמכת, כפי שתורה רשות הרישוי כדי לברר אם נתקיימו בו כל התנאים שנקבעו ואם הינו ראוי לשימוש.

....

(ו) המבקש חידוש רשיון לרכב מיושן, למונית בתום עשר שנים משנת ייצורה או לרכב אספנות יציג לפני הבדיקה תעודה מאת מוסך מורשה שקבעה הרשות, כי הרכב נבדק תוך שלושה חדשים לפני מועד הבדיקה ונמצא במצב מכני תקין.

281. (א) לא יינתן ולא יחודש רשיון רכב

.....

(ב) רשיון לרכב מיושן ולמונית בתום עשר שנים משנת ייצורה יהיה לששה חודשים ובלבד שבעל הרכב יציג לפני בדיקת הרכב תעודה כאמור בתקנה 273(ו), ולגבי רכב חילוץ שמשקלו הכולל המותר עולה על 16,000 ק"ג, ימציא בעלו, אחת לשנה, גם אישור ממעבדה מוסמכת, על פי המפרט שקבע מנהל אגף הרכב, כי הרכב נבדק בתוך שלושה חדשים לפי מועד הבדיקה ונמצא במצב תקין.

(ג) לא יחודש רשיון לרכב מיושן אם חלפו שנתיים מיום שפג רשיונו.

(ד) האמור בתקנת משנה (ג) לא יחול על רכב נוסעים פרטי, רכב פרטי דו-שימושי, אופנוע ורכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר לא עולה על 6,000 ק"ג ובלבד שבעל הרכב המציא תעודה כאמור בתקנה 273(ו) ואישור ממעבדה מוסמכת, על פי מפרט שקבע מנהל אגף הרכב, כי הרכב נבדק בתוך שלושה חדשים לפי מועד הבדיקה ונמצא במצב תקין.

lizard
02-05-07, 23:54
שמיל, גם אתה וגם אסף ציטטם את אותן תקנות שראיתי אתמול באינטרנט.
מה שאני מנסה לומר זה שבתקנות אחרות הנוגעות להקפאת/הפקדת רשיונות יש התייחסות ברורה לכך שהרשיונות מופקדים ומוקפאים.
עד כמה שאני מבין, ואני לא משפטן, ההתייחסות למה שאתם הבאתם זה לרכב שאין לו רישוי בגלל שהבעלים לא העביר אותו מבחן רישוי במשך שנה.
כל מה שאני רוצה לדעת זה איפה רשום שרכב שרשיונותיו הוקפאו צריך לעבור בדיקת מעבדה גם כאשר הרכב מוקפא (כי בסה"כ הקפאת רשיונות זה הקפאה של הרכב) בעל טסט בתוקף.

אם זה לא כתוב אז זה לא קיים.

lizard
02-05-07, 23:58
אוקי, אני אנסה לסכם את העניין כמוש אני רואה אותו.
הרשיון לא פג, הוא מוקפא. יש הבדל תהומי בין פג למוקפא.
מה גם שהרשיון הוקפא כשהרשיון היה עדיין בתוקף ולא פג.

אני מניח שבעוד שנה נדע בדיוק מה קורה אבל שתדעו שהנושא לא ברור ויש עניין לפרשנות.

shmil
03-05-07, 00:07
ואני כן משפטן.

ולפני שצירפתי את התקנות כאן חיפשתי וקראתי היטב, האם יש תקנה דומה לזו שאתה מדבר עליה. אין.

אבל, יפה מצידך להחליט שהחוק אומר משהו כי כך נוח לך.

את הציטוט הבאתי במלואו, כדי שתיתן לזו שכן משפטנית לקרוא ולהסביר לך שבין כל מה שכתוב שם אין החרגה לרכב שרשיונותיו הופקדו.

אבל - זה די מאפיין אותך ללכת (לפחות בהתחלה) נגד כל מה שאומרים לך, לא?
:mrgreen:

מאחל לך שאני משפטן גרוע, לא יודע לקרוא, ולא יודע לפרש חוקים....:twisted:

lizard
03-05-07, 00:29
אני יודע שאתה משפטן.
ואני לא הולך נגד מה שאומרים לי.
במקרה הזה אני שאלתי את הפקידה שמייצגת את משרד הרישוי ומה שכתבתי זה מה שהיא אמרה לי.
אחרי זה התקשרתי למודיעין של משרד התחבורה שגם הם מייצגים את משרד הרישוי והם אפילו בדקו שם בתקנות והם אישרו את מה שהיא אמרה.
ובנוסף מישהו אחר שבכלל הציע לי את כל העניין אמר לי את זה גם כן.

אז אולי יש סיכוי שאתם טועים?

lizard
03-05-07, 00:32
מאחל לך שאני משפטן גרוע, לא יודע לקרוא, ולא יודע לפרש חוקים....:twisted:

אני לא חושב שאתה מבין את הטענה שלי שאתה בעצמך כתבת אותה.
אני לא צריך לדעת לפרש חוקים. תקנה לא צריכה להיות מפורשת.
נניח וזה מה שאתה מפרש מהחוקים, מישהו אחר יפרש משהו אחר. מי צודק ומי טועה?

Bulldog
03-05-07, 00:47
וואו

אז שאלת את הפקידה, זאת שמטפלת בך ובעוד 150 קרציות (מבחינתה, אתם קרציות, אתם מפריעים לה לנוח במקום לעבוד) אין פלא שהיא תגיד לך מה שתרצה לשמוע בשביל לשלוח אותך לדרכך ולעבור הלאה.
זה משרד ממשלתי בישראל, לא קליניקה פרטית בשוויץ.

Bulldog
03-05-07, 00:48
אהה כן, לא אתה תהיה בטוח.
המדינה, קרי משרד הרישוי יפרש את זה בדרך שבה הוא מרוויח יותר, לשלוח אותך לבדיקת מעבדה לצורך העניין זאת דרך אחת.

shmil
03-05-07, 02:20

אוי, מיכה, מה יהיה?
אני מבין את דבריך, מבין, לפעמים לצערי.

בשביל זה לומדים 3.5 שנים משפטים.
אם הכל היה טריביאלי, כל אזרח היה יכול.
בין היתר קיימים גם כללי פרשנות. בכל מקרה, אם תשים לב קצת, או תבקש הסברים מהעורכדינית, גם בתי משפט מגיעים לפעמים לתוצאות שונות המותנות בשופטים או בהצגת הדברים, וגם בתי משפט טועים.
אבל היי, יש לך עורכדינית חינם, אז תלך נגדם למשפטים.:mrgreen:

כמו שכבר אמרתי לך, אני לא נגדך. מקווה בשבילך שתצליח.

tzagi
03-05-07, 03:53
מיכה,
שחכת איפה אתה גר?
אני יתן לך רמז: כל מה שלא כתוב שמותר-אסור.
וזה מה אומר?
שאם לא כתוב במפורש שיש הבדל-אין.

six 4 life
03-05-07, 14:31
אוקי, אני אנסה לסכם את העניין כמוש אני רואה אותו.
הרשיון לא פג, הוא מוקפא. יש הבדל תהומי בין פג למוקפא.
מה גם שהרשיון הוקפא כשהרשיון היה עדיין בתוקף ולא פג.

אני מניח שבעוד שנה נדע בדיוק מה קורה אבל שתדעו שהנושא לא ברור ויש עניין לפרשנות.

כשאתה משלם טסט, אתה משלם את האגרה.
אם תשלם את האגרה, ולא תעשה טסט, תקבל לביתך מכתב שתוכנו אומר:
"אוקי אדון מיכה, שילמת אגרה, אבל במחשבינו מופיע שלא עברת מבחן כשירות תנועה (טסט רסמי). אתה נדרש לגשת עד תאריך XX-XX-XX על מנת שיוכל לנוע בכביש."

אחרי שהפרדנו את שני אלו- אגרה לא קשורה למבחן המעשי
עכשיו תבין עוד דבר פשוט

רשיון מוקפא, או לא, לא משנה.
לא עשית מבחן (טסט במכון) מעל לשנה- אתה נכנס למעבדה.
ולא מעניין את אף אחד הפרשנות שלך או של אחר.

אם הרשיון מוקפא, המקסימום שתרויח זה את עלות האגרות שלא הצטרכת לשלם.

אבל אל חשש- המעבדה תדאג שהכסף הזה לא ישאר בכיסך...

lizard
03-05-07, 17:56
אני לא יודע מה לומר לכם.
מצד אחד, אתם. יש לכם נסיון ואני מניח שחלקכם התעניין בנושא, טוענים דבר מסויים שנראה מאוד הגיוני...אם מפרשים את התקנות בצורה אחת.
מצד שני, יש 2 פקידות של משרד התחבורה שאומרות ההפך (ולמען האמת יש פקידה אחת שטוענת כמוכם).

איך אפשר לדעת בוודאות? לא אולי, לא פרשנות. לדעת בוודאות שזה אפשרי או לא? למי צריך לגשת במשרד התחבורה על מנת לקבל תשובה (וליתר הדיוק, תשובה בכתב) על הנושא הזה?

אין לי בעיה שהרשיונות ידרשו מעבדה. אני לא מתכנן לעלות את הרכב הזה לכביש. יותר נכון, אם תוך שנה הוא לא עולה לכביש אז זה כבר לא משנה (בעיקר כי אני מתחיל לפנטז על פאג'רו קצר ובגלל שיש לי רכב אחר שעוד שנתיים יקבל אספנות).
העניין הוא עקרוני. כי לפי מה שאתם בעצמכם ציטטתם מדובר על רשיונות שפג תוקפן.
השאלה האמיתית היא האם רשיונות מוקפאים הם רשיונות שפג תוקפן.

Bulldog
03-05-07, 17:59
אני לא יודע מה לומר לכם.
מצד שני, יש 2 פקידות של משרד התחבורה שאומרות ההפך (ולמען האמת יש פקידה אחת שטוענת כמוכם).

חשבתי שהסברתי לך כבר על הפקידות, לא?
אז הנה

וואו

אז שאלת את הפקידה, זאת שמטפלת בך ובעוד 150 קרציות (מבחינתה, אתם קרציות, אתם מפריעים לה לנוח במקום לעבוד) אין פלא שהיא תגיד לך מה שתרצה לשמוע בשביל לשלוח אותך לדרכך ולעבור הלאה.
זה משרד ממשלתי בישראל, לא קליניקה פרטית בשוויץ.

נמרוד
03-05-07, 20:42
מיכה אתה בלוק איטונג.

על הרשיון כתוב עד מתי הוא תקף - תאריך. זה לא משנה אם אתה מפקיד אותו, עדיין הוא קיים ותקף רק עד התאריך שרשום עליו. אם הוא מופקד, זה אומר שהרכב לא נוסע ואתה לא משלם אגרה על פרק הזמן, זה הכל. אבל התאריך שכתוב על הרשיון עדיין אותו תאריך.

יום אחרי שהתאריך שכתוב על הרשיון (שוב, כחול או חום, פעיל או מופקד!) עבר, הפלא ופלא, נוצר מצב חדש המכונה "פג תוקפו". הרשיון אינו תקף. זה המשמעות של המילה "פג". קפיש?

lizard
03-05-07, 21:39
מילא, כמו שכתבתי, זה לא משנה.
לדעתי זה נתון לוויכוח אבל בסופו של דבר זה לא וויכוח שמישהו מאיתנו יכול לנצח בו כי זה לא תלוי בנו.

ב10/5/08 נדע בדיוק מה קורה.

Bulldog
03-05-07, 22:52
ברור לך שאז זה יהיה מאוחר מדי, נכון?

אולי פעם אחת בחיים במקום לעשות טעות ואז להתייעץ, תקבל את מה שאמרו לך פה ותתקן את הטעות.

אם תחכה לתאריך הזה, תגיע למצב של מעבדה ואז כל מה שהשקעת עד עכשיו יכול ללכת לפח, או לחילופין תקנה עוד אוטו (כמה, החמישי במיספר?) ולהלביש רשיונות, אהה כן, זה גם עלות לא קטנה.
אתה מנסה לחסוך איפה שאי אפשר ומפזר איפה שלא צריך, זה אולי לא הכיס שלי, אבל ברגע שזה עלה לפורום, זכותי להגיב בנושא. (המשפט הזה הוא בשבילך נמרוד, אסף,..)
אני לא אמא שלך ולא המנהל בנק שלך אבל אתה שואל שאלות, מקבל תשובות ענינייות שמהן אתה בוחר להתעלם תוך כדי הצגת הטיעון הלא נכון שלך שוב ושוב.

מיכה, אם לא תסיים אם האוטו הזה הוא יגמור בפח ואתה במפח נפש.
השקעת, או שתמכור כי אין תקציב, או שתחזיק על אש קטנה.

lizard
04-05-07, 00:03
אין לי כוח לחזור על הדיון שבו אני צריך להצטדק על השיקולים שלי שוב.
החלטתי להקפיא רשיונות. בתקווה שעד לסוף השנה יהיה לי כסף להפשיר אותם ולעבור טסט. אם עד סוף השנה לא יהיה לי כסף אז אני מבטיח לך שהג'יפ יהיה בעדיפות כזו נמוכה שהוא כנראה ימכר לחלקים הרבה לפני או שהוא יהפוך להיות רכב להנאה בלבד ללא רשיונות. האמת? כבר לא אכפת לי. אשכרה נמאס לי מהעובדה שאני צריך לשלם למעכרים בשביל להעביר רכב כשבכל העולם זה לא נדרש. נמאס לי לשלם כסף למדינה המזויינת הזו בשביל שהשרים אחר כך יוכלו לקחת אותם לכיסם ועוד יותר נמאס לי מהצורך כל פעם להצתדק בפניכם. זה רכב שלי, אם אני ארצה אז אני אעשה איתו מה שאני רוצה.

כולה שאלתי שאלה, נכון שלא פשוטה, אמרתם את שלכם. סבבה.
אני בימים הקרובים אגיע שוב למשרד התחבורה ואבקש לדבר עם המנהל. אם הוא יגיד לי שמה שהפקידות שלו אמרו זה לא נכון אז סבבה, יש לי פחות משנה להעביר את הרכב טסט. אם הוא יגיד שמה שהן אמרו זה נכון, אני אדרוש מכתב רשמי ואפילו אטרח לסרוק אותו לפורום.

מצידי הנושא נעול כי שוב חזרנו לדיון על אם אני מתעלם או לא. לידעתכם, אני לא. יש לי שיקולים משלי. אני הראשון לומר שעשיתי טעויות. אני בטוח שאעשה עוד בעתיד.

rlzel
04-05-07, 19:48
א.אתה צריך בדיקת מעבדה (מנסיון)
ב.זה לא כל כך נורא
ג.במחשבה שניה בג'יפ שלך שעבר שינויים זה עלול להיות בעייתי
ד.בהצלחה

זאביק
05-05-07, 01:51
א.אתה צריך בדיקת מעבדה (מנסיון)
ב.זה לא כל כך נורא

מהתשובה הזו ניתן להסיק שעברת בדיקה כזו.
מה היא כוללת ?
מה הפרוצדורה של לגשת לכזו בדיקה ?
מה בודקים ? איך ?

rlzel
07-05-07, 15:47
מעבדה של הטכניון,אישור בלמים ממוסך,בדיקה ויזואלית.

eran4x4
07-05-07, 23:13
נשמח לפרוט מה זה אומר

מעבדה של הטכניון
מה הם בודקים? איך? באיזה רמה? באיזה דקדוק?

-->