צפייה בגרסה מלאה : הרכבת סט רוביקון
נמרוד - מערד
19-05-07, 13:16
בשעה טובה קיבלתי את הסט רוביקון "4.5 שהזמנתי מארה"ב.
הסט כולל: זרועות קידמיים ואחוריים מתכווננים, מוט פנהרד קידמי HD של רוביקון, מוט פנהרד אחורי HD של JKS, מוט היגוי CURRIE, מנתקי סטבילייזר של רוביקון, בולמים של רוביקון.
על הדרך החלפתי טרנספר ל 242, בעזרתו האדיבה של טל.
בעיות שהתעוררו בהרכבה: מוטות ההגה, בסיבוב עד הסוף ימינה נוגעות בתושבת הסטבילייזר, לכן יש צורך להאריך את התושבת בשני ס"מ. אצלי התעקם פין האבטחה.
בסגירת מתלה אחורי הבמפ סטופ נוגע בבורג של הפנהרד האחורי ולא הולך לכיוון הציר. הסטבילייזר האחורי נגע בקפיצים ונאלצתי לפתוח אותו קצת.
אני מצרף תמונות של ההרכבה.
תודה ליואב על העזרה והטיפים בהרכבה.
נמרוד
נמרוד - מערד
19-05-07, 13:21
המשך התמונות
נמרוד - מערד
19-05-07, 13:24
עוד קצת ודי...
תתחדש... הלכת אני רואה על המנה המוגדלת עם כל התוספות :grin: הבעיות שאתה מתאר נובעות אולי ממיקום סרן קדמי קדימה מדי, קצר את הזרועות התחתונות עד שהסרן יהיה ממוקם כשהקפיצים אנכיים לגמרי, אחר כך תכוון עם המוטות העליונים את זוית הקסטר (אני מדבר על סרן קדמי). זה ימנע גם מהמנתקים לגעת בקפיצים בסגירת מתלה מלאה, תופעה שעוד לא נתקלת בה. בכל מקרה אל תזיז/תקצר/תאריך תושבות, קודם כל שחק עם הכוונון של הזרועות והמוטות, האמריקאים האלו בדרך כלל עושים עבודה טוב רק שאנחנו לא מתעמקים עם הסוף ביישום...
נמרוד - מערד
20-05-07, 12:40
נמרוד שלום,
את אורך הזרועות לקחתי מהמידות שאתה נתת הזרוע התחתונה - 41.5 ס"מ, והעליונה - 39 ס"מ.
האם יש אפשרות לקחת עוד אחורה מבלי שהגלגל ייגע בכנף?
לאיזו מידה של זרועות צריך להגיע?
רציתי לציין שמוטות ההיגוי עבים מאוד ואולי זו הסיבה שיש נגיעה בניגוד למוטות הרגילים.
נמרוד
אני אשם. לא עדכנתי את הכתבה... :neutral: המידות שאני לקחתי ארוכות מדי בדיעבד, גיליתי את זה כאמור בהצלבות בלבד, אצלך מן הסתם זה מופיע יותר בגלל שמוטות ההיגוי עבים יותר. תקצר את המוטות הקדמיים בס"מ או שניים, ביחד. תגיע למצב שבעמידה הקפיצים אנכיים פלס.
נמרוד - מערד
20-05-07, 13:42
זה מביא אותי למידה המקורית של הזרועות.
לא ממש, בכל אופן לא אצלי. אני אמדוד שוב בהזדמנות בדיוק. תקצר את הזרועות למצב שהקפיץ אנכי ואין לך את הנגיעות. האמת שאני חושב על זה, השאלה היא גם מה מצב הכוונון המקורי של הזרועות התחתונות אצלך? האם הוא עד הסוף אחורה?
נמרוד - מערד
20-05-07, 15:34
יש לי 2ס"מ לסגור את הזרועות,תמדוד את אורך הזרועות שלך וניראה
נמרוד
נמרוד - מערד
21-05-07, 17:36
נמרוד שלום,
סגרתי את הזרועות העליונות עד הסוף. ואת הזרועות התחתונות למידה המינימלית האפשרית ועדיין התפוח נוגע בתושבת של הסטבילייזר.
לא נראה לי שיש ברירה אלא לחתוך את התושבת ולאריך אותה ב - 2 ס"מ.
אשמח לקבל ייעוץ נוסף.
נמרוד
הבעייה מוכרת, מוסיפים פלאח בריתוך לחלק העליון של התושבת וחותכים את החלק התחתון שלה שמתנגש עם התפוח.
נמרוד ,
מברוק, היה שווה לחכות, נראה טוב מאוד
רונן, מחדרה
נמרוד - מערד
26-05-07, 21:38
קצת עידכונים.
היום יצאתי לטיול בנחל נקרות והסביבה, בנסיעה על דרך שיש בה גלים קטנים ומעצבנים, הרכב מזדעזע והנסיעה מאוד לא נעימה. נאלצתי להוריד אויר ל 15 PSI. במקומות שמהלכי המתלה צריכים לעבוד, הרכב נעים מאוד לנסיעה ולמעברים קשים. הגלגלים יורדים לבורות באלגנטיות ראויה.
בכביש הרכב עדיין לא מספק את הסחורה, יש ויברציות ורעשים לא מוסברים.
אני משאיר לטל לעשות את הניסויים בכיוונים השונים, נלמד וניישם.
מצרף תמונות מהטיול האחרון של מהלכי המתלה.
נמרוד
נמרוד - מערד
07-06-07, 01:44
שלום לכולם,
הפיתרון שלי להרמת התושבת של הסטבילייזר הוא, השחזת הריתוכים וניתוק התושבת.
הרמת התושבת ב - 1.5 ס"מ וריתוכה חזרה למקומה החדש.
נמרוד
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.