צפייה בגרסה מלאה : קריסת מערכת החשמל ברכב תוך כדי נסיעה בפולו דיזל
אמנם לא ג'יפ, אבל אמא שלי כרגע תקועה עם הרכב באזור אשקלון אחרי שכל מערכת החשמל של הרכב קרסה תוך כדי נסיעה. כאמור הרכב זה פולקסווגן פולו דיזל SDI.
אין אורות, לא בתוך הרכב ולא מחוצה לא, אין רדיו, כל המכוונים לא עבדים (נורות, מד קילומטרים דיגיטלי).
זה קרה תוך כדי נסיעה...בין היתר מחוג החום של הרכב החל להשתגע (כנראה בגלל בעיה חשמלית ולא בהכרח בגלל התחממות) אמא שלי נבהלה וכיבתה את הרכב (לא ידעה שאסור...) כרגע הוא לא מניע...
מן הסתם אני לא יכול כ"כ לעזור לה בטלפון-אבל עד שהרכב יגיע למוסך על גרר-מה הכיוון?
יתכן בעיית אלטרנטור (חוסר טעינה) שהשביתה את הרכב?
תודה, עמרי
הייתי הולך על כיוון של מצבר הלך / מערכת אזעקה...
אמיר.
הייתי הולך על כיוון של מצבר הלך
דווקא לא מצבר, אלא באמת בכיוון של בעיית טעינה, כי אם זה היה מצבר, הוא לא היה נטען, אבל הוא גם לא היה מחרפן ככה פתאום את מערכת החשמל.
מצבר גוסס מראה סימנים קודם, ולא קורס במכה (כמעט בכל המקרים).
אחת המלכודות היום בכלי הרכב שכאשר פותחים מתג ההתנעה ונורית ההתראה על חוסר טעינה אינה דולקת, לאחר ההתנעה אין טעינה והנהג אינו מודע לבעיה. לכן כדי להתרגל לבדוק לפחות את נוריות הטעינה ולחץ השמן כאשר פותחים מתג התנעה.
סבירות גבוה שאכן לא היתה טעינה ברכב.
במיקרים כאלו מספיק טעינה של כמה דקות ולאחר ההתנעה לנתק את הכבלים ולהגיע למוסך ללא אורות ומזגן.
יש מיקרים שמכה על האלטרנטור פותרת את הבעיה לזמן מה.(המכה מושיבה את הפחמים במקומם)
עדכון:
רכב השירות של החברה הגיע קצת באיחור...שש שעות אחרי (הם התחייבו בטלפון להגיע תוך שעתיים) . התחמקו בכל מיני טענות ומאז 2 בצהריים אומרים לנו שעוד עשר דקות יחזרו אלינו.
הפתרון שעבד: אני התקשרתי בתור עו"ד עצבני שמאיים לתבוע אותם על עגמת נפש :twisted:
אחרי 10 דקות כבר היה שם רכב של החברה!
חברת שירותי הדרך הינה "דרכים"...לכל המעוניין.
אני הגעתי לפני הרכב שירות וראיתי שהרצועה של האלטרנטור נפלה. לא הייתה טעינה למצבר והוא נגמר.
עמרי
זאביק - הצאתי את עניין המצבר מתוך ניסיון שהיה לי , (כניראה יותר נדיר)
אחותי ניתקעה עם קורולה , בזמן נסיעה עם בעיית חשמל , ולא הצליחה להניע את הרכב אחרי.
כשהגעתי לעזור , חשבתי על טעינה , אבל בדקתי גם את המצבר ,
היה בו משהו כמו 4 וולט , הוא ניפרץ או קיצר , תוך כדי נסיעה , ומערכת האזעקה השתגעה בגללו...
התופעות היו די דומות ...
אחרי קנייה של מצבר חדש - הכל הסתדר , ומאז עבד בלי בעיות ...
אמיר.
ברכב הנ"ל ספציפית כאשר תהיה בעיית טעינה
המנורה תדלק בלוח שעונים כאשר הרכב דולק
המנורה נכבית אם אין תקלה ואם יש היא נשארת לעבוד .
השאלה מה קורה כאשר נורית הביקורת אינה דולקת כאשר הסוויץ' פתוח לפני התנעת המנוע,
בגלל תקלת פחמים.
נורת טעינה כבוייה אינה אינדיקציה לבעייה בפחמים!
הדלקות הנורה תלוייה ב-Diode Trio ובתקינות סלילי הסטטור, אך לא בפחמים.
בנוסף, להדלקות נורת הטעינה לפני ההתנעה (מצב ON או IGN בסוויץ') חשיבות מכרעת לתחילת הטעינה ע"י סליל העירור, שכן היא מספקת את מתח העירור הראשוני לאלטרנטור.
א. בעיקר מה שרציתי להגיד, שכאשר יש איזו שהיא תקלה ונורית הטעינה איה דולקת אין טעינה
והנהג אינו מודע לבעיה. (ניראה לי שבזה יש לנו הסכמה)
ב.אין מה להיכנס לעומק האלטרנטור בשרשור זה, מה גם שאני לא חשמלאי ואין לי את הידע לזה.
אבל ניראה לי שגם כאשר ישנה בעיה בפחמים הנורית לא תידלק כאשר פותחים סוויץ'.
במידה ואני טועה תתקן אותי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.