צפייה בגרסה מלאה : כמה מילים על כתבת הצמיגים
מאיר רוטברג
22-05-07, 08:48
סוף סוף,
מישהוא הרים את הכפפה ובענק, (http://www.jeepolog.com/403.html)
ברור , בהיר, קל להבנה,
לו רק פקידי האצר בגיבוי היבואנים שמעבירים תקנות למנוע את כניסת השוק המקביל לצמיגים בארץ היו טיפה מתנהגים כמו בארצות הברית כולנו היינו נוסעים בצמיגים טובים יותר במחירים זולים יותר,
וואו,
גם אני ראיתי את הכתבה.
בהחלט כתבה מעולה.
למרות שחסרה לי שם נוסחה פשוטה ללחץ אויר רצוי לצמיג.
יש שם הסבר על איך לקרוא את כל הנתונים שמרכיבים אותה.
קיצר קבלו "שאפו"
תודה מאיר, מישהו זה אסף ואני, וזה לקח לנו הרבה יותר מדי זמן. נקווה שרוב השאלות הבסיסיות שחוזרות על עצמן מצאו תשובה.
שמוליק, נוסחא לקביעת לחץ אויר - תתפלא, אבל אין! שיטות לקבוע את לחץ האויר הנכון - יש, יותר מאחת, אבל כדי לעשות את זה עד הסוף, כולל הדגמה מעשית מצולמת, החלטנו להשאיר את כל נושא לחץ האויר להזדמנות אחרת.
נמרוד,
אל תתפוס אותי בקטנה ;)
אין נוסחה/נוסחא, זה נכון.
אני לא מתפלא, אבל יש שיטה לקבוע לחץ אויר רצוי - לפי עומס מותר, לחץ אויר מקסימלי, משקל הרכב ועוד כמה פרמטרים,
יש מפעם לפעם שאלות של - כמה אני צריך למלא, יש לי סמוראי ,יש לי CJ ....
ולכן חשבתי שזה בהחלט יכול להיות המקום ולו רק לתזכורת קטנה ,בלי יותר מידי רעש, כדשי שגם קטנים יוכלו ;)
אנא, קבל זאת כביקורת בונה בלבד.
אני אישית הולך להכניס את המאמר למועדפים, אני חושב שהוא כתוב בצורה מקצועית ומדהים כמה הנושא יכול להראות פשוט.
שוב, קבלו תודה רבה.(שניכם)
אני מסכים לגמרי שמוליק, גם לי היה נדמה שצריכה להיות נוסחא - אבל אין כזאת. כדי למצוא את הלחץ האופטימלי בכביש לשילוב של צמיג/רכב/משקל מסוים, יש שיטות מעשיות שמבוססות על קריאת "טביעת הצמיג", בעזרת גיר או צבע לבן. זה בדיוק מה שאנחנו מתכוונים לצלם ולהסביר. סביב הלחץ האופטימאלי הזה (בכביש) אפשרי לכל אחד לעלות או לרדת בהתאם להעדפות שלו והנוחות שלו.
התשובות שאתה מקבל בינתיים בפורום, מבוססות על נסיון, ותכלע'ס הן טובות לא פחות מאשר הקביעה הניסויית.
Demolition Man
22-05-07, 11:31
אחלה כתבה :-D
תודה על ההשקעה ועל הפירוט הרב!
ואם אפשר תיקון קטן: "בתמונה: ג'יפ CJ8 נעול צמיגי ברידג'סטון דואלר MT במידה 31/10.5R15 על חישוקי 15X18." :wink:
יצא 15X18 במקום 15X8 אלא אם כן אני פספסתי משהו אז קבלו את התנצלותי.
תודה,
חן.
אופס... מה אכפת לך, נתנו לעירא עוד 10 אינץ' :grin:
יתוקן...
מצטע על הבורות
אבל כל זה ואני עדיין לא הבנתי בדיוק מה ההבדל בין m\t ל mtr ?? אם מישהו יכול להסיר לי אני יודה לו מאוד!
ומה זה אומר צמיג רדיאלי?
יום טוב
אדר
MT/R זה שם מותג! זה הכל. אין לאותיות משמעויות רשמיות, מוסכמות, כל ייצרן ומה שבא לו. כמו שתשאל אותי מה בין מזדה 5 לרנו 5 - האם ה5 אומר שיש משהו משותף לשתי המכוניות? לא, ה5 הוא שם. כנ"ל צירופי האותיות MT, AT, MTR וכולי.
אני ממשיך ומקשה,
אני התכוונתי לנוסחא בסיגנון שתראה באתר הזה:
http://son.pca.org/Technical_Articl...e_pressures.htm
ויש שם גם הפניה למחשבון(דורש אפשרות הרצה של ג'אווה סקריפט):
http://son.pca.org/Technical_Articl...essure_calc.htm
אני זוכר גם שראיתי מתישהו איזו נוסחא בסיסית פשוטה יותר.
לא זוכר איפה.
אני ממשיך ומקשה,
אני התכוונתי לנוסחא בסיגנון שתראה באתר הזה:
http://son.pca.org/Technical_Articl...e_pressures.htm
ויש שם גם הפניה למחשבון(דורש אפשרות הרצה של ג'אווה סקריפט):
http://son.pca.org/Technical_Articl...essure_calc.htm
אני זוכר גם שראיתי מתישהו איזו נוסחא בסיסית פשוטה יותר.
לא זוכר איפה.
זו נוסחא שהבן אדם פיתח כדי לחשב לחץ אויר אופטימאלי כדי לקבל קשיחות פניה מירבית בפניות של כך-וכך g בפורשה 911 שלו... זו ממש לא נוסחא כללית.
באמת אחלה כתבה.
מה שהכי חסר לי זו אפשרות להגיב בבכתבה ולא רק בפורום.
אגב, הירחון של הארץ בנושאי רכב The Driver נכבש כולו על ידי הג'יפולוגים- נמרוד, חנן, אסף, חיים רכס ואפילו איציק מצוטט שם ("המפלצת המוצצת").
גליון מעולה, ממש להרגיש בבית.
כתבה מעולה!
אחת היותר טובות שקראתי.
חומר מרוכז בצורה נהירה וברורה.
באמת כל הכבוד.
יופי של כתבה, באמת כייף לקרוא!
אם כבר הזכירו את THE DRIVER אז אתם כל פעם אומרים שאפשר להשיג בדוכני העתונים-חיפשתי ולא רק שאין גם לא מכירים בכלל.. ואני מתכוון לחנויות עיתונים כמו ספרי\סטימצקי\צומת ספרים.
איך אפשר להשיג אותו בלי לקבל את כל "הארץ" מסביב?
GodsFather
22-05-07, 23:31
תמיד כיף לקרוא כתבות בג'יפולוג
וזה שזה מופיע בTHE MARKER מעיד על האיכות (של שני הצדדים).
סוזי המשתוללת
23-05-07, 01:15
שני תותחים
חבל"ז
מקצועי להפליא וכן הלאה.....
מה קרה סוזי, יש לך תינוק בידיים אז אתה לא יכול לכתוב את כל המחמאות? :D
כתבה מעניינת ומלמדת מאוד. כל הכבוד גיפולוג!
בוקר טוב לכולם!
MT/R זה שם מותג! זה הכל. אין לאותיות משמעויות רשמיות, מוסכמות, כל ייצרן ומה שבא לו. כמו שתשאל אותי מה בין מזדה 5 לרנו 5 - האם ה5 אומר שיש משהו משותף לשתי המכוניות? לא, ה5 הוא שם. כנ"ל צירופי האותיות MT, AT, MTR וכולי.
למיטב הבנתי:
HT= HIGH TERRAIN
AT= ALL TERRAIN
MT=MUD TERRAIN
ראו בתמונה מצורפת מתוך האתר של BRIGDESTONE
חג שמח לכולם!!!!
מוטי
אחלה כתבה.
יישר כח.
מוטי.
MT\R של גודייר זה לא ראשי תיבות של MUD אלא מולטי טריין.
כמו שכבר נכתב אלף פעם לפחות- לאותיות אין שום משמעות "גורפת". אין חוק. כל יצרן עושה מה שבא לו. אצל אחד MT זה צמיג MUD, אצל אחר MT/R הוא רב שימושי, ודווקא G171 הוא צמיג השטח הקשוח. דווקא אצל אחד הייצרנים המובילים אין בכלל סימונים כאלו- ישלין XZK הוא צמיג אגרסיבי, XC4 מיועד למסעות ארוכים. מבולבלים? זה בסדר, זו המטרה של היצרנים.
אסף.
רימון מצפון
24-05-07, 10:44
בוקר טוב לכולם!
למיטב הבנתי:
HT= HIGH TERRAIN
AT= ALL TERRAIN
MT=MUD TERRAIN
ראו בתמונה מצורפת מתוך האתר של BRIGDESTONE
חג שמח לכולם!!!!
מוטי
ישר כוח מוטי .אכן תמיד יש מה ללמוד.
רימון, מה למדת? שזה השם המסחרי שברידג'סטון נותנים לצמיגים שלהם? ואיזה מידע שימושי אתה יכול להפיק מזה? שאסור לנסוע עם צמיגי MT של ברידג'סטון כשאין בוץ? אולי שעם צמיגי HT של ברידג'סטון מותר לנסוע רק מעל רום 2000 מטר? תפנים- זה בולשיט שיווקי. לא יקרה כלום לאף אחד מנסיעה עם צמיגים שהשם המסחרי שלהם מכיל את המילה MUD בכביש יבש. וזה שבשם של צמיג מופיעה המילה TERRAIN לא הופך אותם לצמיגי שטח.
מה אתה יכול ללמוד מהשם XZL ? רגע, לא מופיעה המילה MUD בראשי התיבות אז הם בטח לא לשטח קשה או לבוץ... ומה עם G90 ? היצרן שלהם מגדיר אותם ALL-TERRAIN, אז הם בטח צמיגים רכים ומשובחי אחיזה....
בכוונה לא הרחבנו על זה במדריך, כי אנחנו, כצרכנים נבונים חייבים להוציא את הראש מהתחת, ולא לקנות כל מה שהפנצרמכר שיודע פחות מאיתנו מה אנחנו צריכים ממליץ עליו כי זה מה שאנשי השיווק כתבו לו בפרוספקט. (רגע... בצמיגי "חצי חצי", איזה חצי הוא לכביש ואיזה לשטח? )
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.