התחברות

צפייה בגרסה מלאה : טרנספר קפץ והשתחרר מ-4L



eyallvy
24-05-07, 10:26
לפני ירידה די תלולה הכנסתי את הטרנספר להילוך 4 כוח כדי לבלום בדרך למטה. תוך כדי ירידה, למזלי כבר קרוב לתחתית, קפצה ידית הטרנספר מהמקום לכיוון הסרק. מייד הרגשתי שהג'יפ מתחיל להידרדר ובלמתי בעדינות, אבל הייתה תחושה של כמעט אסון. עוד שבריר של שנייה של האצה במדרון וכבר הייתי מחליק על האבנים ומי יודע מה הלאה.

אין לי נסיון בכלל עם הטרנספר. יכול להיות שפשוט לא הכנסתי את הידית עד הסוף. האם למישהו יש נסיון עם דבר כזה או המלצה כלשהי? לא ברור לי אם יש תקלה בטרנספר וגם לא בא לי להשקיע עוד כסף בנוסף למה שכבר השקעתי בג'יפ. חשבתי לבנות איזו אבטחה, כמו קשירה או תופסן שמחברים מראש לפני כניסה לקטע קריטי, שימנע בכל מקרה מהידית לברוח. זה נשמע הגיוני לעשות דבר כזה?

תודה

אייל

ערן המסוקס
24-05-07, 12:51
לרוב הטרנספר הזה מאוד אמין ולא עושה בעיות מהסוג הזה.

מה שכן עלול לקרות הוא, שלא הכנסת את המצב בידית עד הסוף, ואז יש לטרנספר נטייה לקפוץ או לא לשלב הנעה קדמית.

תמיד צריך לוודא שהידית נכנסה עד סוף המהלך שלה להילוך כח.

אם עדיין קופץ לך ההילוך אז הפתרון יהיה להחליף טרנספר באחר או לשפץ (חידוש גלג"ש או החלפה).

yogibear
25-05-07, 07:16
אין לי נסיון בכלל עם הטרנספר. יכול להיות שפשוט לא הכנסתי את הידית עד הסוף.

נראה סביר, בד"כ רוב התלונות שתשמע הן שהטרנספר יוצא קשה משילובי 4*4 למינהם. גם לכך יש פתרון , למי מאיתנו שסובל מהבעייה יש את הפטנט שלו להוצאה מ 4*4 .אתה מציין שעדיין לא התנסת מספיק, עשה עוד טיול או שניים עם מעט מאמץ ודווח. שים לב למצב הידית ביחס לרצפת הרכב האם הידית נוגעת בפח בעת השילוב ?



חשבתי לבנות איזו אבטחה, כמו קשירה או תופסן שמחברים מראש לפני כניסה לקטע קריטי, שימנע בכל מקרה מהידית לברוח. זה נשמע הגיוני לעשות דבר כזה?

לא, אין צורך. קודם שתתחיל להוסיף כל מיני מתקנים בדוק שוב שילוב. מן הסתם, אם קיימת בעייה היא תלך ותחריף. בקשירה אתה מטפל בסימפטום (יציאת ידית מהילוך) , ולא בבעייה (הגורם ליציאה וטיפול בו).

-->