צפייה בגרסה מלאה : התייעצות בנוגע לבדיקות גזים בטסט ( פיאסטה).
רכב - פורד פיאסטה שנת 96 1300 סמ"ק - הדגם הפשוט ביותר
היום הוכשלתי בטסט בשל ליקוי בבדיקת בגזים :
למבדה : מינ 0.97 מקס 1.03 - נמדד ברכב : 1.04
CO מקס 0.3% - נמדד ברכב : 1.36.
האם ניקוי קרבורטור יכול לעזור ולהוריד ערכים אלו ?
או שעלי להתכונן לעוד הוצאה (900 ש"ח ) של ממיר?
היום, לפני הטסט עשיתי טיפול 10K החלפתי פלגים + פילטרים + שמנים.
איציק - 4X6ZH
31-05-07, 18:40
אתה בטוח שיש לך מנוע קרבורטור
בנוגע לרמת הCO תנסה להוסיף תוסף, לחבר שאצלו רמת הCO היתה גבוהה בהרבה מאשר אצלך התוסף פתר את הבעיה.
ראה את תגובתי כולל צילומים של טופס הבדיקה בשירשור הבא:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=19710&page=3&pp=20&highlight=44K
האמת? אני כבר לא בטוח בכלום :-|
למה כתבתי קרבורטור ... כי , אין לי נורת חיווי לגבי מזרקים או משאבת הזרקה כמופיע בד"כ ברכבים מוזרקים.
צילמתי את "הקרבורטור" ...
שאלה:
לא כל הרכבים שנמכרו בישראל החל מ 1994 או 1995 מצויידים במערכת הזרקה?
חנן-ג'יפולוג
31-05-07, 20:23
לא כולם, אלא רובם המוחלט, והמכלול שצולם כאן זה בית מצערת של הזרקה חד נקודתית.
חנן-ג'יפולוג
31-05-07, 20:25
או שעלי להתכונן לעוד הוצאה (900 ש"ח ) של ממיר?
לזה תתכונן לאחר שתגיע ללמדה 1 ולתוצאת CO טובה יותר. בינתיים כדאי לך לבדוק תפקוד של חיישן חמצן, דליפות מהאגזוז/סעפת פליטה.
תודה, כעת למדתי שזו הזרקה.
וחזרה לשאלה המקורית , האם ניקוי בית המצערת אצל "מומחה" יעזור להפחית את רמות ה CO או למבדה ?
חנן-ג'יפולוג
31-05-07, 20:28
אולי כן, אולי לא, אבל צורת העבודה של ניסוי וטעיה היא מתכון לתסכול ולהוצאת כסף מיותר.
כנס לשרשור הזה (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=111782), תצא ממנו חכם יותר ועם סיכוי לא קטן לכיוון לפתרון הבעייה.
בעייה מוזרה שהתעוררה :
אחרי החלפת פילטר דלק וניקוי חיצוני קליל של בית המצערת (כל השמן והג'יפה ) באמצעות תרסיס ניקוי קרבורטורים הרכב החל משתולל בסל"ד. עם ההנעה (וגם אחריה ) סל"ד ממריא למעלה ויורד אחרי מס' שניות, וגם משחק של עלייה וירידה בטורים . לא מצאתי קשר בין שתי התופעות לדוושת הגז .
האם צריך לשים לב למשהו מיוחד בעת הח' פילטר דלק במערכת כמו זו ? אני מניח שבתחילה לא היה די דלק במזרק. אך מדוע התופעה נמשכת ואיך מונעים אותה ?
חנן-ג'יפולוג
01-06-07, 19:21
לא נראה לי שזה קשור להח' מסנן הדלק כי בשביל להעלות סל"ד המנוע שלך חייב תוספת אוויר. ייתכן שכשעשית את הניקוי החיצוני הזה קרעת/סדקת/ניתקת את אחד מצינורות הוואקום שמגיעים לאיזור הזה. נסה גם למצוא מהי הפרוצדורה לניקוי של מנוע הצעדים.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.