צפייה בגרסה מלאה : רוצה לתכנן ולבנות פגוש. מהם השלבים?
אני רוצה לתכנן (ולבסוף, לבנות) פגוש קדמי לספורטאז (2001). מאיפה מתחילים?
אני יודע מה אני רוצה שיהיה על הפגוש בגדול (נקודות גרירה, גשר לשני פנסים, עוד הצעות?) ויש לי צורה כללית בראש.
השאלה היא אם אני מעגן אותו לנקודות החיבור של הפגוש הקיים, אם לא אז לאן, אם כן אז איך אני מוציא אותן לנייר באופן המדויק ביותר?
אחרי שיהיו לי נקודות החיבור צריך פשוט לבנות מסביבן את הפגוש?
מישהו יודע האם יש בפגוש של הספורטאז חיישני תאונה כאלו ואחרים? איך אני מסתדר איתם?
עודד.
מישהו יודע האם יש בפגוש של הספורטאז חיישני תאונה כאלו ואחרים? איך אני מסתדר איתם?
אין. לא רק בספורטאז', בכל הרכבים החיישנים האלו לא יושבים בפגוש. אין סיבה שהם ישבו שם, אלו חיישני תאוצה, לא מגע.
לאן תחבר זו שאלה שרק מישהו שבנה פגוש לספורטאז' יוכל לענות לך עליה. רוב הסיכויים שנקודות החיבור המקוריות הם לא מקום החיבור האידאלי. אתה צריך נקודות חיבור מאסיביות בשלדה, כמה שיותר יותר טוב.
עצתי- פרק את הפגוש הקיים. תעלה תמונות של קצה השלדה הקדמית לפורום. נוכל להמליץ לאן לחבר, ואז תוכל להתחיל לבנות.
אסף.
זהו. נגמרו הלימודים, וחזרתי משביל ישראל, וחוזרים לעבודה. כמה שאלות:
1. מה הן מגבלות החוק בנוגע לפגוש קדמי?
2. במידה ואני מעוניין בחיבור כננת, מה צריכות להיות מידות המדף? מה יתרונות כננת פנימית/חיצונית, אם יש הבדל חוץ ממראה?
3. האם נקודות גרירה מוברגות הן פתרון מעשי ועמיד? ישנן הברגות שיכולות לעמוד בלחצים שתפעיל גרירה? ראיתי מה יכולות לעשות נקודות גרירה בולטות לרכב בתאונה, ואני מעדיף להימנע מכך...
זהו בינתיים, עודד.
פרק את הפגוש, וכל מה שמחובר אליו, בזהירות, שלב אחרי שלב. לא לקרוע חוטים ולא להרוס כלום. תראה איך הפגוש המקורימתחבר, ואיזה עוד נקודות חיבור יש לך. בעיקרון מה שמעניין אותך הן שתי קורות השלדה, וקורת רוחב קדמית במידה והיא מסיבית מספיק. אתה מחפש חורים שיש בהם כבר אומיםפנימיים - מן הסתם נקודות חיבור מקוריות - וחורים נוספים, בלי אומים. המבנה של פגושבדרך כלל מתחיל מהדפנות של שתי קורות השלדה, עם שני חתיכות פלדה בעובי בריא (6-8מ"מ) שמוברגות כל אחת לשלדה ב3 ברגים כל אחת, לחורים מקוריים שיכולים לקחת עומס. מדוד את הקוטר של החורים שאתה מוצא. תבחין האם הם עוברים מצד לצד של הקורה, או רקדרך הקיר החיצוני? האם יש גישה לתוך הקורה כדי להחזיק אום? מה יהיה רוחב רגלי הפגוש - כלומר המרחק בין קורות השלדה?
על שתי חתיכות הפלדה שמוברגות לקורות השלדה, תרותך לרובפלטה, שוב בעובי 6 לפחות, שהיא בסיס הכננת. מידות הכננות השונות די דומות, תבנית ברגי הבסיס סטנדרטית - 10 על 4.5 אינץ', 4 ברגים בקוטר 3/8. את המידות של כל הכננות אתה יכול למצוא באתרי הייצרנים, למשל:
http://warn.com/truck/winches/images/450/95xp-dimensions.gif
http://warn.com/truck/winches/95xp_winch.shtml
מה שיש לך לקבוע לגבי פלטת הכננת זה בעיקר הגובה - מצד אחד יש לך שיקולים של זוית גישה - שיהיה כמה שיותר גבוה. מצד שני אסטטיקה, האם באמת אתה רוצה לנסות לדחוף אותה מתחת לגריל או שתהיה גבוה קדימה? שיקול שלישי הוא הנדסי - אתה רוצה שהמשיכה תהיה כמה שיותר ישירה מול קורות השלדה.
על הבסיס הזה שצורתו במבט מקדימה "ח" רחבה - שני פלאחים שהולכים אחורה לשלדה, ופלטת בסיס לכננת - מתלבש שאר מבנה הפגוש, וזה כבר עניין של סגנון ואסטטיקה, יש לך רכב מעוגל, אתה צריך משהו שישלים אותו. שתי האסכולות הכלליות הן צינורות למראה pre-runner או פחים סגורים למראה "האוסטרלי". כמובן שאפשר גם פגוש פשוט ופונקצינאלי מפרופיל מלבני ישר, אבל מה שנראה טוב על סיקס או סמוראי לאו דווקא ישתלב עם רכב מעוצב... הכל הולך, אני בטוח שיש לך כמה תמונות שנותנות לך השראה.
אחרי כמה שעות מול אין פגוש, אתה צריך להרכיב אותו חזרה, ולחזור ל"שולחן השרטוט". תחשוב מה אתה הולך לעשות, ואז תקדיש שישי-שבת נוספים ליצירת דגם של הפגוש, לפחות חלקי - מקרטון ביצוע. אם מדובר על פגוש צינורות - אז תוסיף צינורות ביוב אפורים או שרשורי לעסק. כמה שתבנה יותר מדויק, שוב ושוב, בשלב הזה, יחסוך לך עבודה בשלב הבנייה האמיתית.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.