צפייה בגרסה מלאה : שאלה בנושא נגררים
יש רכב שצריך להוביל וששוקל 3 טון.
איזה כלי רכב יכול להוביל אותו על נגרר?
זה מעשי בכלל לחשוב על משהו פרט למובילית או משאית קלה?
יש הגבלת אורך ו/או רוחב לנגררים שכאלה? נניח שיש 2 מכוניות של טון וחצי כל אחת (סתם לצורך הדיון)
קודם כל אתה צריך נגרר שניתן להעמיס עליו את הרכב המדובר. (גם מבחינת הגודל/ צורה וגם מבחינת המשקל המורשה...)
אח"כ אתה צריך למצוא רכב העונה על הדרישות הרשומות ברשיון של הנגרר או שיש לו היתרי גרירה מיוחדים ברשיון הרכב (מורשה לגרור עגלה עם בלמים במשקל כולל של... וכו').
בהתחשב בנתונים שציינת אתה תיהיה חייב רכב שמשקלו הכולל הוא מעל ל-4 טון בוודאות. (לא זוכר בדיוק את החוקים אבל משהו כמו 7 טון לפחות בהנחה שמשקלה הכולל של העגלה הוא כ- 3.5 טון!!! )
כמו-כן, ישנו חוק שאומר שעל הנגרר אסור לבלוט יותר מ-20 ס"מ מכל צד של הרכב. בנוסף, אם אינני טועה, אסור לו ליהיות יותר מפי 1.5 מאורך הרכב (אבל לגבי החוק הזה אני ממש לא בטוח).
כמו-כן, ישנם הגבלות על רשיון נהג הרכב לגבי המשקל שמותר לו לגרור. לא זוכר את הדרגות...
בנוסף לכל הנ"ל יש גם הגבלות לגבי הובלת רכבים. למשל- על גרר של ממסי לא יכול לנהוג כל מי שיש לו רשיון למשאית במשקל הנ"ל- הוא חייב ליהיות בעל רשיון לגרר! לא יודע לגבי הובלת רכבים בכללי אבל ייתכן וצריך לכך אישור מיוחד (כדוגמת הובלת בע"ח).
נראה לי שלאור הנ"ל חפש גרר בזול או משאית מספיק גדולה (בהנחה שהשורות האחרונות שכתבתי לא רלוונטיות...)
בהצלחה!
מבחינת רשיון לגרור (להבדיל מלהוביל) צריך רשיון לפחות של עד 12 טון ולעשות קורס על גרירה.
אבל! אם מדובר על מובילית, כלומר, הרכב נמצא כולו על המשאית, לא צריך רשיון גרר אלא רשיון רכב משא.
מעניין אותי לדעת בדיוק מה התקנות אומרות בקשר לאפשרויות גרירה של רכב על עגלה. מישהו יודע מאיפה אפשר למצוא את התקנות האלה?
תודה
תקנות בנושא תעבורה?
מישרד התחבורה אולי?
קיוויתי אולי למישהו יש קישור למסמך. אני אנסה למצוא בעצמי או שאפנה למשרד התחבורה, יש להם מודיעין בטלפון.
פשוט לחייג זו פעולה כל כך קשה?
לפי הרשיון:
בעל רשיון נהיגה B (פרטי) - רשאי לגרור גרור שמשקלו הכולל המותר עד 1,500 ק"ג
בעל רשיון נהיגה C1 (משא) - רשאי לגרור גרור שמשקלו הכולל המותר עד 3,500 ק"ג
בעל רשיון נהיגה EC רשאי לגרור גרור ללא הגבלת משקל
לגבי מה מותר לאיזה רכב- כשהתקנות האירופיות יוחלו בנושא, מותר לגרור לפי נתוני היצרן, בתנאי שמשקל הגרור (עם בלמים כמובן) לא עולה על המשקל הכולל של הרכב- וזה מתייחס לרכב משא מעל משקל מסויים, לא ניכנס לזה כרגע.. יש גם עניין של גרורים קלים ללא בלמים וכו'- לא שייך לכאן. משרד התחבורה - כשאני שאלתי- לא ידעו לענות מתי התקנות האירופיות לגבי משקלי גרירה מותרים לרכב יחולו כאן.
אסף.
מיכה,
אפשר לשאול על מה בדיוק מדובר?
איזה רכב(שדורש גרירה) שוקל 3 טון
ועם מה בדיוק אתה מתכונן לגרור אותו?.....ולאן?(לאיזה מרחק)
אני חושב שמחיר הניגרר זניח בהתחשבות למחיר של הגורר......
תודה אסף.
ג'ו, כרגע זה תאורטי. לדעתי הפתרון הריאלי היחידי לגרירת רכב שכזה הוא מובילית/משאית.
רציתי להיות בטוח.
לך תדע, בתאוריה, אולי תוכל לנסוע עם המפלצת עבירות שלך לתחרות, כי נגרר כבר לא יהיה מעשי.
השאלה היא האם לרכב יש רשיונות או לא, אם אין לרכב רשיונות תוכל לנייד אותו רק על גבי מובילית או גרר (עגלה שתוכל לסחוב רכב שכזה תהיה גם מאוד יקרה וגם תוכל להגרר רק ע"י משאית קלה), במידה לרכב יש רשיונות ישנה עגלה שאני לא זוכר את שמה (אני חושב "דולי"), שהעגלה היא סרן עם משטח, שמעלים זוג גלגלים אליו, (כמו מכוניות שנגררות אחרי גרר), ובעצם בגלל משקלה הנמוך אתה יכול לגרור איתה רכב במשקל כמעט זהה לרכב הנגרר
ירון
מדובר על רכב ארוך ורחב. ללא רשיונות כביש אלא עם רשיונות (בתקווה) ספורטיביים.
כשאתה אומר משאית קלה, למה אתה מתכוון? פורד 350? סילברדו?
יש לך מישקל אורך ורוחב של הכלי המדובר? תרים טלפון למשרד התחבורה ותראה מה ההגבלות שחלות עלייך.
לאספיר יש ניגרר לסופות מרוץ שלהם שניגרר ע"י מרצדס ספרינטר, זה עוזר לך? באותה מידה גם האיסוזו סומו וגם הוולבו F6 גוררות אותו, יש לך מושג מה ההיתרים וההיגבלים על הניגרר?
AvigdorAharon
17-06-07, 12:15
השאלה היא האם לרכב יש רשיונות או לא, אם אין לרכב רשיונות תוכל לנייד אותו רק על גבי מובילית או גרר (עגלה שתוכל לסחוב רכב שכזה תהיה גם מאוד יקרה וגם תוכל להגרר רק ע"י משאית קלה), במידה לרכב יש רשיונות ישנה עגלה שאני לא זוכר את שמה (אני חושב "דולי"), שהעגלה היא סרן עם משטח, שמעלים זוג גלגלים אליו, (כמו מכוניות שנגררות אחרי גרר), ובעצם בגלל משקלה הנמוך אתה יכול לגרור איתה רכב במשקל כמעט זהה לרכב הנגרר
ירון
הדולי נפוץ בארה"ב, לדעתי בארץ תהיה לך בעיית רישוי.
אביגדור
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.