PDA

צפייה בגרסה מלאה : סופה. עלויות?

bobsfog
14-06-07, 14:32
אני אולי יחליף את הסמוראי לסופה (אבל רק אולי).
אז אני מעוניין לקבל מידע לגבי אחזקה שוטפת של סופה. כמה זה עולה לכם?
דלק 1 ל5 בערך
ביטוח יעלה לי הרבה (נהג צעיר)
אבל חוץ מזה, אמינות, מחירי חלקים וכל מה שיש לדעת!
טסט, אגרה!

תודה לעונים!

asafk
14-06-07, 15:02
ביטוח חובה- אותו דבר כמו כל אוטו (משהו סביב ה2000)
ביטוח מקיף- אף אחד לא יעשה לך.
דלק- 5 ק"מ לליטר אם אתה נוסע הרבה בעיר, הרוב סביב הממוצע של 7 - 8 ק"מ לליטר בנסיעות שהן בין עירוניות לרוב.
הטסט- משהו כמו 1200 שקל, אבל זה תלוי בשנתון ובעוד כל מיני דברים. אל תשכח שלסופה יש הוצאות נוספות של מאות שקלים סביב הטסט (כי אף אחד לא עובר טסט לבד)

בגדול, מבחינת חלקים ותחזוקה שוטפת- סופה זולה יותר מאשר סמוראי. יש חלקים משומשים בזול, יש חלקים חדשים תחליפיים ומקוריים במחירים לא גבוהים, וכל מכונאי ערבי חצי עיוור יודע לטפל במכניקה הבסיסית של הסופה. הכל פועל יוצא מזה שיש הרבה סופות, ומזה שהסופה משרתת בצה"ל ומג"ב- "בית היוצר" של המכונאים בארץ (לטוב ולרע). אל תשכח שבאחזקה עצמית, העלויות יורדות עוד יותר. פריטים מסויימים יקרים יותר בהגדרה, בגלל הגודל- צמיגים למשל- וצמיגים מחליפים פעם ב 3 שנים. כנ"ל לגבי מצבר וכו'.

בשורה התחתונה- ההוצאות הכלליות יהיו גדולות יותר במעט, וגם זה לא בטוח, כאשר פרק ההוצאות הקבועות הוא יקר יותר מבסמוראי, כנ"ל הדלק, אך התחזוקה יכולה להיות זולה יותר.

אם יש לך הכנסה חודשית קבועה שמאפשרת לך להגדיל את ההוצאות הקבועות + דלק- זה בהחלט אפשרי להחזיק סופה במקום סמוראי. היתרון המשמעותי של הסמוראי הוא בהוצאות קבועות +דלק נמוכות, כמו רכב פרטי.

אסף.

jonesy
14-06-07, 22:01
אל תשכח שלסופה יש הוצאות נוספות של מאות שקלים סביב הטסט (כי אף אחד לא עובר טסט לבד)

אסף, אל תפחיד את הבנאדם סתם...
הסופה שלי עברה שלושה טסטים אצלי, שלושתם במסלול ללא מאכרים, קומבינות ושאר ירקות.
(הרכב רחוק מלהיות סטנדרטי, לרבות נעילות, צמיגים 33", ריבולברים, ניתוק מהיר למייצב, כלוב מלא ועוד...)

גם כשאני הייתי לפני הטסט הראשון הנשמות הטובות הפחידו אותי וייעצו להעביר את האוטו טסט ע"י 'מישהו שמכיר מישהו'. חבר טוב הציע לי להכנס למסלול ולראות מה יהיה.
כאמור, עברתי כבר שלושה טסטים במסלול, ובפעמיים שנכשלתי זה היה על כיוון אורות, והפרשים בבלימה (בכל זאת סופה...:-D).

OFF-RoaD
14-06-07, 22:15
איפה אתה עובר טסטים, בשכם?
אוטו עם ריבולברים טסט בלי בעיות? הבנתי שכל בוחן תנועה טירון זורק אותך על זה מהכביש בלי למצמץ...

*** סוף דיון מכוני טסטים עוד לפני שהוא מתחיל. המערכת ***

עירא
14-06-07, 22:58
אומנם CJ ולא סופה
ביטוחים (חובה + צד ג') למהג צעיר (לא חדש) 3000 ש"ח
טסט 1200
דלק 1:6

jonesy
14-06-07, 23:07
***אמרנו שאין דיון בנושא, אז אין.***

AvigdorAharon
15-06-07, 15:59
אמנם CJ ולא סופה, אך אם זה יעזור:

דלק: 1:6.5 צריכה ממוצעת כוללת כביש, שטח, עיר, וכדומה
ביטוח 1400 + 500 לזקן כמוני (מעל גיל 31).
הוצעות: 10000 ש"ח ב 5 שנים, שיפורים ותוספות: 6000 ש"ח ל 5 שנים
קח בחשבון, הרכב כמעט ולא נוסע בשנה האחרונה, מהווה תחליף לעצבים שבעבודה ובבית...

ד"א, הכל מגובה בטבלת אקסל, למי שרוצה הוכחות.

אביגדור

-->