צפייה בגרסה מלאה : מפלט "פתוח", טוב או לא טוב לרכב שטח?
מישהו החליף ראש מנוע ב258 לראש מנוע של ה4.0L וסבל מאובדן כח לעומת המצב הקודם, החלפת סעפת פליטה למקורית שיפרה את המצב במידת מה אבל עדיין זה לא זה.
חיפוש ברשת העלה את המאמר הבא:
http://www.miata.net/garage/KnowYourCar/S4_Back.html
ודיון עכשוי בנושא בפורוםhttp://jeepsunlimited.com/forums/showthread.php?t=827822
אני "משער" שהבעיה במנוע האמור היא מפלט בקוטר גדול מידיי ללא דיי התנגדות. שכן עם ראש המנוע המקורי יש דיי backpressure מעצם מבנה הראש. עם הראש החדש, בו יש זרימה טובה יותר, החוסר בהתנגדות גורם לאובן כח.
הערות או הארות???
Uncle Joe?
קח את המנוע שלי לדוגמא
הכל פתוח זרימה חופשית מאוד , הדרסים וצינור
עד הסוף , ראש מנוע מקורי והזרקת דלק
הרכב נוסע מדהים .
חוסר בלחץ חוזר יתכן ויגרום לאובדן כח בסל"ד נמוך, תלוי בעוד כמה גורמים.
עם הצנרת עצמה בקוטר גדול יותר או מערכות זרימה חופשית למינהין, כל אלה עובדים יפה עם מנועים לסל"ד גבוה.
רכב שטח לא צריך כח בסל"ד גבוה (באגי לדיונות כן, בסדר?) הוא צריך כח ויותר מזה מומנט בסל"ד נמוך.
קח אדם רקוב מהיסוד, שים לו כתר על הראש
זה לא עושה אותו מלך
מנוע הוא לא יצור כל כך שונה
הכול עובד בסיסטמה,
לא ניתן להוסיף חלק אחד, ולצפות לתוצאות כשכל השאר כבר עשה את שלו.
במקרה של מנוע במצב טוב, אפשר לשדרג ולהוסיף חלקים שיגרמו להוספת כוח.
במקרים אחרים, ובדרך כלל השדדוגים רק מזיקים.
ברוך, לא ניתן להשוות בין המנועים, אמנם שניהם 258 אבל אצלך ראש המנוע מקורי כלומר ראש מוגבל ב"יכולת נשימה" בגלל הבנה הפנימי. מערכת פליטה חופשית, עד גבול מסויים, רק תעשה לו טוב.
מה קוטר הצינור שרצוי להרכיב למנועים כאלה כדיי לקבל את מירב הכח בסל"ד נמוך? יש דרך למדוד backpressure?
ערן המסוקס
15-06-07, 10:28
בראש המנוע של הסופה יש בנוסף לכל, שסתום יניקה מעט גדול יותר. ייתכן שזה גרם לאובדן המומנט.
בנוסף לכך, ייתכן שהמנוע של אותו הבחור היה בנוי עם יחס דחיסה נמוך מאוד (שקע גדול בבוכנות? ) אך מראש המנוע המקורי הורד חומר להחזרת יחס דחיסה ברמה מסויימת? ועכשיו עם ראש המנוע של הסופה, יחס הדחיסה ירד עוד יותר ממה שהיה?
אני יכול לנסות ולנחש שראש המנוע הקודם היה מהדגם החדש (מכסה שסתומים מאלומיניום)?
ערן זה הרי ברור מהתשובה שלך שאתה יודע בוודאות על מה מדובר !!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.