PDA

צפייה בגרסה מלאה : אילו מיסבים יש בגלגלי הרצועה (רצועת מנוע) בסופה דיזל ואיך מותחים את הרצועה (קצת דחוף)

elitkh
17-06-07, 00:25
המיסבים אצלי כבר שורקים ואני רוצה להחליפם.
מישהו פרק את המיסבים ויודע לומר לי לי אילו מיסבים אלה?
כמו כן לא מצאתי שום אפשרות למתיחה-אילו מהגלגלים משמש למתיחה?
כאמור מדובר בסופה דיזל.

תודה
אלי

ADY
17-06-07, 01:54
במנוע 2.5T.D של צ'רוקי שזה אותו מנוע יש מיסב עם זרוע וקפיץ שמותח את הרצוע, מתחת למשאבת מים. חוץ מזה יש עוד שני מיסבים שרק מובילים את הרצוע.
אין לי מושג אילו מידוד יש למיסבים ואם בכלל ניתן להחליף רק אותם, יכול להיות שצריך להחליף אותם כיחדה קומפלקט ללא אפשרות לחלוץ אותם מהמקום. שתדע ספר גם לנו, בבקשה!
בהצלחה!

elitkh
24-06-07, 12:00
אתה צודק לגבי הפולי- הוא מורכב משני חלקים שמחוברים ביניהם בניטים ובין שניהם יושב המיסב.
מישהו פעם ניסה לפרק את הפולי הזה,להחליף מיסב ולחבר אחר כך עם ניטים?
כרגע החלפתי את הפולי כולו אבל אשמח לדעת אם ניתן לשפץ את הפולי שנמצא אצלי כך שיהיה לי אחד למקרה חרום.
הצרצורהמוזר לא ניפסק עדיין-הוא קיים רק בטורים נמוכים ונעלם כשלוחצים על דוושת הגז.
את המותחן לא החלפתי עדיין-זה כנראה השלב הבא אם לא אמצא את מקור הצרצור.

ADY
24-06-07, 14:09
זה מאוד פשות לחפש את מקור הרעש. תוריד את הרצועה ותסובב את כול המיסבים אחד אחד כולל משאבת המים. בדרך כלל המשאבה זו הבעיה.

elitkh
24-06-07, 16:13
רעיון טוב אבל אני מניח שמה שיוצר את הרעשים זה העומס שמפעילה הרצועה.
משאבת המים חדשה.

אלי

הצפרדע
25-06-07, 00:17
הפולים ה"עוורים" הללו והפולי סרק שלא משמשים לכלום חוץ מאשר מתיחת הרצועה והעברתה כך שתקיף פולים אחרים על מרבית היקפם, משתמשים כולם המיסבים סגורים שאינם דורשים שימון. הם באים במידה סטנדרטית ברובם, וניתן להחליפם בקלות. הם נכנסים בלחץ מתון לתוך הפולי, ומוחזקים במקום ע"י התושבת מצד אחד וע"י אום סגירה נמצד שני.

לא זוכר כרגע את המידות של קוטר פנימי וחיצוני וקוטר החור, אבל בכל הרכבים האמריקאים מדובר באותה מידה - בסה"כ מיסב קטן וזול יחסית.

אם תרצה מידות, אוכל לבדוק מחר ולעדכן.

ענבר
25-06-07, 09:14
לא תמיד ניתן להחליף את המיסב, לדוג' המיסב שבפולי מותחן בגרנד יצוק בתוך הפלסטיק ולא ניתן לחלץ אותו אלא להחליף את כל הפולי.

ממה שאני מכיר בלנדרובר המידות של המיסבים הן 6203 או 6302.

elitkh
25-06-07, 09:37
לא פירקתי את הפולי אבל המידות של המיסב הן אינצ'יות ולא מילימוטריות (כלומר לא מסדרת ה 620..או דומיהן) המיסב לא ניתן לחליצה אולי אני אצלם את הפולי ואעלה תמונות.
אני אקח את המיסב לאבא שלי כדי שיזהה אותו.

-->