התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מאיה שבורה, חילוץ מהשטח והתיקון שיבוא

יונתןמצפה
30-06-07, 16:18
סיבוב של שבת בנחל ניצנה והר חמרן, שעת צהריים, אני שומע רעש מוזר מכיוון המתלים. מבט חטוף מגלה לי שהמאיה נשברה ממש לפני הסרן האחורי (צד שמאל). :(
רכב לבד, נוף יפה, מה עושים?
קודם כל, בונים "ווילה" ממחצלת ושילדה של נ"נ ישן, נהנים מהנוף ושוטים בירה קרה. (הבחורה שאיתי נרגעת...)
הערכת מצב- לא ניתן להמשיך נסיעה ללא קיבוע הסרן כראוי. קליטה- יש. מיים- יש. הכל בסדר!
טלפונים לחברים באיזור לברר מי יכול להגיע עם שלל "בוקים" ורצ'טים, חבר יוצא לדרך ממצפה ואני מתחיל ב"קידום מנהלות".
מפרק תושבת כלשהי מה"ווילה" (קצת WD40 והרבה זיעה וקללות) שבתקווה תשמש כספייסר בין הסרן לשלדה. מכניס את ה"ספייסר" מכווץ עד כמה שניתן עם חבלים ובלוק נהגים. בודק- לא שווה כלום.. :x
טוב, מקבע את הסרן קדימה/אחורה עם רצועות, קצת קפיטות על הקפיץ השבור ומחליט להתחיל להתקדם לכיוון החבר שעדיין תקוע במחסום בהר חריף. (לעזאזל ההתראות על גבול מצריים!) יורד מהר חמרן בדרך הקלה (לכיוון דרום). בינתיים החבר מגיע- נפגשים בתחתית המעלה.
מקבעים את הסרן ען בוקים אמיתיים ורצ'טים, מוצאים קצת אוויר לפצות על ה"אין קפיץ" עוד בירה קרה ומתחילים לדדות דרך נחל מתנן לכביש הגבול.
רכב סיור מגיע, אסור לנוע דרומה (חזרה הביתה למצפה). קצת דיבורים, חושך שעומד לרדת, קצין סיור מבין- יוני 5 מהאתר... :-o , ואנחנו שוב בנסיעה.
קצת "חבטות" מכיוון האין קפיץ, 21:30, ומדוממים מנוע בבית. עכשיו צריך להתארגן לקראת שבוע עבודה תובעני של 6 ימי הדרכה בדרום בשבוע הכי חם בשנה! (אבל זה לשרשור אחר ;) )

הנה, הגיע עוד סוף שבוע ואפשר להתחיל לחשוב על התיקון. (כאן אתם נכנסים לתמונה)
את הקפיצים אני רוצה להחליף גם ככה בתקופה האחרונה. זה רק היה הקש ששבר את גב המאיה. :-D
לפני כשנה עשיתי שיפוץ כללי לקפיצים במקום ידוע ונחשב בב"ש. השיפוץ כלל החלפה של קפיץ מקדימה, הוספה של קפיץ מאחורה וקיצור של אחד הקפיצים. סה"ס 1000 ש"ח ללא בולמים.
בהתחלה הייתי מרוצה מאד מהעבודה, נוחות, ומהלך ראויים. אבל השרידות... כנראה לא מספיק!
אני יכול לחזור לאותו מקום ולדרוש החלפה כללית של הקפיצים. כנראה שאזכה לקיזוז הסכום הקודם. אבל לאור הנ"ל, אני כבר לא בטוח שהעבודה תספק אותי.
אז אולי המתלם?
מהחיפוש באתר הבנתי שהעלות היא בין 3000 ל-4000 ש"ח. אם אין ברירה אז אין ברירה.
חסרונות- אני גר במצפה וכל בעייה בקפיצים תהפוך לסיפור אמיתי. נסיעה למרכז וכו'. כמו-כן, אינני מכיר אף אחד במתלם (להבדיל מהמקום בב"ש) ולא בטוח לגבי הנכונות לשירות במידה ולא אהיה מרוצה. (אני מכיר מישהוא שנוסע על מערכת של המתלם ומתלונן שהרכב מאד קשה).

אשמח לדעות נוספות לגבי הבעיות שהעליתי.

שבוע טוב לכולם!

יונתן

נמרוד
30-06-07, 16:33
החלפה רק של חלק מהחבילה בקפיצי עלים ישנים היא מתכון בטוח לשבר של עלים אחרים, ככה זה, במיוחד בסמוראי. שברתי קפיץ אחורי בנסיבות דומות כולל החילוץ בסמוראי שלי לפני 9 שנים, ונכחתי בעוד שניים שלושה מקרים של חילוצים כאלו. כולל אחד במואב, יוטה.

שים קפיצים חדשים, קומפלט, לא רק מאיה, לא רק העלים שנשברו. זה אם אתה באמת רוצה שקט.

----------------

אגב, חשפת כאן סוד בטחוני חמור ביותר - הגבול עם מצריים הפקר!!! במשך כל החודש יוני5 הוא מ"פ הגזרה, שאלוהים ישמור על מדינת ישראל - כי צה"ל מפקיר אותה :twisted:

יונתןמצפה
30-06-07, 16:35
כמו שכתבתי, זאת הכוונה. להחליף הכל קומפלט.
השאלה שלי זה לגבי המקום, לאור הנסיבות שהעליתי.
תודה, יונתן

GodsFather
30-06-07, 17:23
למתלם יש מוניטין מצוין במקצועיות ושירות , יש כאן לא מעט אנשים שעברו תחתם ומרוצים מאד - גם בשרשורים קודמים ובטח גם כאן אנשים יחוו את דעתם שוב.

אני אישית מכיר את המתחרה - חמילבסקי וכמוני גם כן יש עוד כמה באתר הזה וגם בצהוב. שירות ומקצועיות ממדרגה ראשונה.

לגבי המחיר שציינת - כשבניתי את המערכת אצלי, החלפתי מאיות לארוכות יותר וחדשות, הוספתי עלים והחלפתי עלים קיימים ואף שבתי לערגול נוסף לאחר דיבאגינג (ללא עלות) כשהייתי צריך - לא הגעתי ל2600 ש"ח כולל מע"מ (כמובן ללא בולמים, שם זה עולם אחר , אבל גם בזה חמילבסקי הציע עזרה ואף סידר הנחות משמעותיות למחיר בשוק, אני אישית השגתי הנחה קצת יותר טובה ממנו אבל זה כבר בזכות קשרים ספציפיים).

לשיקולך,אמיר

יונתןמצפה
30-06-07, 17:33
אשמך לקבל טלפון וכתובת של חמילבסקי.
ואם יש המלצות נוספות.
יונתן

GodsFather
30-06-07, 17:41
03-5500731 עופר הוא המנהל.

יונתןמצפה
30-06-07, 18:53
נזכרתי עכשיו שאני מכיר סמוראי טנדר מוזנח עם קפיצים עובדים.

איציק - 4X6ZH
30-06-07, 18:58
קפיצים זה מוצר שעובד כל הזמן .
גם כשהרכב זרוק במגרש עדין יש על הקפיץ משקל ועומס
שינוי תחום העבודה וזוית העבודה לקפיץ ישן תגרום לקפיץ להשבר .
אציק

יונתןמצפה
30-06-07, 19:23
סליחה, כמובן שיש המשך...
בכל מקרה זה מופיע כאו (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=20835&page=1&pp=20) תגובה 19.
מישהו יודע אם מידות המאיה בטנדר סמוראי זהות?
כך אולי אני יכול לעשות משהו זמני עם המאיות של הטנדר, עד שאברר ואחליט על המקום לביצוע ההחלפה הכללית. (אני פשוט בתקופת עבודה לחוצה שכולה במצפה...)

יונתןמצפה
01-07-07, 15:46
שלום שוב.
עשיתי מעט שיעורי בית. אז ככה:
ההתלבטות כרגע היא בין המתלם לחמילבסקי.

במתלם, מציעים שני קיטים אחד נוחות (הגבהה 1.5') ואחד גובה ופחות נוחות (2.5').
עושה רושם (טלפונית) שהם ייצרו את הקיטים ועכשיו רק עוזרים לבחור את הקיט הנכון. לא בהכרח רע אבל נראה שיש פחות יחס אישי והתאמה בהתאם לצורך- כמו גם פחות אפשרויות משחק. שתי אפשרויות אורגינל וזהו.

בחמילבסקי, ערכה אחת, מותאמת למצב הקפיץ אצל הלקוח עם אפשרויות התאמה בהתאם לצורך.

מחירים די זהים בערכות הבסיסיות.

הייתי שמח לקבל עוד תגובות על שתי הערכות של המתלם (נוחות וכו'), ומרחק במפסטופ שילדה בערכת נוחות- כמובן רק עם לא נעשו שינויים בבמפסטופ. כמו גם על חמילבסקי.

המון תודות, יונתן.

גיא
01-07-07, 15:49
יש לך גם באשדוד את קפיצי הר-טוב אם אתה לא מכיר.

אני עשיתי אצלו את קפיצים להיילקס לפניי שנתיים.

asafk
01-07-07, 22:47
לא מכיר את חמילבסקי. שמעתי עליהם הרבה דברים טובים.
כן מכיר את האנשים במתלם, איתי גולש מדי פעם כאן באתר, ואני עשיתי אצלו לא מעט עבודות, חלקן מסובכות מאוד.. מומלץ.

בגלל שאתה גר ב"אי שם", אני חושב שאין לך זמן לבזבז על קומבינות ותוצאותיהן. גם אם אתה לוקח קפיצים מהטנדר-גרוטאה, קח קפיץ שלם, לא רק מאיה.

אסף.

יונתןמצפה
01-07-07, 22:52
תודה לכולם על התגובות!! :p

כנראה שאני מסיג מאיה בגודל מקורי של סמוראי. אם כן, אני מרכיב אותה באופן זמני וכך מרוויח קצת זמן ויכולת לנסוע עם האוטו ולהתרשם מהאפשרויות ורק אז להחליט. (ותודות לתומר מהצהוב...)

בינתיים, סעו בזהירות ;)
יונתן

tomer s
07-07-07, 20:52
(ותודות לתומר מהצהוב...)

יונתן

ליכלכת ;) ;) ;) ;) ;) משם אפשר לשלוח הודעה בלי להתחבר...

יונתןמצפה
09-07-07, 08:24
שלום שוב!
המאיה הורכבה, לאחר סיבוב במספר מקומות הוחלט- מחר הרכב נכנס למתלם. הקיט שיותקן- קיט הנוחות.
תגובות על הקיט בקרוב...
שבוע טוב!
יונתן

-->