צפייה בגרסה מלאה : מזגן- פורמולה "תוצרת בית"?
סמוראי 88 ממוזג. (כן, תקראו לי מפונק, בורגני, איך שתרצו- אבל זה תענוג...)
בימים נעימים+ (טמפ' סביבה לא מעל 23 מעלות) המזגן מורגש היטב, אך ברגע שקצת מתחממת האוירה (ולא בתוך הרכב) המזגן כמעט ולא יעיל.
הבחורצ'יק של המזגנים הציע לי פורמולה. ( לא 1). המחיר- לא ממש זול (בשבילי).
חשבתי לעצמי- ייצרתי כ"כ הרבה מכלולים לבד, למה שלא אבנה משהו זול וטוב?!?
אז ככה, הבנתי שהפורמולה היא למעשה עוד מאוורר ש"מעיף" את הקור מהרדיאטור הפנימי של מערכת הקירור (זה שיושב בתוך הרכב, קרי, היחידה הפנימית).
היום המאוורר היחידי שיש במזגן הוא המאוורר המקורי של הרכב והוא למעשה מבצע פעולת יניקה/שאיבה ולא דחיפה. כך שהקירור אינו אופטימלי.
הרעיון: בנית צינור שיתחבר לפתח האויר של היחידה הפנימית ובקצה הצינור להתקין מאוורר ישן כזה שהיה פעם במכוניות ענתיקות. כך ההגיון שלי אומר, האויר מהמאוורר יעיף את הקור מהרדיאטור הפנימי לכיוון המאוורר המקורי של הרכב שיקבל אויר קר וכל מה שהוא יצטרך לעשות זה לפזר אותו ברכב דרך תעלות האוורור.
מה דעתכם?
רעיונות/הערות/הארות יתקבלו בברכה.
GodsFather
01-07-07, 15:58
שפץ את המאוורר המקורי , זה יעלה לך פחות ויהיה יעיל מאד במקום להעביר צנרות בכל מיני דרכים, אפילו אם אתה מוכשר מאד.
אני לא יודע מה ההגדרה שלך ל"לא יעיל" אבל אצלי הוא עובד מצוין , גם בימים חמים מאד - בעוצמה מירבית ממש נעים ברכב, גם לנהג וגם לנוסע.
אני גם לא מבין כל כך מה זו פעולת יניקה/שאיבה בכוונתך...
אם תרצה להשוות רכבים , אשמח להפגש איתך.
המאוורר המקורי עובד מצוין! עוצמת הרוח שהוא מפיק סבבה ומגיעה לנוסעים מאחור, הבעיה היא במיקום שלו יחסית ליחידה הפנימית- כך הוא מבצע פעולה של יניקת אויר מהיחידה הפנימית ולא דחיפה של האויר הקר. התוצאה- אויר קריר שיוצא מפתחי המיזוג ולא אויר קררררררר!
עוד רעיון למאוורר "דחיפה"- מאוורר של ספק כח של מחשב.
אמנם הספק האויר שלו נמוך יחסית, אך הוא שטוח ואינו תופס מקום כלל.
מחר בבוקר אבצע ניסוי. אעדכן את הפורום בתוצאות.
ערן המסוקס
01-07-07, 23:43
טמפרטורת האויר שאינו מספיק קר לא קשורה להספק המאוורר.. אם כבר ההיפך. ככל שהמאורר חזק יותר, או שתוסיף עוד מאוררים, אמנם עוצמת הרוח תהיה חזקה יותר, אך טמפרטורת היציאה במזגן תהיה גבוהה יותר.
GodsFather
01-07-07, 23:45
יש מאווררים למחשב בעלי יכולת חזקה מאד , הרבה יותר מהסטנדרט
חפש OVER CLOACKING באינטרנט ותראה מה אתה מוצא.
פורמולה זה לא עוד מאורר, זו יחידה פנימית מושלמת הכוללת:
מפוח- מאורר
רדיאטור פנימי
בקר מהירויות של המאורר
טרמוסטט
היתרון בפורמולה הוא שהמרחק שהאויר הקר צריך לעבור עד היציאה מהפתחים הוא כמה ס"מ ולכן הוא לא מתחמם בדרך ושניות אחרי ההדלקה האויר כבר קר
מאורר של מחשב לא יתן לך כלום, אם אתה רוצה לחזק את ספיקת האויר חפש מפוח אחר (SPAL למשל)
נכון. אבל ההבדל הגדול בין פורמולה ליחידה פנימית רגילה היא ה"עוד" מאוורר.
המאוורר הזה הוא זה שמפזר את הקור שנוצר על צלעות הרדיאטור הפנימי ומעבירות אותו (את הקור) הלאה למערכת האוורור של הרכב. זה בדיוק כמו להשוות רדיאטור של מערכת הקירור במנוע: אם תשים מאוורר רחוק ממנו- החום שנוצר בצלעות שלו לא יתנדף כמו שתצמיד את אותו המאוורר אל הרדיאטור.
וזה למעשה הכוונה שלי- להתקין את המאוורר הנוסף הזה, ע"מ שיעזור לנדף את הקור הלאה למערכת הקירור המקורית של הסמוראי.
בעוד כמה שעות יחל הניסוי שלי- ואז, כבר כולנו נהיה חכמים יותר.
טמפרטורת האויר שאינו מספיק קר לא קשורה להספק המאוורר.. אם כבר ההיפך. ככל שהמאורר חזק יותר, או שתוסיף עוד מאוררים, אמנם עוצמת הרוח תהיה חזקה יותר, אך טמפרטורת היציאה במזגן תהיה גבוהה יותר.
ערן, אני מסכים אתך- אם היה מדובר בשינוי הספיקה של המאוורר המקורי שבסה"כ "יונק" את האויר דרך היחידה הפנימית.
כרגע, אין שום מאוורר שעוזר לנדף את האויר הקר שקיים בתוך היחידה הפנימית. מערכת המיזוג עובדת מצוין- כשנוגעים בצנרת שמגיעה לרדיאטור הפנימי- צריך ממש להזהר שלא ינשרו האצבעות מרוב קור... רק שאין ממש לקור הזה איך להגיע לתא הנוסעים מלבד מאוורר מסכן שעובד (טוב ככל שיהיה) בצורה של יניקה שאינה מספיק טובה לפיזור הקור.
נמתין בסבלנות- נראה לי שעד מחר בצהריים כבר כל העסק הזה יהיה אמפירי לחלוטין.
ערן המסוקס
02-07-07, 11:43
ערן, אני מסכים אתך- אם היה מדובר בשינוי הספיקה של המאוורר המקורי שבסה"כ "יונק" את האויר דרך היחידה הפנימית.
כרגע, אין שום מאוורר שעוזר לנדף את האויר הקר שקיים בתוך היחידה הפנימית. מערכת המיזוג עובדת מצוין- כשנוגעים בצנרת שמגיעה לרדיאטור הפנימי- צריך ממש להזהר שלא ינשרו האצבעות מרוב קור... רק שאין ממש לקור הזה איך להגיע לתא הנוסעים מלבד מאוורר מסכן שעובד (טוב ככל שיהיה) בצורה של יניקה שאינה מספיק טובה לפיזור הקור.
נמתין בסבלנות- נראה לי שעד מחר בצהריים כבר כל העסק הזה יהיה אמפירי לחלוטין.
זה בכלל לא משנה אם המאוורר יונק או דוחף, האויר זורם בתעלה וזה הכל. אין שום הבדל.
בדוק אם צינור היציאה מהרדיאטור הפנימי נשאר קר מאוד. אם כן, אז ייתכן שספיקת אויר גדולה יותר תתן ביצועים טובים יותר, אבל יש סיכוי סביר שהרדיאטור הפנימי שלך לא יעיל מספיק בספיגת החום.
yossivarman
02-07-07, 13:20
אם אתה רוצה מזגן ברמה של פינגויינים
הייתי מתאמץ וקונה פורמולה
מזגן פורמולה זה לא "עוד מאוורר"...כמו שכתבו לפני זוהי יחידת מזגן מושלמת ממש כמו מזגן ביתי...תחבר לה מדחס ומעבה וזהו זה....אם יש לך מזגן באוטו ולטענתך לא יעיל, חבר את צינורות הגז ליחידת פורמולה ואז תראה קירור מהו.. :-D
בכל הניבות יש יחידות פורמולה והשבוע בדיוק הוספתי קצת גז למזגן אצלי...אני אומר לך, אתה לא יכול לשבת כשפתחי המיזוג ישר עלייך, אתה פשוט קופא ולא משנה כמה חם בחוץ :grin:
ליאור
זה בכלל לא משנה אם המאוורר יונק או דוחף, האויר זורם בתעלה וזה הכל. אין שום הבדל.
ערן, אז כאן אתה טועה.
איש המזגנים (זה שסידר לי את המזגן שיעבוד...) טוען (והוא אחד שיודע על מה הוא מדבר) שיש הבדל משמעותי בין יחידות פנימיות שיש להן מאוורר ש"דוחף" את האויר הקר מהרדיאטור הקטן לבין מאוורר ש"יונק" את האוויר.
מזגן פורמולה זה לא "עוד מאוורר"...כמו שכתבו לפני זוהי יחידת מזגן מושלמת ממש כמו מזגן ביתי...תחבר לה מדחס ומעבה וזהו זה....אם יש לך מזגן באוטו ולטענתך לא יעיל, חבר את צינורות הגז ליחידת פורמולה ואז תראה קירור מהו.. :-D
בכל הניבות יש יחידות פורמולה והשבוע בדיוק הוספתי קצת גז למזגן אצלי...אני אומר לך, אתה לא יכול לשבת כשפתחי המיזוג ישר עלייך, אתה פשוט קופא ולא משנה כמה חם בחוץ :grin:
ליאור
ליאור- אז כנראה שפיספסתי כאן משהו:
ביחידה פנימית "רגילה" קיים טרמוסטט ורדיאטור קטן שבין צלעותיו מתנדף הקור שנוצר ע"י הגז שזורם בצינורות. את הקור הזה- יונק המאוורר המקורי ומפזר לחלל הרכב.
בפורמולה יש בדיוק את אותם הרכיבים בתוספת מפוח שדוחף את האויר הקר מהרדיאטור.
יש עוד משהו שאיני יודע על קיומו?
בסופו של דבר- את טמפ' הגז קובעים דווקא הרכיבים החיצוניים, אלה שבמנוע- המדחס, המעבה, המייבש וווסת הלחץ. היחידה הפנימית תפקידה בסה"כ לפזר את הקור שהגז יוצר בחלל הרכב. (זו התובנה שהגעתי אליה אחרי שחרשתי בספר היינס בנושא חימום וקירור הרכב).
ליאור- אז כנראה שפיספסתי כאן משהו:
ביחידה פנימית "רגילה" קיים טרמוסטט ורדיאטור קטן שבין צלעותיו מתנדף הקור שנוצר ע"י הגז שזורם בצינורות. את הקור הזה- יונק המאוורר המקורי ומפזר לחלל הרכב.
בפורמולה יש בדיוק את אותם הרכיבים בתוספת מפוח שדוחף את האויר הקר מהרדיאטור.
יש עוד משהו שאיני יודע על קיומו?
בסופו של דבר- את טמפ' הגז קובעים דווקא הרכיבים החיצוניים, אלה שבמנוע- המדחס, המעבה, המייבש וווסת הלחץ. היחידה הפנימית תפקידה בסה"כ לפזר את הקור שהגז יוצר בחלל הרכב. (זו התובנה שהגעתי אליה אחרי שחרשתי בספר היינס בנושא חימום וקירור הרכב).
אתה לא ממש מפספס משהו, ההבדל לדעתי הוא גם ברדיאטור הפנימי , שבפורמולה הוא גדול יותר מרוב הרדיאטורים שראיתי והוא קרוב עד כדי 5 ס"מ מפתח יציאת האויר וכן המאוורר שדוחף אויר מורכב גם הוא בצמוד לרדיאטור...יתכן ואלו עושים את ההבדל, אני לא כזה מומחה למזגנים, אני רק יודע שהקור שיוצא מהיחידה הזו מקפיא עד מכאיב.. :D
ליאור
אז לאחר התקנה ובחינה בת 3 שבועות כמעט (בכל קשת הטמפ' שהארץ המובטחת שלנו התברכה בה)- להלן התוצאות:
התקנתי מפוח (מתוצרת ספאל) על פתח היניקה של הרדיאטור הפנימי.
המפוח הוא די סטנדרטי.
אטמתי אותו בעזרת יריעת זפת של מזגנאים.
המצב- היה קר יותר ברכב, אבל עדיין לא משהו...
התקנתי ברז כדורי עוקף לרדיאטור החימום של פנים הרכב, כי מסתבר שהברז המקורי מפשל בתפקידו. (הוא יעמוד למשפט שדה צבאי בקרוב ויערף ראשו!)
התוצאות השתפרו פלאים, אבל עדיין לא היה משהו...
הסתבר לי שהמפוח שאב אויר חם שהגיע דרך חורים שהיו בסמוך לו בחומת האש- השבת אטמתי אותם עם הזפת ועכשיו כואב להניח את היד על פתח הקירור מרוב קור :!:
להשלמת המושלמות (?) של המיזוג, כל מה שנשאר לי לעשות זה לאטום עוד מספר חורים שככל הנראה נכנס מהם חום שמפריע קצת למזגן, ואז- אחיה בתוך חדר קירור :mrgreen:
היום אפילו בנסיעה ב-3 אחה"צ- קר באוטו- איזה כיף! פשוט תענוג!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.