צפייה בגרסה מלאה : צריכת דלק גבוהה בצי'רוקי
שלום לכולם ברשותי צירוקי 99 שהיתה בעבר סטנדרתית והצרכת דלק שלה היתה 1-7.5 במהלך השנה הרכב עבר מיקצה שיפורים ראשון כגון צמיגים 235 הגבהה 2'' ונעלת דיפרנצאל אחורית לדנה 35 אז הצריכה עלתה ל1-6 כעבור זמן זה לא הספיק והגיפ עבר מיקצה שיפורים נוסף צמיגים 31 ברישיון הגבהה 3.5 רוביקון נעילות ARB קדימה ואחורה סרן דנה44 אחורי עכשיו הצריכה בתוך העיר 1-4 אני לא יודע מה הגורם העיקרי לצריכה יש מה לעשות ?
six 4 life
16-07-07, 02:18
הגדלת צמיג-
הגדלת שטח אחיזה שהמנוע צריך לסובב
הגדלת קוטר גלגל שהמנוע צריך לסובב
ויחסי העברה לא החלפת.
למעשה הגברת עומס על המנוע (לדוגמה כמו להעמיס משקל גדול על הרכב), ועכשיו הוא מתאמץ יותר לצאת מרמזור, ממהירות אפס, להאיץ ממהירויות נמוכות וכו', ועם אלו הצריכה עולה (יותר מאמץ נדרש)
פיתרון- יחסי העברה.
איזה יחס? טובים ממני יענו, אני מהמר על 4.10.
מה יתן?
עם יחסי העברה הקטנת את ההתנגדות של הגלגל (שגדלה, עם הגדלת הצמיג) מול המנוע
והחזרת את ההתנגדות שלו למידה קרובה למקורית שהמנוע רגיל אליה.
מה בסוף? שיפור בצריכת הדלק ובסחיבת הרכב.
תודה על התשובה המהירה ! אני חושב שיהיה לי בעיה להחליף יחסי העברה כי דיגמי הנעילות מגבילים אותי זאת אומרת בדנה 30 (יחסי העברה האפשרים הם 3.54 ומטה ) ובסרן האחורי (יחסי העברה 3.73 ומטה ) למה הם מיתקוונים שהם אומרים מטה ? 4.1 יוכל להתאים ללא חריטה ? כי לפי מה שאני מבין צריך לחרוט וזה מחליש ( אני חייב לציין שאני לא מכונאי או מבין גדול ).
מוני_הכוכב
16-07-07, 03:45
שאלת תם:
האם אתה מודד נכון את הצריכה?
עליך להכפיל את הצריכה של ק"מ לליטר ביחס בין קוטר הצמיג הנוכחי לקוטר המקורי.
דוגמא:
יחס צריכה 1:5
קוטר נוכחי 31, קוטר מקורי 29
הכפל 5 ב- 31 חלקי 29
ותקבל את היחס הנכון.
אני אארגן את שאלתי שוב דיגמי הנעילות שיש לי על הגיפ הם RD117 לדנה 44 ו RD 101 לדנה 30 .
האים אפשר להתקין יחסי העברה 4.10 ? והאים זה ישפר את צריכת הדלק האסטרונומית ? תודה.
לשאלתך בעניין הנעילות. הנעילות שמותקנות לך על הרכב . לא מתאימות ליחס העברה 4.10. במצבם הנוכחי.. יש אפשרות להתקין אותם עם יחס העברה 4.10.
אבי יא קמצן, תן לו תשובה כמו שצריך:
בעיית צריכת הדלק שלך נובעת לדעתי מ.........
יש/אין (מחק את המיותר) אפשרות לשפר את המצב ע"י...............
נניח ש4:10 הוא הפתרון לדעתך, אז תמשיך:
הנעילות שברשותך לא מתאימות במצבם הנוכחי ליחסי העברה 4:10.
לכן לפניך מספר אופציות:
1. תישאר ככה. תהיה עדין יותר עם דוושת הגז וסע לשלום - לשיפורים יש מחיר
2. תחליף את הנעילות. תמכור את שלך ותקנה חדשות - אפשרות יקרה, אבל הכי טובה.
3. יש אפשרות להתאים את הנעילות שברשותך ליחס העברה 4:10. הדבר נעשה ע"י חריטה / התאמה (מחק את המיותר) והתאמה נוספת של הקייס / החלפת מייסבים / ...... אני (אבי שופינסקי) עשיתי זאת מספר פעמים והעלות יוצאת בסביבות........
יוני5
אבי יא קמצן, תן לו תשובה כמו שצריך:
בעיית צריכת הדלק שלך נובעת לדעתי מ.........
יש/אין (מחק את המיותר) אפשרות לשפר את המצב ע"י...............
נניח ש4:10 הוא הפתרון לדעתך, אז תמשיך:
הנעילות שברשותך לא מתאימות במצבם הנוכחי ליחסי העברה 4:10.
לכן לפניך מספר אופציות:
1. תישאר ככה. תהיה עדין יותר עם דוושת הגז וסע לשלום - לשיפורים יש מחיר
2. תחליף את הנעילות. תמכור את שלך ותקנה חדשות - אפשרות יקרה, אבל הכי טובה.
3. יש אפשרות להתאים את הנעילות שברשותך ליחס העברה 4:10. הדבר נעשה ע"י / התאמה (מחק את המיותר) והתאמה נוספת של הקייס / החלפת מייסבים / ...... אני (אבי שופינסקי) עשיתי זאת מספר פעמים והעלות יוצאת בסביבות........
יוני5
בוקר טוב רבי יוני 5. הרבה זמן לא שמעתי מימך. יוני את סודות המיקצוע לא מגלים במכה אחת. ואחר כך מימה אני יתפרנס. :D :D אבל רק בישבילך תשובה מ3 היא פחות או יותר נכונה.. וכן. אני עשיתי זאת מיספר פעמים. יום טוב אבי. נ.ב מיתגעגעים לדיבריי התורה שלך. מעשה ב רבי טרפון שהיה רוכב על צירוקי. :D ימשיך כבודו
להחליף יחסי העברה זה נחמד טוב ונכון בהרבה מובנים, אבל לא ישפיע הרבה (אם בכלל) על צריכת הדלק! חפש את הפתרון במקומות אחרים.
צריכת הדלק הגבוהה יותר כן קשורה לגלגלים גדולים ורחבים יותר שהם בעלי התנגדות לגלגול גדולה יותר - הם מבזבזים יותר אנרגיה, אבל שינוי יחסי ההעברה בדרך אליהם לא ישנה את זה. השינוי החשוב יותר זה הגרר האוירודינמי של הרכב שגדל בהרבה, שטח הפנים של הרכב גדל משמעותית מצד אחד - אם גובה של צ'רוקי מקורי הוא 64 אינץ', והגבהת אותו ב3.5 אינץ', זה תוספת מיידית של 5 ומשהו אחוז לשטח הפנים, והתוספת הזאת כולה נמצאת למטה וחושפת את הסרנים ומכלולי הג'יפ שהם מאד לא אוירודינמיים ככה שגם מקדם הגרר של הג'יפ התחרבן. בהחלט עושה לי הגיון שהגבהה כזאת מזיקה ב10% פחות או יותר לצריכת הדלק.
בצ'רוקי בנוסף גיר אוטומטי (AW4) שידוע כלא-הכי-חסכוני...
צריכה עירונית של 4:1 נשמעת לא בלתי הגיונית. אצלי בצ'רוקי מוגבה 4.5 אינץ' על צמיגי 31 צריכת הדלק הכללית בסביבות 5.5 קילומטר לליטר.
וכל זאת בהנחה שבאמת תיקנת את המדידה כפי שמוני הסביר, אם אתה מסתמך על מד הקילומטראז' אז תוסיף בערך 10% פיצוי על שינוי גודל הצמיגים - כלומר 4 קילומטר על הספידומטר שמכוייל לצמיגים המקוריים (שהם קצת יותר מ28 אינץ') זה בעצם 4.4 עם צמיגי 31.
תודה לעונים . עכשיו אני מבולבל נימרוד על איזה יחסי העברה אתה נוסע ?
גם קראתי בתבלה שיחסי העברה 3.73 יהיו יותר חסחוני מיחס 4.10 .
שאלה נוספת . בחוברת של ARB רשום בדנה 30 3.54&DN ובדנה 44 רשום 3.73&DN למה הם מתקוונים ? למתה למיתב ידיעתי זה יחס יותר נמוך .
באיזה טבלה קראת שיש קשר בין יחסי העברה לבין חסכון? אני לא מכיר טבלה כזאת. אני חוזר שוב - התאמת יחסי ההעברה לגודל הצמיג חשובה ורצויה מהרבה סיבות, אבל היא לא תשפיע חד משמעית על צריכת הדלק.
לגבי הדיפרנציאלים - יש שתי מידות של נעילה - הנעילה שיש לך, שמולבשת עם יחס העברה 3.54 לא תתאים ליחס העברה 4.10. היא דורשת החלפה בנעילה המתאימה או הרכבה עם ספייסר בעובי מספר מילימטרים כפי ששופינסקי הסביר.
מה שכתוב בקטלוג, זה איפה עובר הגבול בין יחסי ההעברה - בדנה 30 זה 3.54, בדנה 44 זה 3.73, כלומר למשל בדנה 30 הנעילה של שמתאימה ל3.73 מתאימה גם ל4.10, אבל בדנה 44 לא. בכל מקרה, 4.10 ו3.54 נמצאים משני צידי הגבול :neutral:
זה בכלל לא עניין של הנעילות, אלא של העובי של יחסי ההעברה על פי הסטנדרד שהגדירה חברת דנה ייצרנית הסרנים, בדיפרנציאל מדובר על הבדל של כמה מ"מ בעובי המשטח שאליו מתחברת הקורונה. קורונות ביחסי העברה הנמוכים יותר (כלומר מספרים גדולים יותר) הם פשוט דקות יותר.
נימרוד תודה על התשובה הרכבה . את התבלה מצאתי באתר בכתבה על החלפת יחסי העברה בסרני דנה
בזמן הזה דיברתי בטלפון עם אבי והו העלה שאלה איזה פיניון יש לי בגיפ (מה שאני יודע שזה הי פניון רוורס קט) לשאלתו אם זה פניון קצר או ארוך ? אולי יש לו סט כזה.
אתה מדבר על הטבלה הזאת, אוקי. אז חוץ מזה שהיא לא תורה מסיני, והיא מתייחסת ספציפית לג'יפים מסוגים מסוימים ואיננה כללית (ובכתבה גיתי ציין שהיא להמחשה), מה שכתוב בה זה שדווקא יחס העברה ארוך יותר מהאידיאלי טוב יותר לצריכת דלק, כשההגיון שמאחורי האמירה הוא שבשיוט המנוע מסתובב בסל"ד נמוך יותר. כלומר דווקא על פי הטבלה הזאת, יחסי ההעברה קצרים של 4.10 דווקא יעלו את צריכת הדלק, בדיוק הפוך מהעצה שקיבלת מארז. אבל גם זה לא נכון בהכרח - שינוי יחסי ההעברה לא משנה שום דבר מהותי מבחינת האנרגיה שהרכב צורך כדי לזוז, במהירויות ותנאים מסויימים יחס העברה קצר יועיל במעט, במהירויות ומצבים אחרים גבוה - ובסך הכל האפקט של שינוי יחסי העברה על צריכת הדלק לא קיים.
אם אתה נכנס להחלפת יחסי העברה רק בשביל לשפר את צריכת הדלק, אני חוזר ואומר לך שזה לא הכיוון.
http://www.jeepolog.com/UserFiles/Image/with_watermark/gear_setup_storm/1.jpg
שוב שלום לכולם. לאחר בדיקות נוספות קיבלתי מספר הצעות נוספות לשיפור צריכת הדלק
1 להוריד את גלגל הספר מהגג
2 לפרק את הגגון
3 להחליף יחסי העברה
השאלה לאיזה יחסי העברה הכי מומלץ להחליף? מידת הצמיגים שלי 31-10.5-15
הורדת הגלגל והגגון בוודאות תשפר את צריכת הדלק. אם אתה נוסע בעיקר בעיר במהירויות נמוכות, השיפור יהיה קטן עד בלתי מדיד, אבל בשיוט בין עירוני, אתה תשים לב לשיפור של כמה אחוזים בצריכה אם אתה מסוג האנשים שמודד במדויק. אל תצפה לשינוי של יותר מ0.2-04 ק"מ לכל ליטר.
החלפת יחסי העברה לעומת זאת - אני אומר לך שוב - אם זה עדיין לא ברור - לא ישפר את צריכת הדלק.
אז ככה לאחר הורדת גלגל ספר מהגג והורדת הגגון צריכת הדלק עדיין גבוהה לדעתי הצריכה מחוץ לעיר 1:5.1 האים זה סביר? אם יש מישהו שנוסע עם צמיגים 31 ויחסי העברה מקוריים.מה הצריכה אצלכם?
אני נוסע עם צמיגי 31, יחסי העברה מקוריים, גיר אוטומטי, בלי גגון, הגבהה 4.5 אינץ' - זה בערך הצריכה גם אצלי, קצת יותר מחמש קילומטר לליטר.
נימרוד אז לפי מה שאתה אומר שזה סביר ותקין?
כן - זה היה הכיוון שלי מהתחלה, בסוף קלטת :lol:
לדעתי אחת מהנקודות שמעלות את צריכת הדלק יחסית לרכבים אחרים באותו הגודל זה הגיר האוטומטי הספציפי הזה. קראתי בכל מיני פורומים אמריקאים שהוא ידוע כלא חסכוני במיוחד. משהו עם הנעילה, או או נעילה יותר נכון, של הטורק.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.