PDA

צפייה בגרסה מלאה : זקוק לעזרה בנוגע למחיר קפיצי סליל

Udi.C
18-07-07, 14:59
שלום לכולם ,

יש לי ג'ימני 2000 ואני חושב על החלפת בולמים וקפיצים .
1. מברור טלפוני קצר שערכתי בין הספקים השונים קיבלתי מצד אחד הצעה של כ 2450 ש"ח(כולל) עבור 4 קפיצים תוצרת אוסטריה הגבהה 2" .
ולעומת זאת 4 קפיצי אייבך ב-1100 ש"ח כולל - חצי מחיר !
האם זה הגיוני, משיהוא אמר לי שהאייבך הם למעשה תוצרת הארץ - נורדיה.
האם זה משנה ? מה אני צריך לבדוק כשאני קונה ?
2. לגבי בולמים, הציעו לי 4 בולמי קוני ב- 2400 כולל , כדאי ? יש חלופות ?

תודה

יוש
19-07-07, 15:13
בימים אלו אני מבשל החלפת בולמים/קפיצים בג'ימני. הכיוון הוא טאף דוג, אך גם OME וקוני נשקלים. אשמח לשתף כאשר תתגבש החלטה והמבצע יצא לפועל.

אכן מדובר בעסקה סביב ה 5000 ש"ח. לא יודע במפורט לגבי קפיצי נורדיה. אנשים משתמשים בהם כקפיצים חלופיים (ראה כתבה על שיפור ויטארה באתר). אני מעדיף להחליף הכל בסט אחיד מאותו יצרן. יתכן וזה סתם קיבעון מחשבתי ללא צידוק אובייקטיבי.

בכל מקרה אני חושב שהמהלך בבסיסו רצוי מאד למשוטט בשטח.

נמרוד
19-07-07, 15:52
סתם לידיעה, מדריך גדול מאד וכללי לנושא של הגבהות, בסדר גודל של מדריך הצמיגים (http://www.jeepolog.com/403.html) (אם לא יותר) , נמצא כבר בשלבי בישול סופיים ויתפרסם בשבועות הקרובים...

אייל67
22-07-07, 11:18
סתם לידיעה, מדריך גדול מאד וכללי לנושא של הגבהות, בסדר גודל של מדריך הצמיגים (http://www.jeepolog.com/403.html) (אם לא יותר) , נמצא כבר בשלבי בישול סופיים ויתפרסם בשבועות הקרובים...

סחתיין. ממתין בקוצר רוח (ואני כנראה לא לבד ...).
יישר כח.
אייל

sherifon
23-07-07, 19:45

אם אתה מעוניין,אתה מוזמן לעשות סיקור על הקיט שמותקן ברכב שלי gv 1.6
הקיט הוא 2.5" של קלמיני , אני מאמין שזה יכול לתרום לתמונה הכוללת .
אנחנו " שכנים " בטכניון.

יוש
02-08-07, 21:13
בימים אלו הוחלפו הבולמים/קפיצים בג'ימני.

בולמים: קוני. למה? כי בסיכומו של דבר התרשמתי שהם האיכותיים ביותר בהיצע הבולמים ה"עממיים". בפועל? הגבהה של כ 5 ס"מ, ניכרת נוחות משופרת בכביש וגם בשטח.
קפיצים: MAD. למה? שום סיבה מיוחדת, מלבד שהם משווקים ע"י אותו יבואן של הקוני והיתה לי אפשרות לעסקת חבילה במחיר טוב.

Udi.C
03-08-07, 04:12
יוש , מחירים ?
תודה

יוש
03-08-07, 08:57
לגבי מחירים ספציפיים, מכיוון שסגרו לי עסקה אישית דרך חבר, זה לא מייצג.

אומר רק שהמחיר שנקבת לקוני, קרי 2400 ש"ח נשמע לי זול מהמחיר הריאלי. זכורתני שבולמי טאף דוג עלותם כ 650 ש"ח והקוני סביב ה 200 ש"ח יותר לבולם.

איך שלא תהפוך את זה, מדובר בחבילה ממוצעת בין 5K ל 7K.

אל תהסס, עשה את הצעד. הוא משמעותי לשיפור העבירות של הגמד ובכביש באמת יותר נוח.

הנה, צירפתי המחשה:

asafk
03-08-07, 09:34
בתמונה האחרונה רואים שעדיין לא הרכבת דיסקית גדולה על תושבת הבולם התחתונה. כדאי לעשות זאת, ויפה שעה אחת קודם..

אסף.

הכוכב הכחול
03-08-07, 12:11
הרכבת דיסקית גדולה על תושבת הבולם התחתונה

אסף..
למה זה נחוץ?

tomer s
03-08-07, 12:58
אני לא אסף ולא מהנדס רכב :D :D ...
אבל ההגיון אומר כדי לפזר את הלחץ שהבורג מפעיל על הגומיה, וככה פחות חופשים ופחות בלאי.

asafk
03-08-07, 14:38
תסתכלו טוב על התמונה. מה קורה כשהבולם מתיישב על סלע ואתה ממשיך בנסיעה? הוא יוצא מהמקום. זה בגלל שהראש של הבורג קטן יחסית לקוטר החיצוני של הגומיה. פתרון טוב שכל בעל ג'ימני חייב לעצמו- דיסקית גדולה מתחת לבורג, שתמנע מהבולם לצאת מהמקום. ורק בצד החיצוני.

אסף.

יוש
03-08-07, 17:19
נראה/נשמע הגיוני מאד. אעשה זאת בהזדמנות ראשונה.
תודה...

-->