צפייה בגרסה מלאה : מנשא חיצוני לגלגל ספייר על גבי הפגוש המקורי: התייעצות
אני מעוניין להוציא את הגלגל הרזרבי החוצה שישב על הפגוש המקורי.
מחיפושים שעשיתי מצאתי שיש חברה בשם Vetro שפיתחה מתקן שנקרא Swingaway Spare Tire Carrier לרכבי גיפ בעיקר לגראנד ולצ'ירוקי שהתאימו לרוחב הצמיגים של גיפ. כלומר, תומכים רשמית בצמיגים ברוחב סטנדרטי של 225 אולם מסוגלים לשאת צמיגים רחבים יותר. את המנשא הזה ראיתי בעיקר בניו-זילנד ובאוסטרליה ומבירורים שעשיתי באתרים בארה"ב מצאתי שנשארו מעטים כאלו וניתן למצוא אותם רק כיד שניה מכיוון שהמפעל כבר לא מייצר כמותם. (הצ'ירוקי הלבן בתמונות).
בארץ נראה שיש אחד כזה והוא מותקן אצל מרק SixPac.
חברה נוספת שמפתחת מנשא על גבי הפגוש המקורי נקראת Detours (http://detoursusa.com/xjbackbone.php) . הם כרגע עובדים על המנשא שאמור לעלות בסביבות ה 400$.
החיבורים הם ישירות לשלדה ונראה שמדובר במנשא שיכול להחזיק גלגלים גדולים עוד יותר. (הצ'ירוקי הכחול בתמונה).
אפשרויות נוספות כוללות אפשרות לנצל את וו הגרירה עם הארכות או לנצל את הוו עצמו ולחבר אליו מנשא שנשכב ברגע שרוצים לפתוח את הדלת. שתי האפשרויות האלה יורדו מהפרק מכיוון שאין לי וו גרירה (ולא אתקין אחד רק כדי שאוכל לנצל אותו כמנשא וגם זה שנשכב בעצם מגביל את הגישה לתא המטען).
אשמח לקבל תגובות\הערות והארות בנושא.
-- אריק.
עוד כמה תמונות.
למען הסר ספק, רחמנא ליצלן, אני מתכנן לייצר אחד כזה.
אני בשלבים ראשוניים מאוד של תכנון מתקן גלגל ספייר לרכב "רך" אחר. הבעיה העיקרית במתקנים הללו היא הגמישות שגורמת לגלגל ולכל המתקן להתנדנד קדימה ואחורה. בכתבה על המתקן שבפרק הטכני שבאתר (המתקן של מרק) , הפתרון הוא על ידי נעילת המתקן לבודי במצב סגור..
שים לב לצורת החיבור הזו:
http://www.telusplanet.net/public/gary2a/rack/swingtire/swinghinge1.jpg
אני חושב שהיא נכונה יותר, ובשילוב של חיבור כזה (למסגרת הדלת) וחיבור לפגוש (כמובן, עם צירים בעלי ציר משותף) התוצאה תהיה טובה מאוד.
אסף.
כואב לי לחשוב על קדיחת נק' עיגון ברכב עצמו.
ברור לי שיש משמעות רבה לעיגון שיקבע את המתקן לבודי (הנק' השלישית בכתבה של מרק).
במוצר של verto יש לוח מתכת שמתישב על אזור המספר ומעליו ומספק נק' הישענות ואולי גם נעילה כזו או אחרת.
אולי אפשר לעגן אותו לגגון (שאין לי, עם אופציה לסולם)? למרות שזה נראה לי פתרון עקום משהו.
אני אנסה לברר איך Detours מתכוונים להתמודד עם בעיית הויברציות.
אריק,
אתה משתמש הרבה בתא המטען?
אם כן, כך בחשבון שזה מאוד לא נוח (הייתה לי קאיה לתקופה קצרה, גם שם צריך להזיז את הגלגל לפני פתיחת תא המטען, כך שאני מדבר מניסיון)
לקראת החורף אני כנראה אעלה את הגלגל לגג, עם כל החסרונות שבהעלאת מרכז הכובד זו כנראה אופציה נוחה משמעותית.
(ד"א, זה גם עולה 500 ש"ח +- ולא 400$...)
סער.
אתה משתמש הרבה בתא המטען?
אני כמעט ולא משתמש בתא המטען ככה שעקרונית לא תהיה לי בעיה של נוחות.
לקראת החורף אני כנראה אעלה את הגלגל לגג, עם כל החסרונות שבהעלאת מרכז הכובד זו כנראה אופציה נוחה משמעותית.
אני לא שולל את האפשרות הזו למרות שאני מעדיף לא להעלות את מרכז הכובד.
בררתי קצת לגבי עמידות האפשרות הראשונה (צ'ירוקי הכחול). המוצר שלהם קיים אבל לא שוחרר לשוק מכיוון שהיצרן טוען שיש עוד כיוונונים שעליו לעשות עד שיעמוד בהצלחה בבדיקות עומסים ומבחני שטח שונים. אולי שווה להמתין בסבלנות עד שיתחילו לשווק את המוצר ואז נוכל לראות את המפרט ואת הוראות ההתקנה :roll:
לפני שבועיים גמרתי ליצר ולהרכיב מנשא לגלגל ספר בגרנד מחוץ לרכב במקביל לפגוש , כבסיס השתמשתי בקורת וו הגרירה מתחת לפגוש ממנה הוצתי למעשה מעיין משולש ישר זוית עשוי מצינור במקביל לדלת האחורית מחובר בצד אחד לציר חזק ומצד שני ננעל בעזרת מנעול של דלת צד מניגרר על גבי תושבת ,התאור גרוע ואני יעשה מאמץ להעלות תמונות בהקדם האפשרי. גם אני חשבתי שנקודת עיגון שלישית היא קריטית אך לא היא 1500 ק"מ שום בעיה. נוסף פרופיל חיזוק שתוכנן מראשב-45 מעלות לציר ולקורת הוו וגם הוא לא היה קריטי. נסעתי למבחן בשטח רצוף בורות במהירות שום ציוץ או תזוזה במהירות גבוה מאוד על הכביש פוקדת את הרכב מדי פעם רעידה קלה שאף היא לא משפיע על המתקן.מידות חומר מזיכרון
קוטר הציר 20 מ"מ זכר 40 מ"מ נקבה צינור שני צול 2 מ"מ בחלקו כפוף בחלקו חתוך במסור סרט לפי זוית מדויקת מרותך co2 בחיבורים הזויות איפשרו לקרב את המתקן עד כדי 10-15 מ"מ מהדלת והגלגל "יושב" מימין צמוד לפנס האחורי מעל הפגוש.
לי היה חשוב שכבר בפתיחה של 90 מעלות יהיה אפשר לפתוח את הדלת וב-180 מעלות המתקן כולו "מחוץ לרכב" במו כן פרוק כללי יחזיר למצב אורגינלי מה שדפק קלות את זוית הנטישה.
בעיית הגלגל ספייר היא אכן בעייה. אני נוסע ביום יום וטיולים קצרים עם הגלגל בתא המטען, שוכב (במקום המקורי הוא לא נכנס אצלי), אין בעייה של מקום. בטיולים ארוכים אני עם גגון בכל מקרה כי עבור 4 נפשות אין מקום לציוד לינה בתוך האוטו. גגון וגלגל קבועים על הגג זו אפשרות הבעייה היא שזה מוסיף לצריכת הדלק ברמה מורגשת וחבל... אם כי זה מה שיהיה במהלך עונת הטיולים גם אצלי כמו אצל סער.
לגבי מתקנים אחוריים - כדי לשרוד לאורך זמן בלי נזקים לבודי העדין, חייבים להיות מסיביים, עם צירים ונעילות חזקים מאד, בלי חופשים, על בסיס פגוש פלדה יחודי שינצל כמה שיותר נקודות עיגון (ויש ברוך השם די הרבה). למה לשמור על הפגוש המקורי? זה סתם זבל קרטון.
לגבי מתקנים אחוריים - כדי לשרוד לאורך זמן בלי נזקים לבודי העדין, חייבים להיות מסיביים, עם צירים ונעילות חזקים מאד, בלי חופשים, על בסיס פגוש פלדה יחודי שינצל כמה שיותר נקודות עיגון (ויש ברוך השם די הרבה). למה לשמור על הפגוש המקורי? זה סתם זבל קרטון.
מסכים איתך לגמרי. אבל, אני לא רואה איך בזמן הקרוב אני נכנס לתוכנית שאפתנית שכזו.
משיחות שהיו לי עם חברים מ NAXJA ו Jeeps unlimited שמעתי על סיפורי זוועות על חברים שבנו בעצמם, לא עשו בדיקות עומסים וחוזק ודפקו את הרכב. להם כמובן שלא ממש אכפת כי אפשר למצוא XJב 500$.
זול זה לא יהיה בכל מקרה, אבל בהחלט ניתן לבנות מתקנים ברמה גבוהה בארץ, ספציפית אני יכול להמליץ לך על אוברלנד.
אני בניתי כל מני אבולוציות של מתקני גלגל ספייר לCJ הישן והטוב שלי, שמחוברות לבודי, ובCJ זה באמת על הז** שלי שהבודי קצת נקרע פה ושם והתושבות האחוריות במילא קרוסות כבר מזמן... בצ'רוקי זה חבל, ואני מתכוון לבצע פרויקט כזה רק כשיהיה לי זמן לחשוב ולתכנן ולעשות את זה ברמה הכי גבוהה. בינתיים אני כמוך אוסף תמונות ורעיונות מהאינטרנט...
אני גם מתעניין ואוסף רעיונות לבניית טמבון ברזל ומתקן לגלגל ספייר.
יש את הטמבונים והמתקנים חברת TOMKEN שנראים טוב, מסיביים ויחסית יותר פשוטים לביצוע - בלי הרבה כיפופים, אולי אפשר אפילו לקחת פרופיל U ולבנות איתו.
רק צריך למצוא זמן...
טמבון ומתקן ל- XJ:
http://www.tomken.com/prodimages/tmc-0105-8496.jpg[/url]
טמבון ומתקן ל- ZJ:
http://www.tomken.com/prodimages/tmr-0733-b.jpg[url="http://www.tomken.com/prodimages/tmr-0733-b.jpg"] (http://www.tomken.com/prodimages/tmc-0105-8496.jpg)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.