צפייה בגרסה מלאה : שבירתה של צלחת ברקס
במהלך ראלי גולן אילת נתקלתי בתקלה נדירה, שחובה לשתף בא את אנשי
הפורום. תקלה נדירה של שבירת צלחת בולמים ופרוק היציקה לשני חלקים.
סיפור המקרה :
במהלך הראלי נשבר בולם עזר קידמי. הבולם מותקן נמוך מהבולם המקורי.
השבר היה בחלקו העליון, בבורג העובר דרך התושבת העליונה.
החלק שנשבר, נפל לחלל האחורי של הצלחת, פגע בברזל ועף חזרה לצלחת,
עשה חור וגרם להפרדה בין הצלחת הגדולה לבין החיבור לגוג'ונים.
אני חושב שמראה עיניים טוב יותר מהסיפור.
קבלו הסברים בתמונות המצורפות :
באיזה רכב מדובר?
הצלחת מקורית או חליפית?
טל
צ'טערת, לא רואה רלוונטיות. מעניין זה כן, לראות את התמונות בהחלט שווה - אבל זה נגרם משבר של בניית עזר של גל, לא כתוצאה מכשל מבני "רגיל" של חלק. בתור משתתף היה מטריד אותי הרבה יותר מה מצב כלוב ההתהפכות שלי (או חגורות 5 הנקודות, או חיזוקי הסרנים, או...) מאשר עמידות דיסקת הבלם המקורית (או התחליפית) למכה כזו. אי אפשר להתגונן נגד מזל רע.
למה "רגיל"? כי זה מרוץ. גם רכבים שנבנים בסכומי עתק רק למרוצים נשברים, גם חלקים שמיועדים רק למרוצים נשברים. במרוצים אין בלתי שביר אבל יש המון בלתי סביר... :mrgreen:
גל אהלן, קודם כל מגיע לכם הורדת כובע על מרוץ מוצלח, מקום שלישי בT2 ולדעתי מקום 5 או 6 כללי בין המכוניות.
את הסיפור שמעתי (כל אילת שמעה... :mrgreen: ) ועכשיו מעניין לראות את התמונות. מה בעצם מביא אותך למסקנה שבאמת הצ'ופציק נכנס מאחורי הצלחת וגרם לנזק? מצאת אותו? נראה כמו סיכוי קלוש ביותר, אם כי דברים כאלו קוראים (אני עדיין זוכר שפעם אחת גיליתי את זכוכית הביקורית של המשאבה הראשית אצלי בג'יפ שבורה).
זה שבר באמת מעניין. בלי בדיקה מטלורגית קשה יהיה לנחש מה גרם לכשל, אבל לפי איך שזה נראה בתמונה, זו תמונה "מהספר" של שבר כתוצאה מהתעייפות טרמית. בעברית- דיסק לוהט, מתקרר, מתלהט, מתקרר, ובמקום הכי עבה, בו שחרור החום הוא הגרוע ביותר, נוצרים סדקים בחומר, שבסופו של דבר, מכה קטנה (מכה מכנית כמו מבולם, מאבן, ואולי מכה טרמית מכניסה לשלולית מים כשהדיסק חם) הופכת אותם לשבר.
אבל זה באמת ניחוש...
אסף.
לנמרוד ואסף
איני יכול לומר בוודאות שזו הסיבה.
אך רצף הארועים מוביל אותי למחשבה,אך בהחלט לא למסקנה.
הבולם נשבר בעלית קטע הקישור לזינוק סטייג 2.(ירידה מהירה ופיתאומית מהדרך בגלל
נהג משאית שבא ממול והחליט לנסוע כבאנגליה,ליד אי התנועה בכניסה למזבלה)
הוחלף בולם בסרוויס והצלחת נשברה לאחר ק"מ מהזינוק.
רצף הארועים הוביל אותי לכך שיש קשר בין הדברים.
כמובן שהחום של הברזל רק תרם לכך וברור שלא היה קורה במצב קר.
כמו כן החור שנפער בצלחת לא משאיר הרבה דימיון למה שעבר דרכו...
גל.
איציק - 4X6ZH
01-08-07, 08:25
עד כמה שאני מצליח לזהות בתמונה . יתכן וזה שבר ישן \ סדק עמוק ישן
השבר רק בחלקו של החור נקי ובכל שאר השטח יש סימני חלודה וליכלוך .
ואז הבורג נשבר מסיבה אחרת .
או שהוא נפל ונכנס לו במקום שלחץ על הצלחת וגרם לסדק להפוך לשבר .
או שפרוק הגלגל להחלפת הבולם שחררה את צלחת הבלם שבהמשך התפרקה .
כמו שאסף כתב חימום וקירור וגם רואים את זה על משטח הבלימה של הצלחת
כדאי לחשוב על החלפה יזומה של כל צלחות הבלם :!:
איציק
קרה לי מקרה דומה (http://www.jeeptrip.co.il/page.aspx?div=Forums&group=15&item=798391) בנסיעה רגילה ללא שום מאמצים..וכמו שאיציק הציע גם אני החלפתי את הצלחות מאז..
ליאור
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.