צפייה בגרסה מלאה : CJ כרכב טיולים משפחתי
שלום לכולם,
אני מתלבט (כמו רבים בפורום הזה) לגבי קניית ג'יפ ראשון, בתקציב דלפונים.
אנחנו זוג עם ילדה וכלבה. לכן סמוראי וויטרה נפלו.
ניבה נפלה בגלל המלצות לא כל כך טובות בפורום ובכלל, מה שמשאיר את ה- CJ
השאלה היא כזו - מעבר לטיפולים, ולאחזקה היקרה ולדלק ולכל הדברים שעולים תמיד בפורום, היא האם רכב מאמצע שנות השמונים יכול לשמש ג'יפ משפחתי? בכל התמונות של טיולי משפחות באינטרנט לא ראיתי רכבים מהדגם הזה (אולי יש, אבל אין בתמונות?). מה יהיה מצבו של רכב, גם אם מטופל היטב, בטיול במכתש רמון לאחר נסיעה ארוכה מאיזור השרון כל הבוקר? האם אני צריך לעצור כל שעה שעה וחצי לקרר אותו ולבדוק שהכל תקין? גם אם אני יוצא מהבית כשהוא תקין, האם אני ברמת סיכון גבוה להיות מחריב הטיולים? בנוסף, אני מבין את המגבלות של הג'יפ הזה בכביש אבל בכל זאת יש כביש בדרך לשטח... האם זה הגיוני לקחת משפחה לשלוש שעות נסיעת כביש בג'יפ שנת 85, גם אם יש לו כסאות משופרים ומזגן?
אשמח לשמוע מניסיונכם- האם משפחות מטיילות בגי'פ מהסוג הזה ? האם אני קונה רכב לטיולים באיזור שלי בלבד, והחלום של טיולים במדבר יהודה ובנגב לא יתממש איתו ?
תודה
יש סיכוי סביר שאחרי 3 שעות נסיעת כביש,
מצב ג'יפ יהיה טוב ממצב הנוסעים בו :D
וברצינות,
לפני שאתה קונה, קח את אישתך לסיבוב בסיקס,
תתרשמו בעצמכם האם זה מתאים לכם.
בלי להיות שובינסט, בד"כ הוטו על טיולי משפחה ברכב כזה מגיעים מהצד הנשי במשפחה (די בצדק, מבחינתן, רכב רעוע, רועש, קופצני ומאובק לעומת SUV מודרני...)
אבל שווה לנסות...
מבחינת אחזקה/תחזוקה,
תלוי במצב הרכב הספציפי, אלו רכבים פשוטים ואם הם מתוחזקים היטב הם אמינים למדי.
בהצלחה,
סער.
ניר,
כמו בכול רכב משומש בן 20 שנה
עם אתה מסוגל להשקיע קצת בשיפורים, הCJ יהפף לרכב אמין מאד,
יש פה הרבה שמטילים בנגב, ולא דורשים שרות גרר
תריץ חיפוש על הנושא, תקרא ותלמד.
אבל אני רוצה להזהיר אותך, השיפורים הם כמו סמים, ברגע שהתחלת, קשה להפסיק...כמעט אין סוף
אולי כבוד הרב יגיב לנושא......
בנתונים שמסרת לא הייתי שולל את הויטרה או לאדה
דווקא CJ פחות מתאים לנתונים.
בכל מקרה CJ מטופל ומתוחזק,לא יכזיב ולא יעצור
אותך בטיול.
קודם כל, תודה רבה על התגובות
שנית, אולי עוד כמה נתונים יכולים לסייע
אני בחור גדול (למעלה ממטר תשעים) ומאוד לא אוהב קלסטרופוביה.
ויטרה ללא ציוד עם המשפחה שלי לטיול של יום אחד - ויטרה יכולה להתאים אבל בתור משפחה שאוהבת קמפינג, ציוד ליותר מיום אין איפה לשים. חשבתי על פתרון יצירתי של שילוב הויטרה עם עגלה, אבל איפה אפשר באמצע המדבר לשים עגלה מלאה בציוד ולחזור ולמצוא אותה באותו מקום?
לגבי הלדה, אני מפחד מאו לעצור באמצע השטח כי התגובות עליה היא שהיא לא אמינה (למרות שמצאתי אחת במצב ממש טוב כרגע), או שיהיה לה קשה וחבורה של 5-6 ג'יפים יצטרכו לחכות לי באופן קבוע לאורך כל המסלול.
אני מבין שהסיקס אמין ולא יעצור באמצע, אבל האם הייתם אומרים חד משמעית כן לטפל בו ביום שישי, לצאת ביום שבת ב- 0600 בבוקר עד לנקודת מפגש ב- 0900, בלי מנוחה לרכב, לעשות טיול של 5-6 שעות, ומשם עוד שעה עד לנקודת קמפינג. זה לא גדול על רכב בן 20+?
לגבי הרכב הספציפי, שמתי עין על ג'יפ סגור במבנה, עם כסאות של ספארי ומזגן חדש. אין ספק שזה לא רכב SUV חדש, אבל יש לו עדיפות על פני רכב פתוח בהיבט המשפחתי.
מניסיונכם, האם הרכבים האלה משמשים משפחות ? או שהפרופיל של בעלי הרכבים האלה הוא או סטודנטים או מכורים?
שוב תודה,
ניר
ניר, ב-CJ שלי שלא נגעתי בו מעל חודש אין לי שום חשש לצאת מחר לטיול של שלושה ימים לרמת הגולן או הרי אילת. ולכן אני אומר לך באופן חד משמעי שזה לא גדול על רכב בן 20.
להגיע למצב הזה שאני יכול לסמוך עליו לקח הרבה זמן, דם, יזע, דמעות אבל הכי חשוב כסף והרבה ממנו.
CJ טוב אמין ומפנק (לרוב) לא ימכר מאוד בזול, אני מכיר אחד כזה שנמכר לא מזמן סביב ה-30 אלף.
ההמלצה העיקרית שאני יכול לתת לך היא לחפש CJ ארוך או סופה ארוכה מה שהתקציב יאפשר, לחפש את הרכב במצב המכני הכי טוב שאתה יכול למצא ועם כל השיפורים שתיהיה מעוניין שיהיו בו (גם על חשבון הגדלת התקציב) כל שקל שתשקיע במעמד הקנייה יעלה לך 2-3 עם תעשה את זה אח"כ לבד.
לדעתי.. לגיל הרכב אין משמעות, כל זמן שהוא מטופל ומתוחזק היטב. אישית הייתי מעדיף להתקע עם רכב בן 20 שמתוחזק היטב, פשוט ולא מורכב ("ברזל") מאשר עם רכב בן 4-5 במצב תחזוקתי לא טוב, ומלא אלקטרוניקה ומחשבים.
האופצייה כמו שאתה מתאר אותה, לאור הנתונים- גודל פיסי, משפחה, כלב אכן מכוונת לCJ על פני ויטארה או לאדה.
האם בדקת בכוון הטנדרים? היילקס משנתון ישן, איסוזו, בופאלו?? אולי מנוע דיזל על פני מנוע בנזין שתיין?? לארגז פתוח יש יתרונות מסוימים בטיולים, ולסגור יתרונות אחרים...
דני
חשבת אולי גם על סופה מהשנתונים המוקדמים?
כבר ניתקלתי בכמה כלים סטנדרטים ושמורים, במחירים לא הרבה יותר גבוהים (ולפעמים גם יותר נמוכים) מסיקס ממוצע.
היתרון העיקרי של הסופה הוא בעיקר במערכת ההזרקה. נסיעת הכביש שלה לא מדהימה אבל גם מעט טובה יותר מסיקס.
בכל מקרה אם הכיוון הוא ג'יפ סגור-יהיה לך יותר קל למצוא סופה. ולא חסרות כאלו מהשנתונים המוקדמים.
ועוד משהו קטן-הג'יפים האלו (גם סיקסים וגם סופות), בהנחה שמתוחזקים היטב לרוב לא יתקעו (ואני לא אתחיל לספר פה איך חזרתי מאילת עם הסופה :). אבל קח בחשבון שמתישהו זה יגיע...
ועל כל פנים-ביטוח גרירה...
עמרי
ערן המסוקס
04-08-07, 12:41
סיקס וגם סופה ישנים, ידרשו ממך ידע ותושייה מסויימת במקרה ותהיה תקלה. ואכן הסבירות דיי גבוהה שפה ושם תהיה לך תקלה, שלעיתים יהיה נדרש לתקן בשטח (ולעיתים תוכל פשוט להמשיך למרות הבעייה).
מבחינת נסיעה של יום יומיים וגם יותר רצופים, אין שום בעייה. זאת במידה והרכב מתוחזק כמו שצריך. רכב בגיל הזה כבר עבר שיפוצים ולכן חלק מהמכלולים שלו יהיו חדשים לגמרי (מנוע, גיר, טרנספר, מיסבים שונים ועוד).. הטריק למצוא רכב שישרת אותך בטיולים, בדרך כלל יהיה למצוא סיקס שבעליו טייל איתו הרבה בשטח (לא בדיונות! אלא בטיולים ארוכים למדבר!). זה רכב שרוב המחלות שלו כנראה טופלו והוא בנוי טוב יותר לצורך טיולים בסגנון זה.
אתה לא צריך שיפורים בסיקס. זה בכלל לא צריך לעניין אותך, אם הכוונה שלך היא לטייל עם SUV למיניהם. שיפורים בסיקס לא משפרים את האמינות שלו, וברוב הפעמים זה יהיה ההיפך.
לגבי הלדה, אני מפחד מאו לעצור באמצע השטח כי התגובות עליה היא שהיא לא אמינה (למרות שמצאתי אחת במצב ממש טוב כרגע), או שיהיה לה קשה וחבורה של 5-6 ג'יפים יצטרכו לחכות לי באופן קבוע לאורך כל המסלול. שוב תודה,
ניר
עבירות זאת לא הבעיה של הניבה-בזה היא טובה מאד, גם ביחס לרכבים שעולים אלפי אחוזים יותר ממנה, הקוזאק הזה לקח אותי ברחבי הנגב, רוב הזמן כרכב בודד,עמוס בציוד בלי בעיות עבירות ולעיתים תוך מעקף של גדולים ונחשבים ממנה בנק' ידועות.
אחרי כמה שנים עם ניבה בשטח אני יכול להעיד שעבירות זו לא הבעיה שלה.
מה ששבר אותי זה הבעיות המכניות-הרכב שלי היה מתוחזק ברמת לקקנות לרכב כולל שיפורים וחלקים איכותיים וזה לא עזר להמנע מהפתעות שנשארו כירושה מאחד מהבעלים הקודם.
זה היה פשוט מרוץ כיבוי שרפות-בעיה שטיפלתי בה ברוב המוחלט של המקרים לא חזרה על עצמה אבל כל הזמן היו הפתעות חדשות..
הבעיה הגדולה של ניבה זה דוקא המחיר הנמוך שלה-מי שקנה אותה לאורך השנים היו אנשים שלא היה להם יותר מידי להוציא עם רכב שטח=הרבה מאד מהם חסכו בהוצאות אחזקה ותחזוקה=רכבים ברמה מכנית ירודה וניבה זה לא רכב שמזדקן בכבוד, הזמן ותחזוקה לא קפדנית בהחלט עושים לה רע ולך מעמיקים את הכיס עד כדי תסכול.
הסיכוי שתמצא ניבה באמת מתוחזקת קלוש ולכן אני היום לא הייתי מתקרב לניבה, רובן גרוטאות מתנייעות שאולי פחחות וצבע עושות להן משהו חיצוני אבל מי שמחזיק ניבה טובה פשוט לא מוכר אותה.
אתה חושב על CJ אבל לא ציינת דבר חשוב, איך אתה בתור "מכונאי חובב"?
רוב התקלות בCJ יהיו כאלו שאפשר לתקן עם ספריי קרבורטור חוט ברזל ופלייר אבל איך אתה מסתדר עם הנ"ל?
אני לא מכיר רכבים, אבל בצבא הייתי שריונר מג"ח. מה שאומר שיש יכולת, צריך ידע. בצבא גם נהנתי מאוד מלטפל בטנק, אז אני לא מודאג. אין כמו להחליף זרוע ראשונה ב- 0200 בלילה ולעשות הפסקת קפה וסיגריה... :)
אני גם לא חי באשליות, לא נוסעים עם CJ ומרגישים כמו SUV שהרגע יצא מהמפעל, יש תקלות, צריך להשקיע לא מעט זמן בטיפולים בין לבין ובעיקר צריך לאהוב את זה, כי אחרת זה לא עובד.
אבל אני לא לבד, ואם המשפחה שאיתי לא תהנה מהטיול אז סביר להניח שכל הנושא ילך וידעך.
לכן אחת השאלות החשובות פה הוא האם אתם מכירים משפחות שיוצאות לטייל ב- CJ?
איך הוא כרכב טיולים משפחתי?
לגבי שיפורים, השיפורים שמעניינים אותי הם בעיקר כאלה שיהפכו את הנסיעה מהנה יותר לאלה שיושבים איתי באוטו. מבחינתי טוב לי עם מה שיש...
לי יש CJ, ארוך סגור פח (לבינתיים) ומקורי (ללא שום שיפור)
התקנתי מאחור ספסל רוחבי (תודה למיצובישי L300) לטובת הבוסטר של התינוקת שלי בת השנה..
בינתיים החלטתי לרדת מרעיון המזגן (ממילא יולי-אוג' לא מטיילים), ומייד כשאוכל - אסיר את הסגירה ואעבור לברזנט.
לומר לך שזה רכב הטיולים האידאלי למשפחה - זה לא.
אבל-
למישהוא כמוני, שנהנה לעבוד על האוטו כמו לטייל איתו, ומטייל בממוצע פעם בחודש-חודשיים עם המשפחה - זה הרכב האידאלי.
סיקס מתוחזק היטב הוא רכב א-מ-י-ן נקודה.
הבעיה היא למצוא כזה, או להשקיע ימבה כסף (עירא) כדי להגיע למצב הזה.
אני בחרתי לקנות רכב מעיריה, שבילה את רוב זמנו על הכביש, וממשיך להשקיע כל חודש ביישור הקו.. לאט-לאט..
טיפול גדול, בושינגים, ביטול חופשים, החלפות מיסבים רועשים, בקיצור - מתקן כל תקלה שראיתי - בזמני החופשי.. זה אולי ייקח עוד חצי שנה (אין לי הרבה פנאי) אבל בסוף יהיה ג'יפ "מיושר" שיכול לסוע "מצפה-ת"א" כמו שכתבת.
נ.ב
לא מסכים לגבי האמרה "חלקים יקרים".. גש תנסה לקנות חלקים לויטרה ואז תבין מה זה חלקים יקרים באמת..
בקיצור-
אם יש לך:
* זמן פנוי
* סבלנות
* רצון ללמוד ולהתעסק במכונאות חובבים
* אהבה לרכב ישן
* אישה מבינה ותומכת (אחרון ברשימה אבל ראשון בחשיבות, מסתבר)
CJ הוא הרכב שלך.
six 4 life
04-08-07, 16:45
ניר- מה התקציב לא ציינת.
הכוכב הכחול
04-08-07, 18:00
התקציב... אוי התקציב.. (http://jeepolog.com/forums/showthread.php?t=15871&highlight=%F2%EC%E5%E9%E5%FA)
אני לא מכיר רכבים, אבל בצבא הייתי שריונר מג"ח. מה שאומר שיש יכולת, צריך ידע. בצבא גם נהנתי מאוד מלטפל בטנק, אז אני לא מודאג
מה שחשוב זה שיש יכולות, ידע זה דבר נרכש, יש בסיפרית האתר ספר רכב של ה CJ, לי יש עותק אחד בבית ואחר בגיפ, בנתיים עשיתי בו לא מעט דברים ללא ניסיון קודם במכונאות (לפחות לא ב 10 שנים האחרונות)
אבל אני לא לבד, ואם המשפחה שאיתי לא תהנה מהטיול אז סביר להניח שכל הנושא ילך וידעך.
לכן אחת השאלות החשובות פה הוא האם אתם מכירים משפחות שיוצאות לטייל ב- CJ?
יש משפחות שמטיילות עם CJ, אנחנו כמישפחה (ואני מכיר עוד בעלי CJ'ם עם משפחות) מטיילים ללא שום בעיה, שים לב שה CJ הקצר הוא בעייתי מבחינת מקום לציוד לטיול של יומיים עם הילדים (בעיתי עד בילתי אפשרי ללא גגון), דבר נוסף כמו שאמרו לפני זה השותפים לטיול, ואת זה אתה צריך לקחת בחשבון, אצלי אישתי מיצטרפת לכל טיול, בין אם זה טיול מידבר ליומיים או טיול עבירות, הילדה רוצה לטייל בגיפ לעיתים רחוקות יותר.
אני גר בחיפה, זה לא מנע ממני טיולים במדבר יהודה ובדרום בכלל, נוסעים כמה שעות בכביש ובגיפ תקין זה לא משהו שהוא מתרגש ממנו, לטיולים האלו נסעתי ללא הילדים, אבל זה תלוי בילדים שלך.
לנסיעה עם ילדים חובה ספסל אחורי רוחבי עם חגורות, אני יודע שזה ברור לך אבל קח בחשבון שמאוד יכול להיות שזה הדבר הראשון שתיצטרך לעשות ברכב כי לא מעט מהכלים הללו הם ללא ספסל אחורי רוחבי.
לגבי שיפורים, השיפורים שמעניינים אותי הם בעיקר כאלה שיהפכו את הנסיעה מהנה יותר לאלה שיושבים איתי באוטו. מבחינתי טוב לי עם מה שיש...
שיפורים כאלו זה לדעתי בידוד טוב בריצפה ובקיר אש, עם מזגן וחימום תקין, מושבים טובים של ספארי וקפיצים רכים יותר, רכב סגור או פתוח זה שוב תלוי בך ובשותפים, אני אישית עדיין לא יודע אם אני רוצה לסגור את הרכב או לפתוח אותו.
תגיד מאיזה איזור אתה, אין לי בעיה לצרף את המישפחה שלך לסיבוב באיזור שיראו וירגישו מה זה CJ.
ג'יפ ארוך (CJ או סופה- אותו דבר מבחינתי) יכול להיות בהחלט רכב לזוג + ילד או 2 + כלב. יכול להיות, אבל גם מגביל מאוד, בעיקר בגלל שחסרות שתי דלתות. בהיבט הזה, רכב פתוח יעשה עבודה יותר טובה, (הזאטוטה והכלבה ייכנסו מהצד)- וזה למרות שסגור וממוזג נעים יותר בכביש. בשטח, אני תמיד מקנא במי שנוסע בג'יפ פתוח.
עוד כמה מילות על נסיעת הכביש עד הטיול- חד משמעית, בסופה ייקח לך פחות זמן להגיע, ואתה תגיע במצב יותר טוב לעומת CJ. ההילוך החמישי עושה את ההבדל, יחד עם עוד כמה כוחות סוס שימושיים בעליות ועקיפות.
ההמלצה שלי- קח את האישה לסיבוב בג'יפ של מישהו. רצוי מסודר ונקי מבפנים. אם היא תגיד "לא" גדול- עזוב. זה לא ישתפר, זה אף פעם לא משתפר, רק נהיה יותר גרוע. אם היא תתלהב וגם אתה- זה הכיוון בשבילכם.
אסף.
קודם כל, אני שמח לראות שאכן תחושות הבטן שלי נכונות לגבי ה- CJ
לגבי התקציב, התקציב לרכב עצמו (ללא טסט אם צריך וביטוח) כולל יישור קו ראשוני להביא אותו למצב נסיעה תקין הוא 24K. כפי שציינתי, זה תקציב דלפונים. לכל אלו שיגידו שג'יפ עולה הרבה יותר, זה נכון. גם בזמן וגם בכסף. אבל למי שמבין קצת בתקציבים, זה מגיע משורה אחרת בספר התקציב...
תקציב הוא לא רק עניין של כסף אלא עניין של סדר עדיפויות... גם הבית שלי צועק לכמה שיפוצים ואני מסביר לו בהיגיון שהוא יצטרך לחכות עוד כמה חודשים כי עכשיו קונים ג'יפ...
נימי, אשמח לעשות סיבוב. אצור אתך קשר בפרטי. כמובן שאני מבין את נושא החגורות, אבל למה ספסל רוחבי? ברכב שאני מסתכל עליו יש שני ספסלים לאורך הרכב ו-6 חגורות לכל היושבים מאחור. צפויה לי בעיה בנושא הזה?
בנוגע לבדיקת הרכב...
כרגע אני מבין כמה דברים:
1. אין לי שום ידע וכלים על מנת להעריך את מצבו של הג'יפ שאני חושב עליו
2. למרות שקראתי פעמיים את המאמר בנוגע לבדיקה לפני קניה של- CJ, עדיין חסר לי ידע בסיסי ולא הייתי סומך על הבדיקה שלי.
3. המוכר של הכלי עושה רושם של בחור נחמד ואמין, שטיפל והשקיע בצורה יפה ברכב, שזה לא פחות חשוב.
4. יש כמה תמרורי אזהרה שצריך לבדוק לפני שקונים. לא בהכרח מדאיגים, אבל צריך לבדוק.
האם יש מקומות שניתן לבדוק בהם את ה- CJ ולקבל תמונת מצב אמינה לגביו?
לאור המאמר של חנן בנוגע לבדיקת ה- CJ, כמה שווה הבדיקה הזו?
כמה דברים קטנים מנסיוני עם דיפנדר 90 פתוח בשנה וקצת האחרונות
זה אמנם דיפנדר ולא סיקס אבל לגבי ה"פתוח" אני מניח שאותו הדבר
אני אתחיל מזה שכל פעם שיש איזו תקלה בדיפנדר חברה שלי מתבעסת ומנסה לשכנע אותי למכור. טיול אחד אחר כך זה מתהפך והיא נזכרת כמה כיף לה באוטו וכמה היא אוהבת אותו :)
לגבי רכב פתוח קצר - עבור זוג+ילדה וכלב זה אוטו מושלם לטיול של יום אם אין לך בעיה של חיכוך צמוד בין הילדה לכלב מאחור. קח בחשבון שאם אין ברזנט זה לא נעים לשבת מאחור במהירות נסיעה בכביש - הרוח חזקה מאד.
אם אתה מתקין גגון אני מניח שאין בעיה לקחת ציוד.
אני לא יודע אם אתה מתכוון להשתמש בו גם כרכב יומיומי אבל קח בחשבון שבקיץ חם מאד לסוע באוטו באיזורים פקוקים ואתה מגיע מזיע כמעט לכל מקום בשעות היום. אני אישית לא רואה סיבה לסוע ברכב עם ברזנט בקיץ - אם הייתי רוצה גג הייתי קונה סגור.
גלעד
כבעל CJ8 (שנת 90) ארוך פתוח אני יכול לומר לך שכמו הרבה רכבים אחרים יש יתרונות ויש חסרונות.
בגדול היתרונות הם בשטח והחסרונות הם בכביש. אבל גם לנהיגה בכביש אני כבר התרגלתי.
לגבי אמינות CJ ישן, אני יכול להעיד על הCJ שלי שזה ממש לא בעיה. כבר עשיתי מספר לא קטן של טיולים מהחרמון ועד אילת ללא בעיות מיוחדות. הבעיות שכן היו, קראו בשטח (החלפת צלבים ..וכו') אבל בלי עין הרע עד היום תמיד חזרתי הביתה בגיפ ולא על גרר.
אני אישית מעדיף גיפ פתוח ולא סגור. שבוע שעבר חזרנו מטיול שלושה ימים ברמת הגולן והיה כ"כ חם שגיפ סגור שהיה איתנו נסע ללא מזגן (המזגן לא חזק מספיק) ואצלי בגיפ הפתוח היה הרבה יותר נעים. בלי קשר, לפי הניסיון שלי ילדים מעדיפים ג'יפ פתוח. בד"כ ילדים מג'יפים סגורים עוברים לג'יפים הפתוחים במהלך הטיול. וכמו שכתב אסף הם עולים ויורדים מהצדדים ולא מפתח הדלת.
הבעיה העיקרית לעניין הCJ (לפחות אצלי) זה בת הזוג. אני כבר מזמן וויתרתי ולטיולים אני יוצא רק עם הילדים. האמת שגם אשתי נהנת להיות כמה ימים בבית לבד בלי ילדים ובעל... "זה נהנה וזה לא חסר".
המלצה שלי לגיפ טיולים: לך על CJ או סופה, ארוך, פתוח ואך ורק במצב מתוחזק טוב!
לסיום, רשמת שלא ראית תמונות של CJ בטיולים אז קבל כמה מהטיול האחרון שלנו. אם תרצה יש לי עוד הרבה תמונות מטיולים אחרים או שאתה מוזמן לבוא ולראות בעצמך.
רז
ערן המסוקס
04-08-07, 22:25
עוד כמה מילות על נסיעת הכביש עד הטיול- חד משמעית, בסופה ייקח לך פחות זמן להגיע, ואתה תגיע במצב יותר טוב לעומת CJ. ההילוך החמישי עושה את ההבדל, יחד עם עוד כמה כוחות סוס שימושיים בעליות ועקיפות.
על מה ולמה?
שלום לכולם,
אני מתלבט (כמו רבים בפורום הזה) לגבי קניית ג'יפ ראשון, בתקציב דלפונים.
אנחנו זוג עם ילדה וכלבה. לכן סמוראי וויטרה נפלו.
ניבה נפלה בגלל המלצות לא כל כך טובות בפורום ובכלל, מה שמשאיר את ה- CJ
השאלה היא כזו - מעבר לטיפולים, ולאחזקה היקרה ולדלק ולכל הדברים שעולים תמיד בפורום, היא האם רכב מאמצע שנות השמונים יכול לשמש ג'יפ משפחתי? בכל התמונות של טיולי משפחות באינטרנט לא ראיתי רכבים מהדגם הזה (אולי יש, אבל אין בתמונות?). מה יהיה מצבו של רכב, גם אם מטופל היטב, בטיול במכתש רמון לאחר נסיעה ארוכה מאיזור השרון כל הבוקר? האם אני צריך לעצור כל שעה שעה וחצי לקרר אותו ולבדוק שהכל תקין? גם אם אני יוצא מהבית כשהוא תקין, האם אני ברמת סיכון גבוה להיות מחריב הטיולים? בנוסף, אני מבין את המגבלות של הג'יפ הזה בכביש אבל בכל זאת יש כביש בדרך לשטח... האם זה הגיוני לקחת משפחה לשלוש שעות נסיעת כביש בג'יפ שנת 85, גם אם יש לו כסאות משופרים ומזגן?
אשמח לשמוע מניסיונכם- האם משפחות מטיילות בגי'פ מהסוג הזה ? האם אני קונה רכב לטיולים באיזור שלי בלבד, והחלום של טיולים במדבר יהודה ובנגב לא יתממש איתו ?
תודה
יש לי CJ פתוח כבר יותר משבע שנים, שעבר איתי את כל שלבי המשפחה עד עכשיו, הוא איתי עוד מלפני שהכרתי את אשתי.
כיף לא נורמלי לטיולים קרובים, זה תמיד. כיף נהדר לטיולים ארוכים, כמה שיותר ארוכים, מבחינתי. מבחינת אשתי - פחות. הקור, בעיקר הקור מפריע לה. לפני הילדים, הפתרון שלנו היה נסיעה בשני רכבים - היא ברכב הליסינג, אני בג'יפ, עד לנקודת היציאה שלנו לטיולים בדרום - משפחתי במיתר. בכלל היינו משאירים שם את הג'יפ תקופות ארוכות.
אבל כשנולדה עדי (היום בת 3) קניתי מיד רכב שטח סגור, עם 4 דלתות. טויוטה היילקס, ואחר כך צ'רוקי שזה כמו סופה אבל עם חמש דלתות ואטום. החסרונות של CJ כרכב משפחתי הם:
1. מספר הדלתות. לא צריך להסביר יותר מדי. אפשר להסתדר, אבל זה לא נוח.
2. רכב פתוח - רעש, בידוד, קור בחורף, חום שקשה לשלוט עליו בלי מזגן בקיץ - כל הדברים האלו באים לידי ביטוי בעיקר בנסיעת הכביש הארוכה, אבל מה לעשות, היא חלק מטיול שטח לנגב. מה שאנחנו מוכנים לקבל, והנשים שלנו בדרך כלל מוכנות גם, הרבה פחות סביר עבור ילדים רכים. בשטח אנחנו נוסעים לאט , בשעות הנעימות, דווקא בכביש אנחנו נאלצים לסוע לפעמים בשיא השעות החמות, או בלילה בחורף...
3. בטיחות אקטיבית - CJ אופייני ומוגבה על צמיגי 31, לא יותר, מתנהג על הכביש מאד גרוע. כן, יש יותר טוב ופחות טוב, אבל את הבסיס אי אפשר לשנות והרכבים האלו מחורבנים על הכביש. אין מה להשוות את היציבות של סופה, ובוודאי של צ'רוקי, שעדיפות בהרבה. ההתנהגות הדינמית הגרועה, יחד עם מנוע חלש יחסית, מחייבים אותנו לעשות את נסיעות הכביש הארוכות בקצב נמוך יותר - (כן ערן המסוקס, אין מה לעשות... עם סופה - או צ'רוקי - אפשר לשייט ב120 ויותר על כביש 6 ועם CJ לא וזה מקצר את זמן הנסיעה, וזה משמעותי עבור מי שלא גר בנגב לצערו).
4. תחזוקה - כאן אתה ענית לעצמך. אם זה במילא רכב לטיולים בלבד, כלומר לא תלויים בו ביום-יום, ויש לך את הרצון והחשק לתחזוקה עצמית, לא תהיה לך שום בעייה. מג"חים הם אכן בית ספר טוב למכונאות - רק תוריד סקאלה אחת במומנט ביד שסוגרת את הברגים אחרת תפרק את האם-אמה של הג'יפ ;-)
5. שורה תחתונה - מעורבת... כרכב לטיולים חד יומיים בסביבה, בעונות היפות - CJ יעשה את העבודה יופי. כרכב לטיולי נגב ארוכים, עם כל המשפחה - CJ הוא רכב גבולי, ולרוב המשפחות שאני מכיר לא יתאים. אלטרנטיבה עדיפה היא סופה ארוכה סגורה. עדיין יש לה רק 2 דלתות, אבל בהיבט החשוב מאד של נסיעת כביש היא עדיפה בהרבה.
ערן המסוקס
05-08-07, 11:24
(כן ערן המסוקס, אין מה לעשות... עם סופה - או צ'רוקי - אפשר לשייט ב120 ויותר על כביש 6 ועם CJ לא וזה מקצר את זמן הנסיעה, וזה משמעותי עבור מי שלא גר בנגב לצערו).
נמרוד.. אתה מוזמן לקפה וסיבוב.
זה ממש ממריד (נמרוד :mrgreen: ) שאנשים לא יודעים לתחזק מנוע כמו שצריך ואחר כך באים ומתלוננים שהוא לא סוחב ועובד מגעיל.
אין שום בעייה לשייט על 120 מבחינת המנוע בסיקס, ויש לי לפחות עד אחד וותיק פה שיכול להעיד לטובתי (הוא גם כתב רכב נכבד, וגם בעל סופה וותיק {תן לי גב או שאני גונב לך את הפקקים של הונטילים} )
למעשה אם אתה מתעקש, אז 140-150 קמ"ש זאת המהירות הסופית של הכלי, עם מנוע סטנדרטי.
התאוצות לא רחוקות מרכבים משפחתיים מודרניים, עד 100 קמ"ש.
לגבי החימום בחורף.
עם ברזנט נורמאלי וחימום מקורי, אתה מתנהל בנוחיות בשיא החורף ברמת הגולן בסופת שלגים, עם חולצה בלבד עליך. כן, גם זה מנסיון.
בקיץ לעומת זאת, זה דיי סיוט מבחינת החום ללא מזגן.
עם שאר הדברים שרשמת אני מסכים לגמרי.
עד כאן הנסיון הצנוע שלי.
מוני אורבך
05-08-07, 11:35
כבעל שני רכבים פתוחים בעבר (שלושה אם מחשבים סופה שנגנבה אחרי שבועים )-: )
תרשה לי להוסיף את שני הסנטים שלי:
1. CJ יכול להיות רכב מאוד אמין. תלוי במידת ההתעוללות שעבר.
2. CJ בכביש ובמיוחד פתוח זו הנאה מאוד קטנה.
3. סופה פתוחה לעומת זאת יכולה להיות כמעת רכב נורמלי. אם יש לך גם ברזנט טוב (רק בסטופ לא הזבל שמיצרים בארץ) + דלתות פח עם מראות נורמליות. אתה מקבל רכב נוח יחסית ושקט. אם תוסיף גם מזגן כפול עוצמתי הזורק אוויר לפנים (חשוב מאוד) ובידוד טוב לריצפה תקבל רכב נעים לנסיעות כביש. אני יודע מנסיון. הסופה שהיתה לי ונגנבה היתה סגורה בצורה טובה ללא ברזנט שמתנפנף והיה מאוד נעים לנסוע בה ביום יום.
4. CJ סגור מונע בעיות רעשים וחום וקור. סופה סגורה עם מזגן איכותי יכולה בקלות לשמש כרכב משפחתי.
5. רוב הנשים שאני מכיר שונאות לנסוע ברכב פתוח ובמיוחד ב CJ (רעש קרקושים קפיצות וכו). הם מוכנות לסבול את זה כחוויה חד פעמית ולא יותר.
6. ילדים מתים על רכב פתוח. זו פשוט חוויה בשבילם. עד היום הבת שלי כועסת עלי שמכרתי את הסופה הפתוחה.
סיכום:
1. אם אתה רוצה שיאשתך תבוא איתך - קנה סופה סגורה ומדוגמת ויש סיכוי סביר שזה יקרה. אם אתה רוצה בוודאות שתבוא איתך ואפילו תריב איתך על מושב הנהג - קנה דיסקברי בנזין.
2. אם וויתרת על האישה - אתה יכול לקנות סופה פתוחה (בעדיפות) או CJ פתוח. אבל רצוי כמה שיותר שמורים ומדוגמים.
בהצלחה
ערן... CATCH ME IF YOU CAN... הסופה שלי נוסעת "קצת" יותר טוב מהאקזמפלר שבדקנו, שלא הרגיש ממש חזק, כאילו משהו בו לא ממש תקין באותו יום. סופה תקינה צריכה לנסוע הרבה יותר טוב, ואתה זוכר כמה הייתי מופתע כשהסיקס שלך לא נפל ממנה בביצועיו)
זה שהסיקס (שלך) מגיע ל-140-150 (בסופה שלי הגעתי ל-150 כבר בהילוך שלישי...) זה תיאורטי בלבד. אם מתעקשים אפשר להגיע לפיקים כאלה מדי פעם, אבל סיקס לא מסוגל להתמיד במהירות כזו לאורך זמן והסופה כן. זה לא רק סל"ד גבוה מדי (עבור מנוע כזה) שיביא לבלאי מואץ, אלא שזה גם מאוד לא נעים ובעיקר מאוד לא בטוח לנסוע בסיקס יותר מ-100-110 קמ"ש. גם בסופה סגורה ומסודרת זה לא הכי כיף לשייט במהירות כזו לאורך זמן אלא אם מדובר בכביש 6.
מעבר לזה שבחלק מהכבישים מדובר בעבירת תעבורה והבלמים/היגוי לא מבריקים, תצרוכת הדלק במהירויות כאלה עולה בטור הנדסי. אם הסופה שלי יודעת לסחוט 9 ק"מ לליטר בקלות במהירות של 90 קמ"ש, הרי שב-120 קמ"ש קבוע אני כבר יורד ל-6.5 ק"מ/ליטר. אף סיקס לא יתקרב לצריכה הזו במהירות כזו... בטיול ממוצע מהמרכז לדרום יש 200 ק"מ כביש לכל כיוון, זה יכול להיות קריטי ומצטבר לסכומים.
אני איתך בדעה שביצועים (סחיבה בעליות, תאוצות מהמקום) הם לא בעיה בסיקס תקין. נהפוך הוא. אבל מה עם כל היתר? ההגה לא הגה, הברקסים לא ברקסים, היציבות שווה לתחת, הרעש, הרעידות, הריחות...סופה לכאורה רק "קצת" יותר מתורבתת, אבל ההבדל ניכר ואין מה לעשות.
ניר - בשטח אתה תהנה מסיקס פתוח כמו שלא תהנה מאף רכב אחר. זה משהו שקשה לתאר למי שלא ניסה. אמינות היא מושג גמיש ונזיל - סיקס הוא לא סמל האמינות, אבל אם הוא מתוחזק היטב הוא לא יעשה לך בעיות, וכבר כתב כאן מישהו בצדק גמור שבד"כ הסיקס שורד את הטיולים טוב יותר מאלה שנוסעים בו...
אבל לנסוע בסיקס פתוח 200 ק"מ כביש לכל כיוון בטיול ממוצע זה קשה ומתיש. בשביל ליהנות מנסיעות כביש ארוכות בסיקס אתה צריך להיות טיפוס מיוחד, ויותר מזה - אשתך צריכה להיות מאוד-מאוד מיוחדת. אם היא לא כזו (והרוב המוחלט של הנשים שלנו הן כאלה, גם אלה שמשתגעות על טיולים)תגלה שהיא מוותרת על הטיולים כבר אחרי הטיול הראשון-שני, ואם לא תבין את הרמז, אחרי שנה-שנתיים קיים הסיכון שתראה איך היא גם מוותרת עליך... :(
AvigdorAharon
05-08-07, 16:25
מזל שיש לנו את דרור, שיודע לסכם כל דבר בצורה הטובה ביותר!
מסכים עם כל מילה, CJ מתאים לטיולים אם הוא חונה קרוב, או לשני טיולים מדבריים בשנה.
לטיולים אחרים, הוא מיותר. 90% מהנסיעות בשטח לא משלבים אפילו הנעה קדמית...
הפתרון, לדעתי, הוא רכב SUV עם עבירות שטח בינונית (ליומיום ולרוב הטיולים), ו CJ למען הנשמה ולשני טיולי מדבר קשים בשנה. עם החלק השני הסתדרתי, לגבי החלק הראשון, עובדים על זה...
ערן, CJ הוא רכב ישן ומיושן, כל מה שאתה מתאר דומה יותר לחלום שלך שכל זה יראה. לא היה ולא יהיה, CJ לא יסע יותר מ 100 קמ"ש בצורה בטוחה לאורך זמן, בטח ובטח - פתוח. וכן, ה CJ שלי מכוון פיקס, מניע בנגיעה גם אחרי 3 שבועות, מאיץ הרבה יותר טוב מ CJ סטנדרטי, אבל הוא עדיין CJ...
אביגדור
(מנסיון של 4 CJ...)
שלום לכולם
בשעה טובה ומוצלחת קניתי ג'יפ.
בעצת הפורום קניתי סופה ארוכה סגורה, שנת 94
צמיגים רחבים וזהו! בלי שיפורים ותוספות, אבל עם מזגן (עובד...)
אשתי עשתה סיבוב ואפילו נפלט לה "מדליק" קטן בלי לשים לב...
רציתי להודות לכולם שהשקיעו מהזמן וענו לשאלות שלי (למרות שמצאתי לאחר מכן פורומים עם שאלות דומות), לאלה שסייעו בפרטי ובטלפון, ולאלה ששמחו לעזור ולא הספיקו.
את הסופה בדקתי במוסך אפק. אנשים מצויינים, יחס מעולה. כיף שיש אנשים כאלה.
עכשיו צריך לעשות טיפול 10K, אבל זה נושא לפורום אחר...
שוב תודה לכולם, ניר
six 4 life
12-08-07, 21:51
מברוק, תתחדש. :-)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.