צפייה בגרסה מלאה : WJ - עד כמה המפלצת מוצצת?
שלום לכולם,
אני מתלבט ומבשל במוחי כבר זמן מה רכישה של WJ מהשנתונים הראשונים (00-01) ושיפורו בדומה לפרויקט שבוצע בעבר ע"י ניר.ל וחברו.
הרכב ישמש ביום יום את אישתי ולכן חשוב שיהיה נוח, מפנק, בטוח ואמין, בסופ"ש ישמש כרכב טיולים איכותי.
מחיפושי בפורום לא מצאתי הרבה בקשר ל-WJ, מלבד הפרוייקט הנ"ל אין כמעט כלום!
איך האוטו? אמין? מפנק? עלויות אחזקה? טיפול עצמי? התנהגות כביש ושטח?
אני מעוניין ב V8 , בחירה נבונה? קאוודרה דרייב, מגיע בכל הרכבים? ביצועים? אמינות?
חשוב לי לדעת למה אני נכנס! לא רוצה להתחיל פרויקט שיאכזב בהמשך.
תודה מראש על התגובות והעזרה,
הבמה שלכם...
גולי
קוואדרה דרייב מגיע בדגמי V8 לימיטד.
מוצצת.. אפשר לומר שכן.
מפלצת... לא כל כך.
ניתן לטפל ברכב הזה לבד, המון המון חומר בפורומים אמריקאים, אין גם בעיה לייבא חלקים משם במחיר זול בהשוואה למחיר בארץ.
אחד מהרכבים הנפוצים והפופולארים ביותר בארה"ב, אירופה וגם במזרח הרחוק..
אבל... המציצות יבואו מכל הפיצ'פקעס הקטנים שמתוחכמים מדי, אלקטרוניקה בכל פינה בתא הנוסעים.
יהיו לך פה ושם בעיות במערכת המיזוג המבוקרת מחשב.
במראות החשמליות, בחימום המושבים, בכל מיני גדג'טים שנוטים להתקלקל.
ידועות בעיות שונות בשנתונים הראשונים 99-2000, שמן הסתם נפתרו. יש בעיות כרוניות בקליפרים של הבלמים הקידמיים, במשאבות היגוי, בCV דריישאפטים, רעשים מהזנחה של הסרנים.
קשה יותר לשפר את ה WJ בהשוואה ל ZJ, ישנם המון קיטים מתאימים, אך ההשקעה והעבודה רבה יותר. הרכב יותר נמוך ועדין מלמטה.
אלו הדברים הרעים...
ועכשיו לדברים הטובים...
אישתך תריב איתך על הרכב. כל נסיעה בו היא חוויה.
נוח מאוד, מפנק ורך כמו שרק האמריקאים יודעים לעשות.
מנוע!!! איזה תענוג של מנוע.
בהשוואה ל ZJ , זה כמו לעלות מסובארו למרצדס.
הכל שקט נעים רך ומהודק בכביש., אין קירקושי פלסטיק, הגיר מחליף הילוכים ברכות, הכל ברמה של רכב מנהלים מפנק.
מערכת הקוואדרה-דרייב עובדת, ואפילו נחמד מאוד. חיסכון של 2 נעילות רוחביות.
אפשר להגיע איתו רחוק מבחינת שיפורים ושטח.
לגבי האמינות המכנית, הוא לא יתקע אותך מכנית, אבל יקח כל הזמן את ה"תשלום" הקבוע שלו.
קח בחשבון שככל שאתה עולה בשנתון הרכב, הדגמים מוצלחים יותר.
הרכב יותר נמוך ועדין מלמטה.
למה יותר נמוך (בהשוואה ל- ZJ) ?? הרי מבנה גחון דומה למדי אך מגיע עם צמיגים 245/70-16 כסטנדרט.
אייל.
כי הנמיכו את מיכל הדלק לטובת גלגל רזרבי.
הגיר נמוך יותר ולא מוגן.
רדיאטור נמוך יותר ללא מסגרת מתכת כמו שהיה ב ZJ.
אבל, למרות הכל ה WJ יותר אוטו.
תודה על העזרה, אם יש עוד בעלי נסיון ודעה, אל תתביישו... ;-)
שאלה נוספת, עד כמה חשוב למצוא רכב עם מעט ק"מ? יש מחלות ידועות שתוקפות לפי גיל או כמות ק"מ?
הרכב הזה די דומה מבחינת הפנים , האלקטרוניקה, המורכבות וההתנהגות לרכב שלי מסוף הדגם הקודם, לא נראה לי שהוא מוצץ יותר. קיט 4" טרפלקס + בולמי בילשטיין 10" + פנהרד קדמי מתכוונן+ סט ספייסרים לגלגלים והרכב יהיה כשיר לטיולים מעבר לכל SUV אחר שקיים בשוק מבלי לוותר באופן מוחשי מדי על התנהגות הכביש. ממערכת הקוודרהדרייב לא התרשמתי עמוקות אם כי יתכן וברכב הספציפי היא לא עובדת כמו שהיא אמורה (לא נראה לי סביר ברכב עם פחות מ 100 אלף ק"מ).
ניתן להישאר עם הצמיג המקורי (בתמונה הרצ"ב) 245/70/16, מידות שונות שבאות בחשבון הן עד 265/70/16 אך מחייבות התקנת ספייסרים (או ג'אנטים עם אופסט) מעבר לכך ידרשו חיתוכים בפגושים.
הגבהה של 4" היא חיונית כי הרכב במקור מאד נמוך, גם ביחס לדגם הקודם, רצוי למגן את מיכל הדלק וצדי המרכב.
לא להתפשר בקנייה ולהתעקש על תעוד הסטורית טיפולים, ימנע ממך בד"כ הרבה צרות שלא בהכרח יעלו בשום בדיקה אחרת, חפש רכב שמור ולא מוזנח, ק"מ הולך ביחד עם בלאי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.