PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה של רתך מתחיל? (אלקטרודה נדבקת)

DooM3
11-08-07, 19:07
קניתי רתכת חשמלית 140 אמפר כדי ללמוד לרתך

קורה הרבה פעמים שאני מתחיל את הקשת ואז האלקטרודה נדברת לי לחלק
זה ממש מעצבן כי בסוף יוצא שכול האלקטרודה מתחרבנת וצריך לסדר לה את הקצה

מישהוא יכול להגיד לי למה זה קורה ומה אני עושה לא טוב?

תודה מראש.

חנן-ג'יפולוג
11-08-07, 20:13
אתה יכול לחמם קודם את האלקטרודה בצד, על ברזל שלא איכפת לך שיתמלא בפיקים. תחליק עליו במהירות את האלקטרודה, עד שהיא תתחמם ותתחיל לבעור ללא הידבקות. כשהיא חמה הנטייה שלה להידבקות מופחתת ואז אתה יכול לעבור לרתך את מה שרצית. תתחיל את הריתוך תוך כדי שריטה של המתכת כשהאלקטרודה בזווית, ואתה מושך אותה אליך, לא דוחף. שוב, לאחר שהיא תתחמם ותיווצר להבה יהיה לך קל יותר לתמרן את הריתוך.
תגביר את האמפראז' למקסימום.
חוץ מזה, זה חלק מהלימוד בריתוך. זה נדבק, עד שלומדים להתמודד עם זה. אל תתיאש.

DooM3
11-08-07, 20:53
הפנמתי

תודה רבה

עכשיו נלך לנסות

עירא
11-08-07, 21:07
תחכה עם הניסיונות למחר כשתיהיה שמש בחוץ.
זה יעזור לך להירדם בלילה

or65
11-08-07, 23:34
תחכה עם הניסיונות למחר כשתיהיה שמש בחוץ.
זה יעזור לך להירדם בלילה

היתי מציע לך להקשיב לבחור :mrgreen:

DooM3
12-08-07, 07:56
תודה למי שענה זה עזר לי מאוד

הלכתי אתמול לנסות ודווקה הלך לא רע עדיין נדבק פה ושם אבל הרבה פחות
גם יצאו לי תפרים נחמדים
ננסה עכשיו להדביק שתי חלקים כי עד עכשיו סתם התאמנתי על הקשת

תודה מראש.

zika
13-08-07, 03:50
אהלן חברקה,
הרגע ממש חזרתי משדה התעופה מחופשה קצרה....
ואני אגיב בקצרה,
אלקטרודה נדבקת משני טעמים לרוב:
1) מיומנות שצריך לרכוש על מנת שלא תדבק
2) זרם נמוך מידי לאלקטרודה

אם תפרט קצת על סוג האלקטרודה והקוטר שלה ניתן יהיה לתת התייחסות יותר מעמיקה וטיפים לריתוך.
שבוע טוב,
רועי

תודה למי שענה זה עזר לי מאוד

הלכתי אתמול לנסות ודווקה הלך לא רע עדיין נדבק פה ושם אבל הרבה פחות
גם יצאו לי תפרים נחמדים
ננסה עכשיו להדביק שתי חלקים כי עד עכשיו סתם התאמנתי על הקשת

תודה מראש.

DooM3
21-08-07, 20:07
שלום לכולם לאחר שהפנמתי את כול ההערות של כולם חזרתי לרתכת
צרפתי כמה תמונות כדי לקבל חוות דעת מקצועית
מצטער מראש על איכות התמונות
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/497/38c4729886ed49d9983c37aa7867faf005.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/497/af86c1407da84c3986c08cbb5193e8b405.jpg
http://imgsrv.pic4u.co.il/2/497/a1c14bb85b9a4c569f51ecc70401140305.jpg

אני בדרך הנכונה עו שזה נראה לא טוב

אך אפשר לבדוק עם התפר טוב או לא

תודה מראש.

eladtall
21-08-07, 20:54
אתה עובד לא נכון ביכלל

דבר ראשון שאפשר ליראות אצלך זה שאתה עובד אם אמפראג' גבוהה נורא , אפשר להבין את זה מיפני שהסימן הראשון הוא כל הגרדים(הפיצפוצים הקטנים מסביב לריתוך שלך )
אפשר ליראות גם שהריתוך שלך הוא מאוד צר וגבוה (בולת מידי ביחס לרוחב שלו)
אם מוסיפים את זה לאמפראג' הגבוהה אפשר בקלות להבין שאתה נע מהר מידי
מעבר לזה אתה צריך להתאמן אל קו ישר , כמאת פלס , וזה אפשרי , רק עיניין של זמן.
מה שעושים בדרך כלל כדי להתאמן אל הבסיס הוא דבר כזה:
כך פלטה של נגיד 40 ס"מ אל 40 ס"מ או משהוא בסיגנון , לצורך העיניין בעובי של 2.5 עד 3 מ"מ
כי זה העוביים הרלוונטים לצנרת לשילדה
ותתחיל לעשות פסים, אם אתה ימני אתה מתחיל מצד שמאל כאשר האלקטרודה מופנת בערך כ 10 מעלות לכיוון הריתוך (ימינה),
תעשה פס לכל עורך הפלטה (משמאל לימין), תשאיר רווח שרוחבו כרוחב התפר ואז תעשה עוד תפר
עד שתמלא את כל הפלטה בתפרים ישרים ויפים שבינהם ישנו רווח וכמובן שלאחר כל תפר אתה בודק שאין יותר מידי גרדים מסביב ואתה מנקה את הפלטה כמו שצריך ומשפר את כיוון האמפראג' מתפר לתפר, דרך אגב גרדים נוצרים גם מחלודה כך שעד שהפלטה שלך לא עברה השחזה טובה והפכה ליהיות מ ב ר י ק ה אתה לא נוגע האלקטרודה.
את הרווחים שיצרתה אתה כמובן ממלא בריתוך מאוחר יותר אבל הפעם אתה לא סתם מעביר פס אלה תופר או בזיגזגים או בחצי ירח בין תפר לתפר כאשר הגבולות שלך הם קו האמצע של התפר העליון והתחתון , שבינהם אתה מזגזג .
שים לב לדבר חשוב מאד
תחת קצה האלקטרודה שלך ישנה ה"אמבטיה" שהיא בדרך כלל רחבה מאת מהאלקטרודה (תלוי באמפר)
כשאתה מזגזג אתה לא מביא את אמצע קצה האלקטרודה לאותו גבול שהזברתי אלה את קצה האמבטיה אחרת אתה תכסה את שתי הריתוחים לגמרי, העליון והתחתון.
בהצלחה בנתיים
אם משהוא לא ברור תשאל
או תתקשר אלי
אלעד 0547-455335

zika
21-08-07, 22:42
אלעד נתן התייחסות מעולה וראויה ולכן להוסיף אין לי הרבה.
מעבר לכך שאני אכן מניח שמה שקרה זה שבהתחלה האלקטרודה נדבקה בגלל אמפר נמוך מידי לאלקטרודה שעימה אתה עובד....
כדי לתקן זאת העלית את האמפרז' גבוה.. הפעם גבוה מידי וכך אכן נוצרו לך הנתזים והתופעות שאלעד דיבר עליהן.
ועדיין לא אמרת לי ... עם איזו אלקטרודה אתה מתאמן ? ואיזו רתכת ? ( סתם סקרנות שלי)
בברכה,
רועי
קבוצת זיקה בע"מ

אתה עובד לא נכון ביכלל

דבר ראשון שאפשר ליראות אצלך זה שאתה עובד אם אמפראג' גבוהה נורא , אפשר להבין את זה מיפני שהסימן הראשון הוא כל הגרדים(הפיצפוצים הקטנים מסביב לריתוך שלך )
אפשר ליראות גם שהריתוך שלך הוא מאוד צר וגבוה (בולת מידי ביחס לרוחב שלו)
אם מוסיפים את זה לאמפראג' הגבוהה אפשר בקלות להבין שאתה נע מהר מידי
מעבר לזה אתה צריך להתאמן אל קו ישר , כמאת פלס , וזה אפשרי , רק עיניין של זמן.
מה שעושים בדרך כלל כדי להתאמן אל הבסיס הוא דבר כזה:
כך פלטה של נגיד 40 ס"מ אל 40 ס"מ או משהוא בסיגנון , לצורך העיניין בעובי של 2.5 עד 3 מ"מ
כי זה העוביים הרלוונטים לצנרת לשילדה
ותתחיל לעשות פסים, אם אתה ימני אתה מתחיל מצד שמאל כאשר האלקטרודה מופנת בערך כ 10 מעלות לכיוון הריתוך (ימינה),
תעשה פס לכל עורך הפלטה (משמאל לימין), תשאיר רווח שרוחבו כרוחב התפר ואז תעשה עוד תפר
עד שתמלא את כל הפלטה בתפרים ישרים ויפים שבינהם ישנו רווח וכמובן שלאחר כל תפר אתה בודק שאין יותר מידי גרדים מסביב ואתה מנקה את הפלטה כמו שצריך ומשפר את כיוון האמפראג' מתפר לתפר, דרך אגב גרדים נוצרים גם מחלודה כך שעד שהפלטה שלך לא עברה השחזה טובה והפכה ליהיות מ ב ר י ק ה אתה לא נוגע האלקטרודה.
את הרווחים שיצרתה אתה כמובן ממלא בריתוך מאוחר יותר אבל הפעם אתה לא סתם מעביר פס אלה תופר או בזיגזגים או בחצי ירח בין תפר לתפר כאשר הגבולות שלך הם קו האמצע של התפר העליון והתחתון , שבינהם אתה מזגזג .
שים לב לדבר חשוב מאד
תחת קצה האלקטרודה שלך ישנה ה"אמבטיה" שהיא בדרך כלל רחבה מאת מהאלקטרודה (תלוי באמפר)
כשאתה מזגזג אתה לא מביא את אמצע קצה האלקטרודה לאותו גבול שהזברתי אלה את קצה האמבטיה אחרת אתה תכסה את שתי הריתוחים לגמרי, העליון והתחתון.
בהצלחה בנתיים
אם משהוא לא ברור תשאל
או תתקשר אלי
אלעד 0547-455335

DooM3
21-08-07, 23:39
הכול

סתם כשדיברתי עם אנשים בקשר לריתוך הם תמיד הזכירו אמבטיה

מה זה לעזאזל אני לא רואה שום אמבטיה אולי טוש אבל לא אמבטיה
ברצינות, האמבטיה זה דימוי של משהוא איפה אני רואה אותה תמונה ממש תעשה את העבודה בתור המחשה

איך אני יכול לדעת שאני עובד ב אמפראז' המתאים מה אני אמור לראות והמ אני לא אמור לראות

בקשר לזמן שהאלקטרודה נמצא על נק' מסיימת כמה זמן בערך היא צריכה להיות על הנק'
ואם זה לא תלות של זמן אז של מה?
בעיקרות אני משאיר את האלטקרודה במקום מסיום עד שאני רואה שנוצר הר קטן ואז ממשיך

עוד משהוא קשור אבל לא קשור אני רוצה לבנות גגון מברזל וחשבתי על מלבן 25*35*2
ושניסיתי לרתח על עובי 2 מ"מ לפעמים נוצרו לי חורים מה אפשר לעשות נגד זה??

זיקה אני יחזור אלך עם תשובות בהמשך סוף השבוע

תודה רבה לכולם "מה שלא הורג כואב פצצות"

zika
22-08-07, 00:11
את הזרם אתה בוחר בהתאם לסוג האלקטרודה והקוטר שבו אתה עושה שימוש ולכן חשובה התייחסותך לנ"ל.
האלקטרודה צריכה לחדור את החומר שאותו אתה מעוניין לרתך:
ריתוך שתי מתכות אחת לשניה אינו תפירה מלמעלה שלהן על ידי התפר החיצוני אלא התכה של החומרים (שתי המתכות והאלקטרודה) וחיבורם לכן ריתוך טוב יהיה כזה שאם תעשה לו חתך רוחבי תראה את חדירת האלקטרודה בין שתי המתכות.
איך יודעים מתי יש חדירה? אני מניח שזה עניין של תרגול ובחינה של התוצאות.

כאשר אתה רוצה לרתך ברזל של 2 מ"מ תעשה שימוש בקוטר אלקטרודה קטן שיתאים לעובי המתכת אותה אתה מרתך.
וכמובן שסוג האלקטרודה והזרם יהיו מתאימים גם כן.
לכן... תן פרטים על האלקטרודה !!! :smile:
בברכה,
רועי

אלי-הרתך
06-09-07, 23:53
לרועי כל מה שמדובר פה באתר בקשר לריתוך גם עם הוא יוצא יפה למראה עין הוא עדיין לא ריתוך של רתך אלה ריתוך של מסגר ויש אבדל גדול אני לא יודע עם התכוונתה ברצינות לגבי החדירה של האלק כי את זה אי אפשר ללמד באתר וגם זה לא קשור לאימונים לבד בבית עם רתכת זה עניין של לימוד מאוד רצני ומקצועי וגם לא כל רתכת בנויה לחדירות וחוץ מיזה לא עושים חדירה לפח בעובי של 2 מ"מ

zika
07-09-07, 00:29
ריתוך לומדים עם הרבה אימונים ו... עוד אימונים.
קורס ריתוך שנמשך 3 חודשים רובו פשוט תפר אחרי תפר אחרי תפר.
קורס ריתוך צנרת זה כבר משהו אחר ויותר ארוך ודורש יותר יכולת אישית.
מעבר לזה, אני לא חושב שרתך שעושה קצת מסגרות לא צריך להיות ברמה גבוהה כמו "ריתוך של רתך" כפי שהגדרת.
אבל טוב לראות שהצטרף אלינו רתך לחבורה אני בטוח שיהיה לך מה לתרום.
בברכה,
רועי

-->