התחברות

צפייה בגרסה מלאה : ההבדלים בין צינור דלק מגומי לצינור דלק מגומי עטוף בד - העלאת השערה

GodsFather
13-08-07, 14:03
שלום,

יכול להיות שאני חוזר על משהו שכבר עלו עליו כאן, חיפושים לא הועילו.

החלפתי אתמול טנק דלק ועל הדרך החלפתי חלק מצנרת הדלק כי הצנרת הישנה הייתה יבשה ובחלקה המתכתי אף חלודה.

לאחר שהחלפתי את הצינור המחבר בין המיכל למשאבה, המשאבה החלה לצעוק כאילו עובדת על ריק או מתאמצת לשאוב (משאבת סובארו , יש תקתוק בזמן השאיבה וככל שקל יותר לשאוב אז התקתוק גובר , במצב של מיכל ריק למשל ,זה די דומה לתת-מקלע מבחינת הרעש).

חשבתי בהתחלה שיש בעיה במיכל, שיש סתימה בצנרת או בפילטר והמשאבה מתאמצת, אבל לא זה המקרה.

העברתי יד על הצנרת בזמן השאיבה (חבר העלה סברה שאולי הצינור הוא גדול מהמקורי והמשאבה מתמאצת ליצר לחץ) - הרגשתי תנודת אויר חזקה. האם יכול להיות שצינור הגומי עטוף הבד , לא מחזיק לחץ שאיבה , בסה"כ הוא ירד מגליל חדש יחסית והחנות עצמה מוכרת לי היטב ומוכרת את הציוד הזה מידי יום תחת ההגדרה של צינור דלק, ללא השפעה של לחץ שאיבה או משהו כזה. יתרה מזאת, אותו סוג צינור רק בשימוש הפוך, מהמשאבה לכיוון הקרבורטור (כלומר דחיפה של דלק ולא שאיבה) עובד מצוין, אני מניח שאחליף אותו עכשיו מהחשש לאידוי הדלק ולמעשה פגיעה בצריכה.

אני מתכוון לרכוש צינור גומי רגיל ולהמשיך בניסוי (כרגע הרכב מושבת) , אבל הייתי רוצה לדעת אם נתקלתם בזה בעבר ואם לא אז הנה האזהרה לאלה שלא ידעו.

עכשיו תורכם.

lior_b.s
13-08-07, 14:29
אהלן אמיר
לפני שאתה רץ לקנות צינור חדש...תנסה לשאוב קצת דלק עם הפה או בכל אמצעי אחר...תביא את הצינור למצב של טפטוף ואז תחבר אותו למשאבה...גם אצלי היה צינור גומי רגיל והחלפתי לכזה עם רשת ואין שום הבדל...

ליאור

GodsFather
13-08-07, 15:12
יש משהו בדברייך, אני אנסה באמת. אבל שים לב למה שרשמתי - יש תחושה של אויר נע בצידי הצינור וזה מעלה את הסברה שהצינור לא תקין, אולי זה ספציפי בצנרת שלי...

GodsFather
13-08-07, 19:35
יש! אכן יש הבדל, החלפתי לצינור זהה בקוטר אבל מגומי בלבד - עובד כמו חדש.

מוסר השכל -

א. לא כל בעלי החנויות יודעים מהחיים שלהם, גם אם מכירים אותם שנים
ב.יש הבדל ייעודי בין צינור עטוף בד לצינור גומי רגיל - צינור גומי רגיל עומד בלחץ.

Gilad
13-08-07, 20:02
צינור גומי רגיל עמיד בדלק לאורך זמן?

ערן המסוקס
13-08-07, 20:17
אם שמרת את הצינור הישן, תבדוק אם אין בו חור.. אני מאמין שהיה בו חתך/סדק ומשם נכנס אויר במקום שישאב דלק.

אני לא חושב שצריכה להיות בעייה עם צינור עטוף בד. לדעתי הבד רק מגן על צינור הגומי שבתוכו.

אצלי בג'יפ יש צינורות גומי רגיל שקונים בחנות, מתאימים גם לגז. מחזיקים מעמד בלי בעיות.

GodsFather
13-08-07, 21:54
ערן, זה הורגש לאורך חלק נכבד מהצינור ואין פגם בצינור בכלל.

אוסיף ואומר, בתחילה חיברתי חתיכה קטנה מאותו סוג צינור בד לצנרת המקורית ממתכת, כקישור בין המתכת לפין של הטנק, כבר שם החלו הבעיות, כאמור , אין יניקה.

החלפתי את כל הצנרת בצנרת הבד וכמובן אותה צרה ואז הסקתי שזה הגורם הבעייתי ולא סתימה או לכלוך.

כרגע הצינור הוא אכן כמו צנרת הגז - צינור גומי רגיל, כך זה צריך היה להיות מלכתחילה , כמובן שסוף מעשה במחשבה תחילה או לא כל הנוצץ זהב או כל סוג של משל שמסביר את מה שקרה פה :mrgreen:

-->