צפייה בגרסה מלאה : תומקאר כרכב טיולי שבילים.
אשתי די מעוצבנת מזה שהג'יפ הולך להיות זמן מה על בוקים ומעוניינת לרכוש בחודשים הקרובים רכב שטח נוסף. אנחנו חושבים כל מיני רכבי שטח ובניהם התומקאר.
בהנחה וזה אכן יהיה תומקאר אז הוא יגיע לשטח על עגלה שתחובר לפרייבט (בהנחה וזה אפשרי, עוד לא בדקתי).
בכל מקרה אני מעוניין שלתומקאר יהיה רישוי כביש או לפחות טרקטור. יש למישהו מושג מה קורה עם זה? הבנתי שהורידו את הכלים האלו מהכביש או שאני טועה?
בכלל מה דעתכם על תומקאר כרכב טיולי שבילים? לדעתי זה אחלה ונותן חוויה טובה אבל הבעיה שהכי מעצבנת אותי זה שהוא רועש נורא. המערכת הנעה שלו נראית לי די רועשת, האם זה ככה גם בכלים מטופלים ושמורים? (לי בנתיים יש נסיון רק עם כלים של הטיולי טרקטורונים וכדומה).
יש למישהו מושג מה טווח המחירים? איזה מודלים יש בכלל ומה ההבדלים בניהם?
תודה
אישתך מעוצבנת מזה .... אהה :-)
GodsFather
23-08-07, 08:19
מיכה, חפש לך מקום מפגש של תיכוניסטים ותבדוק כלים ומחירים, ככה תראה מקרוב את הכלים והמוכרים הפוטנציאלים.
עוד מעט מתחילה שנת הלימודים, כל מה שצריך זה למצוא תיכון או שניים ותראה כמות מכובדת של כלים שתתן לך את כל מה שאתה צריך.
מה לגבי מיול? גם זה כלי מצוין.
לגבי הרישוי , היה שרשור כאן בעבר על השינויים שעשה משרד התחבולה כדי להוריד את הכלים האלה מהכביש.
אני לא אוהב את הצורת ישיבה במיול למרות שהוא אכן כלי מגניב מאוד.
אני אחפש בלוחות כמה עולים הכלים האלה.
GodsFather
23-08-07, 08:41
עזוב לוחות , אתה תראה מחירים מקבילים למחירים של CJ7ץ. אין קשר למציאות.
בדוק השבוע לגבי המפרט הטכני ובשבוע הבא לך לתיכונים וחפש כלים.
מיכה שב בשקט, אני פונה לאשתך ואליה בלבד:
למה לא לקנות סתם ג'יפ, או רכב כבישטח, נגיד - סמוראי, או ויטארה, או ספורטאג', או טראנו/פאג'רו/טרופר ישן, או דיסקברי או כל דבר אחר (ברוך השם לבעלך כבר יש מספיק נסיון במכונאות וקשרים חשובים בבראנז'ה כך שהוא יכול להחזיק רכב כביש-שטח מזדקן ואפילו לנדרובר ), במקום המכונית הפרטית---- ולהתחיל לטייל? בלי עגלות, בלי משחקים, בלי רעשים, סתם ככה, להנות מטיולים בשטח?
(אל תגידו לי שסמוראי קטן לכם, לא באותו שרשור שבו אתם שוקלים לקנות טומקאר!)
חנן-ג'יפולוג
23-08-07, 09:57
אני מסכים עם נמרוד, גם מתוך נסיון אישי רב בנושא, שלקחת רכב שטח על עגלה לשטח זה מעצבן לאורך זמן, מחרב את הספונטניות, ודופק את תכנון הטיול. תמיד המסלול חייב להיות מעגלי. תמיד צריך למצוא מקום הולם להשאיר את הנגרר והרכב, ואי אפשר להיכנס לסיבוב בשטח בדרך לארוחת שבת אצל ההורים.
בנוסף להצעה שלו, לקנות 4X4 אחר, אני בכלל חושב שאם לא היית מכניס את עצמך לפרויקטים שאפתניים עם הCJ אלא פשוט מתקן אותו, היית יכול לטייל איתו כבר מזמן, בהרבה פחות עלות ובלבול מוח משחווית עד עכשיו.
פשוט לתקן אותו. כל מה שהיה עליך לעשות זה לחזק כמה ברגים בקפיצים, לחדש את המוט הדחיף של המצמד, אולי לשפץ מנוע, וזהו. כמה ימי עבודה וכמה אלפי שקלים.
תומקאר? אני חותך ת... אם לא נמאס לכם מזה אחרי שנה גג.
בזמנו שבדקתי סמוראי הצלחתי בקושי להכנס למושב נהג. בתומקאר עשינו כבר כמה טיולים ולא הייתה תחושת צפיפות גדולה מידי והכי חשוב אשתי מאוד נהנתה. נכון זה כלי קטן מאוד אבל מדובר על טיולים קצרים של כמה שעות. לא ימים במדבר או משהו כזה. טיול יום שבת חביב וקל.
אגב, בגלל צורת הישבה והמחסור בתא מטען אני לא חושב על טרקטורון.
אחת הסיבות שאני לא רוצה כל כך לטייל עם הסיקס למרחקים ארוכים היא שהעלות דלק שלו גדולה מידי. לא יעזור כלום, המחיר דלק רק יעלה והתצרוכת של הסיקס גדולה. זה רכב נחמד לטיולים פעם בהמון זמן אבל אנחנו מחפשים כלי שישמש אותנו 3-4 פעמים בחודש, במקרה הזה העלות הכלכלית של הטיול מתחילה להשפיע. בנוסף על מנת להחזיר את הסיקס שלי לכביש אני אצטרך עכשיו להשקיע סכום לא מבוטל, סכום שאני מעדיף להוציא על משהו אחר.
האמת נמרוד, אשתי מאוד התלהבה מהצ'רוקי שלך. אם יהיה לנו תקציב אז אנחנו נרכוש אולי רכב כזה (רק מן הסתם גראנד מאחר והצ'רוקי פחות נפוץ) שיהיה הרכב הפרטי שלה. בלי הגבהות ובלי שיפורים יותר מידי פרט למיגונים אם לא יהיו וכדומה. רכב שבילים בלבד. עבירות אני משאיר לסיקס.
אני אישית די אהבתי את הפאג'רו דיזל הישנים ה3 דלתות. גם זו אופציה אבל היא יקרה יותר מבחינת ביטוח וטיפולים.
אני מסכים עם נמרוד, גם מתוך נסיון אישי רב בנושא, שלקחת רכב שטח על עגלה לשטח זה מעצבן לאורך זמן, מחרב את הספונטניות, ודופק את תכנון הטיול. תמיד המסלול חייב להיות מעגלי. תמיד צריך למצוא מקום הולם להשאיר את הנגרר והרכב, ואי אפשר להיכנס לסיבוב בשטח בדרך לארוחת שבת אצל ההורים.
בנוסף להצעה שלו, לקנות 4X4 אחר, אני בכלל חושב שאם לא היית מכניס את עצמך לפרויקטים שאפתניים עם הCJ אלא פשוט מתקן אותו, היית יכול לטייל איתו כבר מזמן, בהרבה פחות עלות ובלבול מוח משחווית עד עכשיו.
פשוט לתקן אותו. כל מה שהיה עליך לעשות זה לחזק כמה ברגים בקפיצים, לחדש את המוט הדחיף של המצמד, אולי לשפץ מנוע, וזהו. כמה ימי עבודה וכמה אלפי שקלים.
תומקאר? אני חותך ת... אם לא נמאס לכם מזה אחרי שנה גג.
חנן טיילתי עם הג'יפ שלי. כולל טיול ארוך של 3 ימים לצפון.
רק אחרי הטיול החלטתי שאני מעדיך רכב חדיש יותר. את הסיקס אני אשאיר לשטח בלבד.
מיכה
אתה נורא מפוזר
צ'רוקי מנוע 8 ציל' נפח 5700 לא אוכל דלק ?
באיזו מערה השארת את השכל ?
מה הקשר בין טומקאר לפג'רו דיזל קצר לצ'רוקי גראנד מפואר ?
אני לא מצליח להבין.
תראה, ברור שגראנד צ'רוקי אוכל דלק. אבל אם התצרוכת דלק שלו תהיה גבוהה אז אין מצב שאני אקנה. גבוהה זה כל דבר מתחת ל8 ק"מ לליטר.
עוד לא בדקתי כלום. העדפה שלי, למרות שאני שונא, היא לדיזל. לכן הפאג'רוים הראשונים (שעוד לא בדקתי כלום בנוגע לעלויות שלהם) הם אופציה.
רציתי לדעת מה אתם חושבים על תומקאר כרכב טיולים לשני אנשים בוגרים. נמרוד וחנן כתבו את דעתם. דעתם חשובה לי וזה יהווה שיקול חשוב בבחירה הסופית.
מבחינתי כל רכב שטח יכול להיות אופציה. אני לא סגור ולא חושב על דגם ספציפי.
אשתי התלהבה מהתומקאר ומהצ'רוקי. אמרתי לה שאני אבדוק את הנושא.
מוני אורבך
23-08-07, 11:51
מיכה בתור אחד ששנים כבר מתחבט בבעיה זו...
ואחד שהיה לו כבר כ6 סוגים שונים של רכבים...
אני יכול להגיד לך בפה מלא - אין שום פתרון אידאלי !!!
וגם לפתרון אופטמלי קשה להגיע )-:
דווקא מבחינת דרישות רובנו רוצים אותו הדבר:
1. רכב שיהיה מפלצת בשטח, ויסע כמו פריווט בכביש.
2. עם המון כוח אבל צריכת דלק אפסית.
3. אמינות ללא פשרות.
4. נוחות ללא פשרות.
5. עלות קניה אפסית.
הבעיה היא שאין רכב כזה וגם לא יהיה!!!
עבירות באה על חשבון נוחות, כוח על חשבון צריכת דלק, ורכב שטח במהות הוא יקר (תקנה ישן והאמינות תהיה בעיתית).
לקנות שני רכבים תגיד... אחד לכביש ואחד לשטח. שוב פעם אותם הבעיות. המון כסף והמון פשרות. אין שום ספונטניות. או שאתה נוסע בשטח או על הכביש.
אז מה נשאר לנו? פשרות, ועם מה אתה יכול לחיות ועל מה אתה חיב לוותר.
והעיקר שלא תשלה את עצמך, אין דבר כזה רכב שטח אידאלי
לשם שינוי אני מסכים עם מוני בכל מילה. :-)
טומקאר / טרקטורון / באגי וכל שאר מיני טרפות כאלו זה דבר שהוא לא מתאים בהגדרה לפי דעתי לפחות לזוג שמטייל.
אחרי הטיול הגשום או המדברים הראשון, תבין או בעיקר אישתך תבין כמה זה לא נוח. מה לעשות, גם הבחורה הכי בדואינית שיש , תשמח לטייל במזגן ותכל'ס יש ימים שגם אני מעדיף מזגן. ומקום לציוד נוחות מינימאלי שמעבר לערכת קפה. ומחצלת וציליה ואיזה מזרון / כרית לשים את התחת. ואם זה טיול של מעבר ליום אחד, אז כדאי זוג תחתונים ספר.
הנקודה היא, שהפשרות הן אדירות, שלמה קוק ניסה ללכת על הכי הכי שאפשר למשל רכב כביש מפנק וספורטיבי ורכב שטח שחבל על הזמן ובסופו של דבר חזר לרכב אחד עם פשרות.
טנדר לטעמי הוא הפשרה הכי טובה שאפשר לחורניות מצד אחד ורב שימושיות מצד שני, והפעם תשתדל אחד לא גמור.
גם פג'רו קצר ( יום אחד יהיו לכם ילדים ) גם מגנום וגם סיקס .. כולם טובים ויפים אבל בסופו של יום,ף יש לנו מלא שטויות שאנחנו אוהבים לסחוב איתנו ודורשים מקום. ויש רמת אמינות מינימאלית שחייבים אחרת זה מבאס והורס את הטיול. וכו'
תנסה לחשוב לפני ...
בכלל מה דעתכם על תומקאר כרכב טיולי שבילים?
לדעתי זה אחלה רכב שבעולם לטיולי שבילים עבור זוג.
בשביל אדם בודד הייתי מעדיף טרקטורון.
כשהדגש הוא על טיולי שבילים ולא טיולי ג'יפים. שים לב שברוב התגובות שנרשמו למעלה המגיבים עשו השוואה בין הטיולים שהם מבצעים היום לבין מה שאתה מתכנן לעשות עם הטום קאר וזה פשוט לא בר השוואה.
הייתי יותר משווה את הטום קאר לטיולי אופניים שלא צריך להזיע בהם :mrgreen:
לסיכום דבריי, תחליט טוב טוב לאיזה סוג טיולים אתה מכוון ולפי זה תבחר את הרכב.
אם מדובר בטיולים שתחליתם לרדת למדבר לשלושה ימים לך על ג'יפ אמיתי.
אם אתה רוצה כלי בשביל להרגיש קצת את הטבע בשבת בבוקר עד אחה"צ בסיבוב בשדות או בשבילים כאלו ואחרים, טום קאר זה אחלה כלי. (למרות שבאופן אישי הייתי הולך על הפרולר של ארטיקט אבל למי אכפת...)
עירא
six 4 life
23-08-07, 12:50
אחת הסיבות שאני לא רוצה כל כך לטייל עם הסיקס למרחקים ארוכים היא שהעלות דלק שלו גדולה מידי. לא יעזור כלום, המחיר דלק רק יעלה והתצרוכת של הסיקס גדולה.
טומקאר עם 2 מבוגרים עליו צורך ליטר דלק לכל 4-5 קילומטר.
צ'רוקי 4.0L מדוגם- כנ"ל, לא יותר טוב מזה.
באגי מפלצת
23-08-07, 13:17
שמע מיכה מנסיון אני אומר לך טומקאר זה כלי לפי דעתי מושלם לשטח לא שטח תכני קשה אלא בינוני כזה. יש לחבר שלי טומקאר מטופל ושמור מאוד ואנעי והוא יצאנו לכמה טיולים בהר חורשן מי שמכיר את הבקטה אז הוא עלה את זה ויש לי סרטון ותמונות הכלי הזה חזק ברמות וממש אבל ממש נותן הנאה אומנם איטי קצת אבל ממש כיפי ! וכדרך אגב הבנתי שמגיל 17 מותר לנסוע בכביש פרט לכביש מהיר
הכלי הזה נוסע 7-8 שעות בלי להתאמץ!
לסיכום אחלה כלי לפי דעתי !
GodsFather
23-08-07, 13:40
היה פה אחד לפני כמה חודשים שמכר יונימוג קטן, אז הנה פתרון - מורשה כביש עם רשיון טרקטור , עושה את העבודה בשטח , יכול להיות נוח אם תתעקש.
אני טועה ?
הייתי יותר משווה את הטום קאר לטיולי אופניים שלא צריך להזיע בהם :mrgreen:
בדיוק :-)
לסיכום דבריי, תחליט טוב טוב לאיזה סוג טיולים אתה מכוון ולפי זה תבחר את הרכב.
אם מדובר בטיולים שתחליתם לרדת למדבר לשלושה ימים לך על ג'יפ אמיתי.
אם אתה רוצה כלי בשביל להרגיש קצת את הטבע בשבת בבוקר עד אחה"צ בסיבוב בשדות או בשבילים כאלו ואחרים, טום קאר זה אחלה כלי. וזה מה שאני מחפש. טיולים רגועים בטבע.
עירא
ארז, טיול שטח שאני מדבר עליו זה טיול של חצי יום במקרה הארוך. אתה יודע מה, המסלול שעשיתי בצפון שלקח לי בערך 7-8 שעות.
העניין הוא שמצד אחד גם אשתי וגם אני אוהבים את הפתוח. בלי שמשה ובלי חלונות. ומצד שני זה די דרעק רציני כשנוסעים 80-90 קמ"ש.
ברור לי לחלוטין שאם לא מדובר על טיול לאיזור בו התומקאר חונה, יש צורך בנגרר. אני עוד לא בדקתי אבל היתרון של התומקאר (או רכב דומה אחר) הוא שהוא יחסית קל. חוץ מזה כנראה שלא יהיה לי מנוס מרכישת F250 או כלי דומה (משומש) לצורך הובלת הג'יפ כי עדיין אני ארצה ורוצה לנסוע עם הג'יפ - אימונים ותחרויות.
מוני, אתה צודק בהחלט. אין שום תשובה אידיאלית אלא אם כן הרכב שלך הוא רובוטריק. בדקתי ואני כמעט בטוח לחלוטין שהג'יפ שלי הוא לא כזה. מה גם שאם הוא היה כזה אז בטח קלקלתי אותו :-)
לכן עשיתי חושבים ובדקתי איזה סוג טיולים אשתי אוהבת, איזה אני אוהב ובהתאם לכך אנחנו מצטיידים בכלי רכב מתאימים.
אני חושב שפרופיל הטיולים שלנו מתאים לתומקאר אבל יש הבדל גדול בין חושב (וגם אם נסענו כמה פעמים ונהנינו נורא) לבין להוציא עכשיו עשרות אלפי שקלים על כלי שכזה. אני רוצה להרגיש (כי בסופו של דבר זו רק הרגשה) שאני יודע כל מה שאני צריך לדעת על מנת לקבל החלטה נבונה.
פרייבט יכול לסחוב תומקאר? כי זה שיקול חשוב (רכב מהעבודה אז אפילו הדלק לא יעלה לי :twisted: )
GodsFather
23-08-07, 16:49
יצא לי לראות מזדה עם נגרר וכזה דבר , מצד שני , לא עצרתי לבדוק לו רישיונות :mrgreen:
מיכה - תומקאר הוא כלי לא מומלץ בכלל.
הוא יקר פחד , רועש , לא מהיר, פגיע וטוחן דלק( 1 ל 4-5 )
ובנוסף אין מקום לכלום חוץ מ2 מבוגרים ואי אפשר לנסוע באמת על הכביש.
אם כבר בכיוון אז רק מיול/ריינג'ר/פראולר עם עדיפות לריינג'ר.
אלו כלים שאפשר לטייל איתם בכיף עם ציוד וחלקם לא נופלים מהתומקאר בניידות ועוצמה ( מהירות סופית נשאיר לילדים ).
בקיצור , אל תעשה את זה לעצמך שוב , זה עוד בור ללא תחתית.
אוקי תודה.
אני אמשיך לחפש אפשרויות.
כרגע לאור הדברים אולי כדאי לי לחשוב דווקא על ג'ימיני ורכבים בסד"ג הזה.
הבעיה היא שאנחנו מאוד אוהבים את האפקט של רכב פתוח.
בסמוראי פתוח,
אפשר להוריד את השמשה הקידמית. זה לא משהו טריויאלי
אבל זה אפשרי לגמרי.
לא בדגמים עם קפיצי סליל !
שאלה1) למה הגיפ לא יכל לסוע בכביש? .תשובה! קנה סיקס נוסף העלות בקניה זולה בהרבה מטוםקאר ואני לא מדבר על חדש (כנל כל המיולים למינהם) ידע בטיפולים יש לך כבר מהסיקס הנוכחי ואם ימאס לך מתחרויות ושטויות כאלה ישאר לך רכב לחלפים.
ראשית, אני חייב לציין שאני מקנא בך, הלוואי עלי:
אשתי די מעוצבנת מזה שהג'יפ הולך להיות זמן מה על בוקים ומעוניינת לרכוש בחודשים הקרובים רכב שטח נוסף.
לדעתי, כדאי לכם לשקול את ההצעה של נמרוד.
אם אתם מעוניינים ברכב שבילים בלבד, פתוח, יש את האופציה של ויטרה פתוחה.
הרכב יותר מרווח, עלויות האחזקה אינן גבוהות יחסית, והוא נוח ופשוט לטיפול.
כך תוכל לחסוך בזמן וכסף ולהשקיע אותו בסיקס.
בנוסף, ישנן אפשרויות בשוק למיגון ושיפורים במידה ותהיה מעוניין בעתיד.
חן
הערה קטנה לגיא
אני עדיין חי עם אותה "פשרה" - סאאב 9-5 שנת 98 ליום יום ודיסקברי בנזין שנת 96 רק לטיולים (בעצם הבת הגדולה שלי נוסעת על הדיסקו ביום יום - כשלוש פעמים בשבוע מספר ק"מ בודדים)
למיכה -
אומנם הגדרת את אופי הטיולים שלכם כטיולים חד יומיים של חצי יום וכו' אבל עדיין לדעתי טומקאר ודומיו הם יותר רכבי פאן טהור ולא רכב טיולי שבילים.
לא כרור לי למה לנצל את הCJ שיש לך לטיולים חד יומיים כאלו ??? בעלות שאתה מתכוון לרכוש טומקאר תתקו את הCJ ויש לך אחלה רכב פתוח לטיולים.
שלמה
איזה קטע, כתבתי לפני יומיים תגובה והיא נעלמה. אולי היא לא נקלטה במערכת...
אז ככה:
אם אצליח להעביר את הג'יפ טסט, כנראה זה מה שאעשה. נכון לעכשיו מדובר על הרבה כסף וממש לא בא לי לממן מעכרים ואוכלי חינם אחרים שהמדינה מטפחת, אבל עוד הכול פתוח.
קו המחשבה שלי כרגע הוא כזה שאני אקנה טנדר בסגנון הF250 ולטיולים אצא כשהג'יפ עליו. יכול להיות שאעשה את זה גם אם לג'יפ עצמו יהיה רישוי כביש. הסיבה היא שאני לא אוהב לנסוע על הג'יפ בכביש.
בגדול אני כרגע על הגדר. עוד לא קבלתי שום החלטה מאחר וכול עוד אני לא יודע בוודאות מה קורה עם החוק המוטורי, אין טעם לתכנן ולזרוק כספים.
טומקאר, סמוראי, סופה וכדומה די יורדים מהפרק. הם לא נוחים לי לנסיעה על הכביש.
אם לא אקנה משאית או משהו דומה, אז אולי ארכוש טנדר 4X4 כלשהו או אפילו, אם יהיה תקציב, פאג'רו דיזל קצר.
למה לא תקנה שניים כאלו ...
http://www.youtube.com/watch?v=M4KYgfSMvoA&mode=related&search=
מתכון בטוח לחיזוק הזוגיות .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.