צפייה בגרסה מלאה : צריכת דלק (איך מודדים, סופה 92)
היי אני חדש באתר וגם בכל מה שקשור לרכבי שטח , לא מזמן רכשנו סופה שנת 92 ורוצה לדעת איך אפשר לבדוק את צריכת הדלק והאם אפשר לכוון את המנוע כדי שיצרוך קצת פחות דלק.
בתודה מראש שוקי
השיטה הפרימיטיבית לבדוק צריכת דלק שכל אחד יכול לנסות בבית, היא למלא פול טנק ולאפס את המד מרחק. כשניגמר, למלא שוב פול ולבדוק כמה ק"מ עברו, לחלק את הק"מ לליטרים ולקבל איזה מספר, אחרי 10 פעמים שתעשה את זה תוכל לדעת על בערך כמה הצריכת דלק שלך. לטעמי הבערך הזה הוא מספיק מדוייק.
קח בחשבון שנסיעת כביש בפקק שונה מנסיעת כביש באוטוסטראדה, ונסיעת שטח שונה משניהם.
צריכת דלק של סופה, זה לא משהו חיובי בכל מקרה ככה שאין לך מה לצפות. תבצע חיפוש פה ושם ו תגלה שמדובר על משהו בין 1:4 ו 1:6 כניראה.
לי לא היתה סופה.
:-)
גיא זו לא שיטה פרימטיבית, זו השיטה הנכונה והמדויקת ביותר. רק צריך לחדד - לא מסתמכים על מחוון הדלק כמובן. מה שעושים זה פשוט מאד - מאפסים את מד הקילומטראז מיד בסיום כל תדלוק, כשאתה יודע שהטנק מלא עד הסוף (בשביל לדייק עד הסוף רצוי שאת המילוי הסופי תיתן אתה).
ואז בתדלוק הבא, אתה מסתכל על הקבלה - כתוב בה שנכנסו 42.38 ליטר. אתה מסתכל על מד הקילומטראז' - כתוב בו שנסעת 260.5 קילומטר מהתדלוק האחרון?
חלק את זה בזה: יוצא שנסעת 6.15 קילומטרים לכל ליטר. זה לא בערך, זה בדיוק, אבל בדיוק, צריכת הדלק של הרכב שלך בבפרק הזמן שעבר. זו הרי ההגדרה של המושג צריכת דלק.
תבצע את זה באופן קבוע, כל תדלוק, ויהיה לך ממוצע. זה חשוב, כי אם אתה רואה שינוי לרעה בצריכת הדלק הממוצעת, בלי סיבה (ברור למשל שאם עשית טיול שטח צריכת הדלק באותו מדידה תהיה גבוהה יותר מהנסיעות היומימיות הרגילות), אתה צריך לחשוב ולבדוק מה הסיבה!
לכוון את המנוע שיצרוך פחות דלק - לא. צריך לדאוג שהמנוע יעבוד תקין. זה לא בדיוק עניין של כוונון - בסופה המנוע ממוחשב ואין כל כך מה לכוונן בו - זה לדאוג שהכל תקין, שכל החיישנים עובדים וכולי. צריכת דלק ממוצעת של סופה - 5-6 קילומטר לליטר. תלוי בתנאי הנסיעה, ביחס עירוני/בין עירוני ותלוי מאד מאד באופי הנהג.
נימרוד ההסבר שנתת זה בדיוק מה שאני התכוונתי. אם לא יצא ברור.
ורשמתי פרימיטיבי, כי השיטות החדישות הממוחשבות, כמו למשל בבי4, יש על המסך של מחשב הדרך את הממוצעים שמחושבים גם תו"כ נסיעה ... הם לא פרימיטיביות :-)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.