צפייה בגרסה מלאה : שדרוג מנוע מבנזין לדיזל
מה המשמעויות החוקיות בהחלפת מנוע בנזין למנוע דיזל?? האם קיימת הוראת חוק בנושא ומה ההליך??
עד כמה שידוע לי,אסור לשנות מבנזין לדיזל.
למה?ככה! מדינת ישראל.
מדיזל לבנזין מותר בתנאי שההסבה מתבססת על דגם קיים בארץ של הרכב,למשל סופה דיזל ניתן להסב למנוע סופה 4 ליטר בנזין.
בעבר מוניות נדרשו להחליף מנוע לבנזין כשסיימו את תפקידן כרכב ציבורי והפכו לרכב פרטי.
מנוע 5.7 V8 בנזין בתוך היילקס,למשל,יהיה קשה מאד לאשר בדרך הישר.
בברכה,טושי
עד כמה שידוע לי,אסור לשנות מבנזין לדיזל.
למה?ככה! מדינת ישראל.
אתה טועה ומטעה.
מותר להסב במידה וזהו מנוע שמאושר בספרי משרד התחבורה עבור אותו הרכב.
במידה והוא לא מופיע בספר, יש לצרף מכתב מהיבואן שמאשר את ההסבה.
מותר,
יש דיסקו דיזל אחד שמסתובב בארץ שבעברו היה בנזין.
מעבר לעובדה שההסבה בוצעה על ידי גורו מסויים שמדבר לאט ....
ומעבר לעובדה שכבר בוצעו שני מאז אוברולים למנוע הזה .. הוא חוקי למדי.
גם דיפנדר כזה מסתובב. :twisted:
תודה לעונים...
חג שמח ושנה טובה
דני
אם כבר... האם וכיצד יש אפשרות לשדרג מנוע דיזל במנוע דיזל אחר-מדובר על סופה דיזל.
האם יש דרך חוקית לעשות כזה דבר?
איזה מנוע עשוי להתאים?
מוני אורבך
17-09-07, 08:12
יש כמה סופות שמסתובבות עם מנוע דיזל של היליקס טורבו (98). היתה לי אחת כזו ונגנבה. הרכב היה חוקי (הבעלים הקודמים סידרו את זה). נדרש לבצע התאמה בין הבל האוזינג של סופה למנוע היליקס. לא עשיתי זאת כך שלא יודע עד כמה מסובך.
אם כבר לשדרג הייתי מעדיף לשדרג למנוע חזק יותר-האם ניתן להבין שניתן לאשר כל מנוע אחר(אם מנוע של היילקס אושר)
ממי צריך לבקש אישורים לביצוע כזה שדרוג? האם תע"ר יכולים לתת כזה אישור?
מוני אורבך
17-09-07, 12:24
מבחינה חוקית לא ניתן להכניס לרכב מנוע יותר חזק ממה שהיה לו במקור אלא אם כן יצא דגם של הרכב עם מנוע כזה ובארץ!. כנל לגבי החלפה בין דיזל לבנזין. עקרונית גם נדרש שיהיה אותו סוג מנוע (אבל את זה כנראה ניתן לעקוף). היות ומנוע היליקס דיזל בעל נפח זהה והספק דומה לסופה דיזל ניתן היה להכניס אותו לרשיון (כך נאמר לי).
מעשית... בארץ הקומבינות הבלתי אפשריות הכול הולך עם שימון מתאים (או כך המעשיות אומרות בכל אופן)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.