צפייה בגרסה מלאה : נעלם שמן ברקס
ערב טוב
עשיתי חיפוש ולא מצאתי. ואשמח אם יפנו אותי למשהו
חזרתי עכשיו מטיול ביום שישי לפני הטיול כרגיל בדיקה של הרכב לראות שכל הדברים מונחים איפה שהם צריכיים להיות פחות או יותר (שמן, מים, צלבים ועוד וגם כן שמן ברקס)
היה שמן ברקס ממש טיפה פחות ממלא.
יצאתי לטייל שמח ומאושר וביום שישי לקראת אמצע הטיול התחלתי להגיש שהברקס נהיה יותר ויותר קשה. הרכב עדיין עוצר אבל ממש קשה ללחוץ על הדוושה (לא עוצר כמו שאני רוצה אבל עוצר)
במנוחה הראשונה בדקתי עם יש שמן ברקס והיה בערך חצי (בין המקסימום למינימום).
בערב הגענו למקום הלינה ואני נכנסתי מתחת לרכב וחיפשתי נזילה מאזור הברקסים, לא מצאתי כלום.
היום בבוקר לפני הטיול בדקתי שוב מה המצב של השמן ברקס, והוא היה על המינימום...
(הנורת אזהרה נדלקת רק בקפיצות וזוייות חדות שהשמן זז, היא לא דולקת קבוע)
מה לעשות בנדון?
לאיפה השמן שלי הולך?
ויותר חשוב איזה שמן ברקס אני קונה לסמוראי 93?
ואיך אני מחליף את השמן לבד (פירוט מלא יעזור לי, אני מחליף הכל או רק ממלא קצת)
צריך לנקז אוויר?
ואיך אני מוצא את מקור הנזילה?
קצת ארוך מצטער אבל אני לא משחק עם הברקסים
אדר
קודם כל תעצור ותפסיק לנסוע :)
להמשיך לנסוע עם האוטו בשטח (או בכל מקום) כשאתה רואה שלאט לאט נעלם לך שמן ברקס זה רעיון ממש לא חכם - אתה לא יכול לדעת אם הנזילה תהפוך ליותר חזקה פתאום, כל השמן יעלם ו..בגלל מרפי זה גם יקרה לך ברגע שתרד איזה מעלה שאתה ממש צריך בו את הברקסים, חז וחלילה.
בסמוראי, לפחות אני, ממלא שמן ברקסים DOT 4
תעבור על הצינורות ברקס הקדמיים לראות שהם לא נוזלים לאורכם או בחיבורים שלהם, ועל צינור הברקס האחורי..
אצלי בסמוראי כשנגמרה הרפידה והמשאבה המשיכה לנסות לדחוף ולא היה מה, היא פשוט נהרסה והחלה לנזול ובמקרה כזה היית רואה נזילה ממש צמוד לגלגל,
בכל אופן בגלל שברקסים זה לא משהו שרצוי לשחק איתו..במידה ואין לך מישהו שמכיר ומבין שיכול לעזור - נראה לי שעדיף לפנות למוסך \ מישהו שיודע ועשה את זה כבר
בהצלחה,
אלעד
כל הברקסים חדשים (3 חודשים בערך)
מחר בבוקר אני יעבור על כל הצינורות ויראה מה חדש.
אשמח לכל עצה בנושא...
ועם יש מישהו שיודע מה אפשר לעשות והוא מאזור השרון אז אני ישמח לעזרה מעשית.
לילה טוב
צביקה קרבורטור
22-09-07, 22:30
אדר שלום רב!
ראשית נוזל בלמים ולא שמן ברקס.
הינך יכול להשתמש בנןזל בלמים, בתקן דוט 3.
יש לבדוק רטיבות באזור צלחות הבלם האחוריות, והקליפר בגלגלם הקדמיים, ובארבעת צינורות הבלם המתחברות למשאבות הבלם האחוריות, והקליפרים.
יש לבדוק חשד של נזילה של משאבת בלם ראשית, חיצוהית, או ישירות לבוסטר.
אין לנוע בכביש עם בלמים לא תקינים.
רענון נוזל הבלם יתבצע במוסך, אין לבצע זאת ללא ידע מוקדם, המחייב ניקוז אוויר.
בברכה
צביקה
בוקר טוב
חיפשתי נזילה או רטיבות בכל מערכת הבלמים ולא מצאתי כלום
לא בצנרת, לא במשאבה ולא על הגלגלים
וגם מאתמול בלילה לא נעלם עוד נוזל בלמים (לבקשתו של צביקה)
יש לך נזילה זעירה יחסית, אל תצפה שנוזל יעלם כשהרכב עומד. הוא יוצא רק תחת לחץ - כשמשתמשים בבלמים - מדובר על לחץ של מאות PSI. הנזילה זעירה, אבל היא בהחלט חמורה.
אני לא חולק על העצה של ללכת למוסך - זו דרך לגיטימית לפתור במיידי את הבעייה - בעיקר אם הרכב בשימוש יומיומי. אל תיסע שום מרחק משמעותי במצב הנוכחי. אם זאת, מערכת הבלמים יחסית פשוטה לתיקון ואיתור בעיות... אם יש לך זמן ורצון, אין לי ספק שאתה תאתר את הנזילה. בכל מקרה דבר ראשון מלא את המיכל עד הסוף בנוזל DOT3, אל תיתן לנוזל להעלם לגמרי כי זה יסבך את פרוצדורת הניקוז בצורה משמעותית.
לא כתבת מאיפה נעלם נוזל הבלמים - במשאבה הראשית יש שני תאים, שני מיכלים. האם הנוזל נעלם משניהם??? תבדוק היטב. אם הנוזל נעלם מאחד משני התאים זה מכוון אותך לכיוון הנזילה - הקו הקדמי או האחורי.
תעקוב אחרי קוי הבלמים. ממשאבת הבלם הראשית, עקוב אחרי הצינורות המתכתיים. חפש את הנזילה בחיבורים - בין קוי המתכת למשאבה הראשית, לשסתום החלוקה, לקוים הגמישים, לקליפר/משאבות אחוריות. החיבורים הם תמיד החשודים העיקריים, אם הם לא סגורים היטב או סגורים על גרגר לכלוך, תתפתח מהם נזילה זעירה כמו שאתה מתאר. אפשרויות אחרות הם נזילה מהבוכנות עצמן - מהקליפרים, או מהמשאבות האחוריות. בעיקר מהמשאבות האחוריות, הנזילה בהחלט יכולה להיות נסתרת מעין - צריך לפרק את התופים.
חנן-ג'יפולוג
23-09-07, 09:03
בבוכנות של הבלמים האחוריים, תפשיל את כיסויי הגומי עליהן. לפעמים הנזילה מתחבאת מאחורי הכיסויים האלה.
הנזילה היא ככל הנראה מהמשאבה והיא נוזלת על הבוסטר, זאת ההסקת מסקנות של מורי.
ולא רואים את זה בשום מקום בגלל שהיא נוזלת פנימה כנראה...
היום אני ידאג להביא את הרכב למורי כדי שהכל יהיה בסדר עד סוף השבוע למפגש
הקליפרים נראים מצויין וכך גם כל הצנרת של הנוזל.
נ.ב.
חנן תודה רבה על העזרה עם הקרבורטור הצלת לי את הסופשבוע
היום בבוקר כבר הספקתי לדאוג לזה והכל טוב ויפה, שוב נוסע כמו למבורגיני(בלי מנוע)
צביקה קרבורטור
23-09-07, 17:38
אדר שלום רב!
בהמשך לתגובתו בהמורחבת והמדוייקת של נמרוד, ולאור כך שלא גילת נזילה חזותית, אני מניח כמו מורי, שהנזילה היא פנימית וחודרת לבוסטר, מה שיכול לגרום נזק לדיאפרגמה של הבוסטר, במידה והיא לא חסינה לנוזל בלמים, שהוא צמחי אך חריף.
בברכה
צביקה
הרכב הגיע למורי בשלום (גם הנהג הגיע בשלום, למרות הפקקים הנוראייים)
ומחר יהיה עידכון מדוייק של מה קרה...
לילה טוב
הצינור ברקס שנמצא מעל הסרן האחורי התעקם נורא... ומשם נזל
מורי פירק לי חצי אוטו לפני שהוא מצא מה זה...
עכשיו הכל טוב ויפה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.