צפייה בגרסה מלאה : פרוייקט רדיאטור חימום ומפוח
מכיוון שהרכב שלי מושבת בחיפוש אחרי גיר ידני לTDI200 T77(הצעות יתקבלו בברכה),
החלטתי לחזור לפרוייקט ישן , שיפוץ מערכת החימום בדיפנדר ששבקה לפני שנה.
הנה כל המידע , שיהיה לדורות הבאים...מי שרוצה להוסיף מידע ודגשים ... מוזמן.
רדיאטור החימום נזל ,והמפוח נישרף.
בכלל כל המערכת מטונפת , ויש לאוויר שיוצא ממנה , ריח של ליוויתן רקוב.
הזמנתי מאתר http://www.lrdirect.com
רדיאטור חימום 38פאונד (תמונה ,יש כמה דגמים , לשים לב...)
http://www.lrdirect.com/customer/product.php?productid=126256
ומפוח חדש 71פאונד.(תמונה)
http://www.lrdirect.com/customer/product.php?productid=124547
פירוק הבית של הרדיאטור והמפוח מהדיפנדר הוא קצת בעייתי , קשה להגיע לברגים,
הבית מוחזק ע"י 4 ברגים (ראה תמונה), כאשר שנים התתתונים יושבים לרגלי הנוסע ,
כאשר אצלי מותקן המזגן בדיוק שם - אז גם פירקתי אותו.
לפעמים הבאות , כדאי לרתך את האומים מבפנים , כדי שניתן יהיה לפרק את הברגים מבחוץ בלי פלייר פטנט מצד שני.
נקודה חשובה , הכניסה של האוויר מגיעה מהרשת שליד מכסה המנוע , (ראה תמונה)
לתוך מעין מיכל פלסטיק עם ניקוז בתחתית שלו.
על הניקוז מורכב נשם.
עם הזמן הנשם ניסתם בליכלוך ועלים , בחורף מפלס המיים גואה ,
נישפך לתוך הבית של המפוח , וגורם לשריפה שלו , נישפך לתוך הבית של הרדיאטור וגורם להחלדה ונזילה שלו.
חשוב לנקז את הבית ולפתוח את הנשם לפני כל חורף.
המשך יבוא...
פירוק המפוח מהבית : יש לפרק את 5 הברגים שמחוברים לפלטה העגולה מסביב למנוע המפוח , אין לפרק את 3 הברגים שמחזיקים את המנוע עצמו - מחוברים לתושבות מגומי נגד רעידות.
המפוח שקיבלתי לא התאים בדיוק ל5 החורים בפלטה העגולה , ולכן נאלצתי להרחיב את החורים בכמה מילמטרים בעזרת מקדחה ושופין(ראה תמונה).
כדי להוציא מהבית את הרדיאטור חימום , יש לפרק למעלה 11 ברגים ולמטה 14 ברגים.
לאחר שמוציאים מהבית את הרדיאטור , אפשר לבחון את המצב של הבית.
אצלי הבית בן 13 שנים , והמצב שלו היה על הפנים. בתוך הבית יש שתי דלתות שמכוסות בספוגים , וגם מסביב לרדיאטור היו ספוגים. כל הספוגים התפוררו לחלוטין או נירקבו.
החלטתי לפתוח גם את הבית - כדי להחליף את כל הספוגים , ולנקות את כל הליכלוך .
כדי לפתוח את הבית , יש לקדוח את הניטים , רצוי רק של הצד הקידמי ושל החלק העליון, כדי לאפשר גישה. לעבור על כל החלקים עם מטלית רטובה , כדי להוציא את כל הזוהמה.
(ראה תמונה)
לקחת מידות של כל הספוגים , חשוב שהרדיאטור ישב חזק במקום , כדי שלא יקבל מכות ויתחיל לנזול שוב. הספוגים גם שומרים שלא תיהיה בריחה של אוויר חם לאיפה שלא צריך.
ספוגים אפשר לקחת ממיזרונים קשיחים במצב טוב ,או מספוגים קשיחים כגון פלציב.
לסתום עם סיליקון שעמיד בחום אם יש חורים , או שהחלקים מהפח לא יושבים בצורה הרמטית אחד על השני.
המשך יבוא...
סיום הסיפור(והתחלה של חדש)
התפנה זמן להשלים את הסיפור:
החבילה של הרדיאטור חימום והמפוח מחוברים עם הקופסה שלהם ב4 ברגים לרכב ,
כאשר שני ברגים עליונים אין בעיה לפרק , והתחתונים בעייתיים , מכיוון שהאום מהצד הפנימי של הרכב והבורג בצד החיצוני.לפרק זה קצת מעצבן כנ"ל לגבי הרכבה, שני אנשים או ג'בקה...
כדי לעשות את הסיפור פשוט בשביל הפעם הבאה ,
חתכתי פלח מתכת , קדחתי בו שני חורים שמתאימים לשני הברגים התחתונים , וריתכתי אליו את האומים. קדחתי בו עוד שני חורים ליד הקיימים וחיברתי אותו עם 2 ברגים לשני חורים שקדחתי בלוח האש ליד השניים הקיימים.
ככה האומים מוחזקים לבד , וצריך רק להבריג את הברגים מצד אחד.
בסוף הסיפור הכל הורכב במקום , צינורות חוברו בחזרה למערכת מי קירור,
חשוב לזכור לנקז אוויר מהמערכת לאחר הוספת מיים!
יום אחרי שגמרתי עם הסיפור בדיפנדר , ראיתי שבדיסקו יש אגם קטן ירוק אצל השטיחון שליד הנוסע ...לאות הזדהות עם הדיפנדר ....
אז עוד מחכה סיפור מצולם של פירוק רדיאטור בדיסקו , שמתוכנן לסופ"ש...
סיפרו לי יודעי דבר שיותר נוח לעשות הארכה לצינורות של הרדיאטור חימום בדיסקו ...
קודם נפרק - וניראה מה יוצא.
אמיר.
יפה מאוד (בתקווה שלא נצטרך בקרוב)...
תנחומים על הדיסקו (לפחות פיתחת מיומנות)
אמיר - הפרויקט של הדיסקו מעניין אותי,היות ובדעתי לסלק את הרדיאטור הזה עם הנזילה הראשונה כולל המפוח - אם הם בכלל עובדים אצלי.את החימום אני רוצה לעשות ללא מפוח באמצעות שני סלילי נחושת או אלומיניום (למניעת השפעות אלקטרוליטיות) שמונחים על הרצפה ומחממים את הרגליים בלבד. ההפעלה תהיה באמצעות ברז פשוט אחד לנוסע ואחד לנהג.מנסיוני אם הרגליים חמות נוחות הנוסע סבירה. כך אני מסלק מערכת מסובכת וכבדה ומקבל מערכת פשוטה וקלה שנותנת פתרון סביר לתנאים המקומיים.שלא לדבר על עלויות תיקון/החלפה. מה דעתך לפתרון הזה?? (איבדתי את הטלפונים שלך - תוכל להעביר בה''פ.)
חיים, אני חושב שזה רעיון מצוין לרגליים קפואות, אבל מה קורה עם אדים על השמשה?
סוזי המשתוללת
03-11-07, 00:03
רן סיטון
אני רואה שקשקונים דיפנדר מקבלים איתו בחבילה גם שכל :twisted:
אדים על שמשה הינם תוצאה של קונדסציה הנובעת מהפרשי טמפרטורה גדולים בין פנים לחוץ באזורים עם לחות גבוהה באוויר.אם אין חימום טמפרטורת הפנים לא כל כך רחוקה מטמפרטורת החוץ ברכב ,אך היא ללא רוח בתוך התא שהיא שיוצרת את תחושת הקור.יתכן ואפשר לצמצם את בעית הקור בחורף על-ידי הסרת הבידוד מעל הגיר ומתן אפשרות לחום להיכנס ישירות לתא.זה גם חום נעים יותר הדומה לחום מרדיאטור במקום מפן.בקיץ מבודדים עם כיסוי איכותי ובחורף מסירים אותו.במחשבה שניה אפשר יהיה להסיר את הכיסוי בשלושה שטחים שונים בכדי לקבוע את מידת החום הרצויה בתא.ואם בכל זאת יש אדים (כמו בכל אוטו מחומם - שלא ניתנים להסרה) תמיד יש סמרטוט בסביבה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.