PDA

צפייה בגרסה מלאה : צינור רדיאטור - איך להבדיל בין תקין ללא תקין?

WildLove
12-10-07, 22:50
אהלן חברה,
זה נשמע קצת מפגר... אבל במבט, רגש - איך אני יכול לדעת אם אחד הצינורות של הרדיאטור הוא במצב טוב או לא? האם כשהוא במצב "טוב" הוא רך יותר, או קשה יותר?
ברור שבכל מצב צריך להחזיק ספייר ברכב, אבל בכל זאת - מה התסמינים של צינור שעומד להחזיר נשמתו לאל \ סתם נמצא ברכב כבר מספר לא מובטל של שנים?
תודה מראש לעוזרים,
אלעד!

עמרי2
12-10-07, 23:02
על צינור ישן סביר להניח שתראה סימני יובש-בעיקר בחלק שמתיישב על החיבור לרדיאטור ותפוס עם בנד...
ובמקום לחכות לרגע שהוא יתפוצץ- זה מסוג הדברים שעדיף להחליף מראש...כמה כבר עולה צינור לרדיאטור?? וסביר להניח שזאת תיהיה הפעם היחידה שתעשה את זה כל עוד הג'יפ אצלך...

עמרי

six 4 life
12-10-07, 23:22
מעבר למה שעמרי כתב אתה יכול גם להבחין אם הצינור "נפוח" יתר על המידה.

בכל מקרה אני חושב שבמקרה הזה אם יש ספק, אין ספק
צינור מים לרדיאטור כספייר זה תמיד טוב
קנה חדש בכמה עשרות שקלים שזה עולה, עליון ותחתון,
ושמור את התקינים שכרגע על הרכב כספייר לטיולים.

win win.

בהצלחה.

החובב
13-10-07, 10:31
לגבי צינור שזרוק בבגז' פשוט צריך להתעלל בו ולהסתכל אם אין סימני יובש (סדקים) מבפנים ומבחוץ.

לגבי צינור שמורכב, נקודות התורפה הם המקומות שהבנדים לוחצים על הצינור בחיבור לרדייטור ויותר רגיש החיבור למנוע ששם הרבה פעמים היציאה מאלומינים ויש הצטברות של חומר שמנפח את הצינור.
בדיקה חשובה לא פחות, להעביר את היד לאורך הצינור ולילחוץ בעדינות הרבה פעמים אפשר להרגיש סדק פנימי בצינור לפני שהוא תוקע אותך.
נקודת תורפה נוספת, אם יש נזילות שמן זה ממש לא בריא לצינורות שבנוים לעבוד אם מים.

עמרי

shachar
13-10-07, 10:47
קנה חדש בכמה עשרות שקלים שזה עולה, עליון ותחתון,
ושמור את התקינים שכרגע על הרכב כספייר לטיולים.

מכיוון שהשאלה עלתה בפורום כללי אני חייב לסייג את נושא העלות. ברכבים מודרניים עלות של צינורות מים מגיע למאות רבות של שקלים.

הלנתי באוזני חברים שצינור מים עליון עלה 450 ש"ח התשובה הייתה "אתה יודע כמה זה עלה בטויוטה יצאת בזול"

במקרה שלי החלטתי להחליף לאחר שזיהיתי הזעות סביב החיבור המתכתי למנוע. אפשר להדק את הבאנד אבל....... הנזק למנוע יכול להיות גבוה יותר.
כאן לא מדובר בהחלפת חירום אלה החלפה יזומה.

אגב הצינורות המשומשים בני 3 לערך. היה מעניין אם המגיבים יוכלו להעלות מזכרונם טווח בין החלפות כדי שנוכל ללמוד לגבי טווחים בהם עלינו להיות "יותר ערניים".

החובב
13-10-07, 14:55
לגביי הטווחים בין ההחלפות, הם שונים מרכב לרכב ומיצרן צינורות ליצרן אחר.

לנוזל הקירור יש גם השפעה על אורך חיי הצינור וגם על עלות החלפת צינור כי בדרך כלל יש להוסיף נוזל אחרי החלפת צינור.

עמרי

six 4 life
13-10-07, 15:21
מכיוון שהשאלה עלתה בפורום כללי אני חייב לסייג את נושא העלות. ברכבים מודרניים עלות של צינורות מים מגיע למאות רבות של שקלים.

הלנתי באוזני חברים שצינור מים עליון עלה 450 ש"ח התשובה הייתה "אתה יודע כמה זה עלה בטויוטה יצאת בזול"

מה שאתה אומר נכון
אבל מדובר כאן על סוזוקי סמוראי בן 15-20 בערך, שמחיר חלפיו לרוב לא מתקרב למחירי חלפים של LR או טויוטה חדשה או בכלל כל רכב משנתונים 00' ומעלה, נניח.
צינור מים לרכב כזה (סמוראי), אני אכן לא יודע מה מחירו, אבל אני מוכן להמר בגסות שבתל אביב אפשר למצוא מקורי/ חליפי בלא יותר מ80-100 ש"ח במקרה החריג.

וגם אם צינור היה עולה 1000 שקל, כשהוא יתפוצץ תצטרך לשלם את זה ככה או ככה. רק מה- עדיף שיהיה לך ספייר אם זה קורה לך בשטח...

לכן אני בדעתי- יש ספק, אין ספק. תחליף, תרויח ספיירים לחירום.

בברכה.

גיא
13-10-07, 16:00
לפני כמה שנים ( אני חושב שבשנת 2001 ) החלפתי בסמוראי את כל הצינורות שיש כולל החליל שיש מאחורי המשאבת מים. הכל כולל הכל קניתי ממכשירי תנועה ועלה לי 400 ש"ח כולל. כמה זה כבר יכול לעלות היום ?

ואגב, לפני כמעט שנה החלפתי את הצינור העליון בטויוטה, זה עלה לי 30 ש"ח ... כמה כבר עולה טויוטה ?!?!?

טליאור
13-10-07, 18:25
30 ש"ח זה לצינור תחליפי שבוודאי לא יחזיק 10 שנים ויותר כמו המקורי. סט צינורות מקורי קומפלט להיילקס עולה מעל 2500 ש"ח.

גיא
13-10-07, 19:10
ומה בכך ?

ואם האוטו יהיה שלי עדיין עוד 3 שנים ואני אשקיע עוד 30 שוב ? זה לא הגיוני להשקיע 2500 ש"ח.

מה גם שהחלפתי את כל הצנרת לא מזמן לתחליפית של טויוטה בעלות מגוכחת תלת מספרית. ( אם אני זוכר, באזור ה 400 או פחות )

טליאור
13-10-07, 22:28
קנית טויוטה בגלל שטויוטה מייצרת מכוניות אמינות, ואז אתה מכניס לאוטו רכיבים סיניים?

זה לדיון אחר: מקורי מול תחליפי, ולכן אני לא רוצה להרחיב כאן, אבל אני חושב שזו טעות, בגדול.

-->