1. אני לפני טיפול 10K ראשון לגרנד 98', 120,000 ק"מ. לפי הספר ובהתאם לסוג הנסיעה שלי הבנתי שמדובר בהחלפת שמן מנוע + פילטר, פילטר אויר וגירוזים. האם צריך לעשות עוד משהו? אגב, אם מישהו באיזור המרכז מטפל עצמאית אני אשמח להצטרף וללמוד.
2. אגב, מישהו מכיר את מוסך לוגיסטיקה 4X4 בא.ת. סגולה בפ"ת?
3. בבלימה לא חזקה בירידות בכביש בדרך לירושלים הרגשתי רעידות בהגה ומלפנים, מה זה יכול להיות?
תודה,
ערן
1. תבדוק שהחליפו שמן ופילטר גיר בטיפול 100K, כמובן שאם לא הוחלף לבצע עכשיו!
כנ"ל לגבי פלגים וחוטי הצתה.
3. כנראה שהדיסק בלם התעוות - תפרק ותיתן ל"מדביק" או "דיסקל" לחריטה.
היי ערן,
מעבר לטיפול שהיצרן קבע (שאמור להספיק), מכיוון שזה טיפול ראשוני רצוי מאוד לעבור על הרכב קצת יותר לעומק.
- אני הייתי מחליף את מכסה המפלג, פלגים, רוטור וחוטי ההצתה (זה כסף קטן אבל שווה).
- עבור על הצנרת ברכב כמו צנרות בלמים קדמי אחורי + אמברקס.
- בדוק אם יש נזילות מהסרנים, גיר, טרנספר ומנוע (בד"כ יש נזילות בין המנוע לגיר -בדוק שם).
- בדוק גובה שמן בסרנים, מנוע, גיר, הגה, בלמים, ווישרים.
- בדוק צנרות וואקום וגומי באיזור תא המנוע: הם נוטים להתייבש ולהתפרק - סל"ד גבוהה בד"כ קורה מצינור יבש וקרוע בתא המנוע.
- בעניין הרעידות: פרק גלגלים בדוק עובי רפידות ברקס מקדימה ומאחורה, וודא שהם עם בשר ולא שבורות/סדוקות. בדוק את הצלחות ברקס העבר אצבע לאורך איזור העבודה ובדוק שאין פסים בולטים (אם יש, תצטרך להחליף רפידות וצלחות).
שנית לחיצה ארוכה על דוושות הברקס במיוחד בירידות י"ם מאמצים את המכלול וגורמים להתחממות יתר שבסופו של דבר תרגיש רעידות, בלימה חלשה, ואפילו רעשים צריבה מהצלחות דיסק.
- בהצלחה
דני