PDA

צפייה בגרסה מלאה : בעיה מעצבנת מאוד בצופר - בקשה עזרתכם.

torchak
08-11-07, 17:43
שלום לכולם.
זה הולך ככה - הצופר שלי עובד פעם כן פעם לא (לא בהכרח בסדר הזה)
מה שהולך שם זה שהחיווט המקורי של הצופר מתחבר לריליי ומשם יוצא זרם לשני שופרים כאלה.
העניין הוא שהרבה פעמים הם פשוט לא עובדים, כאילו אין להם מספיק מתח או אני לא יודע מה.
אני לוחץ על הצופר, הריליי עובד והשופרים משמיעים מעין נקישה עמומה. כלומר מגיע חשמל (גם בבדיקה של הריליי) אבל הצופרים לא משמיעים קול. הצופרים חדשים, המצבר חדש והריליי תקין (על פניו). יש לי הרגשה שזה קורה יותר כשחם. יכול להיות? יש לזה קשר? מה לעזאזל הולך שם?

הצילו אותי בקשה.
מי כמוכם יודע כמה חשוב הצופר בכבישי א"י.
בברכת סעו רגוע,
נועם.

shachar
08-11-07, 20:10
איך אתה יודע שהריליי עובד?
גם אם הוא "מתקתק" כמו שצריך יכול להיות שהמגעים הפנימיים מפוייחים ולכן הוא מגביל זרם.

חבר 12V ישירות ותראה מה התגובה.

בדיקה נוספת כאשר מנתקים אחד הצופרים השני עובד כראוי? זה סימן שלא מגיע מספיק זרם.

מפעם אני זוכר בורג כיוונון על הצופר האם יש כזה?

GodsFather
09-11-07, 00:18
מה לגבי החיווט ? עובי החיווט ? אולי החוטים דקים מידי?

תגיד , אתה לא חושב לשנות את "המיקום" בפרופיל שלך ? :mrgreen:

ערן המסוקס
09-11-07, 00:34
בדוק אם הצופרים מחוברים למינוס טוב! אצלי הייתי צריך להעביר חוט במיוחד בשביל כך, למקור טוב יותר של מינוס.

torchak
10-11-07, 14:31
איך אתה יודע שהריליי עובד?
גם אם הוא "מתקתק" כמו שצריך יכול להיות שהמגעים הפנימיים מפוייחים ולכן הוא מגביל זרם.

חבר 12V ישירות ותראה מה התגובה.

בדיקה נוספת כאשר מנתקים אחד הצופרים השני עובד כראוי? זה סימן שלא מגיע מספיק זרם.

מפעם אני זוכר בורג כיוונון על הצופר האם יש כזה?

אם אני זוכר נכון אז החלפתי ריליי והבעיה נשארה כשהייתה. חות מזה בדקתי אותו עם רב מודד והיה נראה שהוא מעביר זרם בסדר.

ערן המסוקס
10-11-07, 14:51
והיה נראה שהוא מעביר זרם בסדר.

זרם או מתח?

אם זרם, אז כמה אמפר?

Viper
10-11-07, 17:36
אם אני זוכר נכון אז החלפתי ריליי והבעיה נשארה כשהייתה. חות מזה בדקתי אותו עם רב מודד והיה נראה שהוא מעביר זרם בסדר.

את הצופר בדקת בחיבור ישיר למצבר?

torchak
10-11-07, 20:28
חברים,
תודה רבה על כל ההכוונות.
מחר או מחרתיים אני יעשה את כל הבדיקות - חיבור ישיר למצבר, ירשום כמה אמםר וכו וכו וכו ואני אחזור חכם יותר.
מודה לכם מאוד.

-->