צפייה בגרסה מלאה : מעוניין להתקדם מחפש יעוץ בקנית כלי
שלום לכולם.
אני מחליף ג'יפ ומעוניין לקבל עיצות בנוגע לאיזה כלי אני מחליף.
היום אני נוסע על ניבה 1700 עם הילוך כח ונעילת דיפרנציאל מרכזי.
אני רוצה להחליף לכלי גדול יותר מתלבט בין דיסקו, טרופר, טראנו וגאלופר כולם ארוכים.
פניתי לכלים הללו כיוון שהתקציב שלי הוא 50000 ואני מתלבט בינהם וגם בין דיזל לבנזין.
לכולם יש הילוך כח ולדיסקו יש גם נעילות.
האם ניתן להתקין גם על השאר?
ואילו בעיות סדרתיות יש לכל אחד מהכלים הללו וממה צריך להיזהר כשקונים אחד מהם?
כיוון שאני נוסע על ניבה זה לא אומר שאני לא יודע מה אני עושה אני זקוק לכלי חזק ואמין אני לא רחמן במיוחד.
היום בעקבות שינוי הרפורמה של אגרות הרישוי אין לדעתי ממש משמעות של כמות הקילומטרים בשנה כיוון שדיזל עדיין יותר חסכוני מבנזין.
בכל מקרה לאיזה כיוון אני פונה?
חגי.
אני לא מצליח למצוא את זה ( והערה להנהלה, זה משהו שאמור להיות קל מאוד עד ממש קל מאוד למצוא ) - אבל יש כתבה מעולה בדיוק על הנושא הזה. שם מדובר על כל ריכבי השטח שניכנסים בקטגוריה ועל היתרונות והחסרונות שלהם.
שווה לך לחכות שמישהו ימצא את זה או שהנהלה יעשו את זה קל למציאה :-)
בנתיים בכמה מילים.
דיסקו אתה לא רוצה נקודה. אפילו שאתה מגיע מניבה וכניראה אתה מזוכיסט ( גם לי היתה ניבה ) אתה פשוט לא רוצה דיסקו. מה גם שהנעילה שיש לדיסקו זאת בדיוק אותה הנעילה שיש לניבה. לא שווה הרבה מבחינת שטח. נעילות רוחביות לסרנים יש במקור למיצובישי פאג'רו מ 95 והלאה. להיילקס ( רובם המכריע ), למגנום, לפראדו. כל השאר אין להם במקור אבל ניתן בהשקעה כספית להתקין נעילות רוחביות.
דיזל או בנזין זה שיקול של נסיעות מול חיבה אישית. אני מתברר ממש אוהב את הדיזלים. למרות שמנועי בנזין עתירי סטרואידים יש להם את הקסם שלהם.
4 דלתות או 2 זה שיקול שלך מי נוסע באוטו. יש או אין ילדים קטנים ? וכו' ...
50 אלף שקל זה הגבול התחתון למעשה של ריכבי הדיזל הגדולים למעט מגנום שאתה יכול לקנות אחד חדש למדי ( אם כי כניראה טחון למוות ) שנת 2002 או משהו דומה.
כל השאר יהיו 95-97 וזה כבר אוטו ישן !
שים לב.
בדוק היטב.
ועזוב את הדיסקו בשקט לגסוס. תעשה חיפושים מקיפים בפורומים על מילות מפתח. הנושא שאתה מתעניין בו נדון ה-מ-ו-ן !
ויש המון מידע ותשובות ודעות שונות.
בהצלחה
:-)
שלום גיא.
תודה לך אני אחפש את המאמר הזה.
אמת אני מזוכיסט ולא בגלל שיש לי ניבה אלא בגלל אופי הנהיגה והניסיון שלי שהוא ללכת עד לקצה עם הכלי נשמע מצחיק אבל מכל כלי ניתן להנות ברמות שלא יאמנו, הכל תלוי בנהג.
ראה משל"ט 21 שלאחר שעשינו אותו עם דיסקו 2 גם הניבה תעשה אותו.
גם אני חושב שדיזל למרות נחיתות כוחות מפצה על זה ע"י מומנט גבוה כבר בסל"ד נמוך לעומט הבנזין ובנזין אוכל יותר פר קילומטר.
אני מחליף את הניבה לא בגלל שהמשפחה גדלה אלא כיוון שכאשר אני יוצא לשטח אני יוצא עם המון ציוד מתוך הרגל ואני רוצה כלי שישרת אותי למשך מספר שנים וגם כאשר נתרחב עדיין יהיה מקום לכולם.
בנוסף אני צריך מקום לכל הציוד שלי.
גרילרים, פויקה, כסאות, מחצלות, רשתות צל ועוד הרבה ציוד בעיקר כאשר אני יוצא ליומיים לשטח לפחות.
לפי הפרמטרים האלו, היילקס או מגנום.
משל"ט 21 להיילקס עם שתי נעילות ( וגם עם אחת ... ) זאת אוטוסטרדה שלא שווה להגיע אליה בכלל .. חבל על השיעמום. ( למרות ההיסטוריה והנוף :-) )
הכתבה המדוברת (http://www.jeepolog.com/208.html) (נמצאת תחת מדור מתחילים).
אם אתה אוהב לנהוג על הקצה - ובינתיים אין לך משפחה כלומר מספיק 2 דלתות - תחשוב טוב בכיוון של סופה, הרבה יותר קל וזול להחזיק, לתקן, לשפר, ונשבר פחות בשימוש קשה מאשר רכבי השטח הגדולים והמפוארים. מנוע בנזין אדיר נותן הכי הרבה פאן לשקל. ואתה בא מניבה, אז הסופה היא גם שדרוג רציני באיכות החיים :lol:
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.