צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי החלפת טרמוסטט
שעון החום ברכב (ויטארה 93) הראה טמפ' מאוד נמוכה, לאחר שבדקתי שהיונט תקין הייתי בטוח שהבעיה בטרמוסטט. לכן החלתי להחליף טרמוסטט. (וגם בגלל שמישהו שקורא לעצמו מוסכניק שבר לי את אחד הברגים בבית טרמוסטט) לאחר קידוחים והברזות שהורידו לי כמה שנים מהחיים הטרמוסטט הוחלף בהצלחה, עכשיו הבעיה: כשהרכב מתאמץ החום עולה והשעון מראה טמפ' תקינה (מה שלא היה קודם) אבל כאשר הרכב לא מתאמץ (נסיעה מהירה בכביש) השעון שוב מראה טמפ' נמוכה מאוד. כלומר החום מנוע לא יציב.
האם יכול להיות שעם הטרמוסטט הישן החום היה תקין למרות שהשעון הראה חום נמוך ועכשיו עם הטרמוסטט החדש כשהשעון עולה למצב תקין המנוע בעצם חם מידי?
תודה למתענינים.
אורי
--"איש בשורה היה האיש,איש של פלייר ופטיש"--
מוני_הכוכב
12-11-07, 21:39
אורי, טרמוסטטים נפתחים בטמפרטורות מסויימות.
ייתכן מאוד שהקודם נפתח בטמפרטורה נמוכה ולכן לא הגיע לחום עבדוה של המנוע. תופעות לוואי של זה הן פליטת גאזים לא טובה (co גבוה (המחשב מזריק יותר דלק כיוון שחושב שהמנוע קר ומפעיל "צ'וק" וכן גאזים ואחרים) כ"כ צריכת דלק גבוהה מעט.
אם יש לך את הקודם ואת האריזה או הדגם של החדש, אנא בדוק והשווה.
במאמץ ונסיעה איטית, הטרמוסטט נפתח כנראה רק בטמפרטורה גבוהה.
אשר לנסיעה מהירה, ייתכן שכינוס האוויר טוב והוא מקרר את הרכב כהלכה - אבל זו הזערה לא מלומדת בלבד.
עם הטרמוסטט הקודם הרכב נסע טוב בלי בעיות עשן וצריכת דלק (קרבורטר לא הזרקה)
די ברור שבמהירות גבוהה הרכב מתקרר בגלל זרימת אוויר השאלה מדוע הטרמוסטט לא שומר אותו בטמפ' עבודה תקינה והאם טמפ' לא יציבה זה דבר בריא למנוע??
yossivarman
13-11-07, 17:12
היי יש לי גם ויטרה - אבל מוזרקת
יש לי טרמוסטט שנפתח ב 82 מעלות
ושעון חום דיגיטלי שמחובר קרוב למשאבת מים
להלן התוצאות
נניח שהרכב עומד ומונע
ניתן לראות את הטמפרטורה עולה עד 82 -87 מעלות (יש מרחק בין הטרמוסטט למשאבת מים - להזכירך המדידה ליד המשאבה)
ואז יש ירידה רצינית לכיוון 65 -70 מעלות - כלומר הטרמוסטט מתחיל להיפתח ב82
כמו שצריך.
בנסיעה עירונית ישנו "פינג פונג" הרכב מתחמם הטרמוסטט נפתח - מתקרר - ומתחיל להסגר
בנסיעה מהירה לוקח לרכב להתחמם יותר לאט - ישנה סירקולציה של אוויר
המעבר מהטמרטורה הנמוכה לגבוהה יותר איטי - 58 מעלות עד 78
וחוזר חלילה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.