PDA

צפייה בגרסה מלאה : שאלה - חשמל בצ'ירוקי

SixPac
18-11-07, 20:09
ניתלשה לי צמה עם 4 חוטי חשמל בצ'ירוקי 1991
הצמה ככל הניראה של חישן מהירות. אבל יש בה 4 קבלים וחישן מהירות רק 2
הספידומטר לא עובד וכמובן חיישן המהירות בטרנספר אין קבלים וגם התקע איננו, השקע והחיישו ישנם.

דבר שני: אין לי אור בלם (שני הצדדים) אני לא בטוח שזה קשור אבל אני בודק אורות באופן רגיל ולא מאמין בניסים סביר שיש קשר. המתג בדוושה עובד ושולח סיגנל חשמלי לתוך צמה מסובכת מתחת ללוח המכשירים.

מה שמוזר לי, אני לא רואה איפה נקרע הצד השני של הצמה. יש לי רק שני פינים ערומים בחישן המהירות וחסרים לי עוד שיש נקודות.

עזרה בבקשה.
מרק, SixPac

SixPac
23-12-07, 16:47
ניכבדי הג'פולוגים ובעיקר ה"צ'ירוקילוגים"
אני עדיין בלי ספידומטר ובלי אור ברקס.
צילמתי 7 מחברי חשמל "פנויים אצלי במנוע אולי מישהוא יודע מה כל אחד מהם???

תודה מראש
מרק SixPac

eliv1
23-12-07, 22:42
מרק,

יהיה לי קצת קשה להסביר לך, אבל אני אנסה, אם לא תבין תרים טלפון ואני אדריך אותך שלב שלב איך להחזיר לחיים את חיישן המהירות.

באופן עקרוני, בצמה של שנת 91, יש מחבר בעל 4 פינים, ממש ליד ה-PDC, (לוח הפיוזים), המחבר בצורה עגולה ואליה מגיע חוט כתום, זהו החוט לאות חיישן המהירות, וחוט שחור שזה הוא מינוס לחיישנים.

שני חוטים אלו אמורים ללכת לחיישן מהירות, עכשיו איך יודע מה לחבר לאן,

אם אתה מסתכל על החיבור של החיישן (מכיוון הצמה), והצ'ופצ'יק שלו מצביע למעלה (הנועל של המחבר).
אז החוט השחור בצד ימין, והכתום בשמאל.
אם לא תמצא את החיבורים ו/או לא תסתדר.... תתקשר אליי ואני אסביר לך.

לגבי התמונות, יכול להיות שהמחבר לחיישן המהירות הוא או 3 או 7, קשה לי להבדיל בתמונות....
תסתכל לפי צבעי החוטים, אם יש חוט כתום ובסמוך לו חוט שחור, זהו המחבר הולך לכיוון החיישן מהירות.

אלי.
0576688864

SixPac
24-12-07, 08:58
my email: [email protected]

SixPac
31-12-07, 12:44
מד מהירות עובד נכון לאתמול בערב.
את החיבור לגשש קימבנתי משתי בננות נקבה שסגרתי עם פלייר עד שנכנסו קשה לפינים בגשש.
בצד השני הקבל מתחבר לשקע 4 פינים (מספר 3 בתמונות) שכנראה שרק שניים בשימוש.
כתום לבן שולח 5 וולט ושחור – אדמה למחשב.
אור בלם עדיין - יוק.

תודה לאלי על הדאגרמות.

מרק

-->