צפייה בגרסה מלאה : קיט מתלים לסופה - דיון מקיף
אצלי ברכב מותקן כיום קיט של המתלם הכולל מאיה ארוכה ב 3 ס"מ מהמקור.
לצורך הבהרה-הקיט קיים כמה וכמה שנים על הרכב...אולם מעולם לא עבר ערגול קיצוני כמו שקיים אצלי...
בעקבות הכנסת צמיגים גדולים יותר- נוצר הצורך ברכב גבוה יותר. שכן בכל במפ הכי קטן הצמיגים נגעו בבודי (גם לאחר טרימינג).
הרכב עבר ערגול, ועקב שקיעה חוזרת הוספנו עלה מאחורה.
כעת הרכב גבוה מאוד (אין לי בעיה עם זה...הוא הורחב ב 28 ס"מ בהתאם) אולם הזוויות במערכת המתלים אינן מוצאות חן בעיני (השאקלים ניצבים לשלדה).
לדעתי (לא כבעל מקצוע בתחום..אלא כבעל הגיון פשוט) הזוויות שבהן המערכת עובדת גורמות לנזק ובלאי מואץ (4 פעמים שאקל פליפ מאחור-באותו הקפיץ, תושבת קפיץ קדמית שבורה, סנטר בולט שנשברים ומתעקמים בתכיפות מוגזמת, עלים שנשברים ועוד)
מעבר לכך-גם כיום, לאחר טיפול זמני במערכת המתלים (שמנו גובל שלא יאפשר שאקל פליפ)-בפתיחה של הקפיצים האחוריים ניתן לראות בברור שהקפיץ רוצה להתהפך למצב של שאקל פליפ, והסיבה היחידה שאינו עושה זאת היא הגובל ששמנו...עם זאת-אני לא חושב שככה העסק צריך לעבוד...
אני לא מכיר אף אחד ששם הגבלה לפתיחת המתלה שלו על מנת שלא יהיה שאקל פליפ- זה לא מצב טבעי והוא קורה לעיתים נדירות אצל שאר החברים...
יעידו רבים מחברי האתר שמטיילים איתי שאני לא נהג פרוע...כל דבר נעשה בצורה מחושבת ומבוקרת. ואם לא הולך בעדינות, אני מוותר!
בנוסף-כמה מחברי הקרובים ביותר שנוסעים עם קיט דומה לשלי (גיתאי למשל, עם קיט חדש בן שנה), עם תלונות דומות (סנטר בולטס שנשברים תכופות, עלים שנשברים, שקיעה של הרכב בצד אחד ועוד)
מבחינתי המצב הזה לא יכול להימשך. השקעתי המון על מערכת מתלים שאני לא מרוצה ממנה ומרגיש שהיא סוג של טלאי על טלאי, ומעבר לזה-אני פוחד לטייל איתה...
כל טיול כולל ציפיה לשבר הבא שאיכשהו תמיד קשור במתלים-שהם עקב אכילס בג'יפ שלי...
אני מעוניין לשמר את הגובה של הרכב-אבל לשנות את הזוויות של השאקלים.
כמה שאלות שנובעות מהמצב:
1. האם יש מצב של ערגול יתר, שבעקבותיו עלים יתחילו להישבר? האם בעל מקצוע מיומן אמור לזהות מצב זה מראש-ולדעת את הגבול של המתלים בהתבסס על זוויות, תכונות העלים וכו'
2. מהן תופעות הלוואי של שאקלים שעומדים בזוויות לא נכונות? ההיגיון שלי אומר שהרכב יהפוך לקשיח יותר והשלדה תספוג זעזועים קשים מדי
3. האם ניתן להחליף רק את המאיה – ואולי גם את הקונטרה – מבלי לגרום לעלים הקיימים להישבר?
4. אחרי חיפוש בשירשורים קודמים נוכחתי לדעת שמוסכי קפיצים המוכרים פה (הרלוונטיים לסופות) מתחילים במתלם ונגמרים בערך באותו מקום. אשמח אם החברים יעלו כאן המלצות נוספות על אנשי מקצוע בתחום, בדגש על:
• סוגי קיטים
• מקצוענות ושירות
• מחירים
הערה: שום מן האמור לעיל אינו בא לפגוע בקפיצאי שאיתו אני עובד ומעריך וחייב לציין כי סיפק לי אוזן קשבת ופתרון לבעיה, והקדיש לי מזמנו...
עם זאת-אני מרגיש לא שלם לגבי חלק מהפעולות שבוצעו במהלך העבודה על הרכב. כיוון שאינני בעל מקצוע בתחום, אני מעלה את השאלות הללו לדיון רבתי...אנא על תהפכו את הדיון הזה להתנצחות כלשהי..
תודה מראש, עמרי
נ.ב מצטער על המגילה :)
ברצוני להבהיר ולהוסיף למה שכתב עמרי.
לפני כשנה, לאחר ייאוש כואב מקפיצאי מסויים הרכבתי קיט חדש לחלוטין ל-4 הפינות, כאשר המאיות ארוכות ב-3 ס"מ מאלו המקוריות של סופה (ואולי גם העלים האחרים בהתאם, לא יודע). הגדרת המשימה היתה:
ג'יפ גבוה במידה שגלגלי ה-33 לא יגעו בבתי הגלגל ללא בודי ליפט ארור
נוחות
מהלך מתלה סביר לפחות
מיותר לציין שזוויות שאקלים נכונות הן עניין מובן מאליו שאין צורך להזכיר.
נאמר לי שמאיות ארוכות ב-3 ס"מ יעשו את העבודה, למרות שהבעתי פיקפוק בו במקום. נו טוב, אחרי הכל אני לא איש מקצוע.
אחרי שנה אני יכול לומר בפה מלא; הקיט איכזב, ובגדול:
מרווח גחון לא מספק
כל העמסה קלה על הג'יפ (אפילו עשרות ק"ג בודדים) מורידה את הזנב; האוטו נראה ממריא...
שבירות סיטוניות של סנטר בולטים - יודגש, לא בנסיעות מאומצות!
הגלגלים משפשפים את בתי הגלגל בכל הצלבה
אם לסכם, לעמרי ולי אותם קיטים, ולשנינו אותה בעיה רק מכיוונים הפוכים:
עמרי רוצה את זוויות השאקלים שלי
אני רוצה את הגובה שלו
הכיוון המתבקש להבנתנו הדלה הוא קיטים ארוכים יותר, שיאפשרו עירגול/הגבהה מספקים יחד עם זוויות שאקל נכונות, אבל ייתכן מאד וישנם כיוונים נוספים.
לצורך הדיון היינו רוצים לשמוע רעיונות ופתרונות מחברים שכבר צעדו בנתיב הזה, ועל הדרך גם המלצות לקפיצאים מקצועיים שונים עם גישות שונות.
ברצוני להדגיש כפי שציין עמרי, שהשירות שאנו מקבלים מצויין ובקשתנו להמלצות אינה בגדר אמירה שלילית על איש מקצוע כזה או אחר. נדמה לי שבשל מיעוט בולט של קפיצאים ידועים כאן באתר, יהיה לתועלת כולנו לשמוע על מגוון של מקומות ושל גישות לנושא.
תודה
גיתאי
מאיר רוטברג
25-11-07, 22:13
אני יודע שכתבת בודי ליפט ארור,
אבל הפיתרון של 2.5 אינטש בודי ליפט לא יזיק לך , בקונפיגורציה הנכונה
כמו כן הפיתרון שלי לרוקר פאנלים פתרה לחלוטין את נושא קריעת המרכב ,הרעשים , והנזקים ,
אתה מוזמן חופשי לקפה להעתיק ולקבל עצות טובות ממה שעלה הרבה כסף ,זמן ועבודה .
מוצר מוכח מזה 3 שנים
אני יודע שכתבת בודי ליפט ארור,
אבל הפיתרון של 2.5 אינטש בודי ליפט לא יזיק לך , בקונפיגורציה הנכונה
כמו כן הפיתרון שלי לרוקר פאנלים פתרה לחלוטין את נושא קריעת המרכב ,הרעשים , והנזקים ,
אתה מוזמן חופשי לקפה להעתיק ולקבל עצות טובות ממה שעלה הרבה כסף ,זמן ועבודה .
מוצר מוכח מזה 3 שנים
מאיר אני מעריך את עצתך שמניסיון. אבל מבחינתי בודי ליפט זה לא רק התעללות במרכב, אלא גם:
התנהגות כביש דפוקה
אין שינוי בזוויות גישה/נטישה/בטן
לא נותן קלירנס כמו שאני רוצה (מה הטעם בצמיגי 33 אם הקלירנס פחות מאשר סופות אחרות עם 31?)
אולי צורך בהתאמת גובה מכללים מסויימים
משטרע
וכל זה לטובת מטרה נעלה אחת - הרחקת הגלגלים מהבתים. אכן נעלה, אבל לא מצדיקה מבחינתי. אני רוצה פתרון אמיתי ויסודי במתלים, ואין לי ספק שלא בשמיים היא.
גיתאי
עמרי וגיתאי
לפי מה שאני קורא שנייכם מתארים בעיית קריסת הקפיץ והשאלה היא האם זו לא בעיית חומר? דהיינו אם הקיט שלכם היה עשוי מחומרים איכותיים וטובים יותר לא הייתם נתקלים בבעיה הנ"ל. זה כמובן חוץ מהשמירה על זוויות נכונות והתאמה של שאר המרכיבים לדוגמת הפאנהרד לגובה החדש.
אני פרקתי עכשיו את כל הקפיצים והחלפתי מאיה כמוכם + הקונטרה-מאיה ובדיקה וסידור של כל שאר העלים.
העבודה נעשתה אצל חמילבסקי בחולון, היחס מצויין וגם המחיר טוב. החומר נראה איכותי ועד כה הכל נראה סביר. לגבי הטווח הארוך... נראה ונדווח.
הגדרת המשימה היתה:
ג'יפ גבוה במידה שגלגלי ה-33 לא יגעו בבתי הגלגל ללא בודי ליפט ארור
נוחות
מהלך מתלה סביר לפחות
מיותר לציין שזוויות שאקלים נכונות הן עניין מובן מאליו שאין צורך להזכיר.
נאמר לי שמאיות ארוכות ב-3 ס"מ יעשו את העבודה, למרות שהבעתי פיקפוק בו במקום. נו טוב, אחרי הכל אני לא איש מקצוע.
אחרי שנה אני יכול לומר בפה מלא; הקיט איכזב, ובגדול:
מרווח גחון לא מספק בשביל מרווח גחון גדול יותר אתה צריך עוד גובה, כלומר עירגול. ואז הרכב יהיה קשה...
כל העמסה קלה על הג'יפ (אפילו עשרות ק"ג בודדים) מורידה את הזנב; האוטו נראה ממריא... שוב - אתה צריך להחליט מהי הקונפיגורציה שבה הג'יפ שלך מבלה הכי הרבה מזמנו. אצלי למשל - רכב יומיומי שבדרך כלל לא עמוס נורא, הקפיצים שלי רכים יחסית והג'יפ מאוד נוח. בטיול ארוך כשאני עמוס לעייפה, הזנב מאבד קצת גובה. להגיד לך שאני משתגע על זה? לא ממש. אבל זה עדיין לא עצר אותו בשום מקום. אפשר גם אפשר להקשיח את הזנב - זה יהיה מצוין בטיולים עם רכב עמוס, ובלתי נסבל ביום-יום כשהוא ריק...
שבירות סיטוניות של סנטר בולטים - יודגש, לא בנסיעות מאומצות! אולי למשקל הכבד בהרבה של צמיגי 33' יש קשר?... אני מעולם לא שברתי סנטר-בולט. מעולם. גם כמעט ולא נתקלתי בשבירות של סנטר-בולטים בג'יפים שנועלים 31... ואולי אני טועה?... מעניין.
הגלגלים משפשפים את בתי הגלגל בכל הצלבה. שוב ושוב... רצית צמיג 33', זה עוד אחד מהחסרונות הרבים שלהם, לפחות בסופה.
אם לסכם, לעמרי ולי אותם קיטים, ולשנינו אותה בעיה רק מכיוונים הפוכים:
עמרי רוצה את זוויות השאקלים שלי
אני רוצה את הגובה שלו
הכיוון המתבקש להבנתנו הדלה הוא קיטים ארוכים יותר, שיאפשרו עירגול/הגבהה מספקים יחד עם זוויות שאקל נכונות, אבל ייתכן מאד וישנם כיוונים נוספים.
חבל שאיתי לא מייצר את הקיט במידות שיש אצלי. הוא השקיע המון עבודה בפיתוח שלו, התוצאות טובות וחבל. פשוט חבל. אני משוכנע שזה היה נותן לכם פיתרון הולם לבעייה, אבל כנראה שאין מספיק דרישה לזה, וזה כבר עניין שלו. בינינו - הוא צודק. מי שרוצה להזמין (ולשלם בהתאם) אני מניח שלא תהיה לו בעיה לבנות עוד קיט כזה.
לצורך הדיון היינו רוצים לשמוע רעיונות ופתרונות מחברים שכבר צעדו בנתיב הזה, ועל הדרך גם המלצות לקפיצאים מקצועיים שונים עם גישות שונות.
ברצוני להדגיש כפי שציין עמרי, שהשירות שאנו מקבלים מצויין ובקשתנו להמלצות אינה בגדר אמירה שלילית על איש מקצוע כזה או אחר. נדמה לי שבשל מיעוט בולט של קפיצאים ידועים כאן באתר, יהיה לתועלת כולנו לשמוע על מגוון של מקומות ושל גישות לנושא.
תודה
גיתאי
דיברנו על זה בטלפון וגלשנו לדברים אחרים שלא קשורים. אתה מוכרח להבין - יש דברים שהם קבועים ולא תרצה להסתבך לשנות אותם, כמו למשל מיקום תושבות הקפיצים בשילדה. התושבות מגבילות אותך לשימוש בקפיצים עד אורך מסוים, וייתכן שתצטרך גם נדנדות ארוכות יותר. (דרך אגב - נדנדות בומרנג מאחור נותנות פיתרון לא רע לבעיית השאקל-פליפ) לפי מה שמתואר הקפיצים אצל עמרי פשוט מעורגלים יתר על המידה.
אצלי המאיות ארוכות ב-6 ס"מ מהמקור, וכל הקפיץ בנוי מחדש עם דירוג מתאים. אישית נראה לי שקשה לדחוף לשם משהו ארוך יותר. למען האמת המרדף חסר התוחלת אחרי עוד ס"מ או שניים של מהלך כבר נראה די פתטי. המהלך שהקפיץ המשופר נותן + צמיגים גדולים + זוג נעילות באמת עונים על כל צורך של עבירות שג'יפ טיולים נתקל בו.
אתם רוצים עוד מקום בבית הגלגל כדי למנוע את המפגש של גומי עם פח? תשקלו ביצוע עבודת פחחות על בית הגלגל עצמו - חנן עשה את זה בזמנו ב-CJ, ורואים את זה המון אצל האמריקאים, כשלא רוצים להגביה את הרכב יותר מדי (כעיקרון - רכב גבוה זה ממש רע מרוב הבחינות). אין מה לעשות - זה המחיר שאתם משלמים עבור צמיג 33' בג'יפ טיולים. המון חסרונות גדולים מול יתרון אחד קטן (עבירות) וגם הוא רלוונטי רק בסיטואציות מסוימות ובודדות. ברוב הזמן זה רע. מאוד רע. בסופו של דבר, אתם רוצים גם נוחות (ברכב ריק וברכב עמוס גם יחד) וגם מהלך וגם גובה וגם שהגלגל לא ייגע בבודי... וזה כבר מוגזם כי אלה דרישות שלפחות בסופת טיולים עם צמיג כל כך גדול, באות אחת על חשבון השנייה. אתם צריכים להחליט על מה אתם מוותרים (אולי על הסופה? תעברו לפולסייז, או לרכב עם קפיצי סליל שייתן יותר נוחות ביחד עם גובה ומהלך... מי אמר דיפנדר?... מין הסתם שם תגלו חסרונות קריטיים אחרים...)
דרור
לא אכנס בשירשור הזה ליתרונות מול חסרונות של צמיגים במידה כזאת או אחרת כי זה לא הנושא, אבל אתן רק את השורה התחתונה על מנת להבין ביחד, מכאן ואילך, כיצד ניתן בכל זאת לפתור את הסוגיה אחת ולתמיד עבורנו ולטובת כל הפורום:
עמרי ואני מרוצים מאד מהמעבר ל-33 והיינו חוזרים על כך אילו עמדנו שוב בפני החלטה כזאת
נדרש פתרון שייתן: קלירנס מכובד (להלן עמרי), זוויות שאקל נורמליות (להלן גיתאי), הרחקת גלגל מהבית, נוחות סבירה, מהלך סביר (שים לב לדקויות)
אין לי ספק שיש לזה פתרון ללא בודי ליפט וללא שינוי מיקום תושבות קפיצים
ייתכן מאד שמאיות ארוכות ב-6 ס"מ (לעומת 3 אצלנו כיום) היו נותנות מענה הולם ומאפשרות עירגול נכבד ללא שאקל-פליפ. ייתכן גם שיש פתרונות נוספים יצירתיים יותר ולכן נפתח השירשור הזה.
אם כבר הזכרת את הקיט של המתלם (6 ס"מ), אני מוצא לנכון לציין ש:
המחיר לקיט כזה אם זכרוני אינו מטעה אותי אמור היה להיות באזור ה-5K ש"ח; אני הוצאתי לעומת זאת, על קיט קצר יותר (3) ובאיכות חומר ירודה יותר מעל 4K ש"ח, אז למרות שאינני עשיר גדול (או קטן...) יש מקום להניח שהייתי מוכן להשקיע כמה מאות זהובים נוספים לטובת הקיט שלך אילו היה קיים.
כבר במעמד התיכנון פיקפקתי בתועלת שב-3 ס"מ בלבד, אבל לא מצאו לנכון לספר לי שיש גם ארוכים הרבה יותר (ועזוב את עניין החומר המיוחד שאצלך) - משמע השקעתי כסף רב בקיט שמראש לא ענה לדרישות שהגדרתי.
על מי נופלות הוצאות ה"ניסוי ותעיה" במקרה כזה? צא ולמד...
אין לי שום כוונת זדון לעבור לכלי מסוג אחר ואני משוכנע לחלוטין שניתן לפתור את הבעיה כמו שצריך. לא ביקשנו צמיגים של ריו, לא מהלכי מתלה של בת יענה ולא נוחות של רכבת שוויצרית. תסתכל על שושנה'לה בתמונה ותגיד - זה כזה מוגזם לבקש 33? איפה הלב דרור, איפה? :rolleyes:
וטיפ קטן: הרי בינינו, יגיע היום שבו תעשה גם אתה את הצעד המתבקש, אז למה לטפס על עץ שתצטרך הרבה חבלים כדי להשתלשל ממנו אחר כך? ;)
נ.ב. תעיף מבט באייקון שלי מימין ותגיד - הג'יפ יושב באופן הגיוני לקיט הגבהה 'ייעודי' בן שנה? ממש לא.
אגב, על מנת להמחיש למה עמרי ואנוכי מתכוונים ולא רק במילים ערטילאיות, צירפתי כאן כמה תמונות מאלפות ממעלה זיק, ודווקא משם - על מנת להמחיש איך צריכה לעמוד סופה גם בשיפוע קיצוני - ואיך לא...
בתמונות 1 ו-2 נראה הג'יפ (הלבן) של עמרי זקוף וגאה כמו יאצק, בלי תירוצים של שיפועים וכיוצא באלו סיבות טובות. דא עקא, זוויות השאקלים מזעזעות - אנכיות לגמרי לשלדה ולעיתים קרובות אפילו מכונסות פנימה.:(
בתמונה 3 נראה הג'יפ שלי (האדום), נדמה לי שהיא מדברת בעד עצמה.:confused:
אבל מה באמת מדהים פה?
הג'יפ הגבוה שוקל כ-300 ק"ג יותר מהנמוך (= סגור לעומת פתוח) :!:
על הג'יפ הפתוח מועמסים מאחור בסך הכל כ-30 ק"ג לפי ההערכה הקיצונית ביותר :mad:
הקיטים זהים - אבל לא בגילם; בעוד הקיט שבג'יפ הסגור כבר ראה אי אילו שנות חיים, הקיט שבג'יפ הפתוח בן שנה בלבד! :evil:
אז מה אנחנו רוצים? את הגובה עם הזוויות השפויות.
עכשיו אחרי שכולנו מאופסים אפשר להמשיך את הדיון.
גיתאי
גיתאי אתה מבקש משהו שהוא בלתי אפשרי לדעתי
הארכת מאיות ב 3 ס"מ סה"כ אתה לא יכול לדרוש גובה וזווית עבודה נכונה
לדעתי אתה צריך מאיות ארוכות יותר במיוחד עם המעבר ל 33 .
אצל עמרי רואים בברור שקפיץ מעורגל מדי ולא פלא שישברו ככה דברים
מאיר רוטברג
26-11-07, 08:24
נושא הבודי ליפםט סיימנו ,-דעתכם כבודכם למרות שלדעתי 2 עד 2.5 אינטש לא היו משפיעים קרטית .
נושא הצמיגים דרור ידידי ,
זה נושא שדיסקסנו רבות , ברגע שתעבור ל מידה גדולה יותר לא תבין מדוע לא עשית זאת שנים לפני כן , ראה שני החברה המכובדים שרשמו לך זאת .,
נושא הקפיצים , כאן אתה טועה , המערכת שיש לך יחידה במינה אין אותה ואיתי לא ייצר אותה ולא מייצר אותה , עובדה.
אתה יודע הייטב כי הייתי אצל איתי מספר פעמים "אין לי את החומר" אין ביקוש וכו 'זה בסדר,
הוא מנהל עסק והוא כפי שאמרתי לו פיספס את הרכבת בגדול .
נושא בית הגלגל לא יכול להפתר בלי שינויים רדיקליים ,
1. החלפת כנף מלאה לכנף רוק קרואלינג מלאה כמו בארה"ב
כמדומני אמנון ייצר לבד אבל העלויות בארה"ב סבירות לכך,
החלפת הכנף מאפשרת לכם להכניס עד 35 ללא בודי ליפט
2 ניפוח הכנף מפיבר יש לזה יתרונות וחסרונות
3. בודי ליפט
בכל מקרה כל 2 הפתרונות הראשונים לא פותרים לכם את בעיית הכנפיים האחוריות ולכך ללא בודי ליפט נדרש פיתרון חיתוך רציני מאוד מאוד
תודה מאיר.
אני חוזר ואומר - זה לא רק הבית גלגל, זה גם קלירנס מבוקש. אם נקבל בצורה מקצועית ונכונה את הגובה של עמרי ייפתרו בעיותינו בחיים (חוץ מאשר עם החותנת הפולניה).
גיתאי
אין ארוחות חינם
לדעתי הפתרון זה מאיות ארוכות יותר
כמו שאמרתי לך גיתאי, אתה מוזמן לבוא ולמדוד את האורך של המאיות אצלי. הן יותר מ3 ס"מ.
מוני אורבך
26-11-07, 11:55
גתאי לעניות דעתי יש לך טעות בענין ה"קלרנס"
אתה ממש לא צריך את הגובה (המטורף לדעתי) של עומרי!
נכון זה מצתלם טוב ונראה מעולה, אבל ממש לא הכרחי.
הסופה שהיתה לי, היתה עם מערכת מתלים מקורית של תע"ר כלומר בגובה הדשא, יחסית לסופה של עומרי. היו מורכבים עליה צמגי 33 ומהלכי המתלה שלה לא עברו 20 סנטימטר אבל עם שתי נעילות.
כול זה לא הפריע לי בכלל לעלות את כול המעלות הקשים ביותר בארץ ללא שום בעיות וללא שום שבירה!
אף פעם לא היתה לי בעיה של "קלירנס"
אז נכון, זה לא בדיוק קונפגורציה מומלצת, ותמיד היתי צריך לבחור נתיב ולחשוב לאיפה אני נוסע אבל עדין זה לא מצדיק את הגובה המטורף של עומרי!!!
רק תחשוב כמה צרות ההגבהה המטורפת הזו יוצרת. מרכז כובד גבוה, שבירות, בעיות צלבים, ועוד ועוד... שלא לדבר על המשטרע! (עדין לא הבנתי איך עומרי מצליח להשאר על הכביש)
לא מצדיק את זה לחלוטין. מודה הסופה במצבה המקורי צריכה קצת הגבהה אבל לא צריך להגזים.
הגבהה של שתי אינץ + מתלים עם מהלכי מתלה סברים בהחלט יעשו את העבודה טוב, אפילו טוב מאוד, וימנעו הרבה מאוד בעיות.
אם אתה ממש רוצה מהלכי מתלה שירשימו את החברה, אתה יכול לקצץ קצת בכנפים כמו שחנן בזמנו עשה ולהגיע ללא בודי ליפט למצב הרצוי.
תודה מאיר.
אני חוזר ואומר - זה לא רק הבית גלגל, זה גם קלירנס מבוקש. אם נקבל בצורה מקצועית ונכונה את הגובה של עמרי ייפתרו בעיותינו בחיים (חוץ מאשר עם החותנת הפולניה).
גיתאי
הגיפ של עומרי מתוח כמו קנדום. ואיין מצב שהמיתלים שלו עובדים. הוא נעול.. יש 2 אפשריות. 1 להשכיב את הקפיץ ולרדת מהגובהה הזה. ואז הגיפ יהיה יותר גמיש והמיתלים יעבדו. . האפשרות השנייה זה להשכיב את הקפיץ ולהרים את הבודי עיי בודי ליפט. במצבו הנוכחי הדריישפטים נימצאים בזיות גדולות . וגם עם המיתלה עובד הצלב ינעל ביוק. . ועם תשים לב לדריישפטים תראה שהם פתוחים בזכר נקבה. אנילא מבין את נושא הבודי ליפט. למה אתם נגד?? בו נגיד שהרכב היה יוצא מהמיפעל של נצרת עם בודי ליפט מובנה של 5 סנטימטר. אז זה היה בסדר? בודי ליפט מותקן בצורה נכונה לא גורם לשום נזק. אני באופן אישי לגיפ שלי שמתי בודי ליפטים של 8 סנטימטר. אני לא אומר לך לשים 8 סנטימטר אבל 5 אתה יכול לשים בשקט. . .
מוני אורבך
26-11-07, 12:18
בודי ליפת גורם להמון המון צרות:
1. בעיות חוקיות. המשטרע פשוט תחגוג עליך.
2. בעיות של תיאום בין הבודי לשאר הרכב.
3. סדקים בבודי בגלל בעיות של מרכזי מאמץ שההגבה יוצרת
כול הבעיות האלו ניתנות לפיתרון, אבל זה כרוך בהרבה כסף זמן ובלבול מוח.
לעניות דעתי, לא שווה את המאמץ. יש פתרונות הרבה יותר טובים פשוטים וזולים
יודע מה אם אתה כול כך רוצה גובה למה שלא תעשה SOA? הרי גם כך יורידו אותך מהכביש בגלל הגובה. לפחות ללכת עד הסוף
זה הגובה של הרכב שלי כרגע.
קפיצים ארוכים ביותר מ3 ס"מ מהמקורי. הבודי הוא של סופה אז תוכלו לקבל בערך סד"ג של גובה.
מהלך מתלה מקדימה של 57 ס"מ מאחור של 61 ס"מ (או ההפך, לא זוכר בדיוק) על מלגזה. עוד לא הצלחתי בשטח לסגור מהלך מתלה (וניסיתי).
הגיפ של עומרי מתוח כמו קנדום. ואיין מצב שהמיתלים שלו עובדים. הוא נעול.. יש 2 אפשריות. 1 להשכיב את הקפיץ ולרדת מהגובהה הזה. ואז הגיפ יהיה יותר גמיש והמיתלים יעבדו. . האפשרות השנייה זה להשכיב את הקפיץ ולהרים את הבודי עיי בודי ליפט. במצבו הנוכחי הדריישפטים נימצאים בזיות גדולות . וגם עם המיתלה עובד הצלב ינעל ביוק. . ועם תשים לב לדריישפטים תראה שהם פתוחים בזכר נקבה.
וכל מילה נוספת מיותרת.
גיתי - אתה תסלח לי מאוד, אבל הקפיצים שלך בסדר גמור. הם עובדים. יש להם לאן להיפתח ולאן להיסגר. נדמה לך שהג'יפ נמוך, כי קוטר הגלגל הגדול ממלא לך את בית הגלגל. עם צמיג 31 היית רואה קצת אוויר בבית הגלגל. זה בסדר גמור.
כמ ושאומרים - הכל בראש שלך. נדמה לך שהג'יפ שלך נמוך מדי, כי הג'יפ של עמרי הוא נקודת הייחוס שלך. ושוב - נקודת הייחוס הזו שגויה מהיסוד. אם עמרי קורא את השירשור הזה - לדעתי אתה צריך לטוס למתלם ולהוריד את הגובה הפסיכי הזה שחוץ מנזקים ופוטנציאל לחיכוכים עם שוטרים, לא נותן כלום.
מאיה ארוכה ב-6 ס"מ מהמקור תיתן לכם קצת יותר גובה, זוית עבודה נכונה של הנדנדות ונוחות נסיעה טובה. הקפיץ יעבוד. יהיה לו לאן להיפתח ולאן להיסגר. זה הכל. עדיין יהיה מגע של גומי ופח? אני לא הייתי עושה בודי-ליפט בשום מחיר. עבודת פחחות על בתי הגלגל זה כבר פיתרון עדיף בעיני.
ולא תשכנעו אותי שהמעבר ל-33-35 עשה לג'יפים שלכם רק טוב...
כל מי שהג'יפ שלו עומד כל השבוע בחניה/מוסך, שלא יספר לי שאין לו נזקים בגלל זה, ועל כמה שזה טוב לרכב... תסעו יומיום, 17,000 ק"מ בשנה, בעיר ומחוצה לה, שטח כל שבוע ולא פעם בשלושה חודשים ואז נדבר...
אני ניסיתי, נסעתי. אפילו על הג'יפ שלי ניסיתי סט כזה. אכן יש הבדל. לרעה. מה זה לרעה...
אם על 31 הג'יפ מתנהג כמו סוס עצבני, אז על 33 הוא כבר דומה יותר לפרה. לא מאיץ, לא בולם, מת בעליות, המתלים חוטפים בומבות בגלל משקל הגלגלים (משקל לא מוקפץ עצום). הרכב צריך מקצה שינויים מקיף (הרבה מעבר לציריות+יחסי העברה) סביב מכלול הסרן הקדמי ומערכת ההיגוי. העומסים מוגברים והנזקים גדולים. אני מכיר לפחות אחד מאלה שענו כאן בשירשור שנזהר מאוד עם דוושת הגז שלו בגלל זה... הי - בשביל לפחד לתת בגז, לא חבל להחזיק סופה?
וכל זה בשביל מה? בשביל איזה מדרגה שמגיעים אליה פעם בשנה מקסימום? אם אלה היו רכבי שעשועים ועבירות נטו - יש בהחלט הצדקה לסופגניות האלה ולהתעסקות סביבן. אבל אלה רכבי טיולים. הם צריכים לנסוע גם על כביש, הם צריכים להיות אמינים ונוחים וגם חוקיים פחות או יותר... ועדיין אלה כלים שלא מתביישים בשום מסלול שטח ידוע בארץ. יש להם מתלים טובים פלוס, ושתי נעילות... למרו תעכל זה לא עברתם? תאמינו לי, הרבה יותר זול לצאת מהג'יפ לכמה שניות, לשים שתי אבנים ולעבור כמו גדול, מאשר להתעסק חודשים על חודשים בגלגלים ובשבירות, להוציא ים של כסף ולצבור תסכולים.
אתם מסרבים להבין איזה עומסים זה יוצר. במקרה שמדובר כאן - אני משוכנע שיש לגלגלים יותר מאשר יד ורגל בשבירות הסנטר-בולטים. בכל מקרה, אחרי השבירה הבאה תשימו סנטר-בולט שעשוי מהבורג הכי חזק שאפשר.
שופינסקי - נכון, אם תע"ר היו בונים עם בודי ליפט זה היה משהו אחר לגמרי הן מבחינה חוקית והן הנדסית. עכשיו תאמר לי שהמהנדסים של תע"ר לא יודעים לתכנן אפילו צפרדעי זבל? גם זה נכון, אם היה בודי ליפט מתע"ר והייתי חושב שהוא דרעק, הוא היה יורד אחר כבוד.
עד כאן בודי ליפט פעם נוספת וברשותכם נחזור לדיון על מתלים.
מוני - אתה מייצג מקרה קיצוני הפוך, שלעומתו כל הגבהה מקבלת משמעות. אני לעומת זאת, גר ומטייל המון בהרי י-ם ויהודה, שהמאפיין אותם - בניגוד למדבר ובניגוד לרוב שבילי הצפון - הוא שטח טרשי-הררי קשה, ואני לא מדבר רק על שבילי אש של קק"ל. לא קשה למצוא כאן שבילים שאולי לא יעמידו אתגר עבירות מרשים בפני סופה משופרת כדת וכדין, אבל בהחלט יחפשו לנעוץ אותך מהבטן. ופה מרווח גחון מבחינתי אינו בגדר שואו לחבר'ה אלא צורך אמיתי - וכן, הקלירנס של עמרי מתאים לי בול ואין לי שום בעיה של התנהגות כביש (הכל יחסי כמובן, כנהוג לציין תמיד במקומותינו).
לעניין מהלכי המתלה כבר הגדרתי פעמיים - סביר ומעלה, לא מוטרף ולא שופוני.
אגב, למה אתה חושב שהמשטרע יורידו את עמרי, כל עוד מידת השאקלים תקנית (והיא תקנית)? רק בגלל שהקפיצים שלו בצורת בננה? למיטב ידיעתי זו לא סיבה אפילו אליבא דפקידי המשטר הנלוזים.
נראה לי בשלב הזה שיהיה לתועלת אם חברים יביאו, מנסיונם האישי בג'יפ שלהם:
הפרש האורך בין מאיה סטנדרטית של סופה לבין זו שמותקנת אצלם (ה-delta). אצלנו למשל זה 3 ס"מ, אצל דרור ברלי 6 ס"מ וכו'.
מי היצרן/קפיצאי וכמה מילים עליו - שירות ולקיחת אחריות (החשוב מכל!), מחירים, גישה כללית
הפונקציות שהמתלים ממלאים לשביעות רצון (או לא - גם משיתוף בנפילות מפיקים לקחים)
תודה
גיתאי
גיתי, הגובה הזה יהיה הסיבה הראשית לעצור אותו ולבדוק בציציותיו. והנבלות האלה, כשהם עוצרים אותך, זה לא בשביל העיניים היפות, אלא בשביל להוריד מהכביש. הם כבר ימצאו על מה.
ואם אתה שואל אותי - גובה כזה וקפיצים שלא עובדים, זה כבר מסוכן. השוטרים אולי לא יודעים את זה, אבל זאת עובדה.
תקרא שוב ושוב את מה ששופינסקי כתב לך. יש לו "קצת" נסיון עם זה. ממש לא פלא שהרכב הזה לא מסוגל לגמור טיול בחתיכה אחת.
וכל מילה נוספת מיותרת.
גיתי - אתה תסלח לי מאוד, אבל הקפיצים שלך בסדר גמור. הם עובדים. יש להם לאן להיפתח ולאן להיסגר. נדמה לך שהג'יפ נמוך, כי קוטר הגלגל הגדול ממלא לך את בית הגלגל. עם צמיג 31 היית רואה קצת אוויר בבית הגלגל. זה בסדר גמור.
אני יודע מה גבוה ומה נמוך. אצלי זה נמוך ותאמין לי שאני לוקח בחשבון את קוטר הגלגלים. תודה על הפניית תשומת הלב, אבל במקרה שלי הנקודה כבר נלקחה בחשבון.
כמ ושאומרים - הכל בראש שלך. נדמה לך שהג'יפ שלך נמוך מדי, כי הג'יפ של עמרי הוא נקודת הייחוס שלך. ושוב - נקודת הייחוס הזו שגויה מהיסוד. אם עמרי קורא את השירשור הזה - לדעתי אתה צריך לטוס למתלם ולהוריד את הגובה הפסיכי הזה שחוץ מנזקים ופוטנציאל לחיכוכים עם שוטרים, לא נותן כלום.
עמרי פתח את השירשור והוא יושב עליו חזק, מן הסתם יוסיף את התייחסויותיו. גם אם תאמר שהרכב שלו ברמה שמצריכה (אולי) קלינים, סליפ-יוק אלימינטור והארכת גל הינע, עדיין ההפרש בין שני הכלים שלנו מספיק גדול ומשמעותי כדי שנשאף לכיוון שלו יותר מלכיוון שלי, גם אם נקבל חלקית את מה שאתה אומר ונוריד טיפה מהגובה שלו.
אגב לידיעה, הרכב של עמרי היה נמוך יותר, כאשר הקפיצאי שהגביה אותו סבר שניתן לכוון אותו לגובה של היום עם המתלים הקיימים וכנראה גם ללא בעיה עם החוק. האם זה מקצועי? ניתן לפורום לומר את דברו.
מאיה ארוכה ב-6 ס"מ מהמקור תיתן לכם קצת יותר גובה, זוית עבודה נכונה של הנדנדות ונוחות נסיעה טובה. הקפיץ יעבוד. יהיה לו לאן להיפתח ולאן להיסגר. זה הכל. עדיין יהיה מגע של גומי ופח? אני לא הייתי עושה בודי-ליפט בשום מחיר. עבודת פחחות על בתי הגלגל זה כבר פיתרון עדיף בעיני.
מאיה וקונטרה ארוכות מסתמנות כרגע כפתרון, אבל רצינו לקבל בשירשור הזה מידות נוספות - ואולי אפילו פתרונות אחרים - מחברים והתרשמויות לפני שאנחנו רצים להחליף ברזלים
כל עוד אני מרוצה אין לי דחף פנימי לשכנע את מי שמסרב להשתכנע ;-) הכל ברוח טובה.
אם תמצא לנכון לפתוח שירשור על הנושא הנ"ל, משהו מעין "סיכום יתרונות מול חסרונות של צמיגי 33 וצפונה מהצטברות ניסיון עד היום" תהיה בטוח שאשמח לחלוק את התרשמותי.
כל מי שהג'יפ שלו עומד כל השבוע בחניה/מוסך, שלא יספר לי שאין לו נזקים בגלל זה, ועל כמה שזה טוב לרכב... תסעו יומיום, 17,000 ק"מ בשנה, בעיר ומחוצה לה, שטח כל שבוע ולא פעם בשלושה חודשים ואז נדבר...
נכון, לא כל יום אבל בהחלט נוסע לפעמים לעבודה (65X2 ק"מ) בכיף. באמת כיף.
אני ניסיתי, נסעתי. אפילו על הג'יפ שלי ניסיתי סט כזה. אכן יש הבדל. לרעה. מה זה לרעה...
אם על 31 הג'יפ מתנהג כמו סוס עצבני, אז על 33 הוא כבר דומה יותר לפרה. לא מאיץ, לא בולם, מת בעליות,
אני מזמין אותך לרייס ערסי מצוי בכבישי הרי יהודה ואתה מוזמן להביא גם את הפרייבט. יש מצב שדעתך תשתנה אחורי זה.
המתלים חוטפים בומבות בגלל משקל הגלגלים (משקל לא מוקפץ עצום). הרכב צריך מקצה שינויים מקיף (הרבה מעבר לציריות+יחסי העברה) סביב מכלול הסרן הקדמי ומערכת ההיגוי. העומסים מוגברים והנזקים גדולים.
הכל תחזיות שחורות ממוצא פולני
וכל זה בשביל מה? בשביל איזה מדרגה שמגיעים אליה פעם בשנה מקסימום? אם אלה היו רכבי שעשועים ועבירות נטו - יש בהחלט הצדקה לסופגניות האלה ולהתעסקות סביבן. אבל אלה רכבי טיולים.
הגדרת המונח "רכב טיולים" לפי מילון גיתאי נוה היא: "ג'יפ שמפנה את נהגו להתעסק בטבע ופחות בתכנון הנתיב". מספיק טוב? עכשיו תגיד לי איזה צמיג מתאים יותר לרכב טיולים לפי מילון נוה. מי יודע, אולי גם אתה תאמץ את המילון הזה...
הם צריכים לנסוע גם על כביש, הם צריכים להיות אמינים ונוחים וגם חוקיים פחות או יותר... ועדיין אלה כלים שלא מתביישים בשום מסלול ידוע בארץ. יש להם מתלים טובים פלוס, ושתי נעילות... תאמינו לי, הרבה יותר זול לצאת מהג'יפ לכמה שניות, לשים שתי אבנים ולעבור כמו גדול, מאשר להתעסק חודשים על חודשים בשבירות, להוציא ים של כסף ולצבור תסכולים.
לא תמיד אבנים עוזרות (יותר בתיאוריה) ולעומת זאת לא תמיד יש שבירות והוצאות (גם כן בתאוריה)
אתם מסרבים להבין איזה עומסים זה יוצר. במקרה שמדובר כאן - אני משוכנע שיש לגלגלים יותר מאשר יד ורגל בשבירות הסנטר-בולטים.
לידיעתך, הפעם הראשונה ששברתי סנטר-בולט היתה הרחק לפני עידן ה-33. זו תוצאה של מתלים וברגים סוג ז'. נקודה. וכבר אמר לי קפיצאי אחד שתפקיד הסנטר בולט הוא להיות ה"פיוז" של המתלה. גם אם נסכים (בכלל לא בטוח) להגדרה משונה זו, אז כשהפיוזים נשרפים כל הזמן זה סימן שהגיע הזמן לעשות בדק בית במערכת החשמל, לא ככה?
בפעם הבאה תשימו סנטר-בולט שעשוי מהבורג הכי חזק שאפשר.
כאשר שמים אצלך סנטר-בולט 7 או 8 מ"מ במקום 10 כמו שצריך להיות למרות כל הסימנים שהאוטו משדר, הטענה צריכה להיות מופנית כלפי מישהו אחר. אלא מה, הג'יפאי - אנחנו - הרי מופרעים שמחפשים לפוצץ את הכלי על הסלע הקרוב, נכון? מה יותר קל מלבוא בטענות ל"סגנון הנהיגה של אדוני". איחס.
עוד אציין בהזדמנות פז זו, שקפיצאי מסויים סירב פעמיים לתת לי/לחבריי סנטר בולטים ספייר בטענה שחצנית של "אין מצב שזה נשבר" (שזה אגב, סותר את תיאוריית ה"פיוז"). איך אומרים, שלא ניתן לעובדות לבלבל אותנו, נכון?...
מאיר רוטברג
26-11-07, 15:41
גם אני מכיר אותו
והוא נזהר במדרגות סלע גם שהיה לו 31 בגלל שבסכיני דימונה עם 31 שבר ציריה ,
עדיף להזהר ולא לשבור מאשר לשבור וחזור עם גרר,
נ.ב לתת בגז עדיף עם אקורד לא עם סופה שמשמשת ליום יום ,
אם כבר מגיעים לסכומים ולהוצאות ,
מערכת המתלים המרשימה ביותר בכל המובנים שהועלו פה היתה ה"רוביקון אקספרס" שהותקנה על הרכב של אדי.
הרכב ישב גבוהה (כמו הסופה דיזל שהיתה לי)
היה נוח מאוד
מהלך מתלים יפיפה - אני מקווה שאדי יעלה תמונות ,הרכב לא הרים גלגל בנקיק בחורשן.
עלות של שבירות+מע' ראשונה+החלפה למערכת שניה + הזמן והתיסכול לא יוצא יותר יקר מלהתאים פעם אחת כמו שצריך מע' טובה מחו"ל לסופה ארוכה ?
תעברו כבר לסליל ...
שלומי
שלומי
גם אם אתה צודק במאה אחוז תיאורטית, הבעיה הידועה היא שאין עם מי לדבר. ואם יישבר עלה, אקנה עלה בחו"ל ואמתין שיואיל בטובו להגיע לארץ הקודש, ועוד לא דיברנו על המכס? ואם יהיה צורך לערגל?
חלקי רכב רבים ניתן ואפילו רצוי לקנות בחו"ל. קפיצים, לעניות דעתי הלא-מלומדת, לא נכללים בקטגוריה הזאת.
מצד שני בהחלט ייתכן שאני מפספס פה משהו, אז מי שיוכל להוסיף בכיוון של מתלים מארצות נכר יבורך.
גיתאי
לא מצאתי בשרשור התיחסות להשלכות הארכת ועירגול קיצוני של המאיה על זוית התקיפה של הכוחות בנק' הריתום של הנדנדות והריתום הקדמי של הקפיץ.
אני מנחש שככל שזוית הטנגנציאלית בנק' הריתום מתקרבת לניצב, כוח הכפיפה של העלה "מתחרבן" וקפיציות הקפיץ משתבשת וגורמת להגדלת רכיב "קריסה" (לחיצה) על חשבון הרכיב הניצב המהווה את הגורם לכיפוף הקפיץ ופעילותו כקפיץ (קורה על 2 סמכים).
ככל שהקפיץ אפקי, גמישותו ויעילותו כקפיץ משופרת.
בקיצור, הארכת קפיצים להגבההת השלדה, אינה פתרון מיטבי. מטרה כזו ניתן אולי להשיג ע"י העברת הקפיצים לחיבור עילי מעל הסרן, כפי שאמנם ראיתי בסופה מסויימת.
באשר ל"בודי ליפט", זהו פתרון מאד הגיוני לאפשרות "שקיעת" הצמיג כלפי מעלה שמשמעותה הגדלת מהלך שקיעה.
הבעיות של סדיקה במרכב ניתנות לפתרון כפי שאמנם ראיתי בסופה של מאיר.
אני חושב שהתקנת קורות רוחב מ- RHS המרותכות למרכב באחורי ובמרכז המרכב הנתמכות ע"י האוקולונים יתקבל פתרון אלגנטי לסדיקה.
לעניות דעתי, חולשת המרכב היא רוחבית ונובעת מגמישות רוחבית של השלדה (מאובחן בד"כ כאשר הדלת האחורית אינה נסגרת בשיפוע רוחבי) כאשר ארכית אין כל בעיה.
בנוסף, לא מצאתי כל התיחסות לתיקון ממדי הבולמים בהתאמה למהלכים המשופרים שביקשו הכותבים להשיג באמצעות הארכת המאיות ו/או תוספת עלים.
אין בדיון גם כל הערה ביחס ל"ריבולברים" שאמורים לשפר את המהלך בכיוון למטה במגבלות אורכי הבולמים.
באשר לצמיגים 33 וצפונה, זהו כרגיל ענין של "טרייד-אוף". הגדלת צמיג הכרוכה בהגדלת מומנט אינרציה היא מתכון בטוח לשבירת צירים. דהיינו הגבההת הציר ב- 2.54 ס"מ מהווה סיכון מוגדל מבחינת שבר ציר.
שלומי, בתקופה שהכרת את הסופה של אדי (שעברה אלי בשלב כלשהו) היא היתה עם בודי ליפט של 2 אינץ' שאני הורדתי מהסיבות שציינו פה.
ללא ספק הקיט היה מדהים , היום אני לומד להעריך אותו יותר ומכל הבחינות כשאני נוהג על ה- CJ עם פרוקומפ .
לדעתי אם יש אפשרות כספית לקנות את הRE , שום פחד משבירת קפיץ לא אמור למנוע את זה , לא שוברים קפיץ כל כך מהר כמו שאנחנו רגילים מהזבל מבית פרוקומפ .
לעניין ההתאמות של קפיצים ארוכים ,אם זה RE או כל דבר אחר, בכל המקרים זה עניין פשוט מאוד התושבות הם חלק נפרד מהשלדה ניתן לנתק אותה ולחבר אותם איפה שתרצו בדרך שתרצו , במקרה של הRE זה אפילו יותר פשוט , יש צורך לקדוח חורים חדשים בתושבת הקיימת (האחוריות בלבד).
אם עוד לא קיצצתם את הכנפיים יש דרך אסטטית ונפוצה מאוד לעשות את זה - כנפוני TJ, עשיתי את זה בCJ וזה פתר את בעיית הנגיעה.
יום אחד השארתי אותכם לבד וכבר התחיל בלאגן :lol:
טוב-קודם, צר לי שלא יכלתי לדגור על האינטרנט ולהגיב לכל תגובה בנפרד, ולכן מבקש את סליחתכם מראש על המגילה החדשה:
מוני-אתה יודע עד כמה אני מעריך את דעתך, אבל הפעם משום מה יש לך נטייה לייפות את הדברים:
הסופה שהיתה לי, היתה עם מערכת מתלים מקורית של תע"ר כלומר בגובה הדשא, יחסית לסופה של עומרי. היו מורכבים עליה צמגי 33 ומהלכי המתלה שלה לא עברו 20 סנטימטר אבל עם שתי נעילות. מוני-טיילתי רבות בסופה שלך. אני זוכר איך הפרצוף שלך היה מתעוות לקולות המיכל דלק מתגרד על כל מדרגה קטנטונת. ללא הזחל כבר מזמן הייתה משופד על איזה סלע, מה שאגב-קרה כבר...
כול זה לא הפריע לי בכלל לעלות את כול המעלות הקשים ביותר בארץ ללא שום בעיות וללא שום שבירה!
אף פעם לא היתה לי בעיה של "קלירנס" נו באמת...
אז נכון, זה לא בדיוק קונפגורציה מומלצת, ותמיד היתי צריך לבחור נתיב ולחשוב לאיפה אני נוסע אבל עדין זה לא מצדיק את הגובה המטורף של עומרי!!!
רק תחשוב כמה צרות ההגבהה המטורפת הזו יוצרת. מרכז כובד גבוה, שבירות, בעיות צלבים, ועוד ועוד... שלא לדבר על המשטרע! (עדין לא הבנתי איך עומרי מצליח להשאר על הכביש) זה כמובן-בגלל החיוך היפה שלי...תגידו מה נראה לכם!? בוודאי שפה ושם עצרו אותי...זה הסתכם בבדיקת צמיגים.. ולחיצת יד מצד השוטר..ולא פעם אחת..
הגיפ של עומרי מתוח כמו קנדום. מסכים לחלוטין...אתם אמרתם-וגם אני אמרתי... הערגול שלי לדעתי נעשה בצורה סופר לא מקצועית שהביאה את המתלים לקצה היכולת!!!
גם שופינסקי אמר, וגם דרור...אני בוודאי לא ביקשתי למתוח את הקפיצים לקצה היכולת מתוך ידיעה שהזוויות לא תקינות. שפניתי לקפיצאי ואמרתי לו שזה מוגזם קיבלתי תשובה: "תשים כננת הם ירדו קצת..." נו באמת...
ואיין מצב שהמיתלים שלו עובדים. הוא נעול.. יש 2 אפשריות. 1 להשכיב את הקפיץ ולרדת מהגובהה הזה. ואז הגיפ יהיה יותר גמיש והמיתלים יעבדו. . האפשרות השנייה זה להשכיב את הקפיץ ולהרים את הבודי עיי בודי ליפט. תעשו טובה-נאמר כבר מעלי-אל תציעו לנו לשים בודי ליפט...זה לא בא בחשבון.
הבודי שלי במצב פיקס ואני לא הולך לקלקל אותו ע"י רעות חולות שכאלו!
.
וכל מילה נוספת מיותרת.
דרור-הרכב בכל מקרה יונמך מעט...באינצ'..לא יותר מזה. אני מפיק המון מהגובה הזה בדיוק מה שאני צריך... כרגע הוא עומד על בערך 5 אינץ' של הגבהה. שוב-אני לא מחפש יותר גובה! אני מחפש להישאר באותו הגובה בערך-אבל זוויות תקינות. אל תערבבו בין המקרים. מעבר לכך-קרה לא פעם שגיתאי התישב איפה שאני עברתי בלי בעיה.
דעתך ידועה בעניין ולא מהיום. ובכל זאת גם אתה לא תצליח לשכנע אותי לחזור ל 31.
כל אחד והשיקולים שלו...אז בו נעזוב את נושא הגלגלים.
אתם מסרבים להבין איזה עומסים זה יוצר. במקרה שמדובר כאן - אני משוכנע שיש לגלגלים יותר מאשר יד ורגל בשבירות הסנטר-בולטים. בכל מקרה, אחרי השבירה הבאה תשימו סנטר-בולט שעשוי מהבורג הכי חזק שאפשר.
מה שמוזר זה-שבמקרה יש לי עוד כמה חברים שנוסעים על 33 והם עדיין עם הבולג'וינטים המקוריים (או לפחות לא החליפו בחמש/שש שנים שהג'יפ אצלם)
מה זה אומר? לא יודע...אבל משהו במערכת שלי דפוק!!!
ואם אתה שואל אותי - גובה כזה וקפיצים שלא עובדים, זה כבר מסוכן. השוטרים אולי לא יודעים את זה, אבל זאת עובדה.
תקרא שוב ושוב את מה ששופינסקי כתב לך. יש לו "קצת" נסיון עם זה. ממש לא פלא שהרכב הזה לא מסוגל לגמור טיול בחתיכה אחת.
הייתי אומר שקצת הפרזת...לפי מה שזכור לי האחרון שסיים פה טיול בחתיכה אחת זה אני :lol:
אבל נכון-גם אני שובר לפעמים ובוא תענה בכנות: זה לא נראה לך מגוכח שכמעט כל מה שגורם לרכב הזה לא סיים טיול בחתיכה אחת איכשהו קשור למתלים?! :evil:
עמרי
מאיר רוטברג
26-11-07, 19:06
חברה , סיפורי השבירה של סט פרוקומפ נראים לי הזויים לחלוטין ,
הסופה שלי בקונפיגורציה הנוכחית(פרוקומפ)כבר 7 שנים לפני 3 חודשים שבר קפיץ פעם ראשונה(טפו טפו טפו)
ככל הנראה כל הבניה שלכם לא נכונה ,
איני רואה כל טעם בעירגול קפיצים מטורף שכזה,
כבר עדיף הבודי שלי על המצב אצלכם ,
סבירות של סנטרים??? לא שמעתי מימי אצל חברה שלי עם סופות , ואם כן לעיתים סופר נדירות .
שלומי
מצד שני בהחלט ייתכן שאני מפספס פה משהו, אז מי שיוכל להוסיף בכיוון של מתלים מארצות נכר יבורך.
גיתאי
אתה מפספס גם מפספס ,יש לי קיט RE 4.5 פשוט לא להאמין איזה נוח הוא (תשאל את אישתי) ,כמה מחברי שמכירים סופות היו ממש בשוק .
הרכב אצלי יותר משנתיים ,עבר כמעט את כל המעלות הקשים ביותר (אפילו יותר מפעם אחת) לא שקע ולא נשבר עדין ,טפו טפו טפו שום בצל .....
הצמיגים הם "31 בנתיים .
חגי.
נ.ב.
יש לי גם בודי ליפט "3 (לא עלינו) הרכב נקנה כך. אין לי תלונות או שברים ויש גם מקום ל "35 לדעתי.
קיט כזה בהחלט מפתה..שמעתי עליו כבר מכמה חבר'ה רק דברים טובים...
אבל כולם היו עם רכבים קצרים...ואני לא בטוח שאותה קונפיגורציה שעובדת אצלך פיקס לא תשקע אצל גיתאי ובטח שגם אצלי (ארוך וסגור...)
אני טועה?
הקיט לא יתאים לסופה ארוכה גם לסופה קצרה סגורה פח לא יתאים , תצתרך להתאים את הקפיצים האחוריים למשקל הנוסף.
קיט כזה בהחלט מפתה..שמעתי עליו כבר מכמה חבר'ה רק דברים טובים... אבל כולם היו עם רכבים קצרים...ואני לא בטוח שאותה קונפיגורציה שעובדת אצלך פיקס לא תשקע אצל גיתאי ובטח שגם אצלי (ארוך וסגור...) אני טועה?
אתה לא טועה.
זה קפיץ לרנגלר, לא לסופה. הוא מתוכנן למשקלים של רנגלר YJ שהוא ג'יפ קצרצר וגם פתוח (גם בדגם הסגור, משקל הגג די זניח) ולכן קל משמעותית בהשוואה לסופה.
על סופות קצרות פתוחות (או קצרות סגורות פיבר) הקפיץ הזה עובד טוב, אם כי שמעתי על מקרים של קצרות-פיבר+RE שנזקקו לטיפול בקפיצים האחוריים. על סופה ארוכה-סגורה? אל תתחיל עם זה, כי ההוצאות יהיו גדולות ויש גם סיכוי לקצת עוגמת נפש.
קודם כל זה באמת קיט איכותי, ועל כן יקר (כמובן בישראל. גיתי צודק - קפיצים זה רכיב שצריך למצוא כאן בארץ, עם גב ושירות ואפשרות לתיקונים זמינים ולא לסחוב מחו"ל). אחר כך תצטרך התאמות והקשחות של הקפיצים האחוריים הרכים מדי, כדי שהזנב הארוך והכבד שלך לא ישקע. ותאמין לי - הוא ישקע.
העבודות הללו גם עולות כסף?... כן, ולא מעט. חוץ מזה שהקפיץ כבר לא עובד כמו שהוא אמור לעבוד. אני עוד לא מדבר על אי ההתאמה של קיטים אמריקאיים המיועדים לרנגלר, לתושבות הקפיצים של הסופה, שמצריכות קידוחים למיניהם... בעברית קוראים לכל הבבל"ת זה במילה אחת "קומבינה".
באמת לא נגענו בויכוח הזה בנושא הבולמים - כאן רבותי, אין שום קסמים או קומבינות. בולם איכותי באורך המתאים ייתן לכם את מירב הנוחות ויאפשר לקפיצים טובים לעבוד טוב ונכון וגם להאריך ימים. כמובן שבולם איכותי גם עולה בהתאם... אנחנו, שמחפשים רק מאיפה לחסוך בהוצאות (גם אני), נוטים להתפשר דווקא כאן וזו אחת הבעיות שלנו.
גיתי, אל תאיים - אני אמנם פולני, אבל כל החיים בבאר-שבע וחולון - כלומר, ערסים ורייסים אני מכיר טוב מאוד.... אז אתה רוצה לשרוף קצת גומי ברייס? anytime baby...
אתה צודק לגבי הבולמים ולא בכדי לא הזכרנו אותם. ההתמקדות העיקרית כרגע היא בקפיצים, אבל אם יש צורך אפשר להניח שנוכל להחליף בולמים בתקציב של עד 500-600 ש"ח לבולם גג.
אנחנו עושים פה יופי של דיון, אבל עוד לא ראיתי אנשים שבאים לפה עם מספרים והמלצות. איפה כולם, הלכו לישון? Anybody home? :shock:
דרור - למרות שגם אני ממוצא פולני אל תשכח שגם לי יש גב מקומי - בית שמש. צפה פגיעה :twisted:
בוקר טוב
גם גתאי וגם עומרי מחפשים פתרון טוב (ולא קומבינה), עם דגש של שירות ואמינות.
ולכן את הפתרון שהם מחפשים הוא בארץ הקודש.
שני הרכבים טופלו אצל אותו קפיצאי, ולכול אחד בתורו הוא נתן תרוץ שונה והסברים שונים ותרוצים.
האם רכב שעבר טיפול מקיף לפני שנה (גתאי) צריך להיות כזה נמוך?
האם רכב שעבר עירגול (עומרי) ע"י בעל מקצוע!! צריך להיות בעל זוויות (משולשים)כאלו לא נכונות?
בברכה יואב
בוקר טוב
גם גתאי וגם עומרי מחפשים פתרון טוב (ולא קומבינה), עם דגש של שירות ואמינות.
ולכן את הפתרון שהם מחפשים הוא בארץ הקודש.
שני הרכבים טופלו אצל אותו קפיצאי, ולכול אחד בתורו הוא נתן תרוץ שונה והסברים שונים ותרוצים.
האם רכב שעבר טיפול מקיף לפני שנה (גתאי) צריך להיות כזה נמוך?
תמונות לפעמים לא מספרות את כל הסיפור. לפני שנסתכל פיזית מתחת לרכב של גיתי, ועד כמה הוא באמת "נמוך", אי אפשר לדעת. לדעתי הכל יחסי בחיים, גם במקרה הזה. אם נקודת הייחוס היא הג'יפ של עמרי, אז הג'יפ של גיתי נמוך. בהחלט. גם הג'יפ שלי. הג'יפים של כולם כאן בעצם. זה לא הופך את הגובה ההיפר-מוגזם שהג'יפ של עמרי נמצא בו למשהו שהוא נכון או טוב. ההיפך בדיוק.
האם רכב שעבר עירגול (עומרי) ע"י בעל מקצוע!! צריך להיות בעל זוויות (משולשים)כאלו לא נכונות?
בברכה יואב
מה הקשר לנדנדות המשולשות? אין שום קשר. גם "בעלי מקצוע" עשוים שטויות. חלק מהתפקיד שלנו כשאנחנו מגיעים לבעל מקצוע ומזמינים עבודה מסוימת, זה להגדיר לו בדיוק מה אנחנו רוצים. לפעמים זה משהו שהוא בלתי אפשרי לביצוע, או אפשרי רק חלקית. הייתי מצפה ממי שעירגל את הקפיצים לגובה שכזה להתריע בפני בעיות וסיכונים אפשריים.
עכשיו לפתרונות - קפיצים ארוכים יותר (6 ס"מ) יתנו פיתרון טוב. העניין הוא שזה עולה כסף. למרות שאני אישית חושב שהקיט 3 ס"מ שיש לכם היום (והיה גם אצלי פעם) הוא די מוצלח. בתמונה - זה מה שהקיט הזה יודע לעשות. לא ממש רע לדעתי.
הרכב שלי נמוך גם בהשוואה לנועלי 31 רבים וטובים. בוא ניקח את זה כנתון ונתקדם מכאן ואילך, אין טעם להתעכב עוד על השאלה אם אני מדמיין או מציאותי. בנוסף, אחת מהגדרות המטרה היתה מרווח מספיק בין צמיגים לבתים ואין בכלל ספק שפה יש כשלון חרוץ עד כדי כך, שאני לא ממש מרגיש הבדל משמעותי בין המצב הנוכחי לבין לפני כשנה עם הקפיצים המקוריים הגמורים.
האוטו שלך נראה מצויין עם מהלך יפה מאד דרור. מה שיוסיף לנו הם:
1. שתיים-שלוש תמונות נוספות המדגימות בצורה טובה את מרווח הגחון כאשר:
הרכב על משטח מאוזן, רצוי אספלט או שביל כבוש
הרכב על משטח מפולס כמו בקודם - אבל בעליה קיצונית (ראה התמונות שאני העליתי מהזיק) על מנת לראות את השפעת השיפוע על המתלים האחוריים
2. נתוני העמסה בג'יפ שלך - מה הממוצע היומיומי ומה העומסים הקיצוניים בטיולים ארוכים, ורגישות המתלים להבדלים הנ"ל
3. מידע נוסף על הסט אצלך - האם העלים האחרים חוץ מ-1 ו-2 הותאמו במיוחד למידות העלים הראשיים או שאין בהכרח קשר ביניהם?
תודה
דרור
המצב בגיפ של עומרי הוא כזה שלאחר העירגול שעבר אצל בעל מקצוע הזוות של המשולש זהה לזוית שיש בתמונה של האוטו שלך, ההבדל הוא שאצל עומרי המצב הוא כאשר הרכב במצב מאוזן על הכביש.
וכן אני יודע שבעלי מקצוע לא תמיד נותנים את הפתרון הטוב ביותר אבל !!! להוציא גיפ לאחר עבודה על הקפיצים שלו (עירגול) במצב כזה עם זויות כאלה לא נכונות כמו שיש אצל עומרי ברכב ולא משנה מה בעל הרכב דורש אומר... זה לא מקצועי ולא אחראי :twisted: .
עומרי רבק שים תמונה של זווית המשלושים מקרוב על מנת שתהייה התיחסות כמו שצריך לבעייה שלך.
יואב
מוני אורבך
27-11-07, 14:03
עומרי נכון שהיו חיכוכים פה ושם של הבודי עם האדמה אבל לא משהו ממש רציני. עובדה עברתי ברוב המקומות. יתכן שלא שופדתי בזכות הזחל ויכולות הנהיגה הנופלאות שלי (נגיד...) אבל יש עוד כמה חברה שנוסעים נמוכים מאוד.
אני לא בא להגן על הקונפיגורציה שהיתה לי, נהפוך הוא! אם היתי משאיר את הסופה אצלי בטוח שהיא היתה עוברת שידרוג בגובה אבל בטוח לא ברמות המטורפת שיש לך . בל נשכח שגובה משמעותו העלאת מרכז הכובד וזה אומר רגישות להתהפכות. אתה פתרת זאת על ידי הגדלת רוחב אבל זהו פיתרון חלקי!
אבל אם רק בגובה חשקה נפשכם וממהלך מתלה ונוחות אתם מרוצים למה באמת לא להעביר את הסרנים מתחת לקפצים? הרי אם לא הורידו אותך על גובה מטורף בטח לא יורידו אותך על זה!
כך ללא קפצים מעורגלים וארוכים תוכלו לקבל כ 4 אינץ הגבהה. מבחינת המעבר זה לא סיפור גדול (דורש עבודה יצירתית עם דיסק וריתוכים) לדעתי גיתאי שווה לך לשקול זאת.
תראו חבר'ה, המטרה בדיון הזה נכון לעכשיו היא לא לנעוץ איש מקצוע כזה או אחר חלילה. אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שכולם בני אדם וגם טועים לפעמים, ובסופו של דבר אנשי מקצוע נמדדים לא רק לפי הטעויות שלהם, אלא - ובעיקר - על פי נכונותם לקבל אחריות על טעויות בענווה ולתקן את הטעון תיקון. את זה עדיין לא בדקנו ואני משוכנע שמי שאמור לקחת אחריות אכן יעשה זאת.
מטרת הדיון כפי שעמרי ואנוכי כתבנו היא למצוא - וגם לחשוף את החברים כאן - לפתרונות אחרים, גישות אחרות, וכן - גם בעלי מקצוע אחרים. שוק מגוון רק יתרום לכולנו.
גיתאי
אבל אם רק בגובה חשקה נפשכם וממהלך מתלה ונוחות אתם מרוצים למה באמת לא להעביר את הסרנים מתחת לקפצים? הרי אם לא הורידו אותך על גובה מטורף בטח לא יורידו אותך על זה!
כך ללא קפצים מעורגלים וארוכים תוכלו לקבל כ 4 אינץ הגבהה. מבחינת המעבר זה לא סיפור גדול (דורש עבודה יצירתית עם דיסק וריתוכים) לדעתי גיתאי שווה לך לשקול זאת.
מוני, אנחנו צריכים להיות חדים בנקודה הזאת של החוקיות; על גובה המושג באופן תקין בהינתן משולשים באורך מותר לא מורידים מהכביש. אולי ימצאו עילה אחרת לחלוטין להתעלל בך, אבל לא על זה.
לעומת זאת, על SPOA מורידים רסמית כי זה שינוי מבנה פר אקסלנס.
נא התייחסותך להנחות הנ"ל. אם SPOA חוקי אני אבדוק את זה ברצינות רבה.
גיתאי
האוטו שלך נראה מצויין עם מהלך יפה מאד דרור.
גיתי, התמונה הנ"ל היא עם קיט קפיצים זהה לשלך. המהלך היום יותר טוב.
פעם הוא היה אפילו הרבה-הרבה יותר טוב, אבל הגמישות היתה מוגזמת. במיוחד מאחור. עלים התפתלו כל כך עד שנשברו.
1. שתיים-שלוש תמונות נוספות המדגימות בצורה טובה את מרווח הגחון כאשר:
הרכב על משטח מאוזן, רצוי אספלט או שביל כבוש
הרכב על משטח מפולס כמו בקודם - אבל בעליה קיצונית (ראה התמונות שאני העליתי מהזיק) על מנת לראות את השפעת השיפוע על המתלים האחוריים
אני מחפש תמונות.
2. נתוני העמסה בג'יפ שלך - מה הממוצע היומיומי ומה העומסים הקיצוניים בטיולים ארוכים, ורגישות המתלים להבדלים הנ"ל
הרכב שלי כאמור סגור ארוך + כננת (30-40 ק"ג) + כלוב מלא (3 קשתות לרוחב + 2 אלכסונים. סה"כ 8 נקודות, שיש לו את המשקל שלו. כמה? אין לי מושג. 70-80 ק"ג בטח). דברים שיושבים בג'יפ קבוע, גם ביום-יום: ארגז כלים (כ-15-20 ק"ג), ארגז חילוצים גדול (50-60 ק"ג), הייליפט (10-15 ק"ג?) מוט גרירה פריק (10 ק"ג?) ערכת קפה+ארגז של חלפים קטנים, שמנים וכו' (ביחד כ-15 ק"ג) שונות (דברים קטנים בתאי האיכסון, כל מיני זבל שמתגלגל בג'יפ, בוסטר של הילד, כיסא מתקפל וכו') - עוד כ-15 ק"ג לפחות. רוב הדברים שמניתי לא נחוצים ביום-יום והם שוכבים בג'יפ פשוט כי לצערי הרב אני גר בעיר, בבניין משותף די ישן, ואין לי מחסן או מקום אחר כדי לאפסן אותם בו.
בטיולים ארוכים נכנסים לג'יפ: צידנית גדולה עמוסה (לפעמים שתיים), פויקה בארגז עץ, אוהל, 2-3 שק"שים, שמיכות, 2-3 מזרני ספוג, שתי שמיניות מים לשתייה, ג'ריקן מים לשטיפה ונקיון וכו' וכו'. לטיול נידח במיוחד אני אטרח לקחת גם עוד גלגל ספייר (כמה שוקל חישוק ברזל+צמיג 31?...20 ק"ג? 25 ק"ג)
ביומיום בד"כ אני (100 ק"ג) נוסע בג'יפ לבד. בטיולים זה יכול לנוע מזוגתי שתחיה (50 ק"ג ביום שמן במיוחד) ועד הטיול האחרון בו אני הייתי הקליל והרזה ביותר ברכב, מבין שלושה...
בקיצור - הרכב שלי עמוס ב-200-250 ק"ג ביומיום, ועד ל-500 ק"ג בטיול ארוך (הערכה)
בעומס של 500 ק"ג בשטח הזנב יורד. ועוד איך יורד! אני לא מת על זה. זה מורגש לרעה יותר בנסיעת שבילים, כאשר המתלים מאחור נסגרים בתדירות גבוהה, מאשר בשטח הטכני, שם מרווח הגחון הוא נתון קבוע, ורק זוית הנטישה משתנה לרעה. לא שזה כל כך מטריד - הברזלים הגסים האלה לא ממש מתרגשים ממכה פה, מכה שם מאבן מזדמנת. ברגע שפורקים את כל הציוד, הג'יפ מתמתח בחזרה ועומד יפה.
3. מידע נוסף על הסט אצלך - האם העלים האחרים חוץ מ-1 ו-2 הותאמו במיוחד למידות העלים הראשיים או שאין בהכרח קשר ביניהם?
מה זה הותאמו? בוודאי שהותאמו. כל הקפיץ יוצר מחדש! להחליף סתם מאיות 1 ו-2 לארוכות יותר זה לא חוכמה. צריך להיות דירוג נכון בין העלים, כלומר התאמת אורכי כל העלים. זה עוד דבר שמייקר את כל העסק. אתה לא מחליף רק מאיות אלא קפיצים שלמים. 4 קפיצים חדשים.
תודה
דרור , לקדוח חור נוסף בתושבת קפיץ או אפילו להזיז אותה לגמרי כנ"ל לגבי בניית תושבות בולמים זה קומבינה?! הדברים האלה הם הבסיס לשיפור במערכת מתלים , אני מתפלא שכל השנים שלך עם הסופה ועוד לא עברת את שלב הBOLT ON , אני לא רואה שום בעיה לקדוח או לרתך על שילדה של סופה כל עוד עושים את זה טוב ,לפחות כמו המסגרים בתע"ר ...
six 4 life
27-11-07, 14:34
גיתי, אל תאיים - אני אמנם פולני, אבל כל החיים בבאר-שבע וחולון - כלומר, ערסים ורייסים אני מכיר טוב מאוד.... אז אתה רוצה לשרוף קצת גומי ברייס? anytime baby...
אפשר לבוא גם?:mrgreen:
הדיון התקדם אבל תרשו לשאול שאלה -
ייתכן שהקפיצים עובדים מחוץ לתחום שלהם ברכבים האמורים ?
קרי, נפתחים מעבר לנקודה האלסטית וכנ"ל בסגירה ?
בהנחה שהקפיץ תקין נראה לי שזה הסבר הגיוני ואז מדובר בהתקנה לקויה - במפסטופ שלא הותאם לקפיץ וכנ"ל הגבלה לפתיחת מהלך במידה ונדרשת - כאן נכנס למשוואה גם הגלגל היותר כבד (במידה וההבדל משמעותי - מה באמת ההבדל במשקל הגומי בין 31 ל 33 ? ).
שלומי
לדעתי הפתרון האולטימטיבי למצב הזה הוא spoa
וליישר את העלים וכך אתם מרוויחים מכל העולמות
spoa זה לא חוקי למרות שיש כאלו שירשמו לך את זה ברשיון
כפי ש 33 זה לא חוקי וגם את זה כנראה רשמו לך ברשיון נכון ?
שלוימ'לה, לא ירדתי לסוף דעתך. הסבר נוסף יתקבל בברכה...
יוניקס - יש הבדל בין שינוי מבנה לבין מידת קוטר צמיגים שהיא גדולה ביחידה אחת מעל אלו המצויים בסופה 2. גם אם תטען שלכאורה בעייתי לרשום את שניהם ברישיון באותה מידה (ואני לא בהכרח מסכים בנקודה הזאת) עדיין במישור ההתמודדות שלך מול הבוחן/שוטר נראה לי על פניו שיש הבדל גדול, לרעת ה-SPOA.
אדרבה, אשמח מאד אם חברים בעלי סופה שעשו SPOA יעלו כאן וישתפו אותנו מנסיונם הן בהיבט החוקי והן בהיבט הטכני של העניין.
" זה לא הופך את הגובה ההיפר-מוגזם שהג'יפ של עמרי נמצא בו למשהו שהוא נכון או טוב. ההיפך בדיוק."
דרור,
כשניגשתי לקפיצאי ביקשתי להגביה את הרכב-ללא הגדרת גובה בשמיים-ובטח לא בהגדרת הגבהה שחורגת מהיכולת של הקפיצים הנוכחים שלי, אלא בבקשת הוספת קלירנס לגלגל השמנמן שלי.
עמרי
שלוימ'לה, לא ירדתי לסוף דעתך. הסבר נוסף יתקבל בברכה...
עובדה - ריבוי תקלות במיתלים
אפשרות א' - הקפיץ דפוק - לא סביר בעיקר שמדובר בקפיץ חדש
אפשרות ב' - הנהג דפוק - כמה דפוק אפשר להיות כדי לשבור כ"כ הרבה בכ"כ מעט זמן ? בנוסף זה אותו נהג שהיה על הקפיצים העייפים (שגם נשברו :-) )
אפשרות ג' - התקנה דפוקה
דעתי היא שאם הקפיץ והנהג תקינים הבעיה היא בהתקנה .
גם קפיץ מעולה שיעבוד מחוץ לתחום שלו יכשול - מה התחום ? אני מקווה שהקפיצאי יודע לומר ...
והשאלה -
האם הגבלת הסגירה (במפסטופ) הותאמה ומתאימה ?
האם יש הגבלה לפתיחה ? האם מתאימה ? או אולי במקרה זה לא צריך ?
דרך אגב -
הקפיצאי הכיר את הרכב עם 33 ?
שלומי
דרור , לקדוח חור נוסף בתושבת קפיץ או אפילו להזיז אותה לגמרי כנ"ל לגבי בניית תושבות בולמים זה קומבינה?!
כן, זו קומבינה. אפשר להתווכח על קומבינה טובה או לא, אבל זה לא משנה את העובדה שזה קומבינה. גם ה"גשר" לתושבות הבולמים שאדי בנה בסופה (שאחר כך אתה קנית), למי שזוכר, זה לא היה קומבינה?
הדברים האלה הם הבסיס לשיפור במערכת מתלים , אני מתפלא שכל השנים שלך עם הסופה ועוד לא עברת את שלב הBOLT ON , אני לא רואה שום בעיה לקדוח או לרתך על שילדה של סופה כל עוד עושים את זה טוב ,לפחות כמו המסגרים בתע"ר ...
לא שאני נגד שיפורים ושינויים ברכב שטח שהוא גם תחביב. מתכננים, בונים, מפרקים, מרכיבים, נהנים מעצם ההתעסקות. אצלי זה רכב יומיומי שעובד. נוסע כל יום. מנסיוני המצטבר, יש משהו ממש טוב בגישה של BOLT-ON, תאמין לי. נראה לי ש-8 שנים עם אותו רכב שעובד קשה, אף פעם לא שובר וכמעט לא מתקלקל - די מאששים את התיאוריה הזו.
להחליף קפיץ זה בסדר. אבל להתחיל לשנות תושבות? אם אתה יודע את התורה טוב יותר מהמהנדסים שתיכננו את הרכב (בלי לזלזל חלילה, אני בספק אם זה ככה...) אני לא מתווכח. אבל לעשות צעדים קיצוניים ולעתים בלתי הפיכים כמו לקדוח ולרתך ולהזיז ולשנות דברים בשילדה ואחר כך להתפלא שיש שברים וכשלים? מי שרוצה שיעשה את זה ברכב שלו. אני לא בעניין. בזמנו, כשאיתי רצה לייצר את קיט הקפיצים לסופה והרכב שלי שימש כרכב הניסוי, אני הגדרתי במפורש לא לשנות שום דבר בשילדה - לא תושבות קפיצים, לא קידוחים, לא תושבות בולמים. אפילו במחיר של מהלך קטן יותר בס"מ או שניים. לדעתי נוחות נסיעה ועבודה נכונה של הקפיץ חשובים יותר מגובה משוגע, מהלך משוגע או כל דבר "משוגע" אחר. וזו כמובן רק דעתי.
אם אתה כל כך בעד שיפורים ושינויים מרחיקי לכת, אז מה אתה משחק בקטנות ובקקה? תושבות בולמים וכו'? לך ישר על SPOA... או אולי ללכת עד הסוף - נסר הכל (כי זה של תע"ר, מה הם מבינים שם בתע"ר...) ותבנה מערכת 4LINK אמיתית, עם קפיצי סליל, בולמי מירוץ איכותיים וזרועות ארוכות... אם כבר אז כבר...
על הדרך, תראה לי ג'יפ אחד בארץ שעבר הסבות כאלה ונשאר באמת שמיש, אמין ובטוח לנסיעה ברמה היומיומית. אני כרגע לא מדבר על חוקי (כי את הכל אפשר לרשום ברשיון תמורת אי-אילו מזומנים תחת השולחן. זה לא העניין בכלל, למרות שזה הרבה יותר קריטי וחשוב ממה שנראה לכם), אלא על בטוח לשימוש יומיומי ואמין לאורך זמן. בלי שבירות, בלי נסיונות, תהיות וטעויות. האם עוד שני ס"מ של מהלך באמת שווים את זה? מי שחושב שכן - זכותו.
עמרי, לו אני אותו קפיצאי, הייתי מסרב בצורה מפורשת להרים לך ככה את הרכב. אותו "קלירנס" קדוש בין הצמיג לבודי לא מצדיק קפיץ שמתנוסס ככה, מתוח כמו קונדום (כל הזכויות על ההגדרה שמורות לשופינסקי...:wink: ) ללא יכולת עבודה בכלל ועם נדנדה שניצבת אנכית ויכולה כל רגע להתהפך פנימה.
אני עדיין בדעה שאין לכם קלירנס כי הצמיג שלכם גדול יותר וממלא את בית הגלגל. במקרה שלך על ג'נט 10 אינץ' ואופסט גדול מאוד... יודע מה? לא בטוח שעם קפיץ ארוך ב-6 ס"מ יהיה לך קלירנס. תקבל מהלך מתלה גדול ויפה,ושוב הצמיג יגע בבודי... ואז תצטרך להתקין באמפסטופים מונמכים שיגבילו את מהלך הסגירה...כל קיט מתלים מגיע עם באמפסטופים מונמכים כאלה, מה שמעלה תהיות גדולות על ייעודם האמיתי של הקיטים הללו - האם באמת רק שיפור התיפקוד או בעיקר "הגבהה" ושיפור ההופעה...
six 4 life
27-11-07, 19:16
לאור הדברים אני חושב שצריך לשים את עמרי2 בכלוב ולגלגל אותו מקצה הזיק מטה
ואולי כך, לאחר מהומת האלוהים הקטנה שעורר, ילמד שג'יפ גבוה זה לפרחחים, כסילים, ובעלי רכבים שמטיילים אולי(!) פעם בחודש....
ועוד לשים 33? מתחת לכל ביקורת..
אני אומר- את עמרי לכלא, ואת סופתו לפירוק!
(ואז נראה את ה33 שלו על האוטו של דרור, ואת קיט הקפיצים על האוטו של מוני אורבך אם עדין היה אצלו... :lol: )
עמרי תתבייש, פושע! :twisted:
אני את שלי אמרתי. אפשר להמשיך לזלזל ו/או לחפש פתרונות קסם.
במחשבה שנייה זה דיון שהופך להיות דבילי, כי יש כאן בעייה שרובכם יודעים על לפחות אחד מהגורמים לה, אבל בגלל שאתם שבויים בקונספציה מסוימת (שנכונה לשימושים מאוד מסוימים) אתם מעדיפים להתעלם ממנו, והאמת שנמאס לי להיות נביא הזעם. אז סעו לכם בכיף על גלגלים עצומים. רק אל תתלוננו כשנשבר משהו.
לבעיית הקפיצים בשני הג'יפים האלה יש גם כמה פיתרונות. חלקם לא מומלצים (בודי ליפט), חלקם (עבודת פחחות על בתי הגלגלים) טובים כהשלמה לפיתרון בסיסי אחד מאוד ברור ופשוט - קפיצים ארוכים יותר ממה שיש היום. זה כמובן עולה כסף. אם היה עציץ שמצמיח עלים לקפיצים במידה לפי הזמנה יש מאין וחינם אין כסף, עמרי וגיתי היו מקבלים ממני במתנה עציץ כזה עם הקדשה.
ואם נחזור להיות רציניים, כמה זה עולה, קפיצים מושלמים, קומפלט, ארוכים ב-6 ס"מ?
וואלה, לא יודע. אני יכול רק לנחש. יש בתי מלאכה ומוסכים שעיסוקם בקפיצי עלים, יש מביניהם שטוענים להבנה בג'יפים ובמתן פתרונות מיוחדים לדרישות מיוחדות. צריך לשאול אצלם.
יש את הקפיצאי שעשה את העבודה על שני הג'יפים האלה. ממה שאני מכיר אותו הוא מקצועי וטוב ובדרך כלל קשוב לדרישות מיוחדות. אז צריך לשאול קודם כל אצלו - אולי יתחשב קצת בלקוחות ותיקים שלו?...:roll:
עכשיו ספרו משהו שאנחנו לא יודעים.
אני בכוונה נמנעתי עד כה מלרשום את דעתי- הסיבה היא ששוחחתי ארוכות עם עמרי על הנושא, ולמען האמת יש לי דעה מוצקה, שלא השתנתה כתוצאה מהדיון המעניין, להיפך.
ראשית לכל- חשוב לזכור שלכל קפיץ, ולמעשה לכל עלה- יש טווח עבודה אפקטיבי. בטווח הזה העלה, או הקפיץ, שומרים על קפיציות. קפיץ פתוח יותר מדי או שנסגר יותר מדי- ייכשל.
עוד דבר חשוב הוא תכונות הפלדה. נכון, כל הפלדות דומות, אך עלה ישן לא דומה לעלה חדש. עה ישן וחדש שמכריחים אותם לעבוד יחד- יסרבו.
ועכשיו- למה מגביהים בכלל? כדי שגלגל גדול יותר ייכנס לבית הגלגל. אם על הדרך אפשר להרוויח מהלך מתלה- הרווחנו.
ונתחיל באוטו של עמרי.
במקרה, פגשתי את עמרי במפעל הקפיצים ביום שהאוטו שלו עבר את ההגבהה. כבר אז הוא שמע ממני שזה יותר מדי... קפיץ מעורגל כל כך הרבה (בהתאם לדרישת הלקוח, עד כמה שאני מבין) - הוא מתכון לצרות. העלה (המאיה הראשית, במקרה הזה) נמצא מעבר לתחום שלו, וזווית השאקל מדגימה זאת היטב. שאקל לא אמור להיות ארוך מדי, ושאקל באורך נכון, שמתוח בזווית לא נכונה- מעיד כאלף עדים על ערגול מוגזם. רוצה כל כך הרבה גובה? הגובה הוא מעבר למה שהקפיץ אמור להיות מעורגל? אתה חייב מאיה ראשית ארוכה יותר (3 ס"מ של תוספת כנראה לא מספיקים במקרה זה), אין חוכמות. אם גם זה לא מספיק, יש להזיז את נקודות הריתום לשלדה. אין קסמים.
דבר שני- הרכב הקפיץ. להחליף רק מאיה ראשית וקונטרה מאיה בלי להחליף את כל החבילה (למיטב זכרוני, ברכב של דרור הוחלפו כל העלים) זה מתכון לצרות. גם במקרה של גיתאי וגם במקרה של עמרי, אני מאמין שכך נעשה על מנת להוריד את מחיר החבילה. לטובת הלקוח, באופן בסיסי, אבל בטווח הארוך, ללקוחות המעטים שבאמת משתמשים בג'יפים שלהם ולא רק מרסקים אותם לתוך הדיונות- זה לא משהו.
והדבר החשוב ביותר- וכאן אני חוזר לנושא טווח הפעולה של הקפיץ- הבאמפסטופ באורכו המקורי. האמת? זה די מוזר, כי על פניו, לכולנו ברור, שהגלגל הגדול דורש שמשהו יעצור אותו לפני שהוא מגיע לכנף. וכולנו מבינים שה"משהו" הזה יהיה באמפסטופ, כי אם הקפיץ יינעל על ידי שאקל שעוצר אותו בשלדה, או כל פטנט אחר- הוא יקרוס (כי הוא נלחץ משני צידיו בלי שאקל שיפצה על השינוי הדרוש באורך), וזה, לדעתי, בדיוק מה שקרה (ולכן שברים ופיני מירכוז שבורים).
בקיצור- מכלול של בעיות, החל בערגול מוגזם, דרך ערבוב של עלים ישנים וחדשים, ועד חסרונו של באמפסטופ מתאים. בכל אחד משני הג'יפים אותן הבעיות מתבטאות אחרת, אבל לדעתי- מדובר בסימפטומים שונים לאותה הבעיה. ושוב- כדי שיהיה הכי ברור שיש- אין לי טענה כלפי מפעל הקפיצים- הוא מעז ומפתח מערכת חדשה, ובמקרה הזה, על מנת להוזיל עלויות ולהיות תחרותי (ובואו נודה בזה, בעלי סופות לא ישלמו את המחיר המלא לסט מתלים כולל הכל) הוא לא מוכר את הקיט במלואו, מה שפוגע באמינות הפתרון.
אסף.
דרור - בוא לא נכנס שוב לעניין גודל הגלגלים, חשבתי שכבר סגרנו את הפינה הזאת. חבל שתתעצבן על כלום. וכן, אני מעריך שמאיות ארוכות ביותר מה-3 ס"מ שיש לנו היום יאפשרו גובה מתאים ולא רק מהלך מתלה (אלא אם הפלדה היא דרעק סיני או אחר, למשל), וזה העיקר מבחינתנו.
אסף, כמה תיקונים קלים ברשותך:
ראשית לכל- חשוב לזכור שלכל קפיץ, ולמעשה לכל עלה- יש טווח עבודה אפקטיבי. בטווח הזה העלה, או הקפיץ, שומרים על קפיציות. קפיץ פתוח יותר מדי או שנסגר יותר מדי- ייכשל.
עוד דבר חשוב הוא תכונות הפלדה. נכון, כל הפלדות דומות, אך עלה ישן לא דומה לעלה חדש. עה ישן וחדש שמכריחים אותם לעבוד יחד- יסרבו.
שאלת תם - האם ברור לך שכל קיט שקפיצאי מתקין כולל בהכרח עלים חדשים בלבד, ולא גם (או אפילו רק) משופצים למשל? סתם שאלת תם, אתה יודע... כמו כן, האם אין הבדלים באיכויות הפלדה גם כשהיא חדשה? בלי להיות מומחה גדול לחומרים אני משער שיש ויש.
ועכשיו- למה מגביהים בכלל? כדי שגלגל גדול יותר ייכנס לבית הגלגל. אם על הדרך אפשר להרוויח מהלך מתלה- הרווחנו.
תיקון קטן - גלגל גדול וקלירנס, מהלך מתלה מבתינתנו יכול להשאר כפי שהיה גם עם 31. קרא שוב את הגדרתי לצרכים שהוגדרו בתחילת השירשור.
ונתחיל באוטו של עמרי.
דבר שני- הרכב הקפיץ. להחליף רק מאיה ראשית וקונטרה מאיה בלי להחליף את כל החבילה (למיטב זכרוני, ברכב של דרור הוחלפו כל העלים) זה מתכון לצרות. גם במקרה של גיתאי וגם במקרה של עמרי, אני מאמין שכך נעשה על מנת להוריד את מחיר החבילה. לטובת הלקוח, באופן בסיסי, אבל בטווח הארוך, ללקוחות המעטים שבאמת משתמשים בג'יפים שלהם ולא רק מרסקים אותם לתוך הדיונות- זה לא משהו.
אני מודיע חגיגית מעל דפי פורום זה, אם עוד היה ספק למישהו מהנוכחים, שאצל שנינו הורכב קיט מלא. אצלי הוחלפו כל הקפיצים כולל הכל בחדשים (לפחות מה שידוע לי) ושילמתי למעלה מ-4K ש"ח טבין ותקילין, למרות שכבר בזמן אמת פקפקתי אם 3 הס"מ הנוספים ישיגו את המטרה שהגדרתי. לאחר זמן קצר משחששותיי התאמתו, חזרתי והחלפתי עלים מסויימים באחרים בקפיצים האחוריים - על חשבוני כמובן, 1K ש"ח מצלצלים הלכו לפח. בשורה התחתונה הגעתי למחיר של הקיט המפורסם של דרור - עם תוצאה מתחת לכל ביקורת. לא חסכתי ולמרות זאת אכלתי אותה.
והדבר החשוב ביותר- וכאן אני חוזר לנושא טווח הפעולה של הקפיץ- הבאמפסטופ באורכו המקורי. האמת? זה די מוזר, כי על פניו, לכולנו ברור, שהגלגל הגדול דורש שמשהו יעצור אותו לפני שהוא מגיע לכנף. וכולנו מבינים שה"משהו" הזה יהיה באמפסטופ, כי אם הקפיץ יינעל על ידי שאקל שעוצר אותו בשלדה, או כל פטנט אחר- הוא יקרוס (כי הוא נלחץ משני צידיו בלי שאקל שיפצה על השינוי הדרוש באורך), וזה, לדעתי, בדיוק מה שקרה (ולכן שברים ופיני מירכוז שבורים).
הגלגל נוגע בבית עוד לפני שהשאקל ננעל על הקורה. קלירנס נוסף בהחלט עשוי לפתור את הבעיה ואין סיבה שבעולם שהבאמפסטופים הקיימים לא יספקו את הסחורה כמו שסיפקו עם 31.
בקיצור- מכלול של בעיות, החל בערגול מוגזם, דרך ערבוב של עלים ישנים וחדשים ראה הערתי הקודמת בעניין, ועד חסרונו של באמפסטופ מתאים. בכל אחד משני הג'יפים אותן הבעיות מתבטאות אחרת, אבל לדעתי- מדובר בסימפטומים שונים לאותה הבעיה.
עם זה אני מסכים לחלוטין - ראה תגובתי הראשונה בשירשור זה. אותה הבעיה מכיוונים הפוכים.
ושוב- כדי שיהיה הכי ברור שיש- אין לי טענה כלפי מפעל הקפיצים- הוא מעז ומפתח מערכת חדשה, ובמקרה הזה, על מנת להוזיל עלויות ולהיות תחרותי (ובואו נודה בזה, בעלי סופות לא ישלמו את המחיר המלא לסט מתלים כולל הכל) הוא לא מוכר את הקיט במלואו, מה שפוגע באמינות הפתרון.
אני מניח שעכשיו אתה כבר מבין שהטיעון הנ"ל הופרך מיסודו.
אסף.
אוקיי. הבנתי את עניין הערבוב של עלים חדשים וישנים- כל העלים חדשים. בסדר. שכח ממה שכתבתי, ולא, זה לא ברור לי שבכל התקנה כל העלים חדשים.
הגלגל נוגע בבית עוד לפני שהשאקל ננעל על הקורה. קלירנס נוסף בהחלט עשוי לפתור את הבעיה ואין סיבה שבעולם שהבאמפסטופים הקיימים לא יספקו את הסחורה כמו שסיפקו עם 31.
הגלגל יותר גדול. המרחק מהסרן לשלדה לא השתנה אם לא הנמכת את הבאמפסטופ. המרחק מהשלדה לכנף לא השתנה, אז נראה לי די טריוויאלי שהגלגל ייגע בכנף. במקרה של עמרי, זה לא קורה, אם הבנתי נכון את התיאור שלו. הגלגל לא נוגע בכנף, אבל גם הסרן לא בבאמפסטופ. זה אומר שמשהו אחר גובל את המהלך. וזה אסור שיקרה.
הוא לא מוכר את הקיט במלואו, מה שפוגע באמינות הפתרון
בזה אני מתכוון גם לבאמסטופים מונמכים, גם לזרוע פיטמן מונמכת (לא יודע אם התקנתם או לא), וגם לעוד כל מיני, שממש בפריפריה של הקיט.
אסף.
לשאלה של עמרי:
1. האם יש מצב של ערגול יתר, שבעקבותיו עלים יתחילו להישבר? האם בעל מקצוע מיומן אמור לזהות מצב זה מראש-ולדעת את הגבול של המתלים בהתבסס על זוויות, תכונות העלים וכו'
כן. בהחלט.
אגב, גיתאי, אני חושב שזה באמת לא ברור (בעניין ערבוב הקפיצים) אפילו כאן בדיון:
(עמרי)
3. האם ניתן להחליף רק את המאיה – ואולי גם את הקונטרה – מבלי לגרום לעלים הקיימים להישבר?
(ואופיר)
אני פרקתי עכשיו את כל הקפיצים והחלפתי מאיה כמוכם + הקונטרה-מאיה ובדיקה וסידור של כל שאר העלים.
אסף.
דרור - בוא לא נכנס שוב לעניין גודל הגלגלים, חשבתי שכבר סגרנו את הפינה הזאת. חבל שתתעצבן על כלום.
מתעצבן? ממה בדיוק? מהערות דביליות שמישהו כתב ברגע של פיזור נפש?
אני לא איכנס עוד לעניין הגלגלים, מבטיח. למרות שאסף הסביר לך בדיוק מה ואיך מתרחש שם, בין הסרן לבאמפסטופ ולקצה בית הגלגל, ולמה הפינה הזו עדיין ממש לא סגורה...
מעבר לטיפול בקפיצים, הרעיון של עבודת פחחות קלה על החלק העליון של בית הגלגל ממש לא קיצוני והרבה פחות נוראי ממה שאתה חושב. ככה תוכל להינות ממלוא המהלך הפוטנציאלי + הרבה אוויר בבית הגלגל, בלי להרוס את הג'יפ עם בודיליפט.
ונתחיל באוטו של עמרי.
במקרה, פגשתי את עמרי במפעל הקפיצים ביום שהאוטו שלו עבר את ההגבהה. כבר אז הוא שמע ממני שזה יותר מדי...
אסף, תסלח לי...אבל חוץ מזה שאמרת לי שאם הייתה לך סופה היית גם אתה שם צמיגי 33 לא סיפקת לי שום יעוץ לגבי הגובה של הרכב באותו היום. וכמי שהקשיב לך עד היום לגבי כל עצה ורמז שנתת לו-הייתי מקשיב לך גם אז לו רק היית פוצח את פיך בנידון. מעבר לכך- האם באמת נראה לך שדרישת הלקוח (במקרה הזה אני) הינה: "אני רוצה קפיץ שיעבוד מחוץ לתחום שלו...רק הגובה מעניין אותי!!!"???
אתה יודע מה? אם הייתי בא בדרישה כזאת, מזמן הייתי אני, ובאי הפורום, מכריזים עלי רשמית כאדיוט מוחלט. אמנם הדיוט אני, אבל גם לבורותי יש קץ.
אין שום סיכוי שהדרישה שלי הייתה כזאת, או דומה למה שאתה מתאר-הדבר לא, ואני מדגיש-לא נעשה בשום פנים ואופן לפי דרישתי.
הקפיצאי אמר לי-שהוא ירים את הרכב כמה שאפשר...עכשיו בו נפרש מה זה אומר:
1. כמה שאפשר מבחינת התאוריה: קריא, לערגל את העלים תוך כדי שמירת הכללים הבסיסים של תחום העבודה היעיל של המתלה (מישהו אמר ערגול יתר??), וזוויות השאקלים שיאפשרו עבודה תקינה.
2. לערגל עד הסוף...להפסיק טיפה לפני שנשבר.
אני חושב שהקפיצאי התכוון למקרה מס' 1. אבל איכשהו יצא לו 2.
יותר מכך כשאמרתי שהרכב בזוויות מגוחכות קיבלתי תשובה של: "תשים כננת מקדימה והוא ישקע קצת...מאחורה תעמיס".
ואנא ממך אל תאלץ אותי לפרוס כאן את השתלשלות האירועים המלאה..שאני מאוד לא רוצה לעשות על מנת שלא לפגוע בשמו הטוב של הקפיצאי...שוב-אין מטרת הדיון התכסחות.. אלא הסקת מסקנות מלומדת גרידא.
קפיץ מעורגל כל כך הרבה (בהתאם לדרישת הלקוח, עד כמה שאני מבין) לא היה ולא נברא...זאת דרישה מטומטמת (סליחה על הביטוי, והיא לא באה ממני בשום פנים ואופן!)- הוא מתכון לצרות. העלה (המאיה הראשית, במקרה הזה) נמצא מעבר לתחום שלו, וזווית השאקל מדגימה זאת היטב. שאקל לא אמור להיות ארוך מדי, ושאקל באורך נכון, שמתוח בזווית לא נכונה- מעיד כאלף עדים על ערגול מוגזם. אוקיי...אז מישהו פה עשה עבודה לא בסדר נכון?!?!? עכשיו תגיד לי...מתוך היכרות אישית עם הקפיצאי-הוא היה עושה משהו שהוא חושב כשגוי?? או נותן לי לעשות את השגיאה?? משמע-הוא חשב שמה שהוא עושה תקין לחלוטין...
רוצה כל כך הרבה גובה? הגובה הוא מעבר למה שהקפיץ אמור להיות מעורגל? אתה חייב מאיה ראשית ארוכה יותר (3 ס"מ של תוספת כנראה לא מספיקים במקרה זה), אין חוכמות. אם גם זה לא מספיק, יש להזיז את נקודות הריתום לשלדה. אין קסמים.
להגיד לך שיחד עם המאיה הוחלפו כל העלים לחדשים?? אני באמת כבר לא יודע מה נעשה לי ברכב...מה שאני כן יודע זה שהבעיות התחילו רק לאחר הערגול
הגלגל אצלי לא נעצר על הכנף...מצטער לשבור לך את התאוריה...כשהזכרתי את זה בפניך בטלפון ציינתי שזה המצב אצל גיתאי. אצלי כופפתי את הפח כך שהגלגל לא נסגר על הכנף...
בקיצור- מכלול של בעיות, החל בערגול מוגזם שבפירוש יהיה מטומטם מצידי לדרוש אותו...לכל הדעות, דרך ערבוב של עלים ישנים וחדשים לך תדע, ועד חסרונו של באמפסטופ מתאים לא שיניתי מהלך..והגלגל נעצר במקום המתאים
נראה לי שלפחות על חצי הפיסקה הבאה אפשר אם כך לוותר, אחרי שסגרנו את הנק' הנ"ל:
. בכל אחד משני הג'יפים אותן הבעיות מתבטאות אחרת, אבל לדעתי- מדובר בסימפטומים שונים לאותה הבעיה. ושוב- כדי שיהיה הכי ברור שיש- אין לי טענה כלפי מפעל הקפיצים- הוא מעז ומפתח מערכת חדשה, ובמקרה הזה, על מנת להוזיל עלויות ולהיות תחרותי (ובואו נודה בזה, בעלי סופות לא ישלמו את המחיר המלא לסט מתלים כולל הכל) הוא לא מוכר את הקיט במלואו, מה שפוגע באמינות הפתרון. אני חושב שגיתאי שילם כבר את מחיר הקיט המלא, שלא לדבר על מחיר הבלאי שאני ספגתי, שעלה על מחיר האלפייה הבודדת-מגובה בקבלות אגב..
אסף.
אסף,
בחצי מהדברים שנכתבו מעלה, כלל לא רציתי לשתף את באי הפורום...כי אינני מעוניין בהתנצחות מיותרת. אולם אינני מתכוון להישאר אדיש למשמע זלזול בהגיון הבריא שלי, ולהגיד שבאתי בדרישה כזאת-זה בדיוק זה...
זאת דרישה אדיוטית לחלוטין שמעולם לא נתבקשה על ידי. אני כ"כ מופתע מדבריך ומהטענות שאתה מייחס לי, עד כדי כך שאני תוהה האם מעורבים כאן אינטרסים נוספים (מאוד מצטער אם פגעתי...אבל נפגעתי בעצמי- וזה לא קורה לעיתים קרובות).
אני מקווה שעכשיו..(כשכמעט) כל הקלפים מונחים על השולחן-הדיון יחזור למטרתו המקורית.
ערב צח לכולם, עמרי
בהמשך למה שכתב עמרי;
אני רוצה להזכיר לנוכחים שמטרתו המוצהרת של השירשור היתה - ועודנה - בקשה להעלאת פתרונות שונים למתלים, שיתנו מענה לכמה פרמטרים מבוקשים (גלגלים, קלירנס וכו' - הכל מופיע בתחילת השירשור בצורה ברורה) וכן המלצות לאנשי מקצוע מלבד המתלם, המפורסמים למדי בקרב חברי הפורום הזה.
כמו כן, עמרי ואני ציינו באופן הכי מפורש שאין בכוונתנו לפגוע באף אחד. אבל כשאני מסתכל מה קרה פה אני מאוכזב למדי; בתוך 72 שעות הגענו למצב שבו אמנם הדיון צבר תאוצה מטורפת ועורר עניין רב, אבל:
כמעט ואין שיתוף מצד חברים באתר לגבי פתרונות בג'יפים שלהם למעט דרור ועוד צדיק או שניים
השירשור סוטה דרך קבע מייעודו - שאלת גודל הצמיג, בודי ליפט וכו' שאינן רלבנטיות לנושא השירשור
הכי צורם - אנשים מאד מסויימים לוקחים את הדיון למקומות אישיים של עמרי ושלי, מה שבלית ברירה מאלץ אותנו להעביר ביקורת פומבית על הקפיצאי (למרות שאנחנו מצידנו לא הזכרנו את שמו ולו ברמז) בניגוד לרצוננו. אלא מאי, גם לשתוק אי-אפשר, וזה כבר מביא אותנו לחשוד שחלילה קיימים פה כל מיני 'ניגודי עניינים' כפי שהעלה זאת עמרי, שזה כשלעצמו דבר חמור ביותר לקוצר דעתי
לכן, אנחנו מבקשים בשלב זה לסגור את הדיון זמנית בנקודה זו. בימים הקרובים נבדוק אלטרנטיבות שונות - כולל כמובן אצל הקפיצאי המדובר, כאשר ברגע שיהיו בידנו תשובות נחזור לכאן עם עידכון ומסקנות ברורות לטובת כלל החברים.
החל מעכשיו ועד לעידכון הנ"ל שיגיע אי"ה בקרוב, עמרי ואנוכי גוזרים על עצמנו שתיקה מוחלטת בשירשור זה על מנת שלא להביא לתסיסה שאינה במקומה. יחד עם זאת, אנו נעקוב אחרי תגובות נוספות ונשמח לגלות חברים נוספים שייעתרו למטרה המקורית של השירשור וישתפו מנסיונם.
(דרור - אני מחכה לתמונות שלך...)
בברכה
גיתאי ועמרי
גיתאי - אני עוקב אחרי השרשור. האמת שכתבתי תגובה ארוכה מאד לפני כמה ימים - ואז השרת קרס לאיזה שעתיים (חרא של אתר :-) ) ולא מצאתי ממש זמן לשחזר.
בינתיים כתבו כאן כמה מהדברים שרציתי לכתוב. מבחינה טכנית נאמר כאן יותר מפעם אחת, אבל אני אדגיש -
מי אמר שאפשר לענות למפרט על כל המגבלות והדרישות שבו? אולי אי אפשר - גם גובה, גם נוחות, גם עמידות, גם מהלך, גם בלי בודיליפט ובלי לקצץ כנפיים. והכל במגבלת מחיר ואצל יצרן מקומי עם אחריות. אולי כן, אבל מסתמן שלא.
הדרישה הבעיתית אצלך גיתאי היא לדעתי מה שאתה קורא קלירנס שזה אם אני מבין נכון, פשוט מאד, "גובה". אתה רוצה את השלדה של הג'יפ - גבוה מעל הקרקע. ובכן, ואסף כתב את זה, במגבלות הגיאומטריות הנתונות של שלדת הג'יפ, כשכל מה שאתה נותן לי לשנות זה את הקפיץ ואת השאקל, יש תחום שבו אפשר לקבל שילוב סביר של הדרישות השונות, וכשחורגים מהתחום הסביר הזה, אז דבר אחד בא על חשבון אחר. במקרה של הסופה הלבנה, הערגול גדול מדי - יש יופי של גובה מהקרקע אבל הנוחות ירודה, השאקלים מתהפכים, והעמידות של הקפיצים נפגעת מאד.
הפתרון להשיג עוד גובה של הסרן מהשלדה עם קפיץ פחות או יותר באותו סדר גודל הוא ידוע ומוכר, וגם אותו הזכירו כאן - SPOA - קפיץ מעל הסרן. רווח של 10 ס"מ לפחות שמאפשר להשתמש בקפיץ באורך רגיל, עם שאקל באורך נורמלי, תושבות מקוריות, וקפיץ כמעט שטוח - פשוט, רגיל, יעבוד לנצח.
אם להשאר עם סרן מעל הקפיץ (מסיבות בלתי טכניות בעליל, עוד חלק מהבעיה) אז הקפיץ צריך להיות משמעותית. לפחות ב6 ס"מ. ולא מעורגל בקיצוניות - זאת כל הנקודה! ובשביל זה, חייבים לשנות מיקומי תושבות.
אצלי בסיקס יש סידור כזה שכתבתי עליו פעמים רבות. קפיצים ארוכים מאד, לדעתי אולי 10 ס"מ יותר ממקוריים, עם שאקלים ארוכים מאד. התושבות הקבועות לא הוזזו, והמשמעות היא שהקפיצים בולטים מאד החוצה - על חשבון פגיעה בזוית נטישה ובעיקר בזוית גישה. השאקלים ארוכים מאד - 150 מ"מ - והתושבות של השאקלים הן מקדימה והן מאחור מוארכות. מקדימה יש קצוות של מאיה, קדוחות ומחוברות ממש בקצה השלדה. מאחור תושבות מקוריות הפוכות קדימה-אחורה שמקנות עוד כמה ס"מ. הקפיצים עצמם הם קפיצים מרובי עלים דקים - 10 עלים בקפיץ. מקורם לא ידוע - הם הגיעו עם הג'יפ. אני חושב בבחור ששמו אברמל'ה שהוא האחראי להם באחד מהגלגולים הקודמים של הג'יפ, ושמקורם בבלייזר או אולי טנדר פג'ו ישן??? בכל מקרה, בשנים הראשונות שלי עם הג'ים המשכתי לסדר את המתלים בהתבסס על הקפיצים האלו, התאמתי את אורך השאקלים שהיו קצרים מדי והתהפכו - (כלפי חוץ!) סידרתי תושבות בולמים ובולמים ארוכים מאד... הסידור עובד טוב ולא טוב - הצד הטוב - יש גובה מכובד, הג'יפ על צממיגי 33 בלי בודליפט ובלי כנפיים בלי שום בעייה. מהלך המתלה מצויין - מהטובים ביותר שנתקלתי בהם עד היום. הנוחות סבירה בהחלט (בוודאי עם 33 שהיתרון הגדול שלהם הוא שיפור אדיר בנוחות הנסיעה בשטח - אבל זה נושא לדיון אחר...). האמידות מושלמת - שבע שנים אצלי, מי יודע כמה עוד לפני זה - טפו-טפו מעולם לא היו נזקים, אין שקיעה, כלום. אני יכול להסביר את זה הנדסית - הקפיצים עובדים רחוק מאד מגבול האלסטיות שלהם. מאד רחוק. הם בקושי מרגישים את מה שעובר עליהם. רמז - הרבה עלים דקים, קפיץ ארוך - מאמצים קטנים יותר מאשר מעט עלים עבים, קפיץ קצר. כיתה א' בפקולטה להנדסת מכונות.
חסרונות - זוית גישה - יש לי שני חטים של פיל שנוגחים בכל דבר הרבה לפני הפגוש או כל דבר אחר. והתנהגות כביש די זועתית כמובן עם כל כך הרבה חופש וגמישות.
לגבי הקפיצאי - המתלם אם אני מבין נכון, אבל אותם הסיפורים בשינויים קלילים סופרו ויסופרו על כל הקפיצאים בארץ - אלו מגבלות המקצוע. קפיצי עלים זה לא מדע, זה אומנות, שעוברת מן העולם. אין על זה חומר כתוב - בטכניון בזמנו מצאתי חוברת של SAE על תכנון קפיצי עלים - למכוניות נוסעים, ומשנות ה40 נדמה לי. הנושא כבר מזמן לא מוזכר אלא כאנקדוטה בספרי הנדסה. יש בעייה עם חומרי גלם - הם פחות ופחות זמינים, ומכל מיני מקומות מפוקפקים עם בקרת איכות לא מושלמת. חומר עם אותו מפרט עלול להתגלות כשונה מהחומר של לפני שנתיים - ואז התוצאה שהושגה עם מישהו (דרור) קשה לשחזור. ובגלל שזה לא מדע כאמור - קשה להגיד גם בדיוק למה.
אם כסף הוא לא בעייה, למה לא ללכת על קיט אמריקאי?התרוץ של אחריות מקומית לא מחזיק מים. גם כי הוא פשוט לא מחזיק מים... ראה את השרשור הזה - יש אחריות, כן, אבל אין שורה תחתונה. וגם כי הנה בפורום הצ'רוקים כולם, כולם, מזמינים קיטים זרים מארה"ב אחד אחרי השני. כולל אותי. כולל קפיצי עלים - בXJ להזכירך קפיץ עלים מאחור. ואנחנו מרוצים מאד.
תגיד YJ שונה מסופה? כן. אבל עובדה גם על סופות הותקנו קיטים של רוביקון עם שינויים קלים ותוצאות טובות. לא לפסול. גם לא עבור ארוכה.
מאיר רוטברג
28-11-07, 08:19
[QUOTE=tayrie]
ברמה העקרונית איני מסכים עימך דרור על הגדרות ריתוכים בשילדה ושינויים כ "קומבינה"
דווקא אתה מכולם יודע הייטב כי רכב שיוצא מהמפעל הינו אסופה של פשרות בין המוצר הטוב ביותר לבין עלותו ולבין היכולת השיווקית שלו ,
יש מוצרים רבים באפטר מרקט שעולים עשרת מונים על המקוריים ,
אם תקח למשל את הרכבשל אדי עם התושבת לרוחב על מנת להאריך את הבולמים האחוריים ,
יש קיט כזה למכירה בארה"ב(מקצועי לא "קומבינה" כהגדרתך) מאחת החברות הכי טובות בארה"ב אז זה הופך את זה לקומבינה?
מה הקומבינה במיתלה האחורי של חיים למעט זה שזה נעשה עצמאית ולא ניקנה למשל
מ "קורי אנטרפרייזס" orb ודומיהם??
מה הבעיה לרתך על שילדה של סופה??
זה נעשה ביום יום, עידו כהן שינה לי לפני 6 שנים מיקום תושבות קדמיות , אז??. מה קרה לשילדה מזה?
כלום.
הדיון על המתלים לצערי הפך לעקר במקצת למרות שבעיקרו מעניין בהחלט,
אני לא הצלחתי להגיע לפתרון כולל למרות שהייתי מוכן להשקיע כסף בזה,
לא הייתי מוכן להשקיע בקיט של re היות וזה כבר לא בולט און אלא מצריך שינוי בהרכב הקפיצים וזה נהפך לקומבינה,
לטעמי , הקיט שיש לדרור הינו האופטימלי , נסעתי עימו ,שיכוך נהדר,מהלך טוב,
רק בעיה קטנה
אין אותו
עמרי, לא התכוונתי לפגוע, אני חושב שלא הבנת מה שכתבתי.
החלפנו בערך עשרה משפטים באותו היום, נכון, הסכמתי איתך ש33 זו המידה הנכונה, ושהאוטו שלך מאוד גבוה. יכול להיות שלא אמרתי בקול רם ש"יותר מדי". אני לא נכנס ל"מי אמר למי ובאיזה עניין" כי זו לא מטרת הדיון (והאמת- קצת חששתי להשתתף בו, אני חושב שאתה יודע למה)
אני ממש לא חושב שאתה טמבל שלא מקשיב לעצות. להיפך. מההתרשמות הקצרה שלי באותו היום, ביקשת גובה, מן הסתם לא ביקשת "כמה שיותר גובה אפילו אם האוטו יישבר", זה ברור לי, אני ממש לא חושב שהכרחת מישהו לעשות משהו לא טוב. אני כן חושב שביקשת גובה, בלי להגדיר אותו, ובמקרה הזה מדובר ב"פספוס" כלפי מעלה של המבצע. או, במילותיך שלך:
אני חושב שהקפיצאי התכוון למקרה מס' 1. אבל איכשהו יצא לו 2.
(בהתאם לדרישת הלקוח, עד כמה שאני מבין)
לא היה ולא נברא...זאת דרישה מטומטמת (סליחה על הביטוי, והיא לא באה ממני בשום פנים ואופן!)- אוקיי, לא להתעצבן. בגלל זה סייגתי מה שכתבתי, כי לא הכל אני מבין. כי אני לא מצליח להבין למה אחרת לערגל כל כך הרבה. מה שמוביל אותנו ל
אוקיי...אז מישהו פה עשה עבודה לא בסדר נכון?!?!?
נכון. כתבתי זאת מקודם.
לגבי זה:
הגלגל אצלי לא נעצר על הכנף...מצטער לשבור לך את התאוריה...כשהזכרתי את זה בפניך בטלפון ציינתי שזה המצב אצל גיתאי. אצלי כופפתי את הפח כך שהגלגל לא נסגר על הכנף...
כתבתי שאצלך זה נעצר על השלדה ולכן הקפיץ יקרוס. הרי דיברנו על זה בטלפון... אצל גיתאי על הכנף, אצלך על השלדה- מה זה משנה? המהלך צריך להיסגר בבאמפסטופ. אם נסגר בכנף זה פחות נורא מאשר בשלדה.
מאוד מפריע לי לראות שקיבלתם מוצר שלא עונה על הדרישות הבסיסיות, מבעל מקצוע שבד"כ יודע את העבודה וגם מכיר ג'יפים (ואני מאוד מעריך באופן אישי). אין דרך יפה לומר את זה- לא קיבלתם מה שביקשתם, לא קיבלתם מה ששילמתם עליו, והקטע הבעייתי ביותר הוא שכל אחד קיבל משהו אחר. זה גרוע מאוד מהצד שלכם- למעשה הג'יפ לא יכול לצאת לשטח. אני מעריך מאוד את זה שבעל המקצוע מוכן לקחת אחריות ולנסות לתקן (זה כבר יותר ממה שהרבה אחרים עושים). שלא תהיה טעות- ומהתגובה שלך, עומרי, אני חושב שזה לא ברור- לשניה אחת אני לא מאשים אתכם.
ועכשיו- אני מסכים- בואו נעזוב מה היה ומי אמר מה (גם לי לא נעים להתעסק עם זה). מה צריך לעשות?
שורה תחתונה (וזה מה שכתבתי קודם- זה הפתרון הנכון, לדעתי האישית)- ערגול נכון, אורך כולל מתאים, חבילת עלים חדשים ומדורגים בהתאמה, באמפסטופ. ואם חייבים- גם מיקום מחדש של הקפיצים על השלדה, אבל רק אם חייבים. למה רק אם חייבים? כי תראו כמה נסיונות יש בהתאמת קפיצים (אומנות, לא מדע מדוייק), ואת הנסיונות הללו הייתי מעדיף לעשות בלי שינויים בשלדה...
ושוב, הצעתי ואני חוזר ומציע את עזרתי בגיבוש פתרון יחד עם מפעל הקפיצים או כל אחד אחר...
אסף.
אני לא מצליח להבין איך נושא יחסית פשוט הסתבך לכם כל כך.
כשאני פניתי לאותו קפיצאי ביקשתי סט 1:1 לזה של הבולדוג, נערכו מדידות על הרכב של הבולדוג ונוצרו קפיצים דומים אך לא זהים ב100%, בין היתר כי ספק הפלדה הוחלף או משהו כזה.
אחרי ההרכבה שלי הקפיצים לא היו טובים כלל בגלל עירגול גדול מאוד. הרכב נגרר לקפיצאי שסידר אותו. הוריד מקדימה X מאחור Y וכל הרכב התיישב.
נכון שאני לא נוסע כמוכם ונכון שמדובר על סיקס אבל הסט קפיצים הוא במקור לסופה, והסרנים שלי קצרים יחסית לסרני סופה ואני על 31.
נכון להיום אני מאוד מרוצה. יש לי מספיק גובה ויש לי מספיק מהלך מתלה. למעשה למרות שעל פי המדידות שלי הבמפסטופים הונמכו 2-3 ס"מ יותר ממה שהמהלך מאפשר (כלומר בתאוריה הקפיץ מסוגל ליותר) ולמרות שמאחור יש לי בולמי זבל בתושבות המקוריות (כלומר קצרים) עדיין בבדיקה שנעשתה כשהג'יפ ריק ומורם ע"י מלגזה מקדימה היה מרחק של 57 ס"מ מתחתית הגלגל לרצפה ומאחור 62 ס"מ או מרחק דומה.
יש לי לדעתי מספיק מרחק מהבתי גלגל לצמיג של 35" אם ממש ארצה.
מבחינתי הסט טוב. עושה בדיוק מה שרציתי שיעשה בשטח.
האמידות מושלמת - שבע שנים אצלי, מי יודע כמה עוד לפני זה - טפו-טפו מעולם לא היו נזקים, אין שקיעה, כלום. אני יכול להסביר את זה הנדסית - הקפיצים עובדים רחוק מאד מגבול האלסטיות שלהם. מאד רחוק. הם בקושי מרגישים את מה שעובר עליהם. רמז - הרבה עלים דקים, קפיץ ארוך - מאמצים קטנים יותר מאשר מעט עלים עבים, קפיץ קצר. כיתה א' בפקולטה להנדסת מכונות.
עזוב אותך לרגע מכל ההסברים ההנדסיים שכנראה הם נכונים. אבל...
אני חוזר שוב על מה שכל כך הצחיק כאן מישהו - איך אתה מודד "עמידות" של מכלול דינמי כמו קפיצים בג'יפ שאתה בעצמך טורח להניע פעם בחודש-חודשיים במקרה הטוב?...:mrgreen:
אתה ממש מצחיק אותי - הג'יפ שלך נוסע אולי 1000-2000 ק"מ בשנה. הוא לא באמת מתבלה. צמיגים מתייבשים לך הרבה לפני שמתחיל בלאי אמיתי בסוליה. הקפיצים שלך יתפוררו מחלודה הרבה לפני שהם יישברו אי פעם.
תעקוב אחרי עמידות ואמינות בג'יפים שנוסעים ביומיום. לא באנדרטה שלא מטיילת בקיץ כי חם מדי, ולא מטיילת בחורף כי קר מדי... וסתם לא נוסעת כי יש חלופה (צ'רוקי) שהיא סגורה, נוחה, ממוזגת/מחוממת וכנראה אמינה יותר...
זה נורא פשוט נמרוד, ואתה יודע שזה נכון: אוטו שלא נוסע לא נשבר... כיתה א' בפקולטה של החיים במציאות.
ש בעייה עם חומרי גלם - הם פחות ופחות זמינים, ומכל מיני מקומות מפוקפקים עם בקרת איכות לא מושלמת. חומר עם אותו מפרט עלול להתגלות כשונה מהחומר של לפני שנתיים - ואז התוצאה שהושגה עם מישהו (דרור) קשה לשחזור. ובגלל שזה לא מדע כאמור - קשה להגיד גם בדיוק למה. אם כסף הוא לא בעייה, למה לא ללכת על קיט אמריקאי?התרוץ של אחריות מקומית לא מחזיק מים. גם כי הוא פשוט לא מחזיק מים... ראה את השרשור הזה - יש אחריות, כן, אבל אין שורה תחתונה. וגם כי הנה בפורום הצ'רוקים כולם, כולם, מזמינים קיטים זרים מארה"ב אחד אחרי השני. כולל אותי. כולל קפיצי עלים - בXJ להזכירך קפיץ עלים מאחור. ואנחנו מרוצים מאד. תגיד YJ שונה מסופה? כן. אבל עובדה גם על סופות הותקנו קיטים של רוביקון עם שינויים קלים ותוצאות טובות. לא לפסול. גם לא עבור ארוכה.
בעיית חומרי הגלם חוצה יבשות. לא רק אצלנו. אפשר להקיש מזה שגם בקיטים אמריקאיים נמצא הבדלים בין קפיצים מסטים שונים בעלי אותו מק"ט? אם כן, אז חבל על הטירחה. גם ככה יש להם בעיית מחיר.
קיט אמריקאי במחיר של תוצרת מקומית טובה - יש לך רק באיכות בינונית מאוד כמו פרוקומפ.
קיט אמריקאי איכותי כמו רוביקון - עולה לפחות פי 2 מתוצרת מקומית טובה. בטוח שלא מתאים לרכב וצריך לבצע התאמות. החל מתהליך ההרכבה ועד התאמות למשקל שונה. והוא מאוד שונה - סופה ארוכה סגורה שוקלת מאות ק"ג יותר מרנגלר YJ.
על סופה ארוכה סגורה אני נותן לקפיצי רוביקון אחוריים חודש-חודשיים גג עד לשקיעה והתיישרות מלאה.
מכל הדיון הארוך והמעניין הזה מסתמן שאין פתרון מוצלח! לבעלי סופות ארוכות פתוח/סגורות?
מפני שהקיטים הטובים
1.מחו"ל יקרים עד פי 2 ובנוסף מתאימים לרכב קל יותר (רנגלר).
2.בארץ איכות החומר לא ידועה.
3.זה אומנות ולא מדע :roll:
4.אין קפצאי טוב בארץ.
5.כל בעלי הסופות הם לקוחות עם בעיות ואף פעם לא מרוצים.
6.כל התשובות נכונות.
7.הכותב כותב שטויות ו/או אף אחד מהנ"ל .
יואב
Demolition Man
28-11-07, 14:21
בעיית חומרי הגלם חוצה יבשות. לא רק אצלנו. אפשר להקיש מזה שגם בקיטים אמריקאיים נמצא הבדלים בין קפיצים מסטים שונים בעלי אותו מק"ט? אם כן, אז חבל על הטירחה. גם ככה יש להם בעיית מחיר.
יכול להיות שזה ההסבר ש 2 קיטים זהים של פרוקומפ 4" על CJ שנרכשו במרווח של 1-1 1/2 שנים מרגישים שונה? אחד קשה (היישן מבינהם) והשני רך?
יש סיבה מיוחדת למה לא לשים סט פרוקומפ 4" של CJ על סופה? עם התאמה קלה מקידימה?
אני חושב שרוב האנשים בפורום יסכימו איתי שסט פרוקומפ של CJ מוצלח יותר משל סופה...
[QUOTE=tayrie]
ברמה העקרונית איני מסכים עימך דרור על הגדרות ריתוכים בשילדה ושינויים כ "קומבינה"
דווקא אתה מכולם יודע הייטב כי רכב שיוצא מהמפעל הינו אסופה של פשרות בין המוצר הטוב ביותר לבין עלותו ולבין היכולת השיווקית שלו ,
יש קיט כזה למכירה בארה"ב(מקצועי לא "קומבינה" כהגדרתך) מאחת החברות הכי טובות בארה"ב אז זה הופך את זה לקומבינה?
כן! זה קומבינה!!! על הדרך זה מקשיח לך את השילדה כי זה בעצם עוד CROSS-MEMBER. כאילו לא מספיק לנו כמה שהשילדה הזו קשיחה.
זה פותר בעייה אחת ואולי יוצר בעייה אחרת? או אולי כמה אחרות?... חשבת על זה? אתה מהנדס? אדי מהנדס? איך זה שכולנו כאלה חכמים וגאונים ותע"ר לא חטפו אותנו אז לעבודה?
שילדת YJ מוגבלת במהלך המתלים שהיא מאפשרת. לא חדש. שוק האפטרמרקט האמריקאי מציע כל יום פטנט חדש שיאפשר עוד ס"מ או שניים של מהלך... מה לא ראינו? הסבות לסלילים, ריבולברים, מערכות של "מספריים", קפיצים רבע אליפטיים ושלושת-רבעי אליפטיים, תושבות גמישות, HEIM-JOINTים, ו-JOHNY-JOINTים... מה לא. הכל קומבינות ושטויות מאיר. פותרות דבר אחד, יוצרות בעיות אחרות. דרכים יעילות להוציא ממך כסף, ושהופכות את היצרנים שלהן לעשירים.
מה הבעיה לרתך על שילדה של סופה??
זה נעשה ביום יום, עידו כהן שינה לי לפני 6 שנים מיקום תושבות קדמיות , אז??. מה קרה לשילדה מזה?
כלום.
לא אמרתי שיש בעייה. אני חושב שיש בעייה רצינית מאוד כשאנשים שלא בטוח שהם יודעים מה הם עושים, מבצעים ברכבים דברים שהם בלתי הפיכים. דווקא אתה - סוכן ביטוח מפורסם, יודע בדיוק מה ההשלכות של דברים כאלה. רוצה לקחת סיכון? אני לא.
הדיון על המתלים לצערי הפך לעקר במקצת למרות שבעיקרו מעניין בהחלט,
אני לא הצלחתי להגיע לפתרון כולל למרות שהייתי מוכן להשקיע כסף בזה,
לא הייתי מוכן להשקיע בקיט של re היות וזה כבר לא בולט און אלא מצריך שינוי בהרכב הקפיצים וזה נהפך לקומבינה,
אם התאמת קפיץ RE לסופה זה קומבינה, אז המצאה מחדש של תושבות בולמים זו לא קומבינה? אמא של כל הקומבינות. לא שקומבינות זה תמיד רע, אבל אל תתעלם מהעובדה שלפעמים מי שמבצע דברים כאלה הוא לא מהנדס ולא מודע לתוצאות שיכולות להיגרם.
כל עוד בנאדם עושה דברים כאלה ברכב שלו - זו זכותו, וגם בעיה פרטית שלו אם יתפקשש משהו.
לטעמי , הקיט שיש לדרור הינו האופטימלי , נסעתי עימו ,שיכוך נהדר,מהלך טוב,
רק בעיה קטנה
אין אותו
כשהיה אצל איתי חומר זמין ואפשר היה להזמין קיט כזה, אנשים ייללו שזה יקר והם יכולים לקנות בכסף הזה קיט של פרוקומפ... אז בבקשה - סעו על פרוקומפ. אמריקה.
גיתאי - אני עוקב אחרי השרשור. האמת שכתבתי תגובה ארוכה מאד לפני כמה ימים - ואז השרת קרס לאיזה שעתיים (חרא של אתר :-) ) ולא מצאתי ממש זמן לשחזר.
בינתיים כתבו כאן כמה מהדברים שרציתי לכתוב. מבחינה טכנית נאמר כאן יותר מפעם אחת, אבל אני אדגיש -
מי אמר שאפשר לענות למפרט על כל המגבלות והדרישות שבו? אולי אי אפשר - גם גובה, גם נוחות, גם עמידות, גם מהלך, גם בלי בודיליפט ובלי לקצץ כנפיים. והכל במגבלת מחיר ואצל יצרן מקומי עם אחריות. אולי כן, אבל מסתמן שלא.
הדרישה הבעיתית אצלך גיתאי היא לדעתי מה שאתה קורא קלירנס שזה אם אני מבין נכון, פשוט מאד, "גובה". אתה רוצה את השלדה של הג'יפ - גבוה מעל הקרקע. ובכן, ואסף כתב את זה, במגבלות הגיאומטריות הנתונות של שלדת הג'יפ, כשכל מה שאתה נותן לי לשנות זה את הקפיץ ואת השאקל, יש תחום שבו אפשר לקבל שילוב סביר של הדרישות השונות, וכשחורגים מהתחום הסביר הזה, אז דבר אחד בא על חשבון אחר. במקרה של הסופה הלבנה, הערגול גדול מדי - יש יופי של גובה מהקרקע אבל הנוחות ירודה, השאקלים מתהפכים, והעמידות של הקפיצים נפגעת מאד.
הפתרון להשיג עוד גובה של הסרן מהשלדה עם קפיץ פחות או יותר באותו סדר גודל הוא ידוע ומוכר, וגם אותו הזכירו כאן - SPOA - קפיץ מעל הסרן. רווח של 10 ס"מ לפחות שמאפשר להשתמש בקפיץ באורך רגיל, עם שאקל באורך נורמלי, תושבות מקוריות, וקפיץ כמעט שטוח - פשוט, רגיל, יעבוד לנצח.
אם להשאר עם סרן מעל הקפיץ (מסיבות בלתי טכניות בעליל, עוד חלק מהבעיה) אז הקפיץ צריך להיות משמעותית. לפחות ב6 ס"מ. ולא מעורגל בקיצוניות - זאת כל הנקודה! ובשביל זה, חייבים לשנות מיקומי תושבות.
אצלי בסיקס יש סידור כזה שכתבתי עליו פעמים רבות. קפיצים ארוכים מאד, לדעתי אולי 10 ס"מ יותר ממקוריים, עם שאקלים ארוכים מאד. התושבות הקבועות לא הוזזו, והמשמעות היא שהקפיצים בולטים מאד החוצה - על חשבון פגיעה בזוית נטישה ובעיקר בזוית גישה. השאקלים ארוכים מאד - 150 מ"מ - והתושבות של השאקלים הן מקדימה והן מאחור מוארכות. מקדימה יש קצוות של מאיה, קדוחות ומחוברות ממש בקצה השלדה. מאחור תושבות מקוריות הפוכות קדימה-אחורה שמקנות עוד כמה ס"מ. הקפיצים עצמם הם קפיצים מרובי עלים דקים - 10 עלים בקפיץ. מקורם לא ידוע - הם הגיעו עם הג'יפ. אני חושב בבחור ששמו אברמל'ה שהוא האחראי להם באחד מהגלגולים הקודמים של הג'יפ, ושמקורם בבלייזר או אולי טנדר פג'ו ישן??? בכל מקרה, בשנים הראשונות שלי עם הג'ים המשכתי לסדר את המתלים בהתבסס על הקפיצים האלו, התאמתי את אורך השאקלים שהיו קצרים מדי והתהפכו - (כלפי חוץ!) סידרתי תושבות בולמים ובולמים ארוכים מאד... הסידור עובד טוב ולא טוב - הצד הטוב - יש גובה מכובד, הג'יפ על צממיגי 33 בלי בודליפט ובלי כנפיים בלי שום בעייה. מהלך המתלה מצויין - מהטובים ביותר שנתקלתי בהם עד היום. הנוחות סבירה בהחלט (בוודאי עם 33 שהיתרון הגדול שלהם הוא שיפור אדיר בנוחות הנסיעה בשטח - אבל זה נושא לדיון אחר...). האמידות מושלמת - שבע שנים אצלי, מי יודע כמה עוד לפני זה - טפו-טפו מעולם לא היו נזקים, אין שקיעה, כלום. אני יכול להסביר את זה הנדסית - הקפיצים עובדים רחוק מאד מגבול האלסטיות שלהם. מאד רחוק. הם בקושי מרגישים את מה שעובר עליהם. רמז - הרבה עלים דקים, קפיץ ארוך - מאמצים קטנים יותר מאשר מעט עלים עבים, קפיץ קצר. כיתה א' בפקולטה להנדסת מכונות.
חסרונות - זוית גישה - יש לי שני חטים של פיל שנוגחים בכל דבר הרבה לפני הפגוש או כל דבר אחר. והתנהגות כביש די זועתית כמובן עם כל כך הרבה חופש וגמישות.
לגבי הקפיצאי - המתלם אם אני מבין נכון, אבל אותם הסיפורים בשינויים קלילים סופרו ויסופרו על כל הקפיצאים בארץ - אלו מגבלות המקצוע. קפיצי עלים זה לא מדע, זה אומנות, שעוברת מן העולם. אין על זה חומר כתוב - בטכניון בזמנו מצאתי חוברת של SAE על תכנון קפיצי עלים - למכוניות נוסעים, ומשנות ה40 נדמה לי. הנושא כבר מזמן לא מוזכר אלא כאנקדוטה בספרי הנדסה. יש בעייה עם חומרי גלם - הם פחות ופחות זמינים, ומכל מיני מקומות מפוקפקים עם בקרת איכות לא מושלמת. חומר עם אותו מפרט עלול להתגלות כשונה מהחומר של לפני שנתיים - ואז התוצאה שהושגה עם מישהו (דרור) קשה לשחזור. ובגלל שזה לא מדע כאמור - קשה להגיד גם בדיוק למה.
אם כסף הוא לא בעייה, למה לא ללכת על קיט אמריקאי?התרוץ של אחריות מקומית לא מחזיק מים. גם כי הוא פשוט לא מחזיק מים... ראה את השרשור הזה - יש אחריות, כן, אבל אין שורה תחתונה. וגם כי הנה בפורום הצ'רוקים כולם, כולם, מזמינים קיטים זרים מארה"ב אחד אחרי השני. כולל אותי. כולל קפיצי עלים - בXJ להזכירך קפיץ עלים מאחור. ואנחנו מרוצים מאד.
תגיד YJ שונה מסופה? כן. אבל עובדה גם על סופות הותקנו קיטים של רוביקון עם שינויים קלים ותוצאות טובות. לא לפסול. גם לא עבור ארוכה.
:D :D . איזה תענוג לישמוע . 7 שנים הקפיצים שבניתי עדיין עושים את עבודתם. תהנה. ;)
חבל על הזמן והדיבורים. לא יעזור כלום. מה שאתה רוצה לא ניתן לביצוע. להגביהה את הגיפ לינסוע עם גלגל33. ולא לשים בודי ליפט. ולקבל מהלכיי מיתלה. לאן בידיוק יכנסו הגלגלים? וכמה? . מה תעשה עם זיוות פיניון? מה תעשה עם אורכיי דרייפט? מה תעשה עם זרוע הגה ? והמוט המקשר? מה תעשה עם תושבות בולמים? איזה בולם תשים ולא תגביהה את התושבות? מה תעשה עם צינורות ברקס? כבל אנד ברקס? נו בחייך אתה יודע לאן אתה ניכנס? תקשיב לאנשים שיש להם קצת יותר ניסיון . מיבלי להעליב... . . . .
:D :D . איזה תענוג לישמוע . 7 שנים הקפיצים שבניתי עדיין עושים את עבודתם. תהנה. ;)
האמת שכבר כמעט שמונה שנים אצלי, ומן הסתם כמה שנים לפני זה...:D
אולי הגיע הזמן שתספר באמת מה מקור הקפיצים?
-------------------------------------------------------
דרור - לא נתקלתי בבעיות קפיצים במשך שבע שנים בהם הג'יפ עשה 50-60Kק"מ. פעם זה היה גם הרכב היומיומי שלי כשהייתי סטודנט. נכון שמתוכם אולי 5000 האחרונים על צמיגי 33. אבל זה לא משנה - כמו הסט שיש לך על הרכב, גם את אילו - אין להשיג....
הדיון הזה מפתיע אותי, הייתי בטוח שהוא יסתיים אחרי כמה הודעות ב"הנושא כבר נטחן תעשה חיפוש" אבל כנראה שיש עוד הרבה מה לטחון. עוד מפתיע אותי הטון הריאקציונרי של חלק מהמגיבים ובראשם דרור. מה זה, חזרנו לימים האפלים שבהם לא ידענו כלום, ואסור היה לנגוע בשלדה - לא כל שכן עם רתכת? מה הבעייה בלייצר תושבות בולמים כמו של אדי והרבה יותר? מי אמר שצריך להיות מהנדס בשביל לבנות ג'יפ? הסופות האלו כבר מזמן, מזמן לא קשורות לתע"ר, יש להן חיים משל עצמן וזכותנו המלאה לעשות מה שאנחנו רוצים ומוצאים לנכון, יש כאן אנשים שבנו ג'יפ מאפס במו ידיהם, ויש כאן אם תרצה מהנדסים (שלא עובדים בתע"ר כי העבודה, ובעיקר המשכורת, לא משהו - וזה לא כאילו שאתה מקבל סופה2 בליסינג) שלא רואים שום בעייה עם קצת יצירתיות. לולא אחיזת החנק של חוקי המדינה המטומטמת שלנו הפתרון הטבעי והברור של SPOA היה נפוץ הרבה יותר, וצמיגי 33 ולא 31 היו הסטנדרט המינימלי לג'יפים - כמו שהם באמריקה.
דרור - אתה זוכר את העידן שבו נעילות אוטומטיות היו דבר מוקצה, ובסרן הקדמי - בכלל טאבו שלא מדברים עליו. אתה גם פחדת. אני מנבא (יש לי מן כוח כזה) שגם אתה תיסע יום אחד, על איזשהו ג'יפ, עם צמיגי 33 אינץ' כדבר ברור מאליו.
אם אני הייתי בונה סופה עכשיו - ארוכה פתוחה ברשותכם - הייתי הולך ככל הנראה על אופציה של קיט אמריקאי איכותי לרנגלר, כנראה רוביקון. קיטים זולים של פרוקומפ יובאו ונמכרו כאן יפה מאד במשך השנים, אפשר לא להתלהב מהם אבל הרבה מאד סופות בפורום הזה נסעו עליהם שנים. אז קיט איכותי מבית טוב, שכולל הכל, ודורש בסך הכל התאמות שהיום הן כבר ידועות וביננו - טריביאליות - הוא כיוון שנראה לי אישית הכי בטוח. מה שטוב לצ'רוקים ולגראנדים אין סיבה שלא יהיה טוב לסופה. הבדלי המשקל קיימים, אז צריך להזמין קיט 4.5 אינץ' הכי הבי דיוטי שיש.
המתלם - איתי - תראה את חצי הכוס המלאה. השוק צריך קפיצים טובים, ויותר מזה - קיטים מושלמים, זהים, עם בקרת איכות.
דרור - אתה זוכר את העידן שבו נעילות אוטומטיות היו דבר מוקצה, ובסרן הקדמי - בכלל טאבו שלא מדברים עליו. אתה גם פחדת. אני מנבא (יש לי מן כוח כזה) שגם אתה תיסע יום אחד, על איזשהו ג'יפ, עם צמיגי 33 אינץ' כדבר ברור מאליו.
בניגוד למה שנדמה לכם, אני בעד צמיגי 33 וגם גדולים יותר, בתנאי שאני אבנה את הרכב כמו שצריך לכבודם. כשיהיה לי את התקציב הדרוש, אולי גם אני אעשה את זה, וזה יבוצע בצורה הכי נכונה ומקצועית ובטוחה שאפשר, בניגוד לרוב הסופות על 33 שכולנו מכירים. כי אני יודע וגם אתה יודע, שזה לא נגמר בארבעה צמיגים וזוג ציריות מחוזקות.
מה שקורה אצלנו זה שאנשים עושים חצי עבודה - קודם כל רצים ומתקינים גלגל גדול, אבל לא משדרגים את כל המסביב. וה"מסביב" הזה כולל הרבה יותר מציריות מחוזקות ויחס העברה 4.10.
מסתבר שצריך גם לשדרג בלמים, ומערכת היגוי, וצריך לדאוג שכדי שהמתלים יעבדו טוב, צריך שיהיה לגלגלים האלה לאיפה להיכנס, בין אם ע"י בודיליפט ובין אם ע"י פחחות וכו'. מסתבר שגם כשעוסקים בקפיצים אנשים מעדיפים לשלם פחות תמורת חצי עבודה ואחר כך מתבאסים ונאלצים לשלם יותר.
בזמנו, כשהחלפתי גלגלים עם זאביק לחצי יום (הוא הלך לטסט ונזקק לסט 31) ניצלתי את ההזדמנות ונסעתי בג'יפ שלי על צמיגי 33 כמה שעות כדי להתרשם, כולל בשטח. תהרוג אותי - אני לא יודע מאיפה אתה מביא את התיאוריה שזה נוח יותר... כי זה בדיוק להפך. גלגלים כבדים בהרבה - משקל לא מוקפץ גדול הרבה יותר, שמשגע את כל הרכב... חוויתי את זה, הבנתי את העניין. לא צריך להיות מהנדס בוגר טכניון כדי להבין את זה. בניגוד לשימוש בנעילה קדמית אוטומטית, לא השתכנעתי. יש אנשים שזה פחות מפריע להם ואני לא מתווכח איתם כי זה עניין של תחושה. לי זה כן הפריע. עד כאן עניין גלגלים.
שינויים בשילדות - כשעוסקים ברכב עבירות/שעשועים, אז כל מיני נסיונות והרפתקאות זה משהו מאוד חיובי. אבל לדעתי כשמדובר ברכב שנוסע על כבישים ציבוריים זה משהו אחר. תסלח לי אם אני נשמע כמו נביא זעם או דובר משרד התחבורע, ואתה יודע שאני בעד שיפורים והכל - אבל רכב שנבנה ע"י חובבים שאולי לא לקחו בחשבון כללים בסיסיים (שאתה כמהנדס מכונות אולי יודע אותם, אבל מי מבטיח לך שגם הם יודעים?), מתנדנד ומשייט לצדדים כמו שיכור, לא בולם כשצריך בגלל שהוא נעול בצמיגי ענק, וכתוצאה מכל השינויים האלה גם לא מכוסה על ידי אף ביטוח במקרה של תאונה - זה דבר שיכול להיות מסוכן לא רק להם, אלא גם לאשתך ולבנות שלך, שלגמרי במקרה מצאו את עצמן נוסעות ליד דבר כזה.
לשמחתי, יוצא לי לנהוג לעתים קרובות לא מעט על כל מיני כלים משופרים מאוד, שכוללים שינויי מתלים קיצוניים. חלקם נבנו בצורה מקצועית ביותר. תמורת יכולת השטח הסופר-מרשימה שלהם, כמעט כולם משלמים מחיר כבד בצורת התנהגות זוועתית ברמה שגובלת בסיכון ממשי, על כל סוג של דרך שאינה מסלול עבירות במהירות אפס. לפחות באחד מהכלים הללו (אתה מכיר את הרכב הזה)לא הייתי שש להסיע את הילדים שלי, ואני ממש לא מגזים.
אז לפני שאתה רץ ומטיף לאנשים לבצע שינויים מרחיקי לכת בשילדות שלהם - תעצור ותחשוב לרגע. יש אנשים שמתייחסים למה שאתה כותב כמו לדבר אלוהים ואחר כך עלולים להסתבך בצרות שהם לא חלמו בכלל. אני בסך הכל מציג להם את הצד השני, גורם להם לעצור ולחשוב לפני שהם עושים שטויות ומוציאים את המכוניות שלהם מאיזון בצורה בלתי הפיכה בעליל.
חוץ מזה, את כל מה שאני אומר על מה שקשור להתעסקות בשילדות אתם בעצמכם מטיפים השכם והערב לכל מי שרוצה לשפר את המנוע שלו למשל... כמו שאתם מתייחסים בביטול להשקעת אלפי שקלים במנוע סופה תמורת עוד כמה כוחות סוס, כך אני רואה את ההתעסקות הסיזיפית חסרת התוחלת במתלים ובשילדה והפיכת הרכב לחד-מימדי ולא ראוי לשימוש ב-90% מהזמן, תמורת עוד כמה ס"מ של מהלך מתלה... איפה ההבדל בינינו בדיוק נמרוד?
חוץ מזה, את כל מה שאני אומר על מה שקשור להתעסקות בשילדות אתם בעצמכם מטיפים השכם והערב לכל מי שרוצה לשפר את המנוע שלו למשל... כמו שאתם מתייחסים בביטול להשקעת אלפי שקלים במנוע סופה תמורת עוד כמה כוחות סוס, כך אני רואה את ההתעסקות הסיזיפית חסרת התוחלת במתלים ובשילדה והפיכת הרכב לחד-מימדי ולא ראוי לשימוש ב-90% מהזמן, תמורת עוד כמה ס"מ של מהלך מתלה... איפה ההבדל בינינו בדיוק נמרוד?
בנקודה הזאת אתה צודק לגמרי. אני לא מבין במנועים ולכן מפחד מהלא נודע. אם תשים לב אני אישית מזמן הפסקתי להביע דעה בדיונים רציניים על שיפורי מנוע, יש כאן קבוצה של בעיקר בעלי סיקסים וסופות שעקפו את הידע שלי בתחום מזמן-מזמן.
אגב אם משתמע שאני חושב שהדעות שלך לא לגיטימיות - כמובן שההפך נכון. זה דיון ויש הרבה דעות וגישות וטוב שכך.
ואני לא מטיף לכלום. כלום. אם אני נשמע כמטיף אני חוזר בי. זו השורה התחתונה של כל עמוד באתר הזה:
http://www.jeepolog.com/images/footer.gif
אני שמח שאתה סוף-סוף מבין למה אני מתכוון. אולי הייתי קצת קיצוני עם הביטוי "להטיף". "לעודד" נשמע יותר טוב.
דווקא שיפורי מנוע לא מזיקים לאף אחד במקרה של כשל, פרט לנזק כספי לכיסו הפרטי של בעל הרכב, נזק שגם במקרה הכי גרוע לא יחרוג ממחיר רכישת/שיפוץ מנוע. לעומת זאת כשל במתלים או בשילדה ברכב שנוסע בדרך ציבורית, יכול להיות בעל השלכות הרבה יותר חמורות, ולך תספר אחר כך לשופט על "יצירתיות".
לדעתי האישית תחום המתלים והשילדות הרבה-הרבה יותר מורכב ממנועים. בלי לפסול רעיונות יצירתיים שבהחלט יש להם מקום ברכבי שעשועים/עבירות וכו', הייתי מצפה מאנשים בוגרים להפגין שיקול דעת לפני שהם מתניעים רתכות ודיסקים, ונכנסים להרפתקאות קיצוניות שאת סופן הם לא יודעים.
six 4 life
29-11-07, 00:20
השאלה היא למה מבחינתך זה בסדר שמסגריה סוג ז' בשם תע"ר,
שעל רמת העבודה הנמוכה שלהם בכל התחומים על הJEEPים שיצאו מידיהם אני לא צריך להרחיב אני בטוח, חותכת ומאריכה שלדות ומרכבים וזה בסדר מבחינת כולם?
אז מה בעצם מהצד הזה? זה בסדר כי הם מפעל רכב עם אישור לייצר ג'יפים חלודים ושלדות מקומבנות?
בשורה התחתונה מה שאתה אומר זה שכל הנ"ל תקין וכשר מבחינתך, שהרי אמרת לא פעם בשרשור הזה שמבחינתך כל נגיעה בשלדה זה קומבינה.
לחדש אני בטוח שאני לא מחדש לך, אבל משהו שיוצא מתע"ר רחוק מלהיות "מקורי".
אני לא בא לסנגר על תע"ר. אני יודע שהם חותכים מרכב של TJ-L (סופה 2) כדי ליצור את מפתחי הדלתות האחוריות. אמא של כל הקומבינות, מכוער פחד, אבל זה לא מסכן חיים של אף אחד.
אני יודע ששילדות CJ8L מקוצרות כדי ליצור מהן CJ8S. כנ"ל שילדת סופה (CYJ-L, CYJ-S). מדובר בחיתוך חלק קטן מזנב השילדה.
אבל, וזה אבל גדול - אתה ראית שהם חותכים שילדה קצרה ומאריכים אותה? של איזה ג'יפ בדיוק? כי אני לא מכיר שטות כזו. הן קורות שילדת סיקס ישראלי והן שילדת CYJ (סופה) עשויות חתיכה אחת. לא מוארכות ולא חתוכות ולא נעליים. כנ"ל שילדת TJ-L (סופה 2).
קדימה, תחדש לי. אולי אני טועה?
נכון. תע"ר, אם תאהב את העבודה שלהם או לא, הם יצרן רכב שמותר לו לבצע דברים כאלה. לך אין אישור ולכן אסור לך. ותאמין לי, אני דווקא בעדך... אבל זה החוק במדינה שלנו. חוק מטומטם, חונק, אידיוטי, אבל זה מה יש.
אם אתה תבצע כל מיני שינויים והסבות עצמאיות שכאלה בשילדה ובמתלים וזה ייכשל חס וחלילה בנסיעה ואנשים ייפגעו בגלל זה, אז ברור לך שאתה לא מבוטח.
בבית משפט, לא יעזרו לך כל המחמאות שאתה מחלק לתע"ר ולאיכות הבאמת מחורבנת שלהם, וכל הדוגמאות שאתה מביא על חלודה לא יחזיקו מים מול שופט. ואז יש סיכוי שתתחיל לשלם משכנתא על הפיצויים שתצטרך לתת לאותם נפגעים. אני ממש לא צוחק. בחיי. זה ימבה כסף. אתה מוכן לקחת סיכון כזה? זכותך.
דרור....
מה זה בדיוקYJL?
אין כזה דבר
מאיפה בדיוק תע"ר הביאו את השלדות? (שאלה כנה)
אני יכול להגיד לך ככה
אני עברתי על השלדות של תע"ר בסיקס ובסופה ואני מבטיח לך, אין להם הרבה קשר עם השלדות שיוצרו בטולידו. הריתוכים שונים לגמרי ולי אישית כול השלדה נראתה כקומבינה מוזרה,
אפילו השלדה של הCJ8 הישראלי שונה מבן דודו האמריקאי שאני מכיר באופן אינטימי.
אני מאד מבין את הנקודה שלך לגבי ריתוכים ושנויים בשלדה, וכמובן שאדם שלא יודע מה הוא עושה, אין לו מה לחטט שם
אבל להגיד שמסוכן לשנות מיקום תושבות קפיץ?
אני לא מסכים.
יש טונות של טויוטות וגם פול סייז ישנים ששידרגו אותם לקפיצים 64 אינץ" מGM חצי טון
בחיים לא שמעתי על איזה שהיא בעיה או מישהו שקרה לו משהו והיה מעורב בתאונה וכולו.
כמו כן, הארכת או קיצור שילדה זה מאד מעשי ומאד בטוח כשעושים את זה נכון
למעשה, החלק המאורך והריתוכים יחזיקו הרבה יותר עומס משאר השלדה האורגינלית.
אני לא ממציא את זה וזה לא מהיום,
כבר לפני יותר מ30 שנים יש בארה"ב תעשיה שלמה מסביב להארכת שלדות
ואני לא מדבר רק על בניית לימוזינות
אלא לקחת, נגיד, טויוטה הילקס(גירסת 1 טון) להאריך את השלדה במטר, ולהרכיב ארגז 4-5 מטר מאחור,
כמו כן, להפוך הילקס למוטורהום......והרשימה יכולה להמשיך הלאה....
אני באמת לא רוצה לשנות את הכיוון של השרשור,
אבל למה לעזעזל זה כזה טאבו?
ומה שמפריע לי, שזה לא רק חוקית, אלא אפילו לדעתך, דרור, זה מסוכן.
איך?...למה?...מדוע זה מסוכן בארץ כשבמדינות אחרות זה לא רק שלא מסוכן, אלא מאד מקובל?
מדוע צריך להאמין לאמונות טפלות במקום ללמוד מעובדות בשטח.....עם היסטוריה ארוכה ומוצלחת?
ובעניין הקפיצים,
תתרגלו, זה מה יש
פלדה טורקית זה פלדה טורקית
ובטח שזה לא בא מזוליגן.
אכות הקפיץ נקבעת לפי אכות או קפציות של החומר גלם,
לכן לדוגמה, פרוקומפ זה זול וקשה, כשבחברות אחרות, הקפיץ הרבה יותר רך וגמיש, וגם עולה הרבה יותר.
אני אישית מאמין שאיתי מנסה לעשות עבודה ברמה בין לאומית, אבל מוגבל לפי החומר גלם שהוא מקבל,
לכן, מאלה שקנו ממנו, יש כאלה שמרוצים מאד, ואחרים קצת פחות,
ראיתי סט אחד שלו בשטח, והתוצאות היו מרשימות בהחלט.(היום הם על גיפ כחול שלא נוסע)
אני לא מתיימר להבין עם אילו חומרי גלם איתי עובד אבל להגיד
אני אישית מאמין שאיתי מנסה לעשות עבודה ברמה בין לאומית,יתכן מאוד אבל מוגבל לפי החומר גלם שהוא מקבל, בטח התכוונת קונה?!
לכן, מאלה שקנו ממנו, יש כאלה שמרוצים מאד, ואחרים קצת פחות,
ראיתי סט אחד שלו בשטח, והתוצאות היו מרשימות בהחלט.(היום הם על גיפ כחול שלא נוסע)
אני מאמין כי איתי ככול בעל עסק אחר קונה את חומרי הגלם ולא מקבל. ואם חומר הגלם לא מספיק טוב ויוצר תגובות כאלה על הקיטים שלו. ולא מהיום. זה אומר דרשני. איתי בוחר עם אילו חומרי גלם לעבוד ולכן התוצאות על התנהגות הקיטים באחריותו, גם מהסיבות הקודמות וגם מזו.
אני מצטער, אבל זה צרם לי מאוד. ובחזרה לנושא.
לדעתי הלא מקצועית, רואים שהג'יפ של עמרי גבוה אבל הקפיצים לא יעבדו נכון בגלל זוויות השאקלים. והג'יפ של גיתאי אכן נראה נמוך. לכן הפתרון הטוב הוא: (עד כמה שזה לא נעים לשמוע) לזרוק את הקיטים שהשקעתם עליהם המון כסף לפח, כי הם זבל. ולבנות משהו חדש. מה? אני לא יודע. אולי קפיץ ארוך בשש ס"מ אולי בעשר? אולי לשנות מיקום תושבות אצל מישהו שיודע מה שהוא עושה? ואולי ללא שינוי תושבות? אין לי נסיון בסופה רק בסמוראי. אבל הייתי מתיעץ עם בעלי מקצוע נוספים כמו חמילבסקי (עובדגם עם מוסדות ולא רק לשוק הפרטי) או הבחור מאשדוד מקפיצי הר-טוב ששכחתי את שמו (גילי?). או רחמנא ליצלן עידו כהן, ארז או אמנון הרי גם להם ניסיון בעבודות על מתלים. זוהי דעתי.
מקווה שעזרתי במשהו חוץ מללבות את אש ה"בואו נכנס בו".
בכול מקרה זוהי סיטואציה של חייך אכלת אותה.
צר לי ובהצלחה.
זאת לא היתה שגיאת כתיב
יש הבדל בן להזמין, לקנות ולקבל
וכול אחד שמועסק בחברה גדולה מודע לזה, וגם אני
לפעמים אתה קונה X אבל מקבל Y, אם בכלל.
מאיר רוטברג
29-11-07, 08:42
ציטוט דרור ברלי:
מה שקורה אצלנו זה שאנשים עושים חצי עבודה - קודם כל רצים ומתקינים גלגל גדול, אבל לא משדרגים את כל המסביב. וה"מסביב" הזה כולל הרבה יותר מציריות מחוזקות ויחס העברה 4.10.
מסתבר שצריך גם לשדרג בלמים, ומערכת היגוי, וצריך לדאוג שכדי שהמתלים יעבדו טוב, צריך שיהיה לגלגלים האלה לאיפה להיכנס, בין אם ע"י בודיליפט ובין אם ע"י פחחות וכו'. מסתבר שגם כשעוסקים בקפיצים אנשים מעדיפים לשלם פחות תמורת חצי עבודה ואחר כך מתבאסים ונאלצים לשלם יותר.
דרור: רוב האנשים שמים גלגלים ולא משדרגים את החלק הכי חשוב, הבלמים , הבלמים בסופה גם שלך מתוכננים לצמיגי 29 אתה על 31 הרוב על 33 כך גם נראה כושר הבלימה העלוב מלכתחילה
בזמנו, כשהחלפתי גלגלים עם זאביק לחצי יום (הוא הלך לטסט ונזקק לסט 31) ניצלתי את ההזדמנות ונסעתי בג'יפ שלי על צמיגי 33 כמה שעות כדי להתרשם, כולל בשטח. תהרוג אותי - אני לא יודע מאיפה אתה מביא את התיאוריה שזה נוח יותר... כי זה בדיוק להפך. גלגלים כבדים בהרבה - משקל לא מוקפץ גדול הרבה יותר, שמשגע את כל הרכב... חוויתי את זה, הבנתי את העניין. לא צריך להיות מהנדס בוגר טכניון כדי להבין את זה. בניגוד לשימוש בנעילה קדמית אוטומטית, לא השתכנעתי. יש אנשים שזה פחות מפריע להם ואני לא מתווכח איתם כי זה עניין של תחושה. לי זה כן הפריע. עד כאן עניין גלגלים.
זו תחושתך הסובייקטיבית ולא האובייקטיבית , עובדתית רוב רובם של אלו שנוסעים עם צמיגים גדולים
נהנים מהם ,
ברור כי הגדלת צמיגים מחייבת עבודה מקיפה , רוב רובם של החברים עושים זאת לשעורין מסיבות תקציביות ברורות ,,
ברור שיש בלאי גבוה יותר על תפוחים ,והקשור, אז מה??
באמת דרור נניח כי כל שנה וחצי צריך להחליף תפוחים?? קח זאת כחלק מהעלות הקבועה של הרכב כמה זה בעלות שנתית עוד 1500 ש"ח, יש כאלה שזה שווה להם ,
לך אתה טוען לא, זה בסדר זה לגיטימי
אבל בחייך דרור , כאן בין חברים למה הקיצוניות הזו?? זה לא מקדם כלל את הדיון ,ולא רק זאת אלא מסיט אותו לכיוון לא טוב ,
בנוגע לתע"ר =חבורת אימבצילים שאין כדוגמתם , אתה יודע הייטב כי לפני כ 3 שנים נפגשתי אישית עם המנכ"ל ועם מהנדס הרכב שלהם בנסיון לשכנע אותם לבצע הסבות של קפיצי עלים לסליל אצלם במפעל ,
הם סרבו ,
גם שהצעתי להגיש להם תוכניות הנדסיות מאושרות לביצוע על ידי הטכניות הם סרבו .
אז החברה לא יודעת לשווק,לא יודעת לעבוד ,
אז מה?? הסופה שלי דומה למוצר הראשוני שלהם??
לא, ממש לא ,
כל חלק בה טוב עשרת מונים מהמקור ,
כמו שאם תבדוק בפורומים טענתי לפני שנים כי 33 זה הסטנדרט וכולם היו כמוך "משקל מוקפץ" וכו וכו , טענות מכובדות לעצמן אבל בסופו של דבר הרוב המכריע עובר לזה ,
אחת הטענות הרווחות דאז הייתה כי האמריקאים נוסעים עם 33 ו 35 עם ציריות רגילות ודנה 30 ולא סרני דנה 60 מק'דימה כי זה זול שם , ברור כי טענה זו הובררה כשטות,
היום וגו' יכול לאשר בקלות הרוב נוסע על 35,
כמו נושא הריתוחי שילדה , כבר הוסכם סוף סוף כי זה לא מזיק ולא גורם לשינויי מתכת וסדקים רחמנא ליצלן כפי שנטען בעבר.
נושא שינויי מתלים : איני רואה שום בעיה בקיט אמריקאי טוב גם אם הדבר מצריך שינויי מייקום של התושבות ,
אין יצרן אמריקאי(או יצרן מערבי) שייעז ליצר משהוא שלא יעבור תקינה,
אם קורי אנטרפרייז מייצרים קורת רוחב לyj על מנת לשים את הבולמים האחוריים באלכסון תהיה בטוח
שזה נבדק לעומק,
אני מכיר את הצד של אחריות המוצר ואחריות המקצועית במפעלים(לא מפעלי רכב) היום שתובעים אותך על כל פיפס החברות סופר נזהרות .
דרך אגב: פרוקומפ,קיט מצויין הבעיה שלו שהינו קשה מאוד,
דרור....
מה זה בדיוקYJL?
זה CYJ.
אין כזה דבר
מאיפה בדיוק תע"ר הביאו את השלדות? (שאלה כנה)
וואלה לא יודע. אולי ממצרים? ונצואלה? (המון חלקים בסופה מגיעים משם) אבל בכל מקרה, הקורות לא חתוכות ולא מוארכות. זה בטוח.
אני יכול להגיד לך ככה
אני עברתי על השלדות של תע"ר בסיקס ובסופה ואני מבטיח לך, אין להם הרבה קשר עם השלדות שיוצרו בטולידו. הריתוכים שונים לגמרי ולי אישית כול השלדה נראתה כקומבינה מוזרה,
אפילו השלדה של הCJ8 הישראלי שונה מבן דודו האמריקאי שאני מכיר באופן אינטימי.
אוקיי. זה עדיין לא פוסל אותה.
אני מאד מבין את הנקודה שלך לגבי ריתוכים ושנויים בשלדה, וכמובן שאדם שלא יודע מה הוא עושה, אין לו מה לחטט שם
זה בדיוק העניין ג'ו. אנחנו לא מדברים כאן על ללכת לבעל מקצוע שיש לו אישורים לעשות דבר כזה. (בישראל זה מקובל רק במשאיות) כי "רוח האתר" כאן מדברת על לעשות הכל לבד... אתה חושב שאחרי דיון כזה, אם לא יהיה מישהו שישחק את תפקיד ה"מבוגר אחראי" (כרגע זה אני) ויציג גם את הצד השני של המטבע, הפחות סקסי של כל הסיפור, לא יקום איזה מישהו מוכשר ויצירתי וקצת פזיז (וללא רקע הנדסי) ויתחיל לנסר את השילדה שלו בעצמו?
אבל להגיד שמסוכן לשנות מיקום תושבות קפיץ?
אני לא מסכים.
יש טונות של טויוטות וגם פול סייז ישנים ששידרגו אותם לקפיצים 64 אינץ" מGM חצי טון
בחיים לא שמעתי על איזה שהיא בעיה או מישהו שקרה לו משהו והיה מעורב בתאונה וכולו.
כמו כן, הארכת או קיצור שילדה זה מאד מעשי ומאד בטוח כשעושים את זה נכון
למעשה, החלק המאורך והריתוכים יחזיקו הרבה יותר עומס משאר השלדה האורגינלית.
אני לא ממציא את זה וזה לא מהיום,
כבר לפני יותר מ30 שנים יש בארה"ב תעשיה שלמה מסביב להארכת שלדות
ואני לא מדבר רק על בניית לימוזינות
אלא לקחת, נגיד, טויוטה הילקס(גירסת 1 טון) להאריך את השלדה במטר, ולהרכיב ארגז 4-5 מטר מאחור,
כמו כן, להפוך הילקס למוטורהום......והרשימה יכולה להמשיך הלאה....
הכל טוב ויפה ואני בעד. בתנאי שזה מתבצע בצורה מקצועית ושיש מישהו מוסמך שבודק וחותם על זה. כדי שגם יוכל לתת הסברים אחר כך. זוכר איזה ויכוחים עפו כאן סביב זה בעניין הספורט המוטורי- מכוניות שלא נוסעות על כביש בכלל? אז על אחת כמה וכמה מכוניות עם רישוי, שכן נוסעות על כביש ציבורי.
כבר ראיתי מספיק קומבינות ישראליות מצויות שמתפרקות בנסיעה. רק לפני שבוע ראיתי הסבה של סופה ל-SPOA, מבית היוצר של אחד ה"משפרים" המקומיים ש"מתמחה" בסופות. אתה לא רוצה לנסוע על הדבר הזה, גם אני לא, ואני גם מעדיף שהילדים שלי יהיו במקום בטוח כשהדבר הזה בתנועה בסביבתם.
אני באמת לא רוצה לשנות את הכיוון של השרשור,
אבל למה לעזעזל זה כזה טאבו?
ומה שמפריע לי, שזה לא רק חוקית, אלא אפילו לדעתך, דרור, זה מסוכן.
זה מסוכן כשזה נעשה בצורה חובבנית. עם כל הכבוד לכל החבר'ה המאוד מוכשרים כאן ויש כאן המון כאלה, הם רק חובבים. אין להם שום אסמכתא שמאשרת ומתירה להם לבצע דברים כאלה, ואם חס וחלילה יהיה כשל ומישהו ייפגע פיזית, הם יעמדו בפני שוקת שבורה. נכון שבאמריקה זה אחרת, אבל אנחנו עדיין בישראל, "עם כל הצער שבדבר"...
איך?...למה?...מדוע זה מסוכן בארץ כשבמדינות אחרות זה לא רק שלא מסוכן, אלא מאד מקובל?
מקובל כי במדינות המתורבתות שמעבר לים החוקים הם אחרים. שוב - אנחנו כאן בישראל. אלה הבעיות עם החוקים שלנו. תאמין לי שאני חושב כמוך, אבל הטיעון של "מקובל באמריקה" גם כן לא מחזיק מים בבית משפט ישראלי.
גיתאי ועמרי,
הסופה שלי בזמנו היתה נוחה יחסית ולא סבלה משבירות קפיצים מוגזמות.
הבעיה הבסיסית היא שסופה אינה מוכרת בעולם הגדול ולכן אין אפשרות אמיתית להשוות תוצרת אחת לאחותה מחו"ל - מה לעשות, אף אחד בחו"ל לא מייצר קפיצים עבור סופה.
מהיכרותי עם איתי מהמתלם, הוא עומד מאחורי עבודתו והאחריות שלו.
גם גילי מקפיצי הרטוב הינו בר סמכא בנושא.
לגבי סופה, אישית הייתי מתייעץ עם אבי שופינסקי (אברמלה, בשרשור). אין לו מפעל קפיצים, והוא לא סיים שנה א' בטכניון, אבל בג'יפים הוא מבין. מאוד מבין. אפשר להתווכח על דעותיו, לכאן ולכאן, אבל נסיון יש לו בטונות. כל עצה שנתן לי, הוכיחה את עצמה.
מאחר והתחלתם עם המתלם, עצתי לכם להמשיך איתו. איתי בחור הגון.
אם תחליטו להיפרד מהמתלם, לכו לשופינסקי להתייעץ.
בברכה,
יוני5
six 4 life
29-11-07, 16:08
עם כל הכבוד לכל החבר'ה המאוד מוכשרים כאן ויש כאן המון כאלה, הם רק חובבים. אין להם שום אסמכתא שמאשרת ומתירה להם לבצע דברים כאלה.
סתם לצורך השאלה וההבנה-
אם אני, משכיר רשיון רלוונטי (ובמדינת היהודים זו לא בעיה אם יש את הסכום) ויש בידי האישורים התקפים, ומאידך אני מרתך כמו אישה בהריון ומבין בקפיצים ושלדות כמו ששמן מתערבב עם מים,
מבחינתך הכל תקף כי יש לי אישור עם חותמת מדינת ישראל?
מבחינת החוק זה תקף, מבחינתך זה אומר שכנראה לא יהיו לך לקוחות.
six 4 life
29-11-07, 17:07
לא שאלתי מה מבחינת החוק, שאלתי לדעתו של דרור.
אל תנסה ליצור ויכוח חדש ודבילי, אתה יודע טוב מאוד את דעתי ואת התשובה - מי שעובד כמו סנדלר לא ייגע לי באוטו גם אם יהיו לו כל ההסמכות שבעולם. אל תיכנס לשיטה בה הסמכה מתקבלת, כי גם את זה אפשר לברר טוב מאוד.
תבין, החשש אינו מבדיקות רשיון והורדות מהכביש אלא מתאונות עם נפגעים. כשזה קורה, מפשפשים לך בציציות ומחפשים סיבות מהתחת לא לשלם ו/או להוציא אותך אשם. שינויי מבנה זה בדיוק הדברים שהם מחפשים, במיוחד בג'יפים, ולא צריך ללכת רחוק עד שינויים בשילדה. מספיק שהצמיגים אינם במידה המורשית לאותו סוג רכב, כדי שזה יקרה. אתה יודע את זה טוב מאוד אז אל תיתמם.
אם מישהו ייפצע או ייהרג וביטוח החובה יתנער ממך בגלל שינויי מבנה לא מורשה - אתה עלול למצוא את עצמך ללא כיסוי ביטוחי ונתבע לשלם מאות אלפי שקלים או אפילו מיליונים. שכה אחיה, אני לא מגזים. מתאים לך הסיכון - תפאדל חביבי. זה הג'יפ שלך, החיים שלך. אף אחד לא עומד בדרכך אל מהלך המתלה האולטימטיבי.
חוזרים לעניין הקפיצים. קפיצים בלבד בבקשה.
עומד בחצר שלי CJ8 אחד, שקניתי לחלקים עבור הישן שאני משפץ.
הוא הגיע לחצר שלי בנסיעה, ועודו נוסע לפעמים...
הקפיצים שלו מקוריים, כמעט ישרים לגמרי. שאקלים מקוריים, עומדים בזווית קלה לאנך.
יש לו זרוע פיטמן מקורית, שני מוטות ההגה כמעט מקבילים, בקיצור, הוא נראה מקורי כמו ה-CJ באיורים של היינס... ;)
נכון שמהלך המתלה שלו לא מדהים (חפיף, יש נעילות) והוא לא הרכב הכי נוח בעולם (ובכל זאת ליד היילקס הוא מרגיש לנדרובר), אבל התנהגות הכביש שלו, היא הטובה ביותר שנתקלתי בה אי פעם בסיקסים, כנראה בגלל שכולם היו משופרים, במידה זו או אחרת.
אני מצליב את המידע הנ"ל עם הדיון הזה, שהוא מעניין מאוד, וזה נותן לי כיוונים חדשים למחשבה. אני סבור שבתוך מכלול התכונות הנדרשות מרכב טיולים, התנהגות כביש (=בטיחות) וסיכוי טוב יותר לחזור עם הרכב בחתיכה אחת (=כסף, זמן ועצבים), הם שיקולים חשובים. עבורי הם חשובים יותר מכמה ס"מ של מהלך מתלה, או עבירות מאוד קיצונית.
ועוד מילה לגבי מהנדסי רכב: אל תשכחו שרכב, כל רכב, לא יורד משולחן השרטוט ישר לאולם התצוגה.
גם הנדסת רכב מורכבת מהרבה ניסוי וטעייה, בדיקות לאורך אלפי ק"מ, שיפורים וחוזר חלילה.
אז אולי מהנדסי תע"ר לא ממש גאונים, ולא משלמים להם מספיק כדי שינסו להיות - אבל המוצרים שלהם נבדקו ונבחנו, בתנאים קשים, לפני שנמכרו ללקוח.
לנו, כחובבים, אין את האפשרות לבצע בדיקות מקיפות כ"כ, לפני שאנחנו מאשרים לעצמנו לנהוג ברכב שבנינו ב"יצירתיות", בכביש הציבורי.
הג'יפים עבורי הם תחביב והנאה גדולה. אבל כלום לא יהיה שווה לי אם אהיה מעורב בתאונה ובעקבותיה לא אהיה מסוגל, נגיד, להרים את הבת שלי על הידיים.
אני, לפחות, אחשוב טוב טוב לפני שאני אשנה משהו במתלים/שילדה של הרכב הממש לא מושלם הזה.
לכו תדעו, אולי זה יציל חיים של מישהו.
בעז
בועז כתב מילים בסלע.
"הקפיצים שלו מקוריים, כמעט ישרים לגמרי. שאקלים מקוריים, עומדים בזווית קלה לאנך."
ערגול הקפיצים מקטין את הרכיב הגורם לכיפוף הקפיץ ובכך משבש את ה"קפיציות" ועבודת הקפיץ.
קפיץ אפקי נותן קפיציות מירבית וכמו כל דבר בחיים יש כאן "טרייד-אוף" בין הגבהה, מהלך וקפיציות (נוחות).
ברור לכן שבמקרה של עירגול, הקפיציות משובשת ולכן כדאי לשקול הורדת עלים ועדיף החלפת עלים עם תחליף "מרוכך" (למשל קפיצי סופה קדמי 92-93)
שימוש בריוולברים עם קפיץ אפקי ובולמים מתאימים מבחינת פתיחה וסגירה הוא להערכתי פתרון מיטבי.
לצערנו, כל זמן שריבולברים עלולים להוות "שינוי מבנה" התועלת לא שווה את הנזק במקרה של תאונה גם במידה ואין דבר עם המתלים.
כן! זה קומבינה!!! על הדרך זה מקשיח לך את השילדה כי זה בעצם עוד CROSS-MEMBER. כאילו לא מספיק לנו כמה שהשילדה הזו קשיחה.
זה פותר בעייה אחת ואולי יוצר בעייה אחרת? או אולי כמה אחרות?... חשבת על זה? אתה מהנדס? אדי מהנדס? איך זה שכולנו כאלה חכמים וגאונים ותע"ר לא חטפו אותנו אז לעבודה?
דרור, מה שאתה אומר זה שכל שינוי מעבר למה שהיצרן הגדיר הוא קומבינה? יכול להיות ... עניין של הגדרה. על אותו המשקל אפשר לכנותו התאמה, שיפור, או כל דבר אחר ...
ברור שכאשר בונים תושבות בתצורה המדוברת מדובר על מעין קרוס-ממבר ויש כאן הקשחה כלשהי של השילדה. השאלה היא עד כמה ... ואם בכלל ההקשחה המדוברת בכלל רלוונטית או משפיעה על משהו או שהיא עדיין בטולרנסים של גמישות השלדה הנדרשת. כאן צריך מספרים ...
אתה מהנדס? אדי מהנדס?
לגבי חיים אני לא יודע, לגבי ... מישהו פעם זרק לי שאני אמור להיות כזה, אבל לא של רכב ;)
איך זה שכולנו כאלה חכמים וגאונים ותע"ר לא חטפו אותנו אז לעבודה?
אתה בטוח שזה מה שאנחנו רוצים? בהנחה שאנחנו כאלה חכמים וגאונים ...
אמנם כבר כמה שנים שסופה ואדי לא ממש הולכים יחד, אבל אני רואה שהבעיות נשארו אותן בעיות, הדרישות אותן דרישות והשוק אותו שוק ...
לפני 5-6 שנים, עבר הרבה זמן מאז ..., גם אני הייתי בדיוק באותו המצב - סופה סטנדרטית ובעלים עם דרישות ונכונות להשקיע קצת יותר מהמקובל באותה התקופה (שזה היה פחות או יותר פרוקומפ ...).
כמעט והתפתיתי ללכת לכיוון המתלם והמלצותיו, ואת הסיפור ניתן לקרוא כאן:
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Forums&group=3&item=147218
כמסקנה הגיונית מהסיפור, ניתן לראות שהנושא של החלפת המאיות בלבד לא נותן מענה טוב, אלא לעניות דעתי, ממש ההפך מזה. ירדתי מזה.
בזמנו, התחלתי לחפש קפיצים של יצרני אפטר-מרקט שונים ולאחר בחינת מספר אפשרויות אל מול הדרישות שלי עבור סופה קצרה פתוחה ולא עמוסה במיוחד הפתרון האולטימטיבי עבורי היה קיט ה-4.5" XD של רוביקון אקספרס ל-YJ.
שתי החריגות היחידות בהתקנה בסופה שלי היו קדיחת חורים חדשים בתושבת הקפיץ האחורית הפנימית עקב אורך הקפיץ הארוך יותר והחלפת ה-U-Bolt-ים לגדולים מאלו שסופקו (הסרן האחורי אצלי היה דנה 44 לעומת דנה 35 ב-YJ). מעבר לכך, בניתי תושבות שונות לבולמי הזעזועים האחוריים ע"מ לא הגביל את מהלך המתלה והנמכתי את הבמפ-סטופים הקדמיים במעט.
במהלך כ-3 שנים שהרכב היה על הסט-אפ המדובר (עם בולמי זעזועים DT8000) לא התעוררו בעיות כלשהן שנגעו למערכת המתלים ומבחינת ביצועים, נוחות, מהלך מתלה, גובה וכו' לא מצאתי מתחרה ראוי לקיט לאפליקציה שעבורה הוא הותקן. אני חושב שחיים יוכל להרחיב איך המערכת התנהגה בשנים האחרונות ...
ברגע שמתחילים לדבר על משהו אחר מסופה קצרה ופתוחה אני לא יודע לומר את דעתי, זה נושא שצריך לבחון וייתכן שיש קפיצי אפטר-מרקט שיתאימו גם לאפליקציה כזאת. ורוב הסיכויים שזה גם יעלה פחות.
אדי
"הקפיצים שלו מקוריים, כמעט ישרים לגמרי. שאקלים מקוריים, עומדים בזווית קלה לאנך."
ערגול הקפיצים מקטין את הרכיב הגורם לכיפוף הקפיץ ובכך משבש את ה"קפיציות" ועבודת הקפיץ.
קפיץ אפקי נותן קפיציות מירבית וכמו כל דבר בחיים יש כאן "טרייד-אוף" בין הגבהה, מהלך וקפיציות (נוחות).
ברור לכן שבמקרה של עירגול, הקפיציות משובשת ולכן כדאי לשקול הורדת עלים ועדיף החלפת עלים עם תחליף "מרוכך" (למשל קפיצי סופה קדמי 92-93)
ואז תקבל באמת קפיץ רך יותר, אבל גם מאמצים גדולים הרבה יותר בעלים ותתפלא למה הרכב שוקע אחרי תקופת זמן קצרה ולמה אחרי כמה חודשים עלים מתחילים להשבר... לא פשוט עד כדי כך. (אני במקרה עוסק בתקופה האחרונה בסוג מיוחד של קפיצים, לא הרבה יותר עבים משערה של גרוזיני ובאורך שתי מטר. ובהעדר תיאוריה זמינה, מפתחים את הנוסחאות . אחר כך גם יהיו נסיונות - בכמה אלפי יורו לכל אבטיפוס, שווה לנסות לקלוע בפעם הראשונה :wink: )
מה באשר לשילוב קפיצי סליל עם קפיצי העלים-כלומר-להשאיר רק את המאיות שישמשו גם כמוט רדיוס.
אני מניח שזה לא לגמרי חוקי אבר אולי ניתן לעשות את זה כמערכת "שליפה" כך שניתן יהיה להסיר אותם ע"מ לגשת לטסט.
אולי קפיץ משולב בבולם ימשוך פחות את עיניהם של רשויות החוק.
התקנת בולמים עם קפיץ סליל חיצוני בהחלט אפשרית ולהערכתי לא תהווה בעיה ברישוי.
מנסיון של חבר עם CJ שהתקין בולמים כאלו, ההקשחה של הקפיציות משמעותית ולכן כדאי להוריד עלים.
להערכתי, לא ניתן לחשב את השינוי במידת הקפיציות ולכן מדובר בנסה וטעה.
ערן המסוקס
07-12-07, 12:21
קפיץ עלים זה לא דבר כזה פשוט. אי אפשר להשאיר רק מאיה, ואי אפשר להוריד עלה מחבילה של קפיצי עלים בלי לגרום לנזק לכל החבילה.
העלים בנויים בצורה מדורגת על מנת להעביר את העומס בצורה נכונה לאורך הקפיץ. בלי דירוג נכון יהיו ריכוזי מאמצים בנקודה מסויימת על הקפיץ ויגרמו לקריסה ושבירה.
בנוסף לכך, מאיה לבדה אינה יכולה לתמוך את הסרן, ויגיעו תופעות לוואי חריפות של ויברציות, עיוותים בעלה, וחוסר יכולת תמיכת הסרן מול כוחות צידיים.
כל קומבינה כזאת לא תחזיק הרבה זמן, ומסוכנת.
ערן סיכם את עניין ה"מאיה בלבד + קפיץ סליל", חפשו בפורום היו כמה דיונים מאד ממצים בנושא בעבר הרחוק.
תמה תקופת השתיקה והגיעה עת הסיכומים...בבקשה (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=24869).
שבת שלום
עמרי וגיתאי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.