PDA

צפייה בגרסה מלאה : בעיית חשמל קטנה (אורות בליברטי)

gooli77
05-12-07, 18:57
שלום לכולם,

צצה לי בעייה חשמלית קטנה (אני מקווה) ובחשמל אין לי מושג!

מדובר בליברטי לימיטד 2002,

התופעה לא חוזרת על עצמה באופן קבוע ולכן קשה לי לאמת את התקלה ולהבין מה פגום,

בזמן נסיעה עם אורות רגילים (לא אור גבוה ולא חנייה) האורות כבים ונדלקים פעם פעמיים ברציפות.

התופעה אורכת חלקיקי שנייה ומלווה בצליל התיקתוק המוכר של ממסר משתלב (בדיוק כמו בהדלקה רגילה של האורות).

מה לחפש? מה לבדוק?

ניסיתי לשחק עם המתג וזה לא נראה או מרגיש כבעייה במתג הפעלה, לא מצאתי נתקים וחופשים.

ללכת למוסך אי אפשר כי אין בעייה אמיתית וקשיחה להראות, מה עושים עכשו?

תודה מראש על העזרה

גולי

מלכי
05-12-07, 21:00
תחכה קצאת זה יחמיר ואז יהיה הרבה יותר קל. או תחליף ממסרי אורות ופיוזים סוג של יריה באפלה שאולי תפגע ואולי לא.תהפוך את הרשת לראות אם אתה יחיד סגולה או שהתופעה מוכרת בעיקר בארצו של הדוד סם,ובעיקר שים לב לכל פרמטר אפשרי ברכב בזמן שזה קורה כולל מזג האויר ומצב רוחם של הנוסעים(האחרון בצחוק).

gooli77
05-12-07, 22:58
המצב לא פשוט, הרכב ביום יום משמש את אישתי ומצב שבו אין אורות או חלילה הרכב נתקע אינו קביל!

כנראה שהרכב מפחד ממני כי אישתי מתלוננת שהתופעה צצה לעיתים קרובות (יחסית) אולם אני אינני מצליח לתפוס אותה על חם... מלבד פעם אחת ויחידה ולזמן קצר מאוד.

ניסיתי כמעט הכל... חוץ מללבוש פאה ולדבר בקול נשי... האוטו מסרב להראות לי מה כואב לו!

asafk
05-12-07, 23:16
תחליף ממסרי אורות בתור התחלה.

אסף.

talw
05-12-07, 23:30
גולי ,הרשה לי לספר לך סוד קטן על נשים.
רוב הנשים נוצרו (שלא באשמתם)עם כוחות על טיבעיים מיוחדים במינם בכל הקשור למכוניות ,ובייחוד למכוניות שהן לא אוהבות....
יש להן השפעה שלילית מאד על תיפקודי מערכות רכב ויצירת בעיות "מהתחת" שעוד לא נולד המכונאי שיבין אותן!!!
אני כמעט משוכנע שאישתך ישבה לידך כשזה קרה לך.
במיקרה שלך הייתי מחליף את האישה ל 30 יום ועוקב אחר התוצאות.
טל

gooli77
06-12-07, 06:41
גולי ,הרשה לי לספר לך סוד קטן על נשים.
רוב הנשים נוצרו (שלא באשמתם)עם כוחות על טיבעיים מיוחדים במינם בכל הקשור למכוניות ,ובייחוד למכוניות שהן לא אוהבות....
יש להן השפעה שלילית מאד על תיפקודי מערכות רכב ויצירת בעיות "מהתחת" שעוד לא נולד המכונאי שיבין אותן!!!
אני כמעט משוכנע שאישתך ישבה לידך כשזה קרה לך.
במיקרה שלך הייתי מחליף את האישה ל 30 יום ועוקב אחר התוצאות.
טל

מעולה!!! אבל לא נכון!
הייתי לבד כשזה קרה ולגבי היחסים בין אישתי והרכב... בוא נאמר שמקומי בבית אינו מובטח... האהבה פורחת, זו אחת הסיבות שאני אינני ממהר לתקן את התקלה, איזה זכות קיום יש לי אם הכל תקין? ;)

talw
06-12-07, 17:36
גולי עכשיו ברצינות.
תיבדוק טוב את כל הקונקטורים הנוגעים פחות או יותר לדבר,כגון בתי פיוזים ,פיוזים ,ממסרים,חיבורי "-" לגוף הרכב,תנסה לאבחן קורוזיות משונות בכל האזורים הללו,ותרסס בספריי מגעים את מה שאתה כבר פותח.
יכול ליהיות שהרכב עבר טראומת מיים מסויימת בחייו הקצרים?
טל

gooli77
06-12-07, 23:52
הרכב חדש!! בשבת האחרונה הייתה "טבילת השטח" הראשונה שלו וגם זה היה בזהירות וברחמנות.

גיליתי ששני ממסרי האורות (נסיעה וגבוה) זהים, אני מתכנן להחליף ביניהם בכדי לנסות ולאמת תקלה,

אם תחזור אז זה לא ממסר ואם תעלם אזי הממסר שנמצא בגבוה תקול, נשמע הגיוני?

talw
07-12-07, 08:53
גולי הגיוני מאד
לפי דבריך הבנתי שעברת מזמן את השלב הריאשוני הזה .
אמרת שאתה ליפני השלב של לשים פאה על הראש ולדבר בקול נשי.
טל

gooli77
07-12-07, 09:54
אמרת שאתה ליפני השלב של לשים פאה על הראש ולדבר בקול נשי.
טל

מה הקשר לרכב? את אני עושה בשביל הכייף ;-)

השועל
07-12-07, 13:23
גולי..

האם האורות של הרכב נכבים או האורות על מחווני השעונים ?
יש הבדל בין שני הדברים מכיוון שיכול להיות שזה מגיע מבעיית העמעם אורות ברכב ולאוו דווקא מהפנסים הראשיים?

תחדד בבקשה את התקלה או תבדוק עם אשתך מה בדיוק היא ראתה..

gooli77
07-12-07, 17:44
שועל,

האורות נסיעה כבים וגם אורות המחוונים ובנוסף נשמע רעש התקתוק של הממסר.

חשוב לציין שהתופעה מתרחשת לזמן קצר מאוד!!! ולעיתים רחוקות, מדובר בחלקי שניה ולכן קשה לבצע בדיקות נוספות בזמן אמת.

תודה מראש על העזרה,

גולי

asafk
07-12-07, 18:01
גולי,
גם האורות של הלוח וגם הפנסים נדלקים מאותו פיקוד- מהמתג אורות. יש מכוניות ששניהם מקבלים כוח מהממסר, ויש מכוניות שהממסר והתאורת לוח מחוברים במקביל, אחרי המתג. נשמע לי שיש לך בעיה או במתג (מגע רופף, מן הסתם), או בממסר. כאמור, תתחיל בבדיקת הממסר שיש אליו גישה קלה- ע"י החלפתו באחר. אם זה לא נפתר- תתחיל לעבור על החיווט סביב המתג.

אסף.

gooli77
24-12-07, 21:31
תודה לכל העוזרים

לפני כשבועיים החלפתי ממסר ומאז הבעייה לא חזרה.

שוב תודה לכולם

גולי

gooli77
03-01-08, 22:35
פתחתי את הפה מוקדם מידי... התקלה חזרה ובגדול!!!

זה לא ממסרים! לגבי חיוט ומפסקים, ניסיתי אבל אני לא מצליח לשחזר את הבעייה באופן יזום,
כנראה שאין קשר.

אני מתחיל לחשוד בגנרל חורף, אם זכרוני אינו מטעה אותי התקלה צצה סביב גשם ורטיבות אבל חיפשתי חיוט חשוף וכדומה באזור הפנסים ולא מצאתי שום דבר! מה גם שלאחר נסיעה חורפית במיוחד כל האזור היה יבש לחלוטין.

מה לגבי CIRCUT BRAKER? מישהו יודע לאיזה מעגלים הם מחוברים? בשרטוטים שיש לי לא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית.
להזכירכם מדובר בליברטי 2002 בנזין ברמת גימור לימיטד

שוב, תודה מראש לכל העוזרים, מקווה לרפא את החולה בעזרתכם

גולי

מלכי
04-01-08, 14:02
מזה בגדול? סימן שיש הבדל ושווה לנסות משם. למרות שעל פניו אם החלפתה מימסר ניראה שאתה באזור של המתג הדלקה או חיבור שמתחמם מתנתק ואז מתקרר ומתחבר שוב בדוק גם את הנתיך במיוחד כשזה קורה אולי מנתק מגע.

אייל67
09-11-08, 14:42
גולי,
מקפיץ השירשור עקב הופעת בעיה דומה ב- WJ.
התוכל לעדכן "מה נהיה ואיך נגמר" ?

התופעה ממש זהה לזו שתיארת. תחילה הופיעה לפרקי זמן קצרים מאוד, ללא הגיון כלשהו בתדירות (לעיתים חולף זמן רב עד שמופיעה בשנית, ולעיתים מתרחשת מספר פעמים בנסיעה של חצי שעה, הכל ללא תלות נראית במזג אויר, תחילת נסיעה או סופה וכו').
לאחרונה החריפה בשני המישורים: גם מתרחשת לעיתים קרובות יותר, וגם לפרקי זמן ארוכים יותר.

אודה לקבלת עדכון: אבחנה ופתרון מוצע.

אייל

אייל67
10-11-08, 18:48
גולי ! איכה ??? :(

אייל

gooli77
14-11-08, 10:52
שלום אייל,
מצטער על התגובה האיטית, איפה שאני נמצא האינטרנט אינו זמין...

לגבי התקלה, אני זיהיתי בוודאות שמדובר (במקרה שלי) במתג תקול, אני לא יודע מה יש ב -WJ אבל בKJ יש מתג "MULTI FUNCTION" שתפקידו שליטה על אורות הנסיעה, עוצמת התאורה הפנימית, אורות ערפל, מתגי איתות ואני לא זוכר מה עוד.
המתג "המשוכלל" הינו הידית מצדו הימני של ההגה.
יש בעיית מגע בתוך הידית אך התכנון המבריק שלהם עושה את פירוקו לכמעט בלתי אפשרי, עדיף להחליף למתג חדש.
אני עדיין לא תיקנתי, בכל פעם שהתופעה חוזרת שתי מכות מהירות לכיוון הידית פותרות את הבעייה :cool:... בקרוב יתוקן.
בהצלחה ומקווה שעזרתי
גולי

אייל67
15-11-08, 12:00
תודה גולי,

אכן ב-WJ יש את אותו המתג "המופלא", רק מצידו האחר של ההגה.
כבר מזמן חשדתי שזהו מקור הבעיה, ופתרונה הזמני-מיידי אצלי הוא החלפת האורות, או החלפה למצב אחר כלשהי במתג והחזרתו לאורות הדרך. בכל אופן, כשפתאום הדרך מוחשכת לחלוטין באמצע נסיעה זה לא נעים...

טוב, לפחות מחיר המתג איננו שחיטה לאור יום כפי שנהוג במכשירי תנועה (200 ומשהו ש"ח לפני המע"מ).

שבת שלום,

אייל

gooli77
15-11-08, 19:57
שלום אייל,
המתג "המשוכלל" הינו הידית מצדו הימני של ההגה.
גולי

אופס, טעות, התכוונתי לימין השני, זה עם השעון...;)

-->