שלום לכולם
גראנד 96, 4.5 רוביקון , 31/10.5/15
קיבלתי דודה להחליף יחסי העברה בסרנים ל 4.1 ליפני שאני ניכנס לעובי הקורה ,מה סדר הגודל של התענוג הזה ,בקיצור איפה? למה שם? כמה?
אודה לבעלי הניסיון
טל
החלפת יחסי העברה היא מהעבודות המורכבות ביותר למכונאי מקצועי. מעטים המכונאים שיש להם נסיון בכך.
לכן, אני ממליץ לעשות את העבודה לבד. זה גם מה שהמלצתי לגיתאי, וזה מה שיצא:
http://www.jeepolog.com/337.html
אסף.
אסף ,ברור שלבד!!!
השאלה לבעלי הניסיון , מאיפה הכי כדאי ליקנות וכמה פחות או יותר עולה התענוג?
פשוט רציתי לקצר לעצמי חפירות רשת מיותרות והטרדות מעכרים מקומיים.
ולא צריך להגזים זה לא עד כדי כך מורכב ומסובך,פשוט צריך סבלנות של ייקה ,כמו כל היתעסקות עם רכב.
טל
שלום,
ליפני חצי שנה אחרי שקראתי את הכתבה כמה פעמים ואחרי ש"דודה" שלי שקלה כבר טונה, אמרתי "מה כבר יכול ליהות" ויצאתי לדרך.
א. בדקתי בדיוק מה אני צריך, ומה מתאים לי . יש לי צ'רוקי 2,5TD נוסע על 31' אז עם יחסים 3.73 ורציתי 4.10. סרנים DANA 35 C CLIP ו DANA 30 REVERSE CUT.
ב. בדקתי חלקים בארץ, (2 קורונות , 2 פיניון + 2 קיטים) מעל 5000ש"ח ליפני מע"מ וגם אין במלאי! חיפשתי ב EBAY וקניתי הכול ממקום אחד בחבילה אחת. סה"כ 3000ש"ח הכול כלול (חלקים, משלוח, מכס)
ג.לא היה לי נסיון קודם, אז קראתי הרבה עד שהרגשתי שהיתי מוכן לעשות את זה והשגתי את כול הכלים המיוחדים.
את העבודה עשינו לבד (בחצר , לא על הליפט), אני וחבר שלי, בשני סופי שבוע כ-14 שעות כול פעם. אנחנו לא מכונאים אבל "מסתדרים".
העבודה היא לא קשה , אבל אתה צריך להיות קצת "פדנט" סבלני ולא "לעגל פינות". אין סיבה שלא תצליח. אתה חייב שותף לעבודה , עם אין לך ניסיון קודם כדי לאזור ולתמוך בך , דעה שלי, תמיד טוב שיש חברים.
אם אין לך את כל הכלים, שלא תעיז להתחיל...אתה תגמור על גרר בדרך למוסך!
אני מאזור הצפון, אם תרצה אני מוכן לעזור.
בהצלחה, עדי
עדי תודה
אני עדיין מיתקשה למצוא קורונה/פיניון 4.1 לדנה 44A (אלומיניום)!!!!!!!!!!
אין לאף אחד כיוון???
טל