צפייה בגרסה מלאה : גיבוש החלטה לרכישת דיפנדר 90
שלום שלום,
אני בתהליכי גיבוש החלטה לרכישת דיפנדר 90,
בעברי היו לי טרופר דיזל ארוך, והאחרון פאג'רו 97 דיזל קצר- ומדהים.
רוב הטיולים יהיו+1 לכן אין צורך ביותר מידי מקום, ועבירות חשובה.
יש לי כמה שאלות לגביי הרכב הנ"ל מכל הדעות השונות שיש בפורום לא הצלחתי לגבש החלטה , לכן עזרה בבקשה:? :
1. השוואה מול הפאג'רו: נוחות נסיעה, עבירות (נניח שה D90 כולל נעילה),אחזקה: טיפולים, ביטוחים.
2. האם שווה לקנות רכב ממכרז ? ואם כן על מה רצוי לשים לב?
3. צריכת סולר?
4. כל דבר שלא חשבתי עליו......
אני חייב לציין שתמיד הייתה לדיפנדר הילה מסויימת בעיניי, במיוחד לקצר, אז אולי אני כבר די משוחד....
אשמח לעזרה,
תודה
מוני אורבך
17-12-07, 09:17
אני בעל רקע עשיר ברכבי שטח בין השאר הייליקס סופה ולבסוף גם דיפנדר.
אף פעם לא היה לי ומין הסתם לא יהיה לי פאגרו אבל לחבר טוב יש, כך שאני מכיר את הרכב.
ולשאלותך:
1. נוח מאוד לנסיעה. רמת השיכוך מדהימה וכמעת מגיעה לדיסקו. אין מה להשוות לפאגרו הישן עם המתלים הלא ממש מודרנים בלשון המעטה. מבחינת עבירות אין מה להשוות. הדיפנדר הקצר טוב פי כמה מהפאגרו. גם כסטנדרט. פאגרו משופר לא מתקרב ליכולות של דיפנדר סטנדרטי. תוסיף נעילות והפגרו לא מתקרב לקרסולים של הדיפנדר. בכביש המצב הפוך. הפגרו הוא כמעת פריווט יחסית לדיפנדר הרועש (מנוע). כמו כן המנוע של הפאגרו חזק משמעותית. ניתן לשפר את הדיפנדר לרמת טובה בכביש (ראה לדוגמא את שלמה). אבל עדין לפאגרו יש סביבת נהג מעולה. מבחינת נוחות נסיעה הדיפנדר עדיף כי המתלים שלו עדפים. אחזקה וטיפולים הפאגרו עדיף במשהו (יפני) אבל אם תמצא דיפנדר ששמרו עליו (בעיתי) הוא יפגין אמינות סבירה. ביטוחים - אין לי מושג
2. רכב ממכרז הוא תיבת הפתעות. לעולם לא תדע מה תקבל. לסוחרים יש קשרים והם יודעים על מה הם משלמים, לך כאדם פרטי אין מושג. לדעתי עדיף לקנות ממשהו שכבר ישר קו, ולבדוק היטב. אסור לשכוח שהרכבים האלו היו במגב, כלומר לא קיבלו טיפול עדין. אם תיפול על רכב אישי של קצין ביטחון, הוא שמר עליו ברמת הפריווט שלו. אם הרכב היה "זונה" הוא יתפקד בהתאם. אל תסתכל על רמת הפלסטקים השבורים, אלא על מצב המכלולים.
3. בממוצע אחד ל 10. בבין עירוני ניתן להגיע אפילו ל 12. בעיר אני אף פעם לא ירדתי את ה 9.
4. סך הכול רכב מאוד כיפי וזריז. לא נותן את הרגשת המשאית של דיפנדר ארוך. לזוג זהו הרכב האידיאלי. לארבע כבר נדרש הרבה "פתרונות יצירתים". הרכב בעל עבירות מאוד מאוד גבוהה במיוחד עם שתי נעילות. הרכב בעל מקדם פוזה גדול מאוד (מרבה ההפתעה). כול מקום שאני נוסע, אני נתקל בתגובות של "יום אחד יהיה לי דיפנדר כזה". במיוחד מבעלי סמוראים (-:
בהצלחה
הי, תודה על התגובה,
לגביי רכב ממכרז, אני חושב שאני לא אלך לקנות ישר ממכרז אלא באמת אחפש "לשעבר" במידה ולא אמצא אחד מפרטיות כמובן.
רציתי לשאול מה "המחלות" שיש לדיפנדרים? בעיות \תקלות מסויימות ?
אם אתה מעל 1.80 תבדוק שאתה יושב בצורה נוחה או שתצטרך לחתוך את הפלטת חיזוק מאחורי המושב ולמקם אותו מחדש.
מוני אורבך
17-12-07, 12:49
בקצרים בניגוד לארוכים אין בעית ציריות נשברות (הצריה האחורית ללא פלנג). אם לא מטפלים כמו שצריך עלולה להיות בעית נזילות, לא חיבת. הרכב שלי ללא נזילות (וכן יש במכלולים שמן).
למנוע TDI300 יש נטיה להרוס אטם ראש מנוע אם הרכב מתחמם. לא סיפור גדול אלא אם כן הראש מתעוות (זה קורא אם צלו את המנוע). אם זילזלו והיכניסו מים במקום נוזל קירור יעודי יכול להיות צרות צרורות במערכת הקירור. חיבים לבדוק את זה טוב. בכלל בגלל בעית הראש העדין כדאי לחדש את מערכת החימום. המערכת טובה אבל 6 שנים אצל מגב לא בהכרח מועילים לה.אצלי המערכת היתה טובה מאוד. הגיר והטרנספר די אמינים. בגלל שהרכבים ממגב החשמלידה שלהם סובלת מהתקנות פירטיות וזה אומר חוסר אמינות. שום דבר שאתה (אם יש לך ידע) או חשמלאי טוב לא יכולים לפתור על ידי ישור קו טוב. סך הכול רכב "ברזלים" ואלומניום די פשוט וקשוח כול הטיפולים מאוד נוחים.
אז אולי כאן היתרון להיות עד 1.80מ'.....
ממה שאני הבנתי מהשרשור הזה ועוד רבים אחרים שהסתכלתי עליהם זה שה D90 כן יתאים לצרכי, שטח, כביש וכו' פשוט צריך לחפש את הרכב הנכון, כזה שכיסו אותו היטב בלילה לפני השינה ולא חסכו בטיפולים.
עכשיו נשאר רק לחפש את המועמד המתאים ,
תודה
ונתראה בשטח.......:razz:
AvigdorAharon
18-12-07, 06:29
עכשיו נשאר רק לחפש את המועמד המתאים ,
תודה
ונתראה בשטח.......:razz:
דבר עם מוני, שווה לקנות ממנו רכבים (יעידו על זה רבים מחברי האתר, כולל אותי)
אביגדור
אז אולי כאן היתרון להיות עד 1.80מ'.....:razz: זה מה שהפריד ביני לבין דיפנדר 90 לפני 7 שנים בחגיגת הסולר הגדולה, היום עם 2 ילדים אין מצב להסתדר בלי דלתות מאחור :wink:
שזה לא יטריד אתכם.
אם לא מדובר בתינוקות בסלקל שצריך להרים אותם לרכב הגבוה, לילדים אין שום בעיה עם 2 דלתות.
אני אישית מעדיף שלא יהיו לילדים קטנים אופציות לפתוח ולסגור דלתות וחלונות...
הבעיה עם הדלתות היא של ההורים, או נכון יותר - של האמא.
למרבה הצער ומנסיון, לנשים יש בעיה תפיסתית עם מכוניות שאין להן מיליון דלתות....:(
ברור שהמון דלתות זה יותר נוח, אבל לך תסתובב בעיר עם אוטובוס כמו 110...
מוני אורבך
18-12-07, 11:49
דרור זו לא בעיה תפסתית זה ענין של נוחות.
לך תושיב ילד בספסל האחורי בסופה!
להזיז את המושב הקידמי,לתת לו להיכנס, ואז להיכנס אחריו כדי לסגור\לוודא סגירה את החגורה... סיפור
אז אם זה רק בטיול מילא. אבל ביום יום זה ממש מעצבן
ונשים בניגוד לגברים המסוכסים אוהבות נוחות ובצדק!
תן לי לנחש שאתה לא ממש לוקח את הילדים שלך לחוג בסופה פעמים בשבוע...
שלא לדבר על להסיע אותם לבית הספר יום יום.
הסיבה שאני נוסע בנוחות בדיפנדר קצר היא כי יש לי רק ילדה אחת, ואת אימא שלה אני לא צריך להסיע לשום מקום (-:, כלומר הילדה תמיד במושב הקידמי לידי.
דרור זו לא בעיה תפסתית זה ענין של נוחות.
לך תושיב ילד בספסל האחורי בסופה!
זה העניין - אני מושיב! הם מטפסים בעצמם לשם! ולכן הדגשתי שלא מדובר בתינוקות אלא בילדים קצת יותר גדולים.
להזיז את המושב הקידמי,לתת לו להיכנס, ואז להיכנס אחריו כדי לסגור\לוודא סגירה את החגורה... סיפור
אז אם זה רק בטיול מילא. אבל ביום יום זה ממש מעצבן
מסתדרים עם זה. ילדים מגיל 6-7 כבר סוגרים את החגורות שלהם בעצמם בלי בעיה. כל מה שצריך זה רק להסתכל שהכל בסדר.
ונשים בניגוד לגברים המסוכסים אוהבות נוחות ובצדק!
נכון, ובגלל זה רובן מלכתחילה בכלל לא רוצות רכב גס כמו סופה או דיפנדר. קצר, ארוך, 3 או 5 דלתות, לא משנה. זה מרובע ומכוער ומרעיש וגס ולא מאובזר ולא מפנק ובכלל לא מסתדר להן לנהוג בטרקטור כזה.
אלה שכבר מסכימות, אז זה רק "בתנאי שיהיה סגור ועם מזגן רציני, ושיהיו הרבה דלתות, ובעיקר שיהיה אוטומט..."
וגם זה רק כי הן עדיין מעריצות אותך ואין להן ברירה. אתה חושב שניצחת, אבל זה רק נדמה לך, כי אתה חי על זמן שאול. אחרי כמה חודשים, מקסימום שנה, כשאתה כבר מובן מאליו והן מרגישות שהן יכולות להתנפח ולעשות את הקונצים הרגילים של נשים, יגיע האולטימטום הידוע - "או אני או הג'יפ". מלכתחילה מה שהן רוצות זה SUV כמו פראדו/פאג'רו/גרנד צ'רוקי/או איזה פלסטיק יפנומטי דומה/תואם, ולא יעזרו לך כל הדלתות שבעולם כל עוד אתה תמשיך להתעקש על אוטו מברזלים בסגנון של דיפנדר/סופה/דומה.
תן לי לנחש שאתה לא ממש לוקח את הילדים שלך לחוג בסופה פעמים בשבוע...
תתפלא, דווקא כן.
שלא לדבר על להסיע אותם לבית הספר יום יום.
זה דווקא לא, אבל הם גרים במרחק יריקה מביה"ס.
הסיבה שאני נוסע בנוחות בדיפנדר קצר היא כי יש לי רק ילדה אחת, ואת אימא שלה אני לא צריך להסיע לשום מקום (-:, כלומר הילדה תמיד במושב הקידמי לידי.
גם אצלי הולכים מכות מי ישב מלפנים. אבל זה סתם כדי להרגיש "גדולים". עידו (בן 7) בכלל רוצה רק לנהוג. הנסיונות איתו עד עכשיו (רק בשטח) מראים כישרון גדול... עוד 10 שנים אני אצטרך לחלוק איתו את הג'יפ...
בת זוגי שתהיה לי בריאה, חיה בשלום עם הסופה. למזלי - היא מפחדת לנהוג בה... אני מניח שאם אני אשתגע פתאום וארצה דיפנדר 90 (תשמור לי טוב טוב על הדיפנדר שלך) זה יהיה בדיוק אותו דבר, 110 ענקי - על אחת כמה וכמה...
עם כל המגבלות, עבור מי שחי בעיר לג'יפ קצר יש יתרונות גדולים מאוד
מוני אורבך
18-12-07, 13:44
נו.. ולמה אתה חושב שקניתי קצר
כי הקצר הוא כמעת פריווט לעומת הארוך. ולהסתובב איתו בעיר ממש נוח. אפילו אם נשווה אותו לדיסקו.
אבל שוב. אם אתה חיב להסיע ילדים בעיר, ארבע דלתות זה הדבר.
נכון אפשר להסתדר עם שני דלתות, אבל צריך להתאמץ יותר.
אישית אני מאוד אוהב להסתובב עם הדיפנדר בעיר.
מצד אחד אתה יושב גבוה. יכול לחנות בכול חור (ואני לא מדבר רק על מדרכות) מפחדים ממך ולכן מעטים מחפשים לחתוך\להיכנס\לקחת את הזכות הקדימה שלך. ומצד השני הרכב קצר ולכן לא מסורבל.
אבל אם היתי צריך להסיע שני זאטוטים ממקום למקום יום יום היתי בהחלט מעדיף יפנומטי.
אגב דיפנדר קצר מנסיון הוא לא כול כך בעיתי לנשים (חוץ מענין ההילוכים). הבעיה היא יותר בסטייל שהוא משדר. אישה שנוסעת בדיפנדר משדרת "אני רוצה להיות כמו גבר". ולעומת זאת זו ב SUV משדרת "אני חזקה כמו גבר, אבל מעודנת כמו אישה". כול זה נאמר לי על ידי ידידות שלי. לנשים כמובן מה שמשדר הרכב הרבה יותר חשוב מלגברים. זה בעיקר חשוב לנשים עם ביטחון עצמי נמוך(אגב כך המצב גם אצל גברים). לכן תמצא הרבה מאוד שחורדניות נוסעות על SUV, כאשר הן לעולם לא ישקלו אפילו לרדת לשטח. אבל כאן נכנסנו לפסכולוגיה וזו לא מטרת השירשור (-:
אנחנו עברנו במודע, עם 2 ילדים (2, 6) לפאג'רו קצר. אחרי דיסקו וGMC, קיבלנו בהתחלה קלאוסטרופוביה.
אשתי נוסעת עם הרכב יומיום, ומסתדרת עם שני הילדים - מרבית הזמן אתה ולא אתי (בפאסאט).
אין שום בעיה ברכב קצר, צריך רק למצוא כסא שקל לסגור/לרתום בלי שצריך להיכנס לגמרי לרכב, וגם זה רק לקטן, הגדול יודע לחגור לבד.
הבעיה היחידה היא בציוד לטיול ארוך - אבל לזה אני ממילא נוסע רק עם הילדים בלי האשה, כך שנוצר "מקום" פנוי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.