צפייה בגרסה מלאה : קיבלתי צינור [או קניתי סיקס והתברר שמנוע גמור] מה עושים?
קניתי בסופ"ש שעבר SIX שנת 85. במהלך הבדיקה אצל המוכר שנראה אדם אמין נבדקו שמן ומים ונמצאו תקינים, הג'יפ הונע ועבד יפה ונסע מס' מטרים בחניה קדימה אחורה. לא יצאנו לכביש עקב כך שהוא ללא טסט וביטוח.
המוכר קיבל את הכסף והג'יפ נשאר אצלו יומיים עד לגרירה כאשר המפתחות אצלי.
עכשיו נתחיל בדברים המוזרים: 1. במהלך בדיקת הג'יפ מילאנו דלק. כשהג'יפ הגיע עם הגרר הוא היה ללא דלק (במיכל ובפילטר דלק). לאן הדלק הלך?
2. תידלקתי, נבדקו שמן ומים ונמצאו תקינים (אחרי הנחיתה מהגרר) אבל הג'יפ לא הניע בשום אופן. לאחר בדיקת פלגים שנמצאו מפויחים סופית, ניקיתי אותם עם מברשת ברזל והג'יפ הניע ועמד מונע כ5 דקות עד שכובה.
היום הרכב נגגר למוסך לצורך טיפול וישור קו, עלה כהתחלה על הליפט להורדת שמן ובמקום שמן יוצא מהקרטר מים. הרבה מים! עד שלאחר המים ירד גם שמן. פתחנו ישר רדיאטור - מלא למעלה בשמן סמיך. האבחנה: סדק בבלוק או בראש (הלואי רק בראש...)
מה אני יכול לעשות מול המוכר שכרגע עדיין לא דיברתי איתו?
מה כדאי לעשות עם הג'יפ (לתקן/לפרק) בהתחשב בזה שהוא פח זבל על גלגלים, מלא חלודה ואין 3 ס"מ רצוף בלי ריתוך (הגזמתי קצת..)?
six 4 life
19-12-07, 15:43
1. לאן הדלק הלך? כנראה שהמוכר "הזדכה עליו" ושאב אותו חזרה.
2. פלאגים מפוייחים סופית- פיח יבש או עם סימני רטיבות של שמן?
3. אני לא יודע כמה שילמת על הכלי, אבל במקומך הייתי קודם כל מדבר עם הבעלים כשאל מולו 2 אופציות- או לקחת את הכלי חזרה, להחזיר את הכסף ולבטל את העסקה, או לשאת בעלות החלקים (ראש מנוע/ בלוק/ מה שצריך)
אם הוא לא יסכים לא לזה ולא לזה... בגדול נדפקת (ודרך אגב העברת בעלות לא עשיתם כי הכלי בלי טסט, זכרון דברים/ אסמכתא כלשהי על הכסף ששילמת והכלי שעבר לבעלותך יש?)
אחרי כל אלו אם תחליט להתקדם ולחפש מה מקור הבעיה- במידה וזה ראש, זה לא סיפור יקר והעבודה היא עצמית ודי קלה.
אם זה בלוק (מה שלפי תיאור הבעיה הרבה יותר סביר)- גם בלוקים לא חסר, ולא בהרבה כסף
הבעיה היא שפרוייקט כזה לא נגמר בבלוק.
לדעתי תשקיע את המאמצים בלהחזיר את הג'יפ למוכר ולקבל את הכסף חזרה.
בהצלחה בהמשך.
1. לאן הדלק הלך? כנראה שהמוכר "הזדכה עליו" ושאב אותו חזרה.
בתקווה ששאב ולא נסע עליו נסיעה אחרונה
2. פלאגים מפוייחים סופית- פיח יבש או עם סימני רטיבות של שמן?
פיח יבש שחור, שכבה עבה
3. אני לא יודע כמה שילמת על הכלי, אבל במקומך הייתי קודם כל מדבר עם הבעלים כשאל מולו 2 אופציות- או לקחת את הכלי חזרה, להחזיר את הכסף ולבטל את העסקה, או לשאת בעלות החלקים (ראש מנוע/ בלוק/ מה שצריך) כן, עבר בראשי הרעיון, עדיין לא תפסתי אותו בטלפון
אם הוא לא יסכים לא לזה ולא לזה... בגדול נדפקת (ודרך אגב העברת בעלות לא עשיתם כי הכלי בלי טסט, זכרון דברים/ אסמכתא כלשהי על הכסף ששילמת והכלי שעבר לבעלותך יש?) יש זכרון דברים
אחרי כל אלו אם תחליט להתקדם ולחפש מה מקור הבעיה- במידה וזה ראש, זה לא סיפור יקר והעבודה היא עצמית ודי קלה. אחרי, עד שלא יסגר משהו עם הקונה אני נמנע מלפרק כדי לבדוק. מחפש להשאיל מכשיר לבדיקת לחץ הפוך
אם זה בלוק (מה שלפי תיאור הבעיה הרבה יותר סביר)- גם בלוקים לא חסר, ולא בהרבה כסף
הבעיה היא שפרוייקט כזה לא נגמר בבלוק. כן, ידוע, אם כבר מחליף מנוע קומפלט, לא מתחיל להעביר קראנקים ובוכנות, לחרוט או להלביש סליבים.
לדעתי תשקיע את המאמצים בלהחזיר את הג'יפ למוכר ולקבל את הכסף חזרה.
בהצלחה בהמשך. הג'יפ גרוטאה, הדבר היחיד שהדגשתי למוכר שחשוב לי הוא מנוע תקין. המוכר בחור צעיר, נראה אמין, הייתי אצלו בבית, סגרנו שם את העיסקה. נראה מה הוא יגיד על הנושא כשאני יתפוס אותו. איזה חרא.
אתה נשמע לפי הדיונים כאן בפורום ורשימת כלי הרכב בחתימה שלך שאתה מבין קצת במכוניות. אתה רוצה להגיד לי שלא ידעת שאתה קונה גרוטאה? ואם קנית גרוטאה מכל הבחינות דווקא את המנוע שהיה כן חשוב לך לא בדקת? לא עשית נסיעת מבחן (אין ביטוח זה לא תירוץ לא לעשות סיבוב קצר מסביב לבלוק, או בשטח).
המוכר מן הסתם לא טלית שכולה תכלת אבל נראה לי שבמקרה זה דפקת את עצמך... אני מקווה שתצליח לבטל את העסקה ולהחזיר את הכסף אבל זה תלוי לגמרי בטוב ליבו של המוכר, רכב משומש מאדם פרטי קונים as-is ואת הבדיקות והשאלות צריך לעשות לפני שהכסף עובר ידיים.
תעלה לפה את נוסח הזכרון דברים ...
במהלך הבדיקה אצל המוכר שנראה אדם אמין נבדקו שמן ומים ונמצאו תקינים, הג'יפ הונע ועבד יפה ונסע מס' מטרים בחניה קדימה אחורה. לא יצאנו לכביש עקב כך שהוא ללא טסט וביטוח.
כלומר - בדקת את הרכב לפני הקנייה. גם לדבריך שמן ומים היו תקינים.
המוכר קיבל את הכסף והג'יפ נשאר אצלו יומיים עד לגרירה כאשר המפתחות אצלי.
2. תידלקתי, נבדקו שמן ומים ונמצאו תקינים (אחרי הנחיתה מהגרר) שוב, אם כך.אבל הג'יפ לא הניע בשום אופן. לאחר בדיקת פלגים שנמצאו מפויחים סופית, ניקיתי אותם עם מברשת ברזל והג'יפ הניע ועמד מונע כ5 דקות עד שכובה. כלומר - כנראה, לפחות לפי התיאור שלך, שאז החלה התקלה.
היום הרכב נגגר למוסך לצורך טיפול וישור קו, עלה כהתחלה על הליפט להורדת שמן ובמקום שמן יוצא מהקרטר מים. הרבה מים! עד שלאחר המים ירד גם שמן. התייחסות בהמשך... פתחנו ישר רדיאטור - מלא למעלה בשמן סמיך. האבחנה: סדק בבלוק או בראש (הלואי רק בראש...)
מה אני יכול לעשות מול המוכר שכרגע עדיין לא דיברתי איתו? כמעט כלום, במיוחד בהתחשב בנתונים שנרשמו למעלה.
מה כדאי לעשות עם הג'יפ (לתקן/לפרק) בהתחשב בזה שהוא פח זבל על גלגלים, מלא חלודה ואין 3 ס"מ רצוף בלי ריתוך (הגזמתי קצת..)?כיוון שלא ברור כמה שילמת, לא ברור מה מצבו האחר של הג'יפ, ולא ברור מה עם הנירות וכמה שנים ללא טסטים, ולא ברור באיזה מחיר ניתן לתקן את המנוע- קצת קשה לתת לך תשובה רצינית.
ועכשיו לעניין השמן והמים.
לפי התיאור שלך של הרבה שמן במים והרבה מים בשמן, זה לא דבר שניתן לפספס בבדיקה בה בודקים שמן ומים גם לפני הנעה, וגם אחרי הנעה של מספר דקות רב.
גם אם, נניח, המוכר החליף שמן וניקה את הרדיאטור משמן לפני ששם מים חדשים לפני שהגעת אליו לבדיקה, עדיין אחרי הבדיקה, לאחר שלדבריך המנוע עבד ועשית סיבוב בחצר, היו צריכים כבר להופיע המים בשמן והשמן במים. גם לדבריך הוא הגיע אליך הביתה עם מים ושמן תקינים.
לכן, לעניין המוכר - אין לך מה לעשות, וגם בית משפט לא יבטל את העסקה ויחזיר לך את הכסף. אולי נפל לך משהו למנוע כשפירקת פלאגים? ואולי ואולי ואולי..... ולכן גם אין טעם להעלות לכאן את נוסח זכרון הדברים, כפי שביקש חיים.
אין לי אלא לחזק את שני המשפטים הראשונים של נמרוד, ולתהות...
לא, לא נפל לי שום דבר כשפירקתי פלאגים ללא שום ספק וגם לי מוזר הקטע שלפני כן בדקתי מים ושמן והשמן היה נקי ממים ולהיפך. אני נתלה בסברה של חבר מכונאי שמכיר את הכלי שטוען שהאטם ראש אשם, נפרץ בהנעה עקב העמידה הממושכת של המנוע שלא הניע תקופה ארוכה. האם אני שוגה באשליות?
אני נתלה בסברה של חבר מכונאי שמכיר את הכלי שטוען שהאטם ראש אשם, נפרץ בהנעה עקב העמידה הממושכת של המנוע שלא הניע תקופה ארוכה. האם אני שוגה באשליות?
כן.
לא, לא נפל לי שום דבר כשפירקתי פלאגים ללא שום ספק וגם לי מוזר הקטע שלפני כן בדקתי מים ושמן והשמן היה נקי ממים ולהיפך. אני נתלה בסברה של חבר מכונאי שמכיר את הכלי שטוען שהאטם ראש אשם, נפרץ בהנעה עקב העמידה הממושכת של המנוע שלא הניע תקופה ארוכה. האם אני שוגה באשליות?
אם כן ואם לא, למה ציפית? הרי ידעת שאתה קונה רכב שעומד זמן רב בלי טסט ובלי ביטוח... קנית גרוטאה, לפי התיאור שלך, במודע, אני בטוח גם שלא שילמת יותר מאלפי שקלים בודדים, ממש לא ברור מה מפתיע אותך כאן... אם להמשיך את הכותרת של הדיון, אתה התיישבת על הצינור מרצון :-D
כן, היה ידוע לי שאני קונה גרוטאה. מה שהיה חשוב לי זה מנוע. בבית המוכר המנוע הניע בקלות, המנוע עבד יפה, ברדיאטור היו מים ובקרטר שמן. אני לא יודע מה קרה מאז, מחר או ביום שישי אני יפתח ראש ואז העניין יתבהר יותר.
סה"כ האפשרות שאטם ראש הלך נשמעת יותר הגיונית, מנוע שלפני יומיים עבד יפה אין סיבה שמהנעה של מס' דקות יתפתח סדק בבלוק אם כל המכלולים תקינים וכל הנוזלים במקומם. מה שנשאר לי לעשות זה לקוות שזה נכון.
six 4 life
19-12-07, 22:48
אם להמשיך בקו חברך הטוען שאטם ראש יכול להתייבש וללכת עקב עמידה ממושכת של מנוע ללא עבודה-
שהרי אם יש מי ברז במערכת המים, והמנוע עמד זמן לא מועט, קיבלנו קורוזיה בכמות יפה שמתחילה לזוז ממקומה לאחר הנעות הניסוי של המוכר, שלך, וכו' וכו'- מה שיכול לפתוח סדק/ חור כלשהו שהיה עתיד להפתח מקורוזיה לאחר חימום וקירור המנוע פעם פעמיים שלוש... לאחר העמידה הממושכת.
אני מאמין (ומקווה) שלא זה מה שקרה, אבל בלי לפתוח.. לא תדע.
אני מבין שמבחינת כסף חזרה אין עם מי לדבר...
תעדכן לאחר הפתיחה.
מבחינת כסף חזרה אין לי כרגע כל אינדיקציה לאשמתו של המוכר בעניין. סה"כ הבנאדם היה באמת סבבה להלאה ואין לי תלונות אליו, דיברתי איתו היום, ברוח טובה, הסברתי לו את הבעיה והוא טוען שהוא לא יודע על בעיה כזאת. אחרי פתיחת מנוע אני יעדכן.
חברים ,
יש חוק במדינה הנקרא חוק המכר, עפ"י חוק זה במידה וביצעת בדיקה סבירה לרכב ובבדיקה לא נראה כל פגם אתה רשאי לתבוע את מלוא הסכום, בנוסף אם תמציא חוות דעת של גוף בלתי תלוי שהנזק הנ"ל הוא נזק שלא יכל להגרם בפרק זמן של 3 ימים זה יכול עזור ואתה בהחלט יכול לגשת לתביעות קטנות (יש תקדימים לדבר)!
כמו כן אם המוכר אמר לך 10K ואתה בדקת ואמרת 5K וכך נסגרה העסקה אז יכול להיות שתהיה קצת בעיה כי בעצם הפכת את היוצרות ולמעשה אתה הצעת לו למכור לך את הרכב (בעגה המשפטית : המוכר הפך לניצע ואתה למציע ) ובתי המשפט תמיד באים לטובת הניצע .
וחשוב מאוד לא לדחות , להכות בברזל כשהוא חם !!
מקווה שההסבר מובן - צרפתי קובץ ואגב זה נכון לגבי כל דבר שאתה רוכש בחיים.
חברים ,
יש חוק במדינה הנקרא חוק המכר, עפ"י חוק זה במידה וביצעת בדיקה סבירה לרכב ובבדיקה לא נראה כל פגם אתה רשאי לתבוע את מלוא הסכום, בנוסף אם תמציא חוות דעת של גוף בלתי תלוי שהנזק הנ"ל הוא נזק שלא יכל להגרם בפרק זמן של 3 ימים זה יכול עזור ואתה בהחלט יכול לגשת לתביעות קטנות (יש תקדימים לדבר)!
כמו כן אם המוכר אמר לך 10K ואתה בדקת ואמרת 5K וכך נסגרה העסקה אז יכול להיות שתהיה קצת בעיה כי בעצם הפכת את היוצרות ולמעשה אתה הצעת לו למכור לך את הרכב (בעגה המשפטית : המוכר הפך לניצע ואתה למציע ) ובתי המשפט תמיד באים לטובת הניצע .
וחשוב מאוד לא לדחות , להכות בברזל כשהוא חם !!
מקווה שההסבר מובן - צרפתי קובץ ואגב זה נכון לגבי כל דבר שאתה רוכש בחיים.
סלח לי, אבל דבריך הם ערוב של אמיתות בחוסר הבנה, הן של עולם המשפט (לפחות בתחום הזה), והן של עולם הרכב והמנועים, דבר המוביל אותך למסקנה בלתי נכונה בעליל.
סלח לי, אבל דבריך הם ערוב של אמיתות בחוסר הבנה, הן של עולם המשפט (לפחות בתחום הזה), והן של עולם הרכב והמנועים, דבר המוביל אותך למסקנה בלתי נכונה בעליל.
יש סרט ישראלי שנאמר בו "חוק זה חוק" !!
עד כמה שאני יודע הנ"ל תקף לגבי כל קניה בין אם מתלתלין ובין אם דלא ניידי.
כמו שציינתי יש תקדימים בנושא ולהלן מקרה לדוגמא (שים לב לפסקה האחרונה ) :
חובות הגילוי המוטלות על מוכר רכב
ת""התובע רכש רכב משומש מהנתבע. בדיעבד הסתבר לתובע כי הרכב עבר תאונה לפני מכירתו לתובע. התובע טוען כי מידע מהותי זה הוסתר מפניו ע"י הנתבע בחוסר תום לב. התובע לא עתר לביטול ההסכם אלא לפיצוי בשל הנזק שנגרם לו. הנתבע מצידו טוען כי לא ידע כלל על התאונה הקודמת ברכב ומכאן שלא הסתיר מהתובע דבר".
נפסק (כב' השופט א' אליקים ):
"סעיפים 12 ו - 39 לחוק החוזים (חלק כללי) תשל"ג- 1973 (http://www.tourism-law.co.il/contract.htm#סעיף 39), מטילים על צדדים לחוזה או למו"מ לקראת התקשרות חוזית לנהוג בתום לב. הסתרת המידע בדבר התאונה הינה התנהגות חסרת תום לב מצידו של הנתבע. חוסר תום הלב בולט לאור העובדה שהנתבע הוסיף כי "אני חושב שאמרתי שלא היתה תאונה"....דהינו הוא אף חרג מהעמדה הפסיבית שאף פסולה לכשעצמה כשמדובר במידע מהותי כגון זה".
"מוכר תם לב לא יציג מצג כוזב. אם הנתבע לא ידע פרטים כי קנה הרכב בכינוס נכסים, חובתו להגיד שאינו יודע הפרטים ובוודאי שלא למסור מידע לא נכון כפי שעשה בפועל".
"הנתבע חזר בעדותו - כמו בסיכומיו על הטענה כי התובע היה צריך לשאול שאלות לגבי הפרטים שהוסתרו ומשלא שאל אין לו מה להלין. גישה זו אינה מקובלת עליי. קל וחומר כשמדובר בנתבע המעיד על עצמו כי הוא סוחר במכוניות משומשות .... כבר בע"א 838/75 חיים ספקטור נ' יוסף צרפתי, פ"ד לב(1) 231, 241 נקבע "התנהגות בחוסר תום לב בעת משא-ומתן לצורך כריתת חוזה משמעה התנהגות ביושר ובהגינות, היינו, חובה שלא להטעות את הצד האחר על-ידי אי גילוי מידע חשוב לשיקוליו. מהו מידע חשוב אינו ניתן להגדרה כוללנית, וקביעתו במקרה המסוים תעשה לפי נסיבותיו של אותו מקרה". אין לי ספק כי קיומה של תאונה קודמת, כמו גם מספר הבעלים הקודמים והעובדה כי האחרון היה כונס נכסים בהוצל"פ, הינו מידע חשוב שחובה היה על הנתבע לגלותו ביוזמתו".
"ביטוי עממי קובע כי אמינותו של אדם נקבעת לפי השאלה האם ירכשו ממנו רכב משומש. ביטוי עממי זה אינו מתאר את חובת תום הלב החלה במערכת יחסים בין שני צדדים להסכם והסכם מכירת רכב משומש בכלל זה. במו"מ למכירת רכב משומש, חובה על המוכר להודיע ביוזמתו האם עבר הרכב תאונה. חייב המוכר לספר את המידע האמיתי הידוע לו בקשר לבעלים קודמים של הרכב ובמקרה ספציפי כמו מקרה זה שהנתבע רכש הרכב בטרם מכירתו במסגרת הליכי כינוס נכסים, חובה על מוכר תם לב לציין זאת מראש. לפרט זה חשיבות רבה בשל העובדה כי הרוכש רכב מכינוס נכסים מוגבל באפשרויות הבדיקה שלו. לא מקובלת עליי עמדתו של הנתבע כי מאחר ולא נשאל לא מצא לנכון למסור המידע. הליך של מכירת רכב משומש, אינו הליך של חקירות נגדיות בו זוכה החוקר הטוב למלוא התמורה. מכירת רכב משומש מחייבת נורמות התנהגות שללא היסוס מכל אדם ניתן יהיה לרכוש רכב משומש ולא לאחר העברת המוכר במבחני ההגינות. מיותר לציין כי מסירת מידע לא נכון וסותר כפי שעשה הנתבע הינה בבחינת הוספת "חטא על פשע"".
התביעה התקבלה.
חבר יקר.
1.קשה לי להאמין שתצליח לשכנע שופט כלשהו ,שהמוכר ממנו רכשת לאחר בדיקה שיטחית גרוטאה
בת 12 שנה, שעומדת מזה כשנתיים,אשם במשהו.
2.מנוע [ולא משנה כרגע אם זה אטם,ראש או בלוק.]זה החלק הפשוט והזול יחסית.
3.החלק האמיתי [והיקר מאוד!!]של הסיפור יהיה לקבל "טסט" לגרוטאה המחוייבת "באישור מעבדה מוסמכת",בודאי אם אתה מתכוון לעשות את מרבית העבודה במוסכים.
-עצה ידידותית?תחשוב טוב ,טוב על כול העניין!!!!!!
עמי.
מה כדאי לעשות עם הג'יפ (לתקן/לפרק) בהתחשב בזה שהוא פח זבל על גלגלים, מלא חלודה ואין 3 ס"מ רצוף בלי ריתוך (הגזמתי קצת..)?
אבחן את מצב שאר המכלולים, פרק את הרכב למכלוליו, ונסה להקטין את הנזק ע"י מכירת חלקים.
להעלות אותו על הכביש יהיה יקר מדי, ותמיד תישאר עם גרוטאה.
הרכב היה ללא טסט כ10 חודשים, ברשיון לא מופיעה דרישה לבדיקת מעבדה. האגרה שולמה ו... אילולא הבעיה הנ"ל הרכב כבר היה אמור להיות לאחר טסט.
הרכב היה ללא טסט כ10 חודשים, ברשיון לא מופיעה דרישה לבדיקת מעבדה. האגרה שולמה ו... אילולא הבעיה הנ"ל הרכב כבר היה אמור להיות לאחר טסט.
אם הרכב מניע בכל זאת ונוסע אז אל תתעסק עם החלפת מנוע כרגע. פשוט תכין אותו לטסט ותעביר אותו טסט. להחליף עכשיו מנוע יכול לקחת קצת זמן. יש לך רק חודשים כדי להעביר אותו טסט וזה לא הרבה זמן. אם הרכב לא מניע כלל, אז אין לך ברירה. קח בחשבון שהחלפת מנוע כרוכה בבדיקה של עמדה 1 החולון או משהו כזה, לא בטוח.
יש סרט ישראלי שנאמר בו "חוק זה חוק" !!
עד כמה שאני יודע הנ"ל תקף לגבי כל קניה בין אם מתלתלין ובין אם דלא ניידי.
כמו שציינתי יש תקדימים בנושא ולהלן מקרה לדוגמא (שים לב לפסקה האחרונה ) :
.
.
.
התביעה התקבלה.
כמו שכבר אמרתי, ואני מבין בשני התחומים:
דבריך הם ערוב של אמיתות בחוסר הבנה
ואין לי כל כוונה להכנס איתך לויכוח משפטי על בסיס המקרה הנוכחי.
המובאה שהבאת היא יפה, נכונה, ויפה שידעת להגיע אליה - אך לא רלבנטית למקרה זה.
עדכון: יש לי כנראה יותר מזל משכל (עירא, אתה לא לבד! :lol: )
לאחר פתיחת ראש התברר כך: אטם ראש שרוף, סימני מעבר מים על האטם, כניסות יניקה בראש נקיות ממים. אני מסתפק בזה כדי לומר שהאטם היה הבעיה ולא סדק בראש/בלוק. סט אטמים בדרך אליי, יהיה עדכון לאחר ההרכבה.
six 4 life
11-01-08, 18:55
מברוק.
אני מקווה שברור לך שהעלות והעבודה הזו זה רק כרטיס הכניסה לסרט שאתה הולך להכנס אליו.
בהצלחה.
מברוק.
אני מקווה שברור לך שהעלות והעבודה הזו זה רק כרטיס הכניסה לסרט שאתה הולך להכנס אליו.
בהצלחה.
ארז לא יפה.....
תהיה אופטימי.
תעודד אחלה סרט ותסריט ידוע "מראש"(תרתי משמע)
תהנה אין כמו סיקס
עמוס
six 4 life
11-01-08, 19:58
עמוססס בוודאי שאני אופטימי בטח ובטח שמדובר בסיקס, אבל כשמדובר ברכב שעמד 10 חודשים עם בעיית אטם ראש שרוף (מנוע שסבל מהתחממות מן הסתם), ללא טסט עשרה חודשים (חייב לעבור טסט תוך חודש וחצי אחרת יחוייב בבדיקת מעבדה), מדובר כאן לא על סתם סרט אלא על פרוייקט "טיפת מזל" חדש.
yoavshefer
11-01-08, 20:37
''חייב לעבור טסט תוך חודש וחצי אחרת יחוייב בבדיקת מעבדה''
העניין אם ''בדיקת מעבדה'' חייב פעם אחת להתברר עד הסוף. יש לי חבר שלא מזמן הלך לבדיקת מעבדה, עלות של 430 ש''ח+כמה שעות.....והופ נגמר. אז אולי השד לא כל כך נורא?
ואם החבר שלי יקרא את זה אולי הוא יוסיף פרטים, אבל בגדול זה הסיפור.
six 4 life
11-01-08, 21:14
כמה זמן חבר שלך החזיק את הג'יפ לפני שהלך איתו לבדיקת למעבדה?
האם הוא שופץ שיפוץ מקיף לפני הבדיקה?
הנושא כאן בעייתי- נרכש ג'יפ לא מוכר עם עבר לא ידוע במצב לא ידוע ממש חוץ מזה שהוא נוסע והמנוע מסוגל לעבוד אחרי עבודת הראש, שאמור להיות מוכן תוך חודש וחצי ולעבור טסט.
אם זה היה מישהו שהיה לו כבר CJ בעבר, או סופה לצורך העניין, הוא היה מבין פחות או יותר את ההשלכות.
אבל למישהו שנכנס לתחום... נראה לי הרפתקאה יקרה מעבר לממוצע וללא הצדקה ממשית (אין משהו מיוחד על הרכב, או ערך סנטימנטלי כלשהו, לדוגמה), ואני לא בטוח שהוא מודע לכל ההפקה הנדרשת כדי שיוכל להתחיל לצאת עם הרכב מהחצר ולטייל.
yoavshefer
11-01-08, 21:48
''כמה זמן חבר שלך החזיק את הג'יפ לפני שהלך איתו לבדיקת למעבדה?''חודש+-
''האם הוא שופץ שיפוץ מקיף לפני הבדיקה?''לא. רק עשה כיוון פרונט ואישור בלמים והגה{גם לא בטוח}.
כמו שכתבתי אם הוא ירצה הוא יספר, בגדול כמה שעות וזה נגמר.
six 4 life
11-01-08, 22:03
יואב מפתיע מה שאתה מספר אבל מדברייך נשמע שזה רכב שהוא ברמת הדרישות של משרד התחבורה- במצב פיקס ויעבור טסט בלי להניד עפעף אם כך הסיפור נגמר.
בכל אופן מעניין.
אני אישית לא הייתי מעז לא להעביר טסט אם אני יודע שזה כרוך לאחר מכן בבירוקרטיה נוספת ובדיקת מעבדה..
אבל זו דעתי בלבד.
yoavshefer
11-01-08, 22:14
ברור שאם יש אפשרות לעשות טסט ולחסוך את הבדיקה, אז לעשות טסט. אבל גם אם צריך בדיקת מעבדה זה עדיין לא סוף העולם.{כנראה}
והרכב עליו מדובר, ממש לא היה במצב מעולה כאשר הגיע לבדיקה. את השיפוץ עשו לו אחרי הבדיקה, לפני הטסט.
שלום לכולם !
החבר המדובר זה אני יריב. דרך אגב זכות גדולה. לעניין:
בניגוד לכל ההמלצות קניתי סיקס שנת 83 בלי טסט 4.5 שנים. מראש היה לי ברור שאני צריך לעשות בדיקת מעבדה. [האגרות רישויי שולמו כל השנים]. מיד אחריי הקניה עשיתי כיוון פרונט ממוחשב + ברקסים שזה הדרישות לפניי הגע למכון התקנים [מעבדה].
אל המעבדה הגעתי לפניי שיפוץ ולפניי צבע. לא תיכננתי לעבור במכה ראשונה. אז רציתי קודם לקבל ריג'קטים.
הדבר היחיד שתיקנתי לפניי זה. הפגוש האחורי היה עקום וסדוק. שתיקנתי לבד. חוץ מזה הרכב היה חלוד לגמריי, עם בודי ליפטים בולטים מאוד [בצבע אפור]. נזילה קלה במשאבת הגה, ספסל אחורי ללא חגורות,
תפוחיי הגה גמורים, גומיות קפצים על הפנים, ווישרים לא עבדו, איתות לפעמים כן לפעמים לא בקיצור טסט לא היה לו סיכויי לעבור.
הגעתי למכון תקנים , אני לא מציין איפה כדיי לא לגרום נזק לנו בעתיד. הדבר היחיד שמעניין אותם זה בדיקת דייגונלים בשסי ושאין סדקים ואין עיוותים. הבחור נתן לי כמה הערות כמו להוסיף אומיי הבטחה וזהו.
עברתי בשלום.
מסקנות: קודם כל מכון תקנים בפריפריה. שנית הכי חשוב לבדוק את השסי לפניי הקנייה וכמובן הרבה מזל אף פעם לא מזיק.
דרך הגב הגי'פ כבר אחריי טסט ובתהליך שיפוץ ושידרוג. בקרוב אני מתכוון לעלות מצגת שיפוץ.
מתנצל אים יש שגיאות כתיב וניסוח. [דיסלקט]
יריב.
תודה על העידוד :-D ,
האם לאחר שנה מתום תוקף הרשיון כבר צריך בדיקת מעבדה? עד כמה שזכור לי זה שנתיים.
six 4 life
12-01-08, 20:02
בחלוף 2 טסטים שהרכב לא עבר- תידרש לבדיקת מעבדה על מנת שתוכל לגשת לטסט שוב.
רכב מתחת ל20 שנה- טסט אחד בשנה, משמע לאחר שנתיים ללא טסט, ידרש לבדיקת מעבדה.
רכב מעל ל20 שנה- 2 טסטים בשנה, משמע לאחר שנה אחת ללא טסט, ידרש לבדיקת מעבדה.
לא שני טסטים אלא שנתיים.
כאמור בלשון החוק: "אם חלפו שנתיים מיום שפג רשיונו"
בטוח? זה מלחיץ, אני חייב לדעת אם להיות בלחץ או לא :lol:
חנן-ג'יפולוג
12-01-08, 21:43
בחלוף 2 טסטים שהרכב לא עבר- תידרש לבדיקת מעבדה על מנת שתוכל לגשת לטסט שוב.
רכב מתחת ל20 שנה- טסט אחד בשנה, משמע לאחר שנתיים ללא טסט, ידרש לבדיקת מעבדה.
רכב מעל ל20 שנה- 2 טסטים בשנה, משמע לאחר שנה אחת ללא טסט, ידרש לבדיקת מעבדה.
אני לא יודע אם המספר המדויק הוא 19 או 20 שנה, אבל בכל מקרה, מתחת לזה, עניין המעבדה לא נכון. רכב בן פחות מ19 שנה (או 20) , גם אם לא עשה 18 שנה טסט לא צריך ללכת למעבדה.
הרכב בן מעל 20, השאלה זה שני טסטים או שנתיים?
six 4 life
12-01-08, 22:44
לא שני טסטים אלא שנתיים.
כאמור בלשון החוק: "אם חלפו שנתיים מיום שפג רשיונו"
שמיל בעבר הקפאתי רשיון הג'יפ שלי ולצערי יצא לי לחפור בנושא מול משרד הרישוי לא מעט לפני שעשיתי את זה, כדי למנוע טעויות שיעלו לי ביוקר בהמשך...
ורכב מיושן (מעל 20 שנה), לאחר 2 טסטים שהרכב לא עבר (שנה אחת)- הוא ידרש לבדיקת מעבדה.
זה מה שנמסר לי ועבדתי לפיו, אם זה השתנה מאז קשה לי להאמין.
מצד שני, הקשר בין הידע של הפקידים העוסקים בנושא, לבין החוק הוא לא תמיד הדוק...
לגבי מה שחנן כתב לרכב שבן פחות מ20 שנה- זה חדש לי...
LOWRIDER- תשובה סופית תקבל כשתתקשר למשרד הרישוי ותשאל אותם את השאלות שצריך. את המספר שלהם אתה יכול למצוא מאחורי רשיון הרכב.
בהצלחה.
LOWRIDER- תשובה סופית תקבל כשתתקשר למשרד הרישוי ותשאל אותם את השאלות שצריך. את המספר שלהם אתה יכול למצוא מאחורי רשיון הרכב.
גם זה לא בטוח.
אני התקשרתי פעמים, שלוש אם מחשיבים גם את הפקידה בדלפק.
בכל הפעמים קבלתי תשובה שונה.
אמנם השאלה שלי הייתה טיפה שונה אבל בכל מקרה, אל תסתמך על כלום. צא מנקודת הנחה שהכי גרוע יכול לקרות. במקרה שלך, שתוך חודש אתה צריך בדיקת מעבדה.
ג'יזס!! :shock: צריך להתחיל לעבוד!
אם אתה צריך עזרה ו/או חלקים, תן קריאה.
ארז, מיכה וליאור -
ראו את השרשור של חיים רכס על העברת בעלות ללא טסט.
לא כל פקידה מכירה את החוק, ולפעמים צריך "לעזור להם" לדעת, כמו שחיים עשה.
החוק אומר - שנתיים. לא שני טסטים, ולא בטיח.
ג'יזס!! :shock: צריך להתחיל לעבוד!
ליאור....לא יפה..
מה יגיד כבוד הרב על שמוש בשפה כזאת?
כדאי לך להוציא כפל רשיון כבר עכשיו. אתה עשוי להיות מופתע... גם לטובה.
ליאור....לא יפה..
מה יגיד כבוד הרב על שמוש בשפה כזאת?
אתה צודק. גם ניסיתי להחליף את הצלבים בג'יפ במגן דוד. התוצאות היו עגומות...
שלום וברכה
אני בדואי גר ליד דימונה יש לי גיפ cj שנת 85 מושקע מאוד ארבע בולמים חדשים מנוע חדש שעשה 1500 ק"מ ארבע בלונים חדשים משוואת מים חדשה """""""""" בקיצור עשיתי בו תאונה דפקתי את הטראנסמישינן שבגיר ואת הקפיץ הקדמי ונזילה קטנה ברדיאטור דרך אגב הגיפ לא עולה על הכביש הרבה זמן בלי טסט אני רצה עליו 8000 ש"ח ויש אפשרות להתפשר
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.